Football Manager

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

2do5

Re: Football Manager

Post autor: 2do5 »

też oglądam, sama przyjemność :)
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

Btw na moim sejwie rzeczy niestworzone i Marcelo Bielsa został szefem moich skautow w Derby, a Eddie Howe menadzerem u18 xD

Kompletuje sztab menadżerski
Obrazek
Awatar użytkownika
trez

Post autor: trez »

Na obecnym sejwie Bartoszek trenuje Wolves. xd :lol: Wybił się na mojej Wisełce, którą prowadziłem parę sezonów.
zuperhero

Post autor: zuperhero »

jak zarządzacie zmęczeniem piłkarzy podczas gdy gracie ligę+europejski_puchar+krajowy_puchar nie wiem czy to kwestia intenstywności mojej taktyki ale ja praktycznie muszę mieć dwie jedenastki i non stop rotować, bo inaczej po dwóch miesiącach sezonu wszyscy lecą już na oparach lub łapią kontuzje
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

Teraz mam pierwszy taki rok w Derby
Od zawsze mam tendencje do rozdmuchanych składów (mam pierdolca na punkcie transferów), wiec lecę właśnie na 2 jedenastki, ale czasami aż za bardzo przyrotuje i gra mnie chyba karze za to

Nie liczę ze daleko w pucharze euro uciągne, wiec większym problemem dla mnie będzie zadowolenie graczy bo jęczą co chwile o grę, a podstaw żadnych - z tym mam większy problem (choć to chyba wynik chujowo rozdawanego czasu gry)
Obrazek
Kalom

Post autor: Kalom »

zależy jaka liga, ale jak te czołowe to zawsze odpuszczam puchary i część fazy grupowej europejskich pucharów plus łatwiejsze mecze u siebie w lidze. mam też ustawione w treningu przerwy od trenowania na tych dwóch ostatnich serduszkach i 50% intensywności na tym trzecim

ogólnie zarządzanie czasem gry i zadowoleniem piłkarzy to największy hardcore w tej grze biorąc pod uwagę jak duży wpływ na wyniki mają morale, a przy obrażonych piłkarzach jedyne co możesz to albo dać odejść albo dać pograć bo inne opcje po chuju są fest
Awatar użytkownika
insane

Post autor: insane »

przypomnialo mi sie jak kiedys mialem karierę realem san sebastian, w ktorym na skrzydle robil przeciąg pione sisto. byl tak zajebisty, ze postanowiłem pójść na legie jak grała z midtjylland, zeby zobaczyc go na zywo, ale zagrał wtedy hujowo i zostal zmieniony po pierwszej polowie :lol:
Kalom

drugi sezon wielkich Goczałkowic w niedziele o 12 :exclaim:
Kalom

odkryłem te generowane przez ai facepacki dla newgenów do fma i aż się grać 20 letniego sejwa zachciało
Awatar użytkownika
insane

Post autor: insane »

to jest jakis bug, ze czasami moge zrobic 3 zmiany w meczu ligowym w premier league, a innym razem 4?
Awatar użytkownika
joey

Post autor: joey »

pięć zmian, ale w maksymalnie trzy przerwy w grze (+przerwa między połowami)
trójkąt bermudzki wola mokotów
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

ja sobie odświeżam 21 teraz fm stal mielec aje
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
joey

Post autor: joey »

ja pierdole, co za banger :bowdown:
trójkąt bermudzki wola mokotów
Awatar użytkownika
bialyjelen

Post autor: bialyjelen »

:bowdown: :bowdown: :bowdown:

oby tylko nie zjebali nic w 24, co by nei tesknic za 22/23
lygrys pisze: 02 lip 2023, 20:03 Myślisz kurwo, że jesteś zabawny
Kalom

i jak bardzo wstecz to ma działać? od 23 począwszy do każdej następnej będzie można przenosić czy wcześniejsze też?
Awatar użytkownika
moshe

Post autor: moshe »

poki co potwierdzony jest tylko transfer z 23 do 24. 24->25 jest jeszcze w developmencie, ale planuja zeby dzialalo
Spoiler
Obrazek
powyzej szef SI sugeruje, ze na ten moment transfer bedzie dzialal z edycji x do x+1, ale z drugiej strony w wywiadzie mowi o kupowaniu co dwa lata:
The big new announcement for FM24 right now is the addition of save game transfers, a long-awaited feature that will let players continue their saves from FM23 in FM24 - and beyond that, into FM25 next year as well. It's something Jacobson says he's wanted to do for some time. "There is a large chunk of our audience who buy the game every two years," Jacobson explains. "They don't wanna lose their save. It's also important when you're on platforms like Apple Arcade and Game Pass, particularly with our situation regarding licensing - when our licences run out, we have to remove the game - for those people to be able to carry on."
:dunno:
Kalom

aha czyli useless w sumie
Awatar użytkownika
grubiorz

Post autor: grubiorz »

Skończyłem pierwszy sezon HSV w FMie, 2.Bundesliga wygrana. Jesienią demolowaliśmy ligę, bilans 15-0-2, z Greuther Furth na wyjeździe wygraliśmy... 10:1. Na wiosnę trochę gorzej nam szło, aczkolwiek i tak 80 punkty na naszym koncie (bilans 26-2-6). Glatzel zdemolował ligę kompletnie, przez cały sezon... 44 bramki.

2 wkurwiające rzeczy:
- w połowie sezonu wchodzi zawieszenie za Mario Vuskovicia trwające do listopada 2024 (irl dostał za doping), jak ogarnąłem że nie jest zawieszony za kartki to na szybkości musiałem kupić obrońce, Matricaniego z Schalke kupiłem, całkiem przyzwoity piłkarz.
- jak chciałem przedłużyć kontrakt z Kittelem to zażyczył sobie 2 mln € rocznie (gdzie ja mogłem zaoferować co najwyżej jakieś 1,3 mln €), ostatecznie Kittel zagra od lata w Galatasaray w której będzie zgarniał... 900 tys. € rocznie (u nas dostawał 800 tys. €)
zuperhero

Post autor: zuperhero »

- jak chciałem przedłużyć kontrakt z Kittelem to zażyczył sobie 2 mln € rocznie (gdzie ja mogłem zaoferować co najwyżej jakieś 1,3 mln €), ostatecznie Kittel zagra od lata w Galatasaray w której będzie zgarniał... 900 tys. € rocznie (u nas dostawał 800 tys. €)
@grubiorz oby śmieć pozrywał sobie acele w tej jebanej turcji XD

no to ja się też podzielę moją ostatnią karierą- jakiś czas temu zacząłem sobie w 22jce z Waldhof Mannheim- 3 Bundesliga, w pierwszym sezonie prognozowane ~14 miejsce. long-story-short wyjście z tego gówna mnie przerosło. Męczyłem się w tej 3 lidze jebane 5 sezonów, oczywiście odwiedzili mnie bogowie fm'a, bo w którymś sezonie zabrakło mi 1 punktu do awansu bezpośredniego, raz przegrałem baraże w 96 minucie i to jeszcze przez kurwa bramki stracone u siebie, innym razem przegrałem baraż w karnych, w jednym sezonie na sam koniec sezonu przejebałem 7 meczy z rzędu i spadłem z 1 miejsca(które utrzymywałem calutki sezon) poza strefę awansu, także trochę zawodów było heh.
jestem fmowym świrem ale jak zarząd co roku ścinał mi budżet, tak że autentycznie nie miałem pieniędzy nawet na jednego trenera, to ciężko jest coś ruszyć. żeby zatrudnić jakiegokolwiek asystenta/fizjo/scouta musiałem dawać po 20 bonusów w kontrakcie, bo zarząd dał mi tak niskie widełki płacowe dla pracowników, że nikt nie chciał się na nie zgodzić. nie wspominam nawet o transferach gotówkowych z innych klubów, bo przez 5 sezonów nie przeprowadziłem żadnego ale kurwa ja nawet nie miałem hajsu żeby wziąć kogoś komu kończył się kontrakt, moje działania na rynku polegały na tym, że szukałem grajków, i zamiast ich zakontraktować musiałem dodawać ich na listę życzeń, liczyć że nikt nie zaproponuje im kontraktu i czekać 6-12 miesięcy, żeby ich wymagania finansowe stopniały na tyle, żeby zgodzili się grać za pensje równoważną tej lygrysa na ochronie XD. jak na te warunki finansowe to i tak zbudowałem konkretny skład ale i tak zawsze w lidzę było ~5 zespołów z kilka razy większym budżetem albo ligowy średniak miał rok ala leicester 15/16 i ostatecznie nie awansowałem wyżej. podziwiam ludzi którzy zaczynają w anglii z amatorskim zespołem i dostają się do Premiership, ofc jeśli dojdzie się do pewnego poziomu finansów(średniak na 2 poziomie rozgrywek w top5 lig) to już idzie z górki ale w niższych ligach to jest jebana męczarnia, nawet jak znasz wszystkie OP triki z gierki

moshe pisze: 29 cze 2023, 14:15 poki co potwierdzony jest tylko transfer z 23 do 24. 24->25 jest jeszcze w developmencie, ale planuja zeby dzialalo
Spoiler
Obrazek
powyzej szef SI sugeruje, ze na ten moment transfer bedzie dzialal z edycji x do x+1, ale z drugiej strony w wywiadzie mowi o kupowaniu co dwa lata:
ogólnie to taką funkcję jest łatwa technicznie do realizacji, dopóki nie dodadzą jakiegoś nowego atrybutu do piłkarza/klubu, który musiałby być w przypadku save'a ze starszej wersji, dopisany sztucznie lub wylosowany.
dziwne wgl że wprowadzają tą opcję dopiero teraz, ja się idealnie wpisuje w wypowiedź szefa SI- nigdy nie przesiadałem się na nową wersję w momencie gdy wychodziła, tylko raczej co 2/3/4 lata, a jak chciałem rozpoczynać nową karierę, to tylko ściągałem sobie łatkę z update'ami transferowymi z neta.
Kalom

no w niższych ligach to tylko klub finalny i lecenie na darmowych wypożyczeniach żeby budżetu płac nie obciążać i co sezon nowy skład lecisz aż się reputacja i finanse nie poprawią, ale w takiej Anglii o to łatwiej niż w Niemczech wiadomo
ODPOWIEDZ