Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
- SuperRapMaster
Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
Kiedyś puściłem mojemu bratu (fan Manowaru, Bad Wolves, a ostatnio również... ) "Napad na Babel" Laika. Powiedział, że leci do playlisty, chociaż nic nie rozumie, ale ostatecznie do tego nie doszło, bo zapomniał jak ten kawałek i jego autor się nazywa.
Kukiego
Quebonafide przecież wcale nie lepszy pod tym względem, ojciec całego nurtu w polskim rapie w 2012-2015 (?) z nazywaniem kawałków trudnymi, krawędziowymi słowami z pogranicza psychologii i biologii, SOLIPSYZM, COTIDIE MORIMUR, PAREIDOLIA, jednocześnie namnożyło się jakichś postaci typu Troom ze swoimi PRIMUS LUPORUM, AMOURPHILIA i trójkątnymi jeleniami
Zresztą z tego co pamiętam wypowiadał się o tym jakoś w ostatnich latach i mówił że młodzieńcze głupotki
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
dlatego uważam, że quebo=laik<gówno
tak rzuciłem bo takie zawsze były argumenty za tym że laik chujowy, pod tym względem to quebo zdecydowanie go wyprzedza
- marmolad_k2
Dokładnie, chyba dopiero na Egzotyce przestał się kreować na takiego.SWN pisze: ↑11 cze 2024, 14:53Quebonafide przecież wcale nie lepszy pod tym względem, ojciec całego nurtu w polskim rapie w 2012-2015 (?) z nazywaniem kawałków trudnymi, krawędziowymi słowami z pogranicza psychologii i biologii, SOLIPSYZM, COTIDIE MORIMUR, PAREIDOLIA, jednocześnie namnożyło się jakichś postaci typu Troom ze swoimi PRIMUS LUPORUM, AMOURPHILIA i trójkątnymi jeleniami
Zresztą z tego co pamiętam wypowiadał się o tym jakoś w ostatnich latach i mówił że młodzieńcze głupotki
Propsowanie ślizgawkowych bożków (laik, kaz, sentino) to podświadoma masowa beka z typów
Wy chyba Laika słuchaliście tylko w temacie rapowy offtopic, dużo zajebał bezsensownych wersów, ale sensownych i zajebiście przewiniętych stokroć więcej
cztery żubry i dwie kurwy
Trzeba być niepoważnym żeby pisać, że Que to słaby raper 
- marmolad_k2
To samo w sumie możnaby napisać o Que, choć dla mnie żadna płyta Quebo nie przebiła Milczemena
U Quebo ten współczynnik leci w drugą stronę, rzuci jeden dobry wers na 160 srakolady, a potęguje to jego nawijanie z miną srającego kota albo jak zakościelny mrużący oczy by wyglądać ponętnej, to que tak moduluje głos, by brzmieć bardziej ekspresyjnie
cztery żubry i dwie kurwy
- marmolad_k2
Bez kitu, właśnie słucham tego i się zastanawiam, czego tu można nie rozumieć
jak z połowa forum miała wtedy z 18 lat to faktycznie to było trudne (ja miałem 16 i nie wiedziałem co on tam pierdoli w sumie)
teraz jak to puszczam po latach to faktycznie nic trudnego, no ale jednak jak się jest dzieciakiem to sie jest debilem
teraz jak to puszczam po latach to faktycznie nic trudnego, no ale jednak jak się jest dzieciakiem to sie jest debilem
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Jak miałem 14 lat to uważałem Eldo za największego wieszcza w historii Polski
- przedszkolanek
już wtedy mnie trochę wkurwiał, pamiętam jak jeździłem na rowerze rok 2005 i zsiadłem by przełączyć empetrójkę na jakieś hemp gru bo eldo to ten raper co ciągle ciągnie koks tak ten
eldo? nigdy nie miałem fazy, okropnie mnie nudził jego rap, ogólnie nie lubię inteligenckiego rapu, ale ja słucham muzyki żeby się zrelaksować lub bawić głównie
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
MEMPHIS VS HEWRA/MOBBYN
-> https://www.youtube.com/watch?v=LnZIq8WoO64
Eternia spoko płyta, imo najlepsza okładka w PL rapie a za do numeru tytułowego sentyment zostanie chyba do końca życia
jeszcze uważam, że z Nie pytaj o nią można by zrobić fajną epke, bo tam Eldo niektóre numery ma zajebiste jak nie on np
jeszcze uważam, że z Nie pytaj o nią można by zrobić fajną epke, bo tam Eldo niektóre numery ma zajebiste jak nie on np