Bedoes x Lanek - Rewolucja Romantyczna (2021)
-
tybdo_yntogliw
Re: Bedoes x Lanek - Rewolucja Romantyczna (2021)
Dla mnie "Chrome Heats" i "TOA$T" ujdą jako takie guilty pleasure, lubię te chamskie podróby The Weeknda/Drake'a, z całym pakietem knurostwa oryginałów. Ale bity Lanka świetne, rzeczywiście, mi się podoba zwłaszcza "City Boy".
tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60
Jeśli chodzi o takie pierdolenie, to Borka można codziennie złapać na tym że jedno myśli, drugie gada, trzecie robi. Na przykład już ciągle mówi że musi dawać przykład dla młodzieży i jak ważny jest przekaz, wydaje płytę o jakimś kurwa romantyzmie według niego, a dzień przed premierą pisze do Filipka że mu będzie drillowal chujem w dupie czy tam w gardle. Piękny przekaz, pozdrawiam chłopaków z Legnicy
spoko, nie wiedziałem o tym
ta plyta i jej autor od dluzszego czasu to jest jedno wielkie stadium choroby afektywnej dwubiegunowej
Brzmi jak opis całkiem konkretnej części twórców na świecie.
nie no, tutaj to jest tak pociagniete do ekstremum, ze moj mozg sie przegrzewal w czasie odsluchu. od plakania w poduszke i brzydzenia sie przemoca do rozbijania czaszek wrogom, od taniego moralizatorstwa do pierdolenia jakichs kocopolow o jezdzie po pijaku, od narzekania ze jest samotny, do frazesow o gęgu ktory jest z nim zawsze, od przekonywania ze nie liczy sie kasa, a rodzina, do chwalenia sie w nastepnej zwrotce markami fur i ciuchow. i tak kurwa przez poltorej godziny co 30 sekund sam sobie zaprzecza. w sumie szacun
-
tybdo_yntogliw
Dokładnie tak jak @moody pisze, tutaj dochodzi przynajmniej u mnie jeszcze wątek, że muzycznie płyta jest bardzo spójna, przez co to JESZCZE bardziej wychodzi.
tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60
- benzoabuser
- Zbanowany
Co jak co, ale NBP to taki bengier fest, który aż zasługuje na klip
znajdę wszystkie kurwy świata i rozjebie
!EXTRA ANNOTATION!
ALL OF MY POSTS ARE FICTION
!EXTRA ANNOTATION!
ALL OF MY POSTS ARE FICTION
Jak już to stadium zaburzenia dysocjacyjnego tożsamości - jest miły Borys pacyfista, tolerancyjny, kochający bliźnich i szanujący wszystkich oraz groźny Borys z ulicznego gęgu, grożący Filipkowi gwałtem analnym, bujający się pięcioma typami w kominiarach. Pierwszy najprawdopodobniej nie wie o istnieniu tego drugiego, w drugą stronę tak samo. Chad polega na przemiennym występowaniu epizodów depresji i manii, nie ma nic wspólnego z rozdwojeniem osobowości.
Kupię UNDADASEA – Undaground Mixtape
jeszcze co do tego wybicia z bloków, ja nigdy nie mogłem zrozumieć o co chodzi z tymi blokami w rapie, większość ludzi, których znałem z miasta, było z bloków i praktycznie każdy miał bogatszych rodziców i miał lepsze perspektywy na życie niż my - wieśniaki, myślę, że nie przesadzę jak powiem, że 90% dzieciaków ode mnie patrzyło na ludzi z bloków jak na jakąś wyższą kastę, oprócz pieniędzy mieli od chuja więcej możliwości - więcej sklepów, lepsze szkoły (a przynajmniej jakikolwiek wybór), liceum za rogiem (a nie 40km jazdy pociągiem), ziomki w sąsiedztwie (a nie w promieniu 8km), kultura, kina, restauracje, puby, miejsca pracy, wydaje mi się, że lepiej mieliśmy tylko pod względem posiadania własnego podwórka... nie wiem może na początku wieku wyjście z bloków coś znaczyło, ale z mojej perspektywy ten motyw bloków jako murzyńskich gett był kompletnie niezrozumiały, jako hiphopowy dzieciak czasami się zastawiałem: czy oni tam mówią o jakichś konkretnych biednych blokach? może te bloki to nie to samo co ja uważam za bloki tylko jakieś slangowe określenie? a może raperzy mieli bardzo małą świadomość społeczną i nie wiedzieli jak wygląda życie gdzieś indziej, na to rozwiązanie wskazywałby np. ignorancki, żenujący wręcz wers sokoła: to nie wieś, gdzie dzieci głaszczą krówki, no nie wiem generalnie, czasem się nad tym zastanawiałem, ale chyba nigdy nie poruszałem tutaj tego tematu
słyszałem wiele głosów, śmiech i płacz
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
generalnie to ludzie w miastach mają raczej kompletnie w dupie ludzi mieszkających na wsi bo tam nie bywają. W miastach zamożni ludzie mieszkali w domkach, a ci mniej zamożni w blokach, gdzie dodatkowo gęste skupisko ludzi gwarantuje duży rozstrzał zarobków, więc na blokach po prostu mieszkało dużo ludzi z biednych rodzin i to oni byli raczej na tych osiedlach bardziej widoczni bo nie chodzili na dodatkowe zajęcia z tenisa z gry na flecie 5 razy w tygodniu. Jak poszedłeś do liceum do miasta, to po prostu tych ludzi nie spotkałeś bo w dużej części zakończyli edukację na gimnazjum, poszli do jakiś zawodówek albo się ogarnęli i wyrośli z patoli
teraz się to pozmieniało bo ogólnie biedy jest mniej, są ładne strzeżone osiedla a nie 12piętrowa wielka płyta itp
co do płyty - pod względem muzycznym to nawet spoko, pare numerów naprawde fajnych, ale bedoes jako osoba to się kurwa cofa w rozwoju chyba
teraz się to pozmieniało bo ogólnie biedy jest mniej, są ładne strzeżone osiedla a nie 12piętrowa wielka płyta itp
co do płyty - pod względem muzycznym to nawet spoko, pare numerów naprawde fajnych, ale bedoes jako osoba to się kurwa cofa w rozwoju chyba
możesz mi mówić daquan
No ludzie z bloków nie patrzyli na sytuację dzieci/młodzieży na wsi, bo ich to nie dotyczyło jak napisał @kelsohmm. Oni porównywali się do tych, których stać na mieszkanie w domku na przedmieściach itd. A, że jak sam napisałeś mieszkanie w mieście dawało więcej możliwości, więc naturalnie to wyszło. Spotykali się z ludźmi, którzy mieli podobną sytuację, robili razem muzykę, a wieś nie miała żadnej siły przebicia.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
po prostu jeszcze parę lat temu jak chodziłeś do szkoly w przeciętnym mieście to w jednej klasie miales jakiegos bogatego banana, klase srednia, patusów i ludzi, ktorzy nie mieli na cokolwiek. w takiej mieszance od dziecka kazda grupa widzi wyraznie te roznice, a ta ostatnia najczesciej ma najbarzdiej przejebane i codziennie oglada jak to inni maja zajebiscie, czesto tez bedac przez nich wysmiewanym - z tego co sie orientuje na wsi mimo wszystko ludzie sa do siebie bardziej podobni, przez co nie jest sie tak wyobcowanym. takie bedoesowskie "bycie z bloku" nie oznacza po prostu bycia z bydgoszczy, tylko to ze znajdowal sie w tej najnizszej grupie "blokowych ludzi", w domu ojciec bije matke, potem okrada dom i znika, a matka wyjezdza za granice zeby wykonywac upokarzajaca prace za jakiekolwiek pieniadze, w miedzyczasie on chodzi z dziadkiem pol dnia i zbiera smieci, co widza ziomy z klasy, ktorzy pozniej w szkole wysmiewaja sie za wszystko co sie da - ofc sposob i ignorancja bedoesa w sposobie mowienia o tym jest zatrwazajaca, bo majac 23 lata i bedac tak bogatym jak jest teraz, moglby juz dostrzec te zaleznosci i ze jego sytuacja nie jest "byciem z bloków", tylko po prostu wyjsciem z chujowej zyciowo sytuacji
No i rap to jest dalej muzyka miejska głównie. Wiadomo, na wsi są i raperzy i słuchacze, ale 99% rapowych wydarzeń dzieje się w miastach. Ile znanych raperów jest ze wsi? 1%? 2%? Wiadomo, że gość z miasta nie będzie ci rapował, że na wsi mają bardziej przejebane, tylko odnosi się do tego co on obserwuje.
@aleksy szanuje cie za to co napisałeś, same fakty
co do tych raperów z wioch, zależy o czym tak naprawdę mówimy, ale Koldi będąc z Małkinii górnej 5k mieszkańców pokazał że można, i ludzie z wioch totalnych żyjący gdzieś na koloniach za lasem i polem, którzy chcą robić rap powinni traktować to jako motywacje
btw gucci mane jest ze wsi, do atlanty się przeniósł dopiero jako nastolatek
co do tych raperów z wioch, zależy o czym tak naprawdę mówimy, ale Koldi będąc z Małkinii górnej 5k mieszkańców pokazał że można, i ludzie z wioch totalnych żyjący gdzieś na koloniach za lasem i polem, którzy chcą robić rap powinni traktować to jako motywacje
btw gucci mane jest ze wsi, do atlanty się przeniósł dopiero jako nastolatek
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
https://skrr.pl/aby-tekst-mial-znaczeni ... -recenzja/Narachowałem, że na przestrzeni całego albumu Bedoes 15 razy grozi, że kogoś zastrzeli i 8 razy grozi, że po prostu „wyr*cha” czyjąś, w tym również słuchacza, matkę, córkę czy żonę.
przecież ten gruby mitoman schizofrenik by nie przeżył tygodnia na takiej naprawdę hardkorowej, popeegierowskiej wiosce zapomnianej przez bozie, ale to akurat większość raperów miałaby podobnie
super recenzja, polecamJose pisze: ↑18 sty 2021, 19:46 @Raph rozsmarował:
https://muzyka.interia.pl/recenzje/news ... Id,4994210
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
https://www.cgm.pl/recenzje/zamiast-rew ... rewolucje/Jose pisze: ↑18 sty 2021, 19:46 @Raph rozsmarował:
https://muzyka.interia.pl/recenzje/news ... Id,4994210
Flinston na drugą nóżkę