Cyberpunk 2077 [10.12.2020]
Moderator: con shonery
- Ezio_Wroclaw
Re: Cyberpunk 2077 [19.11.2077]
Tzn. Akurat to można było już wyczuć po 5 night Wire, gdzie były takie fragmenty gdzie brzmiał jak psychopata.
Nulla è reale, tutto è lecito.
https://musicxperienceblog.blogspot.com/ - maja pisaninka.
RateYourMusic
-
genocidegeneral
wtedy właśnie wymyśliłem teorię
Bardzo ważna sprawa! Jeżeli pojawią się jakieś spoilery, proszę o bardzo dokładne oznaczanie takich treści w postach i oczywiście ukrywanie ich. Nie psujmy nikomu wrażeń.
Natomiast jeżeli chodzi o Johnnego, w oparciu o jakieś zręby historii tej postaci, które znam z papierowego RPG:
Dodano po 2 dniach 11 godzinach 26 minutach 41 sekundach:
Gameplay z PS.
Natomiast jeżeli chodzi o Johnnego, w oparciu o jakieś zręby historii tej postaci, które znam z papierowego RPG:
Spoiler
Silverhand będzie miał swoją agendę, tak jak to zresztą mówią w Night City Wire, bo musi mieć - został zabity przez żołnierzy Arasaki, w ich budynku, na misji ratunkowej za jego doopką Alt Cunningham (swoją drogą przejebaną netrunnerką), którą także (a przynajmniej według tego co wiedział/wie Johnny) tam wykorzystano (w sensie umiejętności xd) i zabito. Zabił go zresztą Adam Smasher, ten duży straszny cyborg z poprzednich materiałów. Jako legendarny rockerboy (w RPG jest to cała odrębna klasa - postać opierająca swoją siłę na charyzmie - przekonywaniu nieprzekonanych i porywaniu tłumów), tuż przed tą akcją zorganizował koncert przed siedzibą korporacji, żeby odciągnąć uwagę ochrony od ataku na wieżę. Śmierć i to ile stracił na swojej walce z establishmentem pewnie wywarły na nim niezłe piętno, ale za życia, choć bywał skurwysynem, był też człowiekiem honorowym - w pewnym momencie w przeszłości ukrywał się wśród społeczności nomadów, którzy tworzą klany outsiderów na zasadzie struktur rodzinnych (z przyjmowaniem nazwiska założyciela włącznie) - jako reguła, nie znoszą oni kłamstwa i podstępu, więc jeżeli zapewnili mu swojego czasu byt, SIlverhand nie może być byle jaką szują.
Spoiler
Ten ostatni gameplay z PS wygląda najgorzej - chodzi mi o zawartość. Strasznie kłuje w oczy moment, gdzie Jackie skręca samochodem, a ręcę wraz z kierownicą cały czas prosto, chciałoby się czegoś więcej po grze która wychodzi prawie w 2021 roku. Strzelanie na padzie też chyba średnio wygodne, albo ten kto akurat grał nie ma zbyt dużego skilla w celowaniu na konsoli. Gra wygląda ładnie, to na pewno, tylko jakoś wydaje mi się, że to miasto mogłoby być nieco bardziej zaludnione w niektórych fragmentach, ale to może po prostu kwestia akurat konkretnej lokalizacji, w innej części miasta wygląda to inaczej.
Ponadto jak tak sobie oglądam te gameplaye, to wydaje mi się, jakby to było wszystko hm... trochę sztuczne(?) takie robotyczne ruchy, chodzenie npców/postaci po konkretnie wyznaczonych ścieżkach co do milimetra itd. To że jest pełno skryptów to wiadomo, więc można to jakoś tam przemilczeć chyba.
Nie czepiam się, a jedynie wyrażam jakąś tam swoją opinie, bo trzymam kciuki za grę, żeby osiągnęła jak największy sukces na świecie i przy tym oczywiście zadowoliła wszystkich czekających na nią.
Ponadto jak tak sobie oglądam te gameplaye, to wydaje mi się, jakby to było wszystko hm... trochę sztuczne(?) takie robotyczne ruchy, chodzenie npców/postaci po konkretnie wyznaczonych ścieżkach co do milimetra itd. To że jest pełno skryptów to wiadomo, więc można to jakoś tam przemilczeć chyba.
Nie czepiam się, a jedynie wyrażam jakąś tam swoją opinie, bo trzymam kciuki za grę, żeby osiągnęła jak największy sukces na świecie i przy tym oczywiście zadowoliła wszystkich czekających na nią.
no pucha na tym mieście, spodziewałem się że będą tłumy i lepiej będzie oddany ten miejski spęd najgorszych zwyrodnialców roku 2077
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Na ign typ co gral 16h odpowiadał na pytania i nie wie czemu na trailerach widać tak mało ludzi, że miejsca gdzie są sklepy itp. Zawsze jest w chuj masek
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
[foliowa czapeczka] może to po to, aby właśnie jak najwięcej o grze mówić przed premierą
[/foliowa czapeczka]
- con shonery
- Moderator
Trochę mnie martwilo jak to będzie wyglądało na PS4 noob, ale sprawdziłem że komp mi to udźwignie na rekomedowanych i humor gituwa. Mam nadzieję, że na padzie będzie śmigać normalnie, ale to chyba standard teraz?
właśnie, były jakieś leaki dot. performancu na zwykłym ps4? Chciałem sobie kupić coś w sam raz na lockdownowe siedzenie na piździe ale pamiętając jak wiedźmin 3 gubił klatki w novigradzie w 2015 roku to mam spore obawy
- con shonery
- Moderator
właśnie to też mnie martwiło, bo gorsze tekstury czy nawet mniej ludzi w mieście bym zniósł, ale szarpanki by mnie wybijały z immersji a to rzecz do nie do wybaczenia
Imo ta niska liczba postaci w mieście to właśnie wina puszczenia gierki na PS4 i jak ktoś #pcmasterrace to nie ma co świrować.
Jedna z recenzji wersji preview mówiła, że tak właśnie jest, że port PC nie ma tak ubogiego natężanie ludzi w miastach. Dziwne (w sensie, do tej pory chyba sie nie spotykałem z takim rozgraniczeniem), ale podobno prawda.
A do mnie ten gameplay z PS trafił, nie patrze tak bardzo na graficzkę, a na klimacik, i jazda samochodem pod muzyczkę wyszła dla mnie doskonale
A do mnie ten gameplay z PS trafił, nie patrze tak bardzo na graficzkę, a na klimacik, i jazda samochodem pod muzyczkę wyszła dla mnie doskonale
zobaczymy czy faktycznie dojdzie o 00:01

Spoiler

-
ksiazenieporzadek
one są już wcześniej włożone do paczkomatów, ale o 00:00 dostajesz dopiero sms z kodem odbioru
domyślam się, chodzi mi o to czy faktycznie nic im się nie zjebie i będę mógł wyskoczyć sobie odebrać
albo im się coś zjebie i odbiorę wcześniej 
-
ksiazenieporzadek
od kilku miesięcy już to praktykują przy innych grach i nigdy nie było problemów, ziomek odbierał tak latem ghost of tsushime
To nie wiedziałem, pewnie dlatego ze kupuje grę raz na rok
Pewnie bedzie takie zainteresowanie że dostaniesz do paczkomatu ale dwa miasta dalej bo będą pełne 
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Mój stoi na zadupiu, humoreg gituwa!