DJ Decks - Mixtape 8 (2022)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
SiNi

Re: DJ Decks - Mixtape 8 (2022)

Post autor: SiNi »

Prima mixtape, wielki plus, że całość jest mixowana i mamy jeden zlepek różnorodnych i oryginalnych bitów ze scratchami oraz oldschoolowym klimatem, świetne melodie, oby więcej takich płytek - w sumie nie siedzi mi tylko pierwszy podkład, kompozycja w "To co widzisz" piękna.
Awatar użytkownika
clockers

Post autor: clockers »

spoko nawet ten numer z Sokołem, Sariusem i Kukonem. zaskoczył mnie taki dobór graczy do takiego klimatu, podoba mnie się to. chociaż słysząc flow/głos tego ostatniego nadal się okrutnie męczę (nie czaje fenomenu), natomiast Sokół imo potwierdził, że jest dość wszechstronnym raperem.

numer z Atezetem i Sławkami też spoko, choć wygrał bit zdecydowanie.

całości chyba nie chce mi się póki co sprawdzać, biorąc pod uwagę resztę gości na trackliście.
Damiang88

Post autor: Damiang88 »

Mnie tu najbardziej te bity wynudziły. O ile są dobre to całość zlewa sie w jeden podobny. Fajnie że klimat boom bapowy ale mogła być wieksza różnorodność bitów. Z chęcią usłyszał bym wiecej takich albumów w '23. A nie wtórnego trapu. Dlatego na zachęte dam 6,5/10.

Dodano po 3 minutach 34 sekundach:
A no i nie ma tu jakiś kozackich zwrotek. Średni poziom określam jako przeciętny.
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Post autor: Bryx Fenrir »

Bardzo spoko ten Mixtape, chociaż trochę te bity od Darka tym razem bez pierdolnięcia. Są miłe, natomiast jak ktoś wspomniał - nie różnią się specjalnie od siebie, chyba zwrotka Słonia i Sławów tutaj mi najlepiej siadła. Jest nieźle, ale nie wybitnie.
milford966

Post autor: milford966 »

z popiołów top
Pasjaklasyki

Post autor: Pasjaklasyki »

Kukon ok
Awatar użytkownika
gracjangk

Post autor: gracjangk »

Mielzky nagrał z Leosią, a dla mnie kolejne lata nie ma czasu, po wielkich deklaracjach i chęciach :lol:
Słychać strzały
Spoiler
8es

Post autor: 8es »

Ja na miejscu Decksa czułbym się urażony. Wielkie kurwa rapery za którymi trzeba latać, aby łaskawie w końcu nagrali zwrotkę. W wielu przypadkach jest tak jawnie na odpierdol, że byłoby mi wstyd na ich miejscu, ale to raperzy... Nie wzialbym niektórych zwrotek,a Macie to bym chyba wyjebal w ten wkurwiajacy ryj .choć maniera bardziej wkurwiaj. co on dal za zwrotkę no jak tak można? Jebać co niektórych mocno za to jak potraktowali legendę. Na miejscu Decksa na nastepny mixtape zaprosiłbym podziemnych zawodników dla których byłaby to nobilitizacja i by się przylozyli i powstalaby dobra płyta na dobrych kurwa bitach
Ja, jo wiym kaj je gryfny maszket :joint:
karbo99
Zbanowany

Post autor: karbo99 »

Niestety to chyba jest na porządku dziennym, nie znam żadnego producenta który na to nie narzekał tworząc płytę.
Awatar użytkownika
gracjangk

Post autor: gracjangk »

Ale rozumiem też raperów. Ile Decks sprzeda tego mixtape'u i zdobędzie wyświetleń? O wiele mniej niż Leosia sprzeda singla.
Jasion94

Post autor: Jasion94 »

A wydawanie takich mixtapow nie ma na celu :
a) pokazanie skilla Dj'a
b) zrobienie jakiejś spójnej koncepcji
c) najebanie porodu

Więc jaki sens ma wydawanie przez decksa zbioru jakiś randomowych beatow rodem z 2005, które za tydzień się spierdola z Olisu ?
Awatar użytkownika
clockers

ojej ale się z zfoszył daruś xd no jak to tak dogrywać się do Leosi, a do prawdziwego og real oldschool hip-hop nie?
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Przecież wyjaśnił Decks o co ma pretensje. To nie nowy pomysł lewaków, żebyś musiał przekształcać rzeczywistość pod swoją tezę xd
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
wuiru

Post autor: wuiru »

8es pisze: 22 gru 2022, 14:53 Na miejscu Decksa na nastepny mixtape zaprosiłbym podziemnych zawodników
no i tutaj wjeżdża paradoks takich płyt (producenckich ogólnie) zapraszasz aktualną topkę sceny to jest nuda bo wszyscy są wszędzie, zapraszasz podziemnych zawodników to nie masz co liczyć na dobrą sprzedaż płyty bo nikt ich nie zna
Awatar użytkownika
clockers

no ale sam Decks to podniósł i zrobił z tego wielką sprawę. coś mi się wydaje, że gdyby nie było tej nagrywki z Leosią to by publicznie o to nie rozdzierał szat. a tak wyszło trochę gburowato.
karbo99
Zbanowany

Post autor: karbo99 »

Ojeju gburowaty, ale wy się kurwa poprawni politycznie zrobiliście.
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

wuiru pisze: 22 gru 2022, 19:21
8es pisze: 22 gru 2022, 14:53 Na miejscu Decksa na nastepny mixtape zaprosiłbym podziemnych zawodników
no i tutaj wjeżdża paradoks takich płyt (producenckich ogólnie) zapraszasz aktualną topkę sceny to jest nuda bo wszyscy są wszędzie, zapraszasz podziemnych zawodników to nie masz co liczyć na dobrą sprzedaż płyty bo nikt ich nie zna
Otóż to i dlatego zawsze wychodzi najlepiej zapraszanie podziemniaków którzy są na fali wznoszącej. Soulpete, Efen, nnfof, quiz.
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

No z wyżej wymienionymi z fali wznoszącej to na bank potrójną platynę by dojebał.
Awatar użytkownika
CL500

Post autor: CL500 »

Przecież jemu nie chodzi o to, że Decks miałby zaprosić Efena czy Quiza tylko, że wyżej wymienieni na swoje produkcje zapraszali podziemniaków, którzy byli w danym momencie na fali wznoszącej.
MalinowyJogurt 2
wolfram

Post autor: wolfram »

Takie płyty mają rację bytu jezeli:
-zawierają niekonwencjonalną współpracę
-przełamują standardy owego producenta
-mają całościowo jakiś koncept
-są tak zjebane, że aż dobre.

Jak wyżej wspominacie płytę Efena. Ona była dobra, bo wtedy rzeczywiście to miało sens usłyszeć np mało aktywnego Golina, Ensons czy dobrze zapowiadającego się Que.

W tym przypadku, mamy to samo, nic nikogo tu nie zaskoczy, Dario zrobił bity i zaprosił raperów.
Mata dal gowno obsrane, a mógł coś kontrowersyjnego nawinąć, przez co zyskaliby obydwoje z Decksem.
Kawałek Sławów i Miłego najwięcej na ripicie, mimo że jest średni.

White housi dawno się zorientowali że takie kodexy nie mają już zbytnio sensu. Może Decks powinien wziąć przykład z Magiery i zrobić więcej albumów z jednym raperem poza tym ze Śliwą.
ODPOWIEDZ