Bieganie

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Awatar użytkownika
Konfident

Re: Bieganie

Post autor: Konfident »

@up
Garminowcy pochwalcie się swoimi zegarkami i dajcie krótką opinie
ja dzisiaj chyba Forerunnera 55 kupuje bo po co coś droższego?
Awatar użytkownika
trez

Post autor: trez »

Mam niezniszczalnego 735xt Forerunnera. Jak tylko do biegania i nie potrzebujesz jakiś ekstra funkcji to tylko z serii forerunner.
bonzaj

Post autor: bonzaj »

Garmin 955 ale dlatego taki bo dużo korzystam z map biegając po lasach. Jeśli planujesz biegać po mieście a nie nieznanych to jest to Ci w ogóle nie potrzebne i szkoda przepłacać. Mogę polecić Garminy ze względu na soft, opcje i wsparcie gdyby był problem. Jest dużo aktualizacji i ulepszeń co chwilę.
Jeśli biegasz rekreacyjnie to wystarczający FR55, chyba że planujesz starty w zawodach czy masz ścisły plan treningowy i chcesz analizować różne parametry to bierz FR 255 ewentualnie FR 165
Awatar użytkownika
Lowrider
Moderator

Post autor: Lowrider »

ja mam najtańszego chyba 45, 255 afaik najlepszy stosunek jakości do ceny

edit:
a co do telefonu to ja zamiast pasa wolę spodenki w które mozna wjebać i telefon i wodę i słuchawki i klucze, typu
https://www.decathlon.pl/p/spodenki-do- ... R-p-332955

tych nie ma ale pewnie jakis nowy model wprowadzili

imo fajniejsze niż pas bo zawsze jedna warstwa mniej
no chyba że ktoś lubi przyświrować w jakichś spodenkach bez bielizny czy coś to jeszcze ok
Awatar użytkownika
checollada

Post autor: checollada »

również props dla takich spodenek, sam w domu takie mam
Awatar użytkownika
Konfident

Post autor: Konfident »

dziękuje za polecajki wziąłem najtańszego garmina furerunner 55 i już jestem zajarany
nie nosiłem zegarków od 8 lat
2ps__

Post autor: 2ps__ »

dobra mamy to w końcu, dyszka zajebana w 51:30 z duża rezerwa, dwa ostatnie km poniżej 4:40, jakbym wcześniej się zorientował to bym zszedł poniżej 50 min myślę, zresztą zobaczymy za dwa dni, czuję dobrze, szkoda że zaraz znowu wyjazdy i pewnie w grudniu od nowa lecimy XD echhhhh
Awatar użytkownika
chaya

Post autor: chaya »

niezły czas. ja wczoraj też 10 po dłuższej przerwie. czasem nie ma się co chwalić. ale szykuję się do półmaratony na 15 września. cele mam dwa: przebiec całość poniżej 2 godzin
Awatar użytkownika
yaml

Post autor: yaml »

Półmaraton w górach (suma podbiegów 1000m) w lutym. Ja 29 lat uległy, 10 km w 56 minut, w życiu nie przebiegłem za jednym razem więcej niż 13 km. Dawajcie za i przeciw. Kurde kusi, czasu trochę jest żeby się przygotować. Plan treningowy ogarnąłbym sobie z training peaks bo od suunto mam darmową subskrypcję
jesteś poszukiwany przez MOBBYN
2ps__

Post autor: 2ps__ »

za, mi dojście z 10 km w 50 min i okazjonalnych 12 czasem 13 km, do 21 km w 2:06 zajęło jakiś miesiąc może trochę więcej więc do lutego napewno jesteś w stanie nakurwiac półmaratony elegancko, a ze gory to dodatkowa zajawka

lecisz wariacie
Awatar użytkownika
chaya

Post autor: chaya »

za. masz kupę czasu na przygotowania. dajesz i zdawaj relacje
Awatar użytkownika
badi
BIZNESMENEL

Post autor: badi »

laytowo to robisz @yaml
Awatar użytkownika
trez

Post autor: trez »

1000 m podbiegów to już wymagająca liczba. Zrobiłbym najpierw spokojnie półmaraton na płaskim w tempie jakim tam biegasz czyli 5:30. Nie chodzi o wydolność, kondycję, tylko trzeba sprawdzić jak stawy będą zachowywać się po np. 15 km.
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Post autor: mql »

będzie ciężko, bo mnie męczyły mocno dużo niższe jednak przewyższenia na Warmii, ale jak sobie dupniesz wcześniej solidny półmaraton to będzie git
SLAFF

Post autor: SLAFF »

Ciężko to może być przede wszystkim z przyczepnoscią skoro bieg w lutym, sniegu i lodu full.
Awatar użytkownika
checollada

Post autor: checollada »

no na pewno musisz się zacząć rozglądać za rozsądnymi butami do biegania po górach, najlepiej z goretexem. luty w górach, to może być fest zimno i biało, więc przydadzą się odpowiednie ciuszki na pewno, powodzenia
Awatar użytkownika
yaml

Post autor: yaml »

Dobra trochę ochłonąłem :D 1000 m przewyższenia to faktycznie sporo, a ja to miejski biegacz, wszystkie treningi po płaskim. Ale nie odpuszczam i na tych zawodach wystartuje na krótszym dystansie 10 km (550 m przewyższenia) i poszukam jeszcze półmaratonu na Q1
jesteś poszukiwany przez MOBBYN
Awatar użytkownika
Bunnymen77

Post autor: Bunnymen77 »

Po chyba dwoch latach w pazdzierniku sprobowalem wrocic do truchtania po górach. Wbiegłem dość wysoko na zbocze Błatniej, ale kolano przypomniało mi dlaczego w pewnym momencie zaniechałem tej aktywnosci. Nic strasznego się nie stało, ale w głowie cały czas myśl, czy coś nie pierdolnie w jakimś momencie.

Ostatnio jak nawaliło śniegu to poszedłem do lasu i nieźle mnie to przetyrało, zakwasy na nogach i barkach, oczy nacieszone widokami jak w górach i satysfakcja też spora, czekam na zimę. Tylko smog jebać.
Smly
Zbanowany

Post autor: Smly »

Jak dokładnie odmierzacie te 10km? Google mapa po prostu czy coś dokładniejszego? Ostatnio zacząłem biegać po 45-70 minut wydaje mi sie że średnim tempem, sprawdziłbym sobie czas
Awatar użytkownika
Bunnymen77

Post autor: Bunnymen77 »

Ja biegam z telefonem w ręce :lol: Ale niestety, ani z obecnym One Plusem ani z poprzednim Pixelem Strava nie chce wspolpracowac i pokazuje bzdury, pewnie dlatego, ze w lesie lubi gubic zasieg, choć nie mialem tego problemu na Huaweiu ani na endomondo [*] w miescie powinno działać git (na gmaps tez kiedys sprawdzałem).
ODPOWIEDZ