VNM rapował zawsze o mitycznym floe i wielokrotnych , a prawda jest taka że to tylko akcentowanie które brzmiało dobrze na bangerowych/agresywnych bitach, a rymy były tak na siłe poskładane że chuj bólu typu chuj w ulu i moje flow wulkan, chujnia Twoje flow kurwa to pióro szada akrobaty
VNM - EXIT2020 (2021)
Re: VNM - EXIT2020 (2021)
VNM z czasów podziemia- Debiutu wnosił agresyne stillo młodego gniewnego szczyla króla podziemia samozwańca , porównania-metafory zanim używano hasztagów X jak X które były stworzone w konwencji bekowo-panczlajnowe bragga i oczywiste jest że wankz po nawet po 6 warkach by to skreślał. Wszystko z pewnością siebie w głosie i akcentach podkręcanych angielskimi wstawkami.
VNM rapował zawsze o mitycznym floe i wielokrotnych , a prawda jest taka że to tylko akcentowanie które brzmiało dobrze na bangerowych/agresywnych bitach, a rymy były tak na siłe poskładane że chuj bólu typu chuj w ulu i moje flow wulkan, chujnia Twoje flow kurwa to pióro szada akrobaty
#free2rzyn
Ktoś to już chyba gdzieś napisał, że całe to tekściarstwo VNMa najlepiej podsumował Jimson w swoim hot16baqlashan pisze: ↑30 sty 2021, 11:57najhujowszy raper w kraju z brakiem jakiegokolwiek poczucia dobrego smaku, ja pierdole vałek królumoxxi pisze: ↑30 sty 2021, 11:48 Struktury, to król który tu gniótł góry
Zmieniał w gruz mury tej kultury
A który tu chuj bury nie wierzy, robię bum, po którym
Jego korpus zostanie tu, zwiedzi na bank jego mózg Zurych
Kolor purpury, ze słabych jak słój lury
Zostawia znów wióry, z nich zrywa tu zwój skóry![]()
Bełkot, a on niczego się nie przez te wszystkie lata nie nauczył i dalej pisze w tym bełkotliwym styluNie chodzi o to gdzie wstawić słowa,
tylko gdzie nie
właśnie ten buracki bełkot i brudny styl to był jego znak rozpoznawczy. przez lata sie nauczył kopiować muzykalnych raperów z kanady i usa i to niestety bylo karykaturalne. progresywnie az do dzis gdzie osiagnal apogeum chujni pseudointeligenckiej i pseudomuzykalnej. to nigdy nie byly jego atuty
mundialopsychoza
Tekst o psach pijących wodę chujami ma potencjał, ale w całej okazałości mógłby wybrzmieć w ustach takiego balagana (analogicznie jak tekst eldo o napełnianiu gownem bidonu, który w Płocku przechodził bez echa) , spięty vnm i proponowana przez niego konwencja nie potrafi z takich linijek wycisnąć ich potencjału, utrudnia mu to brak dystansu i samoświadomości
to imo zawsze był pocisk na jimsa i jego "tam gdzie ulice nie mają imion"
akurat jak to nawijal to mial zupelnie inny wajb niz dzisjajca pisze: ↑30 sty 2021, 14:02 Tekst o psach pijących wodę chujami ma potencjał, ale w całej okazałości mógłby wybrzmieć w ustach takiego balagana (analogicznie jak tekst eldo o napełnianiu gownem bidonu, który w Płocku przechodził bez echa) , spięty vnm i proponowana przez niego konwencja nie potrafi z takich linijek wycisnąć ich potencjału, utrudnia mu to brak dystansu i samoświadomości
mundialopsychoza
No kurczę refreny na tej płycie są chyba najgorszymi jakie słyszałem w tzw mejnstrimie, chociaż to już chyba głębokie podziemie jeśli chodzi o odbiór. V czasami jeszcze pokazuje, że potrafi nawinąć, ale słychać też, że totalnie nie ma na siebie pomysłu. Ale ciekawy jestem w sumie następnej płyty, czy wyciągnie jakieś wnioski? Czy znowu dostaniemy najgorsze refreny w branży? Czy znowu będzie jakieś przekombinowane flow, które nie brzmi?
fajny pomysł, nie muszę słuchać płyty
Tak właśnie zapamiętam VNM-a do końca swojego życia. Gość który chciał zostać J. Colem a tak naprawdę był i pozostał Tomkiem z Elbląga, który przez kilka lat sprzątania samolotów w UK wkręcił sobie fazę na robienie w Polce ameryczki i robienia z znajomości języka angielskiego jakiejś cechy wyróżniającej, podczas gdy on jest po prostu typem człowieka który używa "kurwa" jako przecinka i buduje na tym rymy
- przedszkolanek
fajnopolaków ci u nas dostatek, sam fał mówił, że go dużo słuchają w korpo, klip miał w takiej stylistyce, nie wiem skąd on to wie i dyskutowałbym czy dużo, ale to chyba faktycznie element stamtąd
Patrząc na to jaranie się VNMem lata temu z dzisiejszej perspektywy to porównałbym to do zbierania przez ludzi puszek po zagranicznym piwie, czy kapsli i stawianiu tego na półce. Po prostu za bardzo nie było alternatyw i dlatego robił wrażenie.
Takie EDKT to się zestarzało tragicznie.
Takie EDKT to się zestarzało tragicznie.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji

Znowu się będę pastwił nad biednym VNMem, ale kurwa, on dalej żyje 2014 i dalej myśli że jest polskim Drakem
Bardziej by pasował powrót do porównywania do Papoosa
A i najlepsza to imo Niuskul, benger na bengerze
A i najlepsza to imo Niuskul, benger na bengerze
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
nie wierzę, że on naprawde mysli, że to jego najlepsza płyta, to musi być tylko takie pierdolenie 
przecież on jest kompletnym debilem i wgl nie ma wyczucia smaku, to jest jak najbardziej możliwe
Ostatnio zmieniony 12 lut 2021, 11:31 przez aleksy, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam w domu szafkę, w której trzymam
Wszystkie dostępne dzieła Lenina
Wszystkie dostępne dzieła Lenina
no tak, być może, ale przeważnie to jest takie pierdolenie u raperów właśnie.
dlatego pod tym względem akurat szanuję Eldokę, bo konsekwentnie i szczerze mówi, że najlepszą jego płytą jest CKCUA i zresztą wcale się nie dziwię.
dlatego pod tym względem akurat szanuję Eldokę, bo konsekwentnie i szczerze mówi, że najlepszą jego płytą jest CKCUA i zresztą wcale się nie dziwię.
Mes cały czas idzie w zaparte, że jego opus magnum jest AŁA.
aleksy pisze:przecież on jest kompletnym debilem i wgl nie ma wyczucia smaku, to jest jak najbardziej możliwe