FPL slizgawka.eu $$$$

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Awatar użytkownika
ConeyIsland

Re: FPL slizgawka.eu $$$$

Post autor: ConeyIsland »

Ja kovacica wziałem za trossarda. Mam nadzieję, że gość zrobi trzy asysty przy trzech bramkach haalanda. na to liczę.
imcat

Post autor: imcat »

Ja trafiłem z potrojeniem Chelsea (chociaż Gusto kusił, ale brakło slota) i 32 punkty w piątek dały nadzieję na dojebaną kolejkę, ale po wczorajszych meczach wyszło, że jest "tylko" dobrze. Ze względu na szybką dziką kartę tym razem na ławce nie mam ogórasów po 4.0 i nie trafiłem z ustawieniem składu, Udogi na ławie 12 punktów, Areola z 5 punktami też na ławie, Alvarez też na ławie i pewnie coś dziś dołoży. Miałem jakieś przeczucie, że Brighton nie będzie miało łatwego meczu, ale % posiadania Mitomy i Estupiniana przekonał mnie, żeby nie sadzać ich na ławę kosztem Alvareza i Udogiego i już widzę, że wyszło słabo. Dziś jeszcze Halaand na C i Akanji, chociaż błagam Pep odpierdol znów coś ze składem by Akanji nie zagrał. Na ten moment podskoczyłem o ponad milion miejsc w okolice top 120k, więc jeden z lepszych moich startów.

Ciekawa będzie przyszła kolejka pod kątem składów w których są podwojone Arsenal i United w pomocy, ci którzy zachowali dwa FT nie mają problemu, ale ze względu na raczej ostateczne pożegnanie Gabriela i Pedro z aktywnych składów, może być dużo więcej dzikich kart odpalonych.
Awatar użytkownika
Mietek

Post autor: Mietek »

Ja byłem w top 2k w tej kolejce xD
Awatar użytkownika
szpilman
♓︎

Post autor: szpilman »

ConeyIsland pisze: 27 sie 2023, 11:13 Ja kovacica wziałem za trossarda. Mam nadzieję, że gość zrobi trzy asysty przy trzech bramkach haalanda. na to liczę.
Kovacic jedyne co dziś zrobi to zejdzie w drugiej połowie.
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."
pieseczek dla ślizgawkera
Obrazek
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

No wierzyć że Kova zrobi trzy asysty gdzie on tak średnio na cały sezon robił ze trzy to ciekawa faza, generalnie to nie jest piłkarz pod fantasy totalnie
Prognozy na Mundial - 01.06.2026 r.
imcat

Dziękuje pan PEP za brak Akanjiego, ciekawe czemu go nawet na ławie nie ma - ktoś wie? Trochę lipa jak będę musiał jeden transfer zmarnować by go wymienić na kogoś innego, ale na razie cieszę się z punktów Udogiego na farcie.
Awatar użytkownika
szpilman
♓︎

Pep wkurwił połowę graczy FPL nie wystawiając Fodena i Akanji XD klasyka
Obrazek
Awatar użytkownika
the badman
Artysta

Post autor: the badman »

Mnie też bo mam Ake to musieli stracić bramkę :bag: Został mi Salah, ratuj faraonie bo mam 40 pkt :dunno:
Awatar użytkownika
ConeyIsland

co za kolejka nie zapomnę jej nigdy. żeby do 40 punktów nie dobić...
Panowie doświadczeni, z racji tego że to mój debiutancki sezon, pytanie - wildcard już teraz czy poczekać?
imcat

To zależy xd. Jeśli Twój obecny skład jest posypany przez kontuzje, czy niegrających zawodników to jak najbardziej brać. Jeśli widzisz, że wybrani zawodnicy są nietrafieni i nie czujesz by punktowali to brać. A jeśli nie masz kontuzji czy zawodników, którzy nie wychodzą w pierwszym, do tego ci, których masz nie punktują, ale są blisko punktów i jest duża szansa, że te punkty się pojawią to bym się wstrzymał.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

właśnie mam kilku którzy czuję że w perspektywie całego sezonu będą punktować mimo wszystko... Niemniej zastanawiam się najbardziej nad Salahem i Bruno. Kosztują w cholerę dużo ale będą mieli sporo punktów w całym sezonie. Mimo to wydaje mi się, że zamiast nich mógłbym mieć ze trzech czy czterech nie gorzej punktujących.
Awatar użytkownika
szpilman
♓︎

Ja Salaha jeszcze zostawiam, ratują go póki co asysty, w GW 4 mają AV więc no wynik może być różny. Mnie najbardziej martwi obrona, bo mam Estu i Chillwela i tego nieszczęsnego Gabriela i tylko 0,2 w kabsy
Obrazek
Awatar użytkownika
ConeyIsland

taa też mam estupiniana. teraz się sporo rzuci pewnie na Kesza i na Gusto.
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Spójrz z dalszej perspektywy, gonienie punktów nigdy nie ma sensu

Jeżeli dalej uważasz, że przynajmniej 6-7 zawodników z pierwszego składu i tak zostanie w nim to jak dla mnie nie ma sensu, zrób se z -8 i ogarnij 3 transfery
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
ConeyIsland

okno transferowe nie kończy się w PL czasem w nocy z pt na sobotę o północy? A deadline jest chyba w FPL w piątek w ciągu dnia, zgadza się?

ciekawe czy coś jeszcze się zadzieje w tym tygodniu. #1 temat to oczywiście salah ale z tego co się czyta tu i tak to nawet Antonio z WHU dostał ofertę. United też kogoś chcą jeszcze dorzucić (lewego obrońce chociażby).
Awatar użytkownika
Mietek

Spoiler
Obrazek
Bardzo fajny skład ma kolega, bardzo fajny, co więcej nie widzę powodu, dla którego ten skład w kolejnych kolejkach miałby zacząć gorzej sobie radzić, jedynie potencjalnie Gusto może mieć problem z minutami jak James wróci, ale to będzie raczej łatwo naprawić transferem.

Alvarez w punkt wyborem się okazał.

Prowoje here. Ja potroiłem Chelsea jeszcze przed wybuchem Sterlinga i mega mi to siadło, ale akurat w tej kolejce przez celność Jacksona niezapunktowało mi to Chelsea. Liczę, że w kolejnych kolejkach XG pozostanie takie samo a skuteczność podskoczy.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Widzialem dzisiaj tez te drużynę i rowniez props. Alvarez i haaland supcio sprawa.
U mnie na plus od poczatku solanke z mniej znanych. Musze bankowo uszczuplic sklad z newcastle bo mam az trzech...
Poki co przerwa do przyszlej srody, wtedy pomysle o transferach i kolejnej kolejce.
Awatar użytkownika
Mietek

Jedynie w tym teamie zastanawia mnie czy brak Fernandesa i Saki długofalowo nie zaboli. Nie wiem czy ten Salah to zrekompensuje. Ale to jest właśnie ciekawe, że fajna drużyna, a dosyć ryzykownie i nietypowo zbudowana, ja bym się nie odważył bez Saki wejść.

A wejście w Newcastle od początku z tak trudnym terminarzem to był błąd, ale ja na twoim miejscu bym z Newcastle teraz nie schodził, już i tak za nich przecierpiałeś, a teraz akurat mają łatwy terminarz dość długo, ja bym poczekał bo może się okazać, że zaczną trzaskać czyste konto za czystym kontem.

Edit: Która drużyna twoja? Demigodz?

Jeśli tak, to ja na twoim miejscu tego Botmana tylko bym wymienił Ale Pope'a i Trippiera spokojnie możesz trzymać, a przynajmniej warto poczekać, żeby zobaczyć jak im idzie na łatwym terminarzu. Imo będzie sporo lepiej. Sam rozważałem wejście w Trippiera teraz, ale uznałem, że nie warto z Rashforda rezygnować.

Ja sam rozważam dwa warianty, przy założeniu, że w przerwie się obędzie bez kontuzji. Jeden wariant taki, że z Pedro wchodzę na Archera na ławkę i z zaoszczędzonej kasy wymieniam Steela na Edersona. Drugi wariant taki, że pozbywam się Jacksona za np. Hoilunda, jeszcze nie wiem, za jakiegoś napastnika do 7.5 i dzięki temu mogę Estupiniania wymienić na Reeca Jamesa.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Tak, i am demigodz.
Na wylocie na bank mam viniciusa ktory nie gra kompletnie nic. Kovacica chyba jednak zmienie również bo łudziłem się że będzie bardziej w ofensywę zaangażowany. Z obrony długofalowo boje sie o henryego z brentfordu. Z paua torresa jestem zadowolony bo AV myślę że może pozytywnie długofalowo zaskoczyć, mimo dzisiejszego wpierdolu. Botman chyba zrobi out jednak. Na pewno będę chciał kogoś z Arsenalu wziąć. Z liverpoolu miałem Salaha ale opchnąłem (w zamian wzialem Madisona i Sterlinga) go. Niemniej ktos z ichniejszej ofensywy przydałby mi się.
Awatar użytkownika
the badman
Artysta

Post autor: the badman »

Postanowiłem nie panikować, nie brać na siłe jakichś Sterlingów, Jacksonów czy Bowenów tylko nie robić nic. I tak 85 punktów zrobiłem i mam dwa transfery na przyszłą kolejkę free. Ale jedyne co chciałem zrobić to Edouard z CP za Nketiaha i żałuję że tego nie kliknąłem, miałem czutkę że Odsonne odpali
ODPOWIEDZ