Football Manager

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
Weles

Re: Football Manager

Post autor: Weles »

Tak jak wyczuwałem, 12 sezonem był tym sezonem. Poczwórna korona, finał ligi mistrzów wygrany 4-0 z Interem. Wydałem cały budżet (125mln) na grajka ŚO/ŚP, żeby AI nie wisiował od razu i nie rozjebał wszystkiego co wypracowałem przez te 6 pięknych sezonów. Zerwałem umowę pół miesiąca przed jej końcem, żeby mieli więcej czasu na ruchy + licząc, że ja sobie ogarnę jakąś pewną fuszkę w Anglii czy Hiszpanii. Byłem pewny, że kluby będą się o mnie zabijać, jaką takie doświadczenie :lol: jakże się myliłem. Wszystkie grubsze kluby obstawione, zero zainteresowania, no nic, daje urlop. Przesiedziałem 8 miesięcy na urlopie, zauważyłem, że posada Chelsea robi się zagrożona, to zacząłem robić podchody w mediach i do zarządu. Izaghi szamotał się i szarpał jeszcze dobry miesiąc, aż zaliczył lotę, zostawiając mi klub na 14 miejscu w Premier League, 5pkt nad spadkiem :lol: jak wygląda skład? Gówno straszne, Mount i Havertz mimo, że wiekowi, dalej z umiejętnością na 4 gwiazdki, podpisali już umowy z Bayernem i Juventusem, 5 chłopa chciało odejść w tym Fofana 4 gwiazdkowy, kij tam, nie będę ludzi trzymać na siłę. Ten sezon zarząd i tak już spisał na straty, więc zacząłem przygotowywać skład pod przyszłą batalię. Ściągnąłem Upamacano za friko na rok+rok i 3 newgenów z potencjałem 4/4+. Skład na ogół ssie i pewnie będę potrzebował z 3/4 okienek, żeby jako tako móc walczyć o TOP4, ale czułem już potrzebę jakiegoś wyzwania bo w Ligue1 zbudowałem niepokonanego potwora. Teraz czas zrzucić z tronu Manchester City, które od 2022 do 2034 tylko 2x nie wygrało ligi.

A jak radzi sobie moje Monaco? Mój napastnik, wychowanek Legii zgarnął zasłużenie złotą piłkę, Lewemu się nie udało to chociaż jemu. Co mnie zdziwiło, ligę zakończyli bez ani jednej porażki :shock: jedynie w LM dali dupy i odpali w pierwszej rundzie po wyjściu z grupy z cienkim Interem po karnych. Oczywiście dużo czasu minąć nie musiało, przyszło lato, okno otwarte i zaczęli składać oferty za jakiś 3* gównograjków po 50mln, ale te AI jest spierdolone w tej grze eh.
Awatar użytkownika
trez

Post autor: trez »

Gram w fm 22. Z szrotem Wisły zrobiłem spokojnie mistrza z większą przewagą niż w czasach Cupiała. W pewnym momencie miałem 13 zwycięstw z rzędu. Kliment poszedł po koronę króla strzelców, a Kuba odszedł w chwale. Doturlałem się fuksem do Ligi Mistrzów. xd Co więcej wszedłem do play offów. :bowdown: Drugie miejsce za Arsenalem, wyprzedziłem Ajax i Monaco. W 1/8 LFC. A te chuje sprzedali mi najlepszego gracza Piotra Starzyńskiego do Crystal Palace. Chwilę potem kolejny wkurw, bo na trenera kadry wybrali Papszuna zamiast mnie. :bag:
Kalom

Post autor: Kalom »

kurwa w tym fmie22 ktoś, kto jest odpowiedzialny za animacje varu to powinien naprawdę przemyśleć życie poważnie

człowieku ty się zastanów

jakim cudem oni przez 20 patchy nie dali jakiejś opcji skipowania tego no ludzie 30 sekund czekania po 3 razy co mecz :nonono:

a tobie trez tam powodzonka, bo jak grałem brighton w anglii to na anfield nie tylko nie dało się meczu wygrać, ale 0:3 to tam w ciemno brałem przed każdym meczem
Awatar użytkownika
trez

Przejebałem 1-8 w dwumeczu. :lol: xdd Akurat dwumecz przypadł na spadek formy. Mistrzostwo obronione. Mam kilka mln na transfery, ale nikt sensowny nie chce przyjść, nawet z takiej Sparty Praga czy innej Slavii.
Awatar użytkownika
VBSW
SZEFITO

Post autor: VBSW »

Serio Wy oglądacie te mecze na grafice? Przecież jest patch przynajmniej od X do 2022, bo w 2023 nie sprawdzałem, który symuluje wynik i nie trzeba brać chociażby urlopu na mecz.
Sąd mnie tu nie rusza, sądzi tylko Pan
Bieda czy bogactwo - oba smaki znam

https://vocaroo.com/14RhCQilMVzv
Kalom

huh? ja oglądam na 2d meczyki normalnie i skipuje ewentualnie końcówkę sezonu jak już nie ma o co grać

takie symulowanie wszystkiego trochę bezsens, bo masz 0 wpływ na wynik w trakcie meczu i jednak fajnie się patrzy jak te twoje kulki kleją (i pierdolą) akcyjki
Awatar użytkownika
VBSW
SZEFITO

Post autor: VBSW »

W sensie te ważne mecze to symulacje 2d leci, ale te takie meh to skip tym paczem.
Sąd mnie tu nie rusza, sądzi tylko Pan
Bieda czy bogactwo - oba smaki znam

https://vocaroo.com/14RhCQilMVzv
Awatar użytkownika
trez

Tylko kuleczki, brameczki w powtórkach 3d. Skipuje tylko sparingi.
Kalom

chciałem tylko napisać, że ta seria mietczyńskiego z fma to jebane złoto i polecam każdemu :lol:

ni chuja nie gra dobrze w te grę, ale pewnie dlatego się tak przyjemnie ogląda, a i jego montaż robi robotę
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Potwierdzam, pięknie się to ogląda. Jego ogólnie zawsze najlepiej mi się oglądało jak nie brał na poważnie tego co robi (masochista i gotowanie), więc oby nie uczył się grać jakoś pro. Aż sam złapałem ochote żeby pograć bo dawno nie grałem i sie wkurwiam, że mam mało czasu :(
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
trez

Odszedłem z Wisełki w przerwie zimowej. Doczłapałem się znowu do Ligi Mistrzów. Tak pięknie tym razem nie poszło. Jedynie dwa remisy z PSG i Juventusem. Szachtar z Mudrykiem nas wszystkich wyruchał bez mydła. :lol:
Wpadłem do Lazio Rzym, Deschamps spierdolił do Newcastle. Skład to niezła geriatria. Acerbi, Pedro, Alex Telles, Lazzari, Immobile, Sergi Roberto, tam zaledwie jeden grajek poniżej trzydziestki. Jak zarzuciłem swój gegenpressing to pół składu wypadło po trzech meczach. xd
Kalom

immobile to straszny zwierzak w tej grze

u mnie nakurwiał liczby pokroju haalanda i sam parę razy zaniósł lazio do mistrza zawsze ciężary z nimi były
Awatar użytkownika
Ar3k

Post autor: Ar3k »

Grał ktoś w wersji na ps5 pany ? Bo zastanawiam się nad zakupem 🤔
Awatar użytkownika
Kali

Post autor: Kali »

jakie to salary cup w Hiszpanii jest spierdolone, awansowałem sobie Cordobą z trzeciej ligi do drugiej, na wypożyczeniach i darmowych transferach skompletowałem nowy skład i nie mogę tego zarejestrować, pensje o ponad 30k przekroczone, w dodatku istnieje coś takiego jak pensja minimalna (1,4k euro tygodniowo) a większość tych wypożyczeń jest poniżej tego co sprawia że prawie połowy drużyny nie jestem w stanie zarejestrować..
Yoyon

Post autor: Yoyon »

Ktoś miał problem, że po odpaleniu gierki są sami wygenerowani zawodnicy(oprócz graczy kupionych w zimowym okienku)?
Awatar użytkownika
bloodyhell

Post autor: bloodyhell »

chyba jest opcja taka przed rozpoczęciem nowej gry, żeby byli wszyscy zawodnicy i trenerzy wygenerowani
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Post autor: mql »

tez o tym myślałem, ale ciekawa kapa z tymi realnymi kupionymi w zimowym okienku
2do5

Post autor: 2do5 »

Pykam sobie Lester 3 sezon, wygrałem w zeszłym sezonie puchar Anglii, w lidze mogło by być lepiej ale zarząd w miarę zadowolony, więc jest wszystko w porządku, jest dobrze, dobrze robią i niech się to trzyma dobry przekaz leci, tylko niestety już któreś moje podejście do fma na przestrzeni kilku lat, że po paru sezonach mam ogromne poczucia marnowania czasu, bo z 3h dziennie ez lecą na giere. W liceum potrafiłem nie chodzić tydzień do szkoły i młócić w managera :lol: dlatego też obecnie wybrałem sobie w miarę mocny zespół, żeby za dużo nie kombinować i prowadzić płynną rozgrywkę z regularnym zastrzykiem gotówki co rok
Yoyon

Post autor: Yoyon »

bloodyhell pisze: 09 mar 2023, 14:36 chyba jest opcja taka przed rozpoczęciem nowej gry, żeby byli wszyscy zawodnicy i trenerzy wygenerowani
To nie było to, w pierwszej chwili też pomyślałem, że to zaznaczyłem przypadkowo.

W aktualizacjach odklilnąłem jedną co nazywała się "no contracts" i wszystko już jest git.
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

pierdolony brexit, nazbieralem wonderkidow, a tu zmiana zasad ligi i max 6 graczy zagranicznych u21 w sezonie mozna sciagnac, kto to widziol

a wrocilem do gry, bo swietnie sie bawiac ogladajac wielkie Goczałkowice Zdrój u mietczyńskiego i polecam:
https://www.youtube.com/watch?v=Lt7PAO4bM1g
Obrazek
ODPOWIEDZ