Ogólna dyskusja o grach i konsolach

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
Luxair

Re: Ogólna dyskusja o grach i konsolach

Post autor: Luxair »

Odpaliłem horrorowe indie low-poly Iron Lung bo youtuberzy mocno propsowali, ale dla mnie nie jest to wcale straszne ani interesujące, męczący gameplay, a tak prymitywnej grafiki to już nawet ja nie zniosę (10 poziomów niżej Inscryption). Poza tym, oceany krwi na Księżycu? Pfff
CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

Już powiniete, ale dziękuję za pamięć
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Kalom

Post autor: Kalom »

na xboxie w końcu jakieś niezłe gierki pokazują
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

No ciekawy pokaz w końcu. Dużo nowych IP, jednak większość dopiero w 2024.

Starfield będzie GOTY
Awatar użytkownika
Rozpierdalator

Post autor: Rozpierdalator »

Coś tam pokazali nie powiem że nie. Fable, Yakuza, Forza, Starfield i DLC do Cyberpunka spoko czekanko.
Awatar użytkownika
insane

Post autor: insane »

szkoda, ze bylo malo gameplayu, bo te cgi i rozmyte daty premier nie wróżą nic dobrego patrząc na przypadki indiana jones czy perfect dark.

no i widac, ze series s jest hamulcowym ładnej grafiki i zamiast go powoli wygaszać i przerzucić sily na x, to oni wypuszczają carbon blacka z 1tb :dunno:

czujesz sie niepotrzebny? pomysl o 12 teraflopach w series x
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

starfield 30 fps a ludzie bronią tego w necie xD

30 fps w 2024 xD konsolowcom można wszystko wcisnąć

Dodano po 1 minucie 18 sekundach:
insane pisze: 13 cze 2023, 9:04 no i widac, ze series s jest hamulcowym ładnej grafiki
to tak nie działa, robią normalna grę na next-gen, a dla series s ścinają rozdzielczość nawet do 900p i fajrant

nie daj sobie wmówić, że to wina Series S, to kolejna wymówka studiów
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Awatar użytkownika
Rozpierdalator

Jak to jest od Bethesdy i ma działać w 30fps, to na XSX będzie pewnie 20, a na XSS to strach pomyśleć xD

A i oczywiście zakładając że nie kłamią, że dobijało do 60fps na XSX to chuj im w dupę za nieudostępnienie tego trybu. W Deathloopie były chyba z 4 tryby i był taki i z dobrą grafiką i 60fps, przy czym była notatka żeby się nie obrażać jak będzie mniej niż 60fps i gitara i wszyscy zadowoleni.
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Ten Oculus Quest 3 nawet fajnie wygląda - 30% głębokości OQ2, pancake lens (duży sweet spot i edge-to-edge sharpness, bez god rays), 2x lepsze GPU, płynna regulacja IPD, full color AR passthrough, podbitka rozdzielczości, 120 Hz, nowe kontrolery... ~500 USD, October 2023.

Jak nie będzie się grzał, nie będzie zjebanego FOV i ciemnego obrazu ani tragicznej baterii, to, kurde, biorę! Oczywiście idealny byłby z dwoma ekranikami OLED, ale to już drożyzna by była. Eyetracking i foveated rendering to żadne must-have'y dla mnie.
CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Tak z czystej ciekawości bo nie planuję brać nic ale mnie sprzęt zainteresował, jakie odczucia w stosunku do ROG Ally? Jakbyście mieli teraz coś brać to byście wzięli go czy Steam Decka?

Mi się w sumie Ally podoba, bo gram w sporo gier spoza Steama, ale ta cena :roll: Bateria też mi jakoś nie przeszkadza, zazwyczaj i tak na Switchu gram w miejscach z dostępem do gniazdka, więc tu byłoby podobnie
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Kalom

Post autor: Kalom »

pojebane jak ktoś to kupi w takiej cenie
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

no z cena ich pojebało
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Post autor: instinkt »

wygląda na mega dojebaną gierke imo
póki co jest hype, ciekawe czy nie zdechnie za szybko
na steam chartsie 60k peak, 30k gra w tym momencie
Awatar użytkownika
Rozpierdalator

100% nieironicznie i z ciekawości:

po co to jest i po co w to grać jak jest normalny BF?
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Post autor: instinkt »

bf gameplayowo i podejściowo do klienta to gówno jebane od 10 lat jak coś
a tu mamy gierke która nie doi gracza, z dobrymi mechanikami i ciekawym podejście do rozwiązań graficznych
dodatkowo przez to w jaką stronę poszli graficznie mogli zrobić ciekawe rzeczy z destrukcją czy wpierdolić 250 osób na mape, a i tak będzie to działać każdemu czego nie można powiedzieć o innych grach tego typu co też pewnie daje im większego boosta do liczby graczy
jak ktoś lubi walić konia pod grafike to wiadomo że go nie zainteresuje, ja jestem z tych co zawsze ustawiają esportowe settingi więc mi to bez różnicy i bardziej mnie interesują mechaniki więc przykuło to moje oko i pewnie powine sobie bo od dawna miałem ochotę na jakąś grę battlefieldo-podobną, nawet myślałem żeby spróbować tego bfa co wyszedł w 2021 bo ta ich platforma z rzeczami ze starszych części była interesująca no ale gra okazała się jebanym gównem więc sobie darowałem
no i gra też była testowana od jakiegoś czasu, nie została puszczona jako kurwa wczesna alpha mimo że podobno jest robiona przez 4 osoby
z takich rzeczy które na pierwszy rzut oka są do lekkiej poprawy to dźwięki broni na pewno i ogólna przestrzenność dźwięku
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

Rozpierdalator pisze: 21 cze 2023, 14:45 100% nieironicznie i z ciekawości:

po co to jest i po co w to grać jak jest normalny BF?
Jedna z tych gier gdzie zajebisty gameplay > grafika i w dodatku duży kutas do dupy dla Ea bo typki w 4 zrobili w grę na mechanikach bf i mają tyłu graczy że dla Ea to bylby mokry sen żeby ostatni bf tyle miał, a nie po 2 tygodnia grało w to gówno z 1000 osób :lol:
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

BF1 był bardzo fajny i nadal sporo ludzi w niego gra. Społeczność BFa nadal go ceni.

Nowy FF XVI zajebiste kurde oceny zbiera. Trzeba będzie chyba sobie ogarnąć. :shock:
Awatar użytkownika
Rozpierdalator

@instinkt @Groszek dziękuję za wyjaśnienie. Nie grałem nigdy w BFa jakoś dłużej więc zapomniałem trochę o niedojebaniu EA i teraz rozumiem.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

dzieciństwo zbudowałem na fundamentach GTA:SA a Karol Johnson był mi jak brat. ponadto jestem świeżo po obejrzeniu całego "sezonu" spot on - https://www.youtube.com/watch?v=4udjK38 ... p-cuj5557s.
I stąd pytanie - tak jak San Andreas pokazało jak wyglądał Zachód na początku lat 90-tych, to czy jakaś PC gierka przenosiła nas do brudnych harlemów i innych bronxów??
Awatar użytkownika
insane

Post autor: insane »

to co mi przychodzi na mysl jesli chodzi o brudny NY to obie czesci maxa payne'a, oraz gta w liberty city, czyli chronologicznie lcs, 3 i 4
ODPOWIEDZ