Playboi Carti - Whole Lotta Red (2020)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Awatar użytkownika
maciek

Re: Playboi Carti - Whole Lotta Red (2020)

Post autor: maciek »

Parlae pisze: 25 gru 2020, 21:52 Fajnie, że to wyszło w końcu. Nie będę oceniał albumu póki co, bo zmieniłem go na 3 tracku na JIK i Late Registration Kanyego. Po prostu nie pasuje mi on do atmosfery świąt. Posłucham go po świętach, jak będę bardziej wkurwiony na coś. :D
Haha u mnie dokładnie to samo, tyle że ciut bardziej poskakałem po numerach i zmienione zostało na JIK i 808s & Heartbreak które to sobie sprawiłem na gwiazdkę :D
Jarałem się na tą premierę a jak już wyszło to hajp opadł, w sumie jakoś często ostatnio tak mam :dunno:
TheD

Post autor: TheD »

Usunięto
Ostatnio zmieniony 26 lut 2023, 1:12 przez TheD, łącznie zmieniany 1 raz.
RIP Earl "DMX" Simmons - 1970-2021 [*]

#freeardrian

https://youtu.be/eFTlFPRCytU
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

dokladnie, niech pitchfork/fantano/cokolwiek wyda opinie czy mozna sluchac czy nie bo samemu nie wiem
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
gawi

Post autor: gawi »

Zobaczycie, że będzie hejt na początku a później znowu wszyscy wskoczą do wagonu. Po za tym PF da pewnie wysoko, no i myślę że Fantano też, bo on lubi eksperymenty. Wtedy ocenki się zmienią.
Tego albumu nie da się ocenić po pierwszym odsłuchu, to nie jest jakiś tam nie wiem J.Cole od którego wiadomo co dostaniemy i dlatego płytę słuchają tylko ci co go lubią i i tak pochwalą. Cartiego sprawdzi każdy, bo tyle hajpu było że nawet ciekawość nie pozwala olać tej premiery. No i później jeden z drugim niegotowy na takie rzeczy zaczyna wylewać swe żale, że mu się nie podoba. Patrz: Chief Keef, tylko że może w mniejszej skali, bo takiego hajpu chłop w mainstreamie nie ma.
Awatar użytkownika
jogi

Post autor: jogi »

Jest za dluga. Mogłaby się zacząć od Place. Pierwsza połowa jest w chuj cienka. On sam jest mocno irytujący w takiej ilosci. Jakby nagral album z young thugiem to KFC powinno objąć ich spwcjalnym patronatem. Cudi wpierdolil go wzorowo i bez wysilku. Ogolnie to album jak kawalek 11.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Awatar użytkownika
gawi

Z ciekawości @jogi , jaki masz stosunek do Die Lit lub s/t?
Awatar użytkownika
jogi

Die Lit jest niezrozumiałym dla mnie przehajpem ale dobrze odnalazł się w okresie niemal całkowitej chujni w tej muzyce. Jakoś tam to gdakanie powtarzane w kółko się wyróżniało. Nie wiem co to jest s/t.
Awatar użytkownika
exyou
Zbanowany

Post autor: exyou »

Self titled
Awatar użytkownika
jogi

Aha. Nudne. Magnolia i HalfHalf jako tako, reszta sama się utylizuje.
Jeszce wtedy tak bardzo nie gdakał.
Awatar użytkownika
gawi

Ok. Czyli nie lubisz jego muzyki, od początku ci nie leżała, a ten album sprawdziłeś z kronikarskiego obowiązku :dunno:
Awatar użytkownika
jogi

No tak. Po takim hajpie lukoasa liczyłem na rozpierdol A tutaj meh.
Awatar użytkownika
TRAPSTAR

Post autor: TRAPSTAR »

Przeleciałem urywkami praktycznie cały album - ludzie, czy wy jesteście normalni? czy wy macie uszy pozatykane chujami, że słuchacie takiego gówna i najebaliście tu 20 stron postów, a niektórzy siedzieli po nocach w oczekiwaniu na to coś? :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
gawi

Myślę, że nikt kto jest normalny nie słucha Cartiego. Ale czy bycie normalsem to coś dobrego czy nie, to nie mnie oceniać :dunno:
I idź przeleć sobie urywkami jakiś album z działu wyżej, może też odnajdziesz męskie przyrodzenie w jakimś narządzie.
Awatar użytkownika
niuhniuh

Post autor: niuhniuh »

TRAPSTAR pisze: 26 gru 2020, 12:09 Przeleciałem urywkami
dalej nie trzeba czytać
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

gawi pisze: 26 gru 2020, 8:48 Po za tym PF da pewnie wysoko, no i myślę że Fantano też, bo on lubi eksperymenty. Wtedy ocenki się zmienią.
To znaczy, że oceny ludzi są chuja warte. Aż mi się smutno zrobiło. Podoba ci się muzyka, to słuchaj, nie podoba ci się, to nie słuchaj. Co innego coś sprawdzić, bo znany recenzent napisał, że to jest dobre, a co innego nie wiedzieć o płycie sądzić dopóki się ktoś znany nie wypowiedział :(
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
gawi

Zgadzam się, ale fajnie jak ktoś kogo opinię cenisz ma podobne zdanie do ciebie. Nie sugeruję się jego ocenami czego mam słuchać a czego nie, bo wieloma rzeczami nie mógł bym się jarać jak np. Futurem, bo Fantano tego nie lubi. Ale nie ma co ukrywać że recenzje nie wpływają na sprzedaż, tylko czy ma to nas dziwić? :dunno:
Awatar użytkownika
luk0as
Moderator

Post autor: luk0as »

przykry jest ten twitter ale co zrobic takie mamy czasy
ok is the hardest, I swear to God
We gon' be okay
Awatar użytkownika
Paul
Mistrz Fantasy NBA

Post autor: Paul »

Wydaje się, że Carti na Whole Lotta Red naprawdę uwierzył, że jest artystą, kimś więcej niż maszyną losującą słowa oraz randomowe dźwięki pod śmiechulcowe jrpgowe biciki Pierożka. Często to wyjście na front wychodzi naprawdę komicznie, ale sporo jest tu też uroczych momentów, przesłodzonych jak k-pop Slay3r czy New N3on. Tym samym ostra krytyka wśród części słuchaczy względem poprzednich wydawnictw jest tak samo nieuzasadniona jak pisanie, że głowy nie gotowe na te eksperymenty, bo typek tym razem trochę głośniej dostaje padaczki. Mi się podoba, czas powie jak bardzo, ale będę sobie słuchał.
Awatar użytkownika
Farezowsky

Post autor: Farezowsky »

Po pierwszym przesłuchaniu na kacu zaraz po premierze stwierdziłem, że to nieśmieszny żart, w sumie jak widziałem opinie wiele osób tak pisało.
Za drugim razem już konkretnie siadło, i uważam, że to dobry album ale no ma trochę minusów.
Czuć, że Carti tutaj chciał poeksperymentować, i niestety jak dla mnie to czasami brzmi słabo.
A co do wiekszego hejtu, mam wrażenie, że ludzie się nasłuchali leaków i za bardzo oczekiwali, że ten album będzie w takich klimatach
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Post autor: instinkt »

:rotfl:
ODPOWIEDZ