Premier League - liga angielska
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: Premier League - liga angielska
Willian ma przejąć koszulkę z numerem 10 po Hazardzie 
Skąd info? Ja już czytałem, że CHO i że Pulisic.
Prognozy na Mundial - 01.06.2026 r.
https://www.youtube.com/watch?v=azHMsqo ... u.be&t=363
z tego fragmentu z wywiadu z Williamem na jutubie co według tłumaczenia ze strony goal.com znaczy
z tego fragmentu z wywiadu z Williamem na jutubie co według tłumaczenia ze strony goal.com znaczy
Number ten is now mine. The club has said it will change [my shirt number] and it will be mine
Jak tak będzie to żenada, chyba Lampard nie chce podpaść za szybko dowodzącej grupie w szatni.
Przynajmniej Barcelonę ojebali.
Przynajmniej Barcelonę ojebali.
Clyne z rozjebanym więzadłem, co najmniej 6 miesięcy przerwy.
W ogóle zdziwiłem się, że póki co Aston Villa wyjebała najwięcej na transfery w lidze. Już 115 mln w elżbietkach pękło 
Chińczyk poczuł EPL to nie żałuje. Aż sprawdziłem kto, po co i za ile
Co ciekawe, na razie chyba nikogo nie sprzedali.
Spoiler

Podobnie było z Fulham rok temu, też naściągali ludzi za ponad 100 baniek, wyszło jak wyszło. No, ale Villa miała sporo wypożyczonych graczy w poprzednim sezonie, trzeba było uzupełnić skład po awansie.
Właśnie, niby nikogo nie sprzedali ale Tuanzebe trzymał tam obronę, a Abraham strzelał jak na zawołanie. Dla mnie duży kandydat do spadku, obok Sheffield i Newcastle.
Jeszcze się odniosę tu do Bakana, który napisał że Cutrone będzie tworzył super duet z Jimenezem. A ja stawiam, że Jota będzie lepszy nawet od Meksykanina w tym sezonie, już wiosną miał lepsze liczby w przełożeniu na minuty i wydaje mi się, że to on będzie liderem ofensywy Wilków.
Jak sobie wyobrażacie Arsenal z przodu w tym sezonie:
--------------Laca--------------
Pepe--------Ozil----------Auba
-----Ceballos-----Torreira-----
?
Ozila bym nie dał osobiście, ale ponoć w sparingach wygląda jakby się odradzał i zrozumiał pewne sprawy.
Jeszcze się odniosę tu do Bakana, który napisał że Cutrone będzie tworzył super duet z Jimenezem. A ja stawiam, że Jota będzie lepszy nawet od Meksykanina w tym sezonie, już wiosną miał lepsze liczby w przełożeniu na minuty i wydaje mi się, że to on będzie liderem ofensywy Wilków.
Jak sobie wyobrażacie Arsenal z przodu w tym sezonie:
--------------Laca--------------
Pepe--------Ozil----------Auba
-----Ceballos-----Torreira-----
?
Ozila bym nie dał osobiście, ale ponoć w sparingach wygląda jakby się odradzał i zrozumiał pewne sprawy.
4-3-3 będzie grane głównie podejrzewam, Xhaka w rotacji z Torreirą z czego ten drugi będzie mniej grał.

Arsenal zaczyna wyglądać trochę jak Liverpool 13/14, wszystko w atak i hokejowe wyniki
[mention]potter[/mention] Pepe jest lewonożny i większość meczów grał na prawym skrzydle łamiąc grę do środka, czasami grywał też na 9, ale raczej nigdy nie z lewej.
[mention]potter[/mention] Pepe jest lewonożny i większość meczów grał na prawym skrzydle łamiąc grę do środka, czasami grywał też na 9, ale raczej nigdy nie z lewej.
-
TheGreatestGolota
Torreira Xhaka
Ceballos grający bliżej lewej strony
Przed nimi wiadomo.
Pepe będzie grał jako wolny elektron, z prawej do środka.
Napastnicy będą się rozbiegac na boki z drugiej strony jak Pepe będzie wędrował na lewą stronę w polu karnym na pilke będzie nabiegac Auba i Lac i to będzie ostra kombinacja. Dużo będzie bramek po takiej akcji zbierała środkowa linia xhaka oraz ceballos mają świetny strzał.
Mogę od razu powiedzieć że ta pomoc Ceballos i Torreira będzie dobrze ze sobą grać.
Przydałby się jakis silny box to box jak matuidi. Matuidi ceballos Torreira przed nimi Pepe oraz Lac i Auba.
Mysle jedna z najlepszych wersji pomocy sklejona za grosze
Ceballos grający bliżej lewej strony
Przed nimi wiadomo.
Pepe będzie grał jako wolny elektron, z prawej do środka.
Napastnicy będą się rozbiegac na boki z drugiej strony jak Pepe będzie wędrował na lewą stronę w polu karnym na pilke będzie nabiegac Auba i Lac i to będzie ostra kombinacja. Dużo będzie bramek po takiej akcji zbierała środkowa linia xhaka oraz ceballos mają świetny strzał.
Mogę od razu powiedzieć że ta pomoc Ceballos i Torreira będzie dobrze ze sobą grać.
Przydałby się jakis silny box to box jak matuidi. Matuidi ceballos Torreira przed nimi Pepe oraz Lac i Auba.
Mysle jedna z najlepszych wersji pomocy sklejona za grosze
Jak jest Pepe to powinno być 4-3-3 a z drugiej strony Aubameyang to nie skrzydłowy i przydałby mu się system, który pozwałaby mu grać w parze z Lacazettem ale wydaje mi się, że stanie na tym pierwszym.
Niles—Sokratis—Holding—Kolasinsac
——————Xakha—-Torreira——————
————————-Ceballos————————-
——-——-Pepe——Laca——-Auba———-
Na ławce Miki, Iwobi i Oezil. Jakby kupili klasowego CB to nawet ok by to wyglądało.
Niles—Sokratis—Holding—Kolasinsac
——————Xakha—-Torreira——————
————————-Ceballos————————-
——-——-Pepe——Laca——-Auba———-
Na ławce Miki, Iwobi i Oezil. Jakby kupili klasowego CB to nawet ok by to wyglądało.
Jak już dajesz holdinga to możesz też wrzucić bellerina albo obu wywal
co do aston villi, to jeszcze nie koniec transferów, bo w bramce mają chujowego nyllanda, który w championship regularnie popełniał babole (piszą, że niby Etheridge z Butlandem na celowniku i Perin, ale ten to łamignat, który tydzień temu nie zaliczył medycznych w Benfice) i zaklepany jakiś Nakamba z Bruggii za 12 mln funtów. Nie dość, że wymienili połowę składu, to wzmocnili (?) się grajkami, którzy nie są w ogóle sprawdzeni na poziomie premier league, lub są jej odrzutami (cała obrona złożona z mohammadyego, chestera, mingsa i targetta - 0 jakości), poza tym te transfery wcale nie wyglądają przekonująco.
to nie ja obrażam ludzi na czaciku
A kto tam będzie grał na środku obrony? Mustafi?
Dobra, kumam. W sensie, że zarówno on jak i Bellerin kontuzjowani. To co, Chambers? To tylko potwierdza, że CB to mus i trochę dziwi mnie, że nie wolą wypierdolić 80 mln na Skrinara czy innego Romagnoliego zamiast na Pepe.
No właśnie Chambers, a później ma wejść holding który bardzo dobrze grał przed kontuzja. Pisałem wcześniej, że Chambers obok sokratisa wyglądał najlepiej w preseasonie. Trochę też ten kościelny im skomplikował sytuację tym swoim odpierdalaniem, no ale w sumie to Liverpool oprócz van dijka jakich ma klasowych cb? Wydaję mi się że Matip to taki poziom właśnie obecnie chambersa, sokratis trochę wyżej. Myślę, że nie kupują cb bo już przyklepali tego salibe i sezon chcą pociągnąć na tych cb a później taki saliba właśnie z holdingiem czy chambersem i mają też młodego zacha medleya który może coś pokazać za sezon np jakby go gdzieś na wypo puścili. Oprócz tego to przecież taki cm jest równie potrzebny co cb bo sporo błędów było przez pomoc która nie ogarniała za bardzo.
a mnie nie dziwi bo Skriniar ani Romagnoli to nie Van Dijk
a Pepe to najlepszy gość od czasów Hazarda który z Lille wychodzi
+ przypominam że Arsenal aktualnie nie miał też żadnego nominalnego skrzydłowego do gry
wrócił teraz Reiss Nelson, ale poza tym to przecież Auba z przymusu + szroty typu nieefektywny totalnie Iwobi czy Mkhitaryan
Holding i Bellerin powinni być w pełni sił po pierwszej przerwie reprezentacyjnej (może nawet szybciej)
Niles powinien zacząć być rotowany na środku pomocy bo obrońca z niego żaden
mogliby wziąć dziadka Alvesa na rok, czemu nie - chłop nadal w gazie
no i przydałoby się jakiegoś obrońce wypożyczyć, może właśnie taki Rugani byłby spoko (są jakieś plotki + w Juve wydaje się zbędny po transferze de Ligta)
a za rok wbije Saliba + może znajdą się jakieś fundusze żeby zastąpić Mustafiego (może ktoś go zechce też po miejmy nadzieje pozytywnym sezonie) i gitara
a Pepe to najlepszy gość od czasów Hazarda który z Lille wychodzi
+ przypominam że Arsenal aktualnie nie miał też żadnego nominalnego skrzydłowego do gry
wrócił teraz Reiss Nelson, ale poza tym to przecież Auba z przymusu + szroty typu nieefektywny totalnie Iwobi czy Mkhitaryan
Holding i Bellerin powinni być w pełni sił po pierwszej przerwie reprezentacyjnej (może nawet szybciej)
Niles powinien zacząć być rotowany na środku pomocy bo obrońca z niego żaden
mogliby wziąć dziadka Alvesa na rok, czemu nie - chłop nadal w gazie
no i przydałoby się jakiegoś obrońce wypożyczyć, może właśnie taki Rugani byłby spoko (są jakieś plotki + w Juve wydaje się zbędny po transferze de Ligta)
a za rok wbije Saliba + może znajdą się jakieś fundusze żeby zastąpić Mustafiego (może ktoś go zechce też po miejmy nadzieje pozytywnym sezonie) i gitara
Ostatnio zmieniony 28 lip 2019, 14:10 przez instinkt, łącznie zmieniany 5 razy.
Ja jestem gdzieś pomiędzy i uważam, że i CB, i skrzydłowy to mus. Saliba za rok to dla mnie za mało, przydałby się jeszcze jeden obrońca na dobrym poziomie (Holding dla mnie zawsze będzie conajwyżej przeciętnym piłkarzem, a Chambersa to nie licze - nawet mimo dobrego preseasonu). Dodatkowo za rok dojdzie potrzeba kupna pomocnika za Ceballosa i prawdopodobnie drugiego skrzydłowego (chyba, że Nelson odpali), dlatego wolałbym już teraz kogoś na CB dorzucić
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia