Premier League - liga angielska
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: Premier League - liga angielska
Przecież nie mówię, że jest tak dobry jak Bergkamp, tylko że jest „trochę begkampowy”. Ty nie operujesz językiem polskim na tyle sprawnie, by wyczuć tę subtelną różnicę? Chodzi o bazowanie na podobnych cechach. Dziś tacy piłkarze mają po prostu ciężej niż 2-3 dekady temu i przepadają. Kiedyś mieliby większą szansę na dużą scenę.
A co do „cyferek” to dziś one też rozkładają się inaczej niż 20-30 lat temu. Pozycja second strikera praktycznie zniknęła. Praktycznie nikt nie gra 4-4-2, kiedyś grali wszyscy i benificjentami tego byli piłkarza jak Del Piero, Bergkamp, czy Rivaldo. Zobacz sobie jak mało goli strzelali piłkarze atakujący z bocznego sektora, a ile strzelają dziś. Piłkarze bazujący na czuciu przestrzeni, kreatywności i technice, nie popartej jakąkolwiek fizycznością, mają dziś utrudnione zadanie, względem tych gości z plakatów Bravo Sport.
Ale żeby była jasność. Havertz nie jest tak dobry jak Bergkamp, ale bazuje na podobnych atutach.
A co do „cyferek” to dziś one też rozkładają się inaczej niż 20-30 lat temu. Pozycja second strikera praktycznie zniknęła. Praktycznie nikt nie gra 4-4-2, kiedyś grali wszyscy i benificjentami tego byli piłkarza jak Del Piero, Bergkamp, czy Rivaldo. Zobacz sobie jak mało goli strzelali piłkarze atakujący z bocznego sektora, a ile strzelają dziś. Piłkarze bazujący na czuciu przestrzeni, kreatywności i technice, nie popartej jakąkolwiek fizycznością, mają dziś utrudnione zadanie, względem tych gości z plakatów Bravo Sport.
Ale żeby była jasność. Havertz nie jest tak dobry jak Bergkamp, ale bazuje na podobnych atutach.
Kai Havertz w piłeczce jak The Wire w serialach
The Wire to Modric. Niby każdy wie, że kozak, ale tylko koneser zna jego prawdziwą wartość.
- ConeyIsland
Nie że coś ale bergkampowi (?) piłkarze nie przepadają ze względu na czasy, prawda panie Thomas muller?
Nie mówię, że przepadają. Jest im trudniej. Dybala też coś tam kopie.
Kai Havertz to raczej Twin Peaks, czyli wypada się jarać i uważać go za dobrego, bo jest dziwny i niby dla konserów, ale jak trzeba podac jakieś argumenty na poparcie tej tezy to zamiast propsować realne atuty jak fabuła czy gra aktorska trzeba się odwoływać do jakichś wydumanych pojęć w stylu "onirycznej atmosfery Lyncha" bo konkretów jest tam jak wiadomo 0, podobnie w przypadku Havertza - chłop nie ma żadnych namacalnych piłkarskich atutów oprócz może gry na jeden kontakt, jest wolny, słaby, słabo strzela i średnio podaje i dlatego trzeba gadać o rzeczach jak przyjęcie piłka albo rzekomo inteligentne poruszanie się, obejrzałem 80% jego meczów w Chelsea przez ostatnie 3 lata i typ nie stwarza żadnego zagrożenia, porównanie do któregokolwiek z wyżej podanych zawodników, którzy umieją oddać dobry strzał albo killer passa jest zupełnie nietrafione.
A kibice Arsenalu widzę już w tym samym wyparciu co przez ostatnie 3 lata fani Chelsea, czyli "Havertz to dobry piłkarz ale musi się zaadaptować/nie gra na swojej pozycji", za pół roku będą go wywozić na taczkach.
A kibice Arsenalu widzę już w tym samym wyparciu co przez ostatnie 3 lata fani Chelsea, czyli "Havertz to dobry piłkarz ale musi się zaadaptować/nie gra na swojej pozycji", za pół roku będą go wywozić na taczkach.
Ostatnio zmieniony 05 gru 2023, 12:47 przez jkravo, łącznie zmieniany 1 raz.
Havertz nie jest bergkampowaty tylko kasztanowaty, bergkampowaty to był berbatov, który swoje walory wykorzystywał na tyle umiejętnie i świadomie, że oprócz błękitnego nieba nic mu więcej nie potrzeba, a ten placek kai jedzie jeszcze na pamięci mięśniowej z Leverkusen, a tak naprawdę chciałby być zwinnym i szybkim murzynem, także jeżeli on jest bergkampowaty, to Krychowiak też jest. W sensie stoi, chuja robi kawał kloca, czasami mu się uda prosto kopnąć piłkę. Tak wg eksperta bakana.
- ConeyIsland
ale że havertza ktoś porówna do twin peaks to w życiu bym się nie spodziewał
Dodano po 6 minutach 34 sekundach:
No popatrz Pan, brak profesjonalizmu w czerwonej części menczesteru, nie pomyślałbym
Dodano po 6 minutach 34 sekundach:
https://devilpage.pl/index/news/komenta ... torycznie/– W Chelsea piłkarze zachowywali się profesjonalnie i byli punktualni. Nigdy nie spóźniali się na treningi. W Manchesterze United spóźniali się każdego dnia – stwierdził Matić w rozmowie z YU Planet.
– Wśród piłkarzy, którzy notorycznie się spóźniali byli Paul Pogba i Jadon Sancho oraz jeszcze kilku innych. Pozostali gracze, przychodzący zawsze na czas, byli źli. Zdecydowaliśmy się więc na wewnętrzny komitet dyscyplinarny. Zostałem jego prezesem.
– Wywiesiłem kartkę papieru na ścianie, na której dokumentowałem spóźnienia i zapisywałem nazwiska. W trakcie jednego sezonu zebraliśmy 75 tysięcy funtów z tytułu kar – dodał Matić.
No popatrz Pan, brak profesjonalizmu w czerwonej części menczesteru, nie pomyślałbym
Bez przesady, może rok sobie coś kibice Chelsea po nim obiecywali, ale w ostatnim sezonie np to każdy po nim jechał i chciał żeby się znalazł ktoś kto go kupi za jakiś rozsądny pieniądz
Dodano po 1 godzinie 1 minucie 33 sekundach:
No i pan Chris wraca, zobaczymy co ugotuje z tego co tam ma w Sheffieldpotter pisze: ↑04 gru 2023, 11:53 A co do Heckingbottoma to z jednej strony ofiara swojego sukcesu i skład węgla i papy, ale nie można być aż tak słabym, Luton się jako tak adoptuje a ci dalej tracą po 5 bramek z innym beniaminkiem, no sorry Sheffield pana Wildera było jakieś, te obiegi środkowych obrońców, legendarny John Lundstram itd, a teraz banda chuja w której nikt się nie wyróżnia
Prognozy na Mundial - 01.06.2026 r.
To miał chłop rację, czy nie?
- rozklad_gaussa
sprowadzili 16 w tym pewnie zadnego ktorego rangnick sugerowal z tych 10 bo se lysy odpalil protkol liga holenderska 
Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.
-
tomeczek2301
Havertz z kolejnym golem, coś o jego formie gadaliscie
Dopiero w zeszłym sezonie wszyscy (słusznie) spisali go na straty tak jak piszesz, ale IMO to i tak było o wiele za późno, bo gol w finale CL pomalował zgniłą trawę na zielono i wszyscy nagle widzieli w nim jakieś atuty i miał odpalić z Typową Dziewiątką™ przed sobą, podczas gdy chłop rozegrał w Chelsea z 5 dobrych spotkań (a do tamtego momentu może z 2) i i tak ludziom i zarządowi wyjątkowo długo zajęło poznanie się na nim w porównaniu np. z tym jak bezlitośnie odpalono Wernera.
I właśnie dlatego nie wystarczy wydać 500 mln, żeby wygrywać mecze.
Brentford w zbieraniu danych jak The Wire w serialach 
- ConeyIsland
Props lysy out
tak po ludzku cieszy jego renesans formy, bo już przesadzone było to jego ciśnięcie. Ale dzisiaj oczywiście oby upadł i sobie głupi ryj rozwalił
Prognozy na Mundial - 01.06.2026 r.
Zastanwia mnie taki Real skoro prawie zawsze nowy zawodnik to hit jak oni to kurwa robią
https://www.realmadryt.pl/static/images ... 529543.png
Kurwa jakie on ma udo 17lat Btw
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
- bloodyhell
w tym sezonie zawsze kiedy mi smutno ze względu na wyniki man united, przypominam sobie, że zawsze mogłem kibicować chelsea. tragiczny zespół