Ogólna dyskusja o grach i konsolach
Moderator: con shonery
Re: Ogólna dyskusja o grach i konsolach
Odpaliłem horrorowe indie low-poly Iron Lung bo youtuberzy mocno propsowali, ale dla mnie nie jest to wcale straszne ani interesujące, męczący gameplay, a tak prymitywnej grafiki to już nawet ja nie zniosę (10 poziomów niżej Inscryption). Poza tym, oceany krwi na Księżycu? Pfff
CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM
Już powiniete, ale dziękuję za pamięć
na xboxie w końcu jakieś niezłe gierki pokazują
No ciekawy pokaz w końcu. Dużo nowych IP, jednak większość dopiero w 2024.
Starfield będzie GOTY
Starfield będzie GOTY
- Rozpierdalator
Coś tam pokazali nie powiem że nie. Fable, Yakuza, Forza, Starfield i DLC do Cyberpunka spoko czekanko.
szkoda, ze bylo malo gameplayu, bo te cgi i rozmyte daty premier nie wróżą nic dobrego patrząc na przypadki indiana jones czy perfect dark.
no i widac, ze series s jest hamulcowym ładnej grafiki i zamiast go powoli wygaszać i przerzucić sily na x, to oni wypuszczają carbon blacka z 1tb
czujesz sie niepotrzebny? pomysl o 12 teraflopach w series x
no i widac, ze series s jest hamulcowym ładnej grafiki i zamiast go powoli wygaszać i przerzucić sily na x, to oni wypuszczają carbon blacka z 1tb
czujesz sie niepotrzebny? pomysl o 12 teraflopach w series x
- piernikowyskoczek
starfield 30 fps a ludzie bronią tego w necie xD
30 fps w 2024 xD konsolowcom można wszystko wcisnąć
Dodano po 1 minucie 18 sekundach:
nie daj sobie wmówić, że to wina Series S, to kolejna wymówka studiów
30 fps w 2024 xD konsolowcom można wszystko wcisnąć
Dodano po 1 minucie 18 sekundach:
to tak nie działa, robią normalna grę na next-gen, a dla series s ścinają rozdzielczość nawet do 900p i fajrant
nie daj sobie wmówić, że to wina Series S, to kolejna wymówka studiów
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
- Rozpierdalator
Jak to jest od Bethesdy i ma działać w 30fps, to na XSX będzie pewnie 20, a na XSS to strach pomyśleć xD
A i oczywiście zakładając że nie kłamią, że dobijało do 60fps na XSX to chuj im w dupę za nieudostępnienie tego trybu. W Deathloopie były chyba z 4 tryby i był taki i z dobrą grafiką i 60fps, przy czym była notatka żeby się nie obrażać jak będzie mniej niż 60fps i gitara i wszyscy zadowoleni.
A i oczywiście zakładając że nie kłamią, że dobijało do 60fps na XSX to chuj im w dupę za nieudostępnienie tego trybu. W Deathloopie były chyba z 4 tryby i był taki i z dobrą grafiką i 60fps, przy czym była notatka żeby się nie obrażać jak będzie mniej niż 60fps i gitara i wszyscy zadowoleni.
Ten Oculus Quest 3 nawet fajnie wygląda - 30% głębokości OQ2, pancake lens (duży sweet spot i edge-to-edge sharpness, bez god rays), 2x lepsze GPU, płynna regulacja IPD, full color AR passthrough, podbitka rozdzielczości, 120 Hz, nowe kontrolery... ~500 USD, October 2023.
Jak nie będzie się grzał, nie będzie zjebanego FOV i ciemnego obrazu ani tragicznej baterii, to, kurde, biorę! Oczywiście idealny byłby z dwoma ekranikami OLED, ale to już drożyzna by była. Eyetracking i foveated rendering to żadne must-have'y dla mnie.
Jak nie będzie się grzał, nie będzie zjebanego FOV i ciemnego obrazu ani tragicznej baterii, to, kurde, biorę! Oczywiście idealny byłby z dwoma ekranikami OLED, ale to już drożyzna by była. Eyetracking i foveated rendering to żadne must-have'y dla mnie.
CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM
Tak z czystej ciekawości bo nie planuję brać nic ale mnie sprzęt zainteresował, jakie odczucia w stosunku do ROG Ally? Jakbyście mieli teraz coś brać to byście wzięli go czy Steam Decka?
Mi się w sumie Ally podoba, bo gram w sporo gier spoza Steama, ale ta cena
Bateria też mi jakoś nie przeszkadza, zazwyczaj i tak na Switchu gram w miejscach z dostępem do gniazdka, więc tu byłoby podobnie
Mi się w sumie Ally podoba, bo gram w sporo gier spoza Steama, ale ta cena
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
pojebane jak ktoś to kupi w takiej cenie
no z cena ich pojebało
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
wygląda na mega dojebaną gierke imo
póki co jest hype, ciekawe czy nie zdechnie za szybko
na steam chartsie 60k peak, 30k gra w tym momencie
- Rozpierdalator
100% nieironicznie i z ciekawości:
po co to jest i po co w to grać jak jest normalny BF?
bf gameplayowo i podejściowo do klienta to gówno jebane od 10 lat jak coś
a tu mamy gierke która nie doi gracza, z dobrymi mechanikami i ciekawym podejście do rozwiązań graficznych
dodatkowo przez to w jaką stronę poszli graficznie mogli zrobić ciekawe rzeczy z destrukcją czy wpierdolić 250 osób na mape, a i tak będzie to działać każdemu czego nie można powiedzieć o innych grach tego typu co też pewnie daje im większego boosta do liczby graczy
jak ktoś lubi walić konia pod grafike to wiadomo że go nie zainteresuje, ja jestem z tych co zawsze ustawiają esportowe settingi więc mi to bez różnicy i bardziej mnie interesują mechaniki więc przykuło to moje oko i pewnie powine sobie bo od dawna miałem ochotę na jakąś grę battlefieldo-podobną, nawet myślałem żeby spróbować tego bfa co wyszedł w 2021 bo ta ich platforma z rzeczami ze starszych części była interesująca no ale gra okazała się jebanym gównem więc sobie darowałem
no i gra też była testowana od jakiegoś czasu, nie została puszczona jako kurwa wczesna alpha mimo że podobno jest robiona przez 4 osoby
z takich rzeczy które na pierwszy rzut oka są do lekkiej poprawy to dźwięki broni na pewno i ogólna przestrzenność dźwięku
a tu mamy gierke która nie doi gracza, z dobrymi mechanikami i ciekawym podejście do rozwiązań graficznych
dodatkowo przez to w jaką stronę poszli graficznie mogli zrobić ciekawe rzeczy z destrukcją czy wpierdolić 250 osób na mape, a i tak będzie to działać każdemu czego nie można powiedzieć o innych grach tego typu co też pewnie daje im większego boosta do liczby graczy
jak ktoś lubi walić konia pod grafike to wiadomo że go nie zainteresuje, ja jestem z tych co zawsze ustawiają esportowe settingi więc mi to bez różnicy i bardziej mnie interesują mechaniki więc przykuło to moje oko i pewnie powine sobie bo od dawna miałem ochotę na jakąś grę battlefieldo-podobną, nawet myślałem żeby spróbować tego bfa co wyszedł w 2021 bo ta ich platforma z rzeczami ze starszych części była interesująca no ale gra okazała się jebanym gównem więc sobie darowałem
no i gra też była testowana od jakiegoś czasu, nie została puszczona jako kurwa wczesna alpha mimo że podobno jest robiona przez 4 osoby
z takich rzeczy które na pierwszy rzut oka są do lekkiej poprawy to dźwięki broni na pewno i ogólna przestrzenność dźwięku
Jedna z tych gier gdzie zajebisty gameplay > grafika i w dodatku duży kutas do dupy dla Ea bo typki w 4 zrobili w grę na mechanikach bf i mają tyłu graczy że dla Ea to bylby mokry sen żeby ostatni bf tyle miał, a nie po 2 tygodnia grało w to gówno z 1000 osóbRozpierdalator pisze: ↑21 cze 2023, 14:45 100% nieironicznie i z ciekawości:
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
BF1 był bardzo fajny i nadal sporo ludzi w niego gra. Społeczność BFa nadal go ceni.
Nowy FF XVI zajebiste kurde oceny zbiera. Trzeba będzie chyba sobie ogarnąć.
Nowy FF XVI zajebiste kurde oceny zbiera. Trzeba będzie chyba sobie ogarnąć.
- Rozpierdalator
@instinkt @Groszek dziękuję za wyjaśnienie. Nie grałem nigdy w BFa jakoś dłużej więc zapomniałem trochę o niedojebaniu EA i teraz rozumiem.
- ConeyIsland
dzieciństwo zbudowałem na fundamentach GTA:SA a Karol Johnson był mi jak brat. ponadto jestem świeżo po obejrzeniu całego "sezonu" spot on - https://www.youtube.com/watch?v=4udjK38 ... p-cuj5557s.
I stąd pytanie - tak jak San Andreas pokazało jak wyglądał Zachód na początku lat 90-tych, to czy jakaś PC gierka przenosiła nas do brudnych harlemów i innych bronxów??
I stąd pytanie - tak jak San Andreas pokazało jak wyglądał Zachód na początku lat 90-tych, to czy jakaś PC gierka przenosiła nas do brudnych harlemów i innych bronxów??
to co mi przychodzi na mysl jesli chodzi o brudny NY to obie czesci maxa payne'a, oraz gta w liberty city, czyli chronologicznie lcs, 3 i 4