Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
- oKulTywowany
Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
#raiffeisen
This page is no longer available.
kurwa se rozkminiata co lepsze brzmieniowo a tutaj macie zapis dwoch braciakow kurwa hiphopowcow jeden pzu drugi malolat i zupelnie inne spojrzenie na sprawy i na swiat, malolat tutaj kurwa daje ciezki blokowy klimat a braciak jest taki barwny w przedstawianiu swojego swiatopogladu na erape i dopelnia sie z bitami noona hehe pozdro malolat rap z boiska
- marmolad_k2
Gdyby nie fakt, że są braćmi, to by tych płyt nie porównywali
Spoiler
No, może poza bitami, bo szkoła podobna
muzyka poważna jest dość równa i spójna, album małolata ma wzloty i upadki W TEJ GRZE MUSZĘ BYĆ gdzie podmiot liryczny wyraża żal i skruchę z powodu niepoprawienia matury, albo to chujowe "trzeba żyć" z pezetem powiedz co jeśli jutro po prostu zgaśnie światło
no nie wiem byku zrobisz przelew za prąd jak pensję przeleje PFRON, z drugiej strony ma takie wybitne na tamte czasy kawałki jak wspomnieni "rodzice", lub "ostatnia szansa" (co komisarz jak wstał to mu zajebał za to, że wiązał buty) albo "wkurwiam się"
Fajny byl jeszcze ten numer z eisem i wers o lasce co mu nie pasuje bo ma chujowy głos, na drugim biegunie oczywiscie w tej grze musze zyc tak jak ty, po latach obsmiane przez afrojaxa w hot16challenge
kurwa hit porówynwać małolata do pezeta z poważnej 
Chce żyć na poziomie

Chce żyć na poziomie

to ładnej sztuki memiarstwa na tym ASP uczą
Przecież ten mem to klasyk, znam go jeszcze z czasów Beki z rapsów
no tak jest, właściwie gdyby nie te przypałowe momenty to raczej nie byłoby dyskusji i większość by wymieniała jako top 3 polskiego rapu (co nie jest wcale takie oczywiste bo mam wrażenie że to trochę zapomniany/niedoceniony album)
Sprawdziłem afrojaxa dopiero teraz i kurwa jakim cudem ten gość nie stał się viralem to chuj wie
CAŁE ŻYCIE MAM
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS
Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos
- yungXpaproch
nie wiem w sumie czy pasuje do tematu ale niech bedzie tutaj
bo o tym cpajstajlu zaczelem gadac i mi wrocil psychofan sprzed paru lat. take jest taki:
utwor "Martyrologia Dzielni" to scisla topka numerow w polskim rapie kiedykolwiek. nie jestem fanem takiego rankingowania zbytnio bo jak mozna wziac dwie zupelnie inne piosenki i stwierdzic ktora jest lepsza? ale pomimo tego to uwazam ze no, nie ma za bardzo kawalkow tak dobrych jak ten. po prostu genialny, wszystko siedzi, a tekst taki ze slucham po raz 250, a dalej mnie ciary przechodza
bo o tym cpajstajlu zaczelem gadac i mi wrocil psychofan sprzed paru lat. take jest taki:
utwor "Martyrologia Dzielni" to scisla topka numerow w polskim rapie kiedykolwiek. nie jestem fanem takiego rankingowania zbytnio bo jak mozna wziac dwie zupelnie inne piosenki i stwierdzic ktora jest lepsza? ale pomimo tego to uwazam ze no, nie ma za bardzo kawalkow tak dobrych jak ten. po prostu genialny, wszystko siedzi, a tekst taki ze slucham po raz 250, a dalej mnie ciary przechodza
dzieciak chowa przed nią blanty ma ślepia krwiste
operuje terminami typu "jebać system"
nie znajduje motywacji zeby przerwać syf ten
więc wybiera wódę czystą dragi syntetyczne
operuje terminami typu "jebać system"
nie znajduje motywacji zeby przerwać syf ten
więc wybiera wódę czystą dragi syntetyczne
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
to początek drogi do elegancji
- marmolad_k2
Dobry utwór, dobry album, ale aż tak wysoko bym go nie stawiał.
Dodano po 45 sekundach:
W sumie bardziej zajebisty, niż dobry
Dodano po 45 sekundach:
W sumie bardziej zajebisty, niż dobry
- SuperRapMaster
Małolat, kiedy zda sobie sprawę, że "hajs" rymuje się do "hajs", a "koks" rymuje się do "koks"

Porównując WCHWDPJŻ do Poważnej, porównujecie płytę bardzo dobrą, ale przepełnioną takimi żabsonowatymi rymami do płyty idealnej.

Porównując WCHWDPJŻ do Poważnej, porównujecie płytę bardzo dobrą, ale przepełnioną takimi żabsonowatymi rymami do płyty idealnej.
Rap to nie matematyka kiedyś to zrozumiesz.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
Ogólnie tak apropo to kiedyś te sranie się na wielokrotne w każdym wersie to jedna z głupszych rzeczy po czasie
Praktycznie każdy to robił na siłę i nic nie wnosiło do numerów. Ofc jak ktoś to robił dobrze jak Bonson na Lepiej nie pytać chociażby to brzmiało to zajebiście, ale jakieś Fałenemy co się potem chwalili, że pojedyncze na płycie policzysz na palcach jednej ręki, a 99% dwójek wymuszone no to bez sensu w chuj
Praktycznie każdy to robił na siłę i nic nie wnosiło do numerów. Ofc jak ktoś to robił dobrze jak Bonson na Lepiej nie pytać chociażby to brzmiało to zajebiście, ale jakieś Fałenemy co się potem chwalili, że pojedyncze na płycie policzysz na palcach jednej ręki, a 99% dwójek wymuszone no to bez sensu w chuj
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Tak tak, pierdolony szeryf wielokrotnych nawijający
Nie wierzyli gdy mówiłem im
Że kiedy nawine im
To flow zrobi ten head banging jak zinedine
Ci raperzy, doła wjebie na minę im
Jak idą na szczyt zabiorę kilof i linę im
Już pomijający zajebjste rymy nawet nie wspomnę co to za pierdolony bełkot bez najmniejszego sensu
Nie wierzyli gdy mówiłem im
Że kiedy nawine im
To flow zrobi ten head banging jak zinedine
Ci raperzy, doła wjebie na minę im
Jak idą na szczyt zabiorę kilof i linę im
Już pomijający zajebjste rymy nawet nie wspomnę co to za pierdolony bełkot bez najmniejszego sensu
CAŁE ŻYCIE MAM
Ściana sięga sklepienia, które generuje opad
Zjadam ścięgna dla przemian, które rejestruję w oczach
Zjadam ścięgna dla przemian, które rejestruję w oczach
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Najlepsze, ze sami autorzy tych wysrywow tak sie wkrecaja w proby przekonania swiata ze ten belkot ma jakis sens, spoceni pisza adnotacje na geniusie albo udzielaja wywiadów sami sobie, ze konczy sie to powaznymi odklejkami jak u Szada Akrobaty
Ja tam "Nie wiesz komu depczesz kwiaty" czy "Karabiny z drewna" bardzo lubię... 
How nonbinary persons kill people?
They / them.
They / them.