DJ Decks - Mixtape 8 (2022)
Re: DJ Decks - Mixtape 8 (2022)
Prima mixtape, wielki plus, że całość jest mixowana i mamy jeden zlepek różnorodnych i oryginalnych bitów ze scratchami oraz oldschoolowym klimatem, świetne melodie, oby więcej takich płytek - w sumie nie siedzi mi tylko pierwszy podkład, kompozycja w "To co widzisz" piękna.
spoko nawet ten numer z Sokołem, Sariusem i Kukonem. zaskoczył mnie taki dobór graczy do takiego klimatu, podoba mnie się to. chociaż słysząc flow/głos tego ostatniego nadal się okrutnie męczę (nie czaje fenomenu), natomiast Sokół imo potwierdził, że jest dość wszechstronnym raperem.
numer z Atezetem i Sławkami też spoko, choć wygrał bit zdecydowanie.
całości chyba nie chce mi się póki co sprawdzać, biorąc pod uwagę resztę gości na trackliście.
numer z Atezetem i Sławkami też spoko, choć wygrał bit zdecydowanie.
całości chyba nie chce mi się póki co sprawdzać, biorąc pod uwagę resztę gości na trackliście.
Mnie tu najbardziej te bity wynudziły. O ile są dobre to całość zlewa sie w jeden podobny. Fajnie że klimat boom bapowy ale mogła być wieksza różnorodność bitów. Z chęcią usłyszał bym wiecej takich albumów w '23. A nie wtórnego trapu. Dlatego na zachęte dam 6,5/10.
Dodano po 3 minutach 34 sekundach:
A no i nie ma tu jakiś kozackich zwrotek. Średni poziom określam jako przeciętny.
Dodano po 3 minutach 34 sekundach:
A no i nie ma tu jakiś kozackich zwrotek. Średni poziom określam jako przeciętny.
- Bryx Fenrir
Bardzo spoko ten Mixtape, chociaż trochę te bity od Darka tym razem bez pierdolnięcia. Są miłe, natomiast jak ktoś wspomniał - nie różnią się specjalnie od siebie, chyba zwrotka Słonia i Sławów tutaj mi najlepiej siadła. Jest nieźle, ale nie wybitnie.
-
milford966
z popiołów top
-
Pasjaklasyki
Kukon ok
Mielzky nagrał z Leosią, a dla mnie kolejne lata nie ma czasu, po wielkich deklaracjach i chęciach
Słychać strzały
Słychać strzały
Spoiler
Ja na miejscu Decksa czułbym się urażony. Wielkie kurwa rapery za którymi trzeba latać, aby łaskawie w końcu nagrali zwrotkę. W wielu przypadkach jest tak jawnie na odpierdol, że byłoby mi wstyd na ich miejscu, ale to raperzy... Nie wzialbym niektórych zwrotek,a Macie to bym chyba wyjebal w ten wkurwiajacy ryj .choć maniera bardziej wkurwiaj. co on dal za zwrotkę no jak tak można? Jebać co niektórych mocno za to jak potraktowali legendę. Na miejscu Decksa na nastepny mixtape zaprosiłbym podziemnych zawodników dla których byłaby to nobilitizacja i by się przylozyli i powstalaby dobra płyta na dobrych kurwa bitach
Ja, jo wiym kaj je gryfny maszket 
Niestety to chyba jest na porządku dziennym, nie znam żadnego producenta który na to nie narzekał tworząc płytę.
Ale rozumiem też raperów. Ile Decks sprzeda tego mixtape'u i zdobędzie wyświetleń? O wiele mniej niż Leosia sprzeda singla.
A wydawanie takich mixtapow nie ma na celu :
a) pokazanie skilla Dj'a
b) zrobienie jakiejś spójnej koncepcji
c) najebanie porodu
Więc jaki sens ma wydawanie przez decksa zbioru jakiś randomowych beatow rodem z 2005, które za tydzień się spierdola z Olisu ?
a) pokazanie skilla Dj'a
b) zrobienie jakiejś spójnej koncepcji
c) najebanie porodu
Więc jaki sens ma wydawanie przez decksa zbioru jakiś randomowych beatow rodem z 2005, które za tydzień się spierdola z Olisu ?
ojej ale się z zfoszył daruś xd no jak to tak dogrywać się do Leosi, a do prawdziwego og real oldschool hip-hop nie?
Przecież wyjaśnił Decks o co ma pretensje. To nie nowy pomysł lewaków, żebyś musiał przekształcać rzeczywistość pod swoją tezę xd
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
no i tutaj wjeżdża paradoks takich płyt (producenckich ogólnie) zapraszasz aktualną topkę sceny to jest nuda bo wszyscy są wszędzie, zapraszasz podziemnych zawodników to nie masz co liczyć na dobrą sprzedaż płyty bo nikt ich nie zna
no ale sam Decks to podniósł i zrobił z tego wielką sprawę. coś mi się wydaje, że gdyby nie było tej nagrywki z Leosią to by publicznie o to nie rozdzierał szat. a tak wyszło trochę gburowato.
Ojeju gburowaty, ale wy się kurwa poprawni politycznie zrobiliście.
- Moltisanti
Otóż to i dlatego zawsze wychodzi najlepiej zapraszanie podziemniaków którzy są na fali wznoszącej. Soulpete, Efen, nnfof, quiz.
- gods bidness
No z wyżej wymienionymi z fali wznoszącej to na bank potrójną platynę by dojebał.
Przecież jemu nie chodzi o to, że Decks miałby zaprosić Efena czy Quiza tylko, że wyżej wymienieni na swoje produkcje zapraszali podziemniaków, którzy byli w danym momencie na fali wznoszącej.
MalinowyJogurt 2
Takie płyty mają rację bytu jezeli:
-zawierają niekonwencjonalną współpracę
-przełamują standardy owego producenta
-mają całościowo jakiś koncept
-są tak zjebane, że aż dobre.
Jak wyżej wspominacie płytę Efena. Ona była dobra, bo wtedy rzeczywiście to miało sens usłyszeć np mało aktywnego Golina, Ensons czy dobrze zapowiadającego się Que.
W tym przypadku, mamy to samo, nic nikogo tu nie zaskoczy, Dario zrobił bity i zaprosił raperów.
Mata dal gowno obsrane, a mógł coś kontrowersyjnego nawinąć, przez co zyskaliby obydwoje z Decksem.
Kawałek Sławów i Miłego najwięcej na ripicie, mimo że jest średni.
White housi dawno się zorientowali że takie kodexy nie mają już zbytnio sensu. Może Decks powinien wziąć przykład z Magiery i zrobić więcej albumów z jednym raperem poza tym ze Śliwą.
-zawierają niekonwencjonalną współpracę
-przełamują standardy owego producenta
-mają całościowo jakiś koncept
-są tak zjebane, że aż dobre.
Jak wyżej wspominacie płytę Efena. Ona była dobra, bo wtedy rzeczywiście to miało sens usłyszeć np mało aktywnego Golina, Ensons czy dobrze zapowiadającego się Que.
W tym przypadku, mamy to samo, nic nikogo tu nie zaskoczy, Dario zrobił bity i zaprosił raperów.
Mata dal gowno obsrane, a mógł coś kontrowersyjnego nawinąć, przez co zyskaliby obydwoje z Decksem.
Kawałek Sławów i Miłego najwięcej na ripicie, mimo że jest średni.
White housi dawno się zorientowali że takie kodexy nie mają już zbytnio sensu. Może Decks powinien wziąć przykład z Magiery i zrobić więcej albumów z jednym raperem poza tym ze Śliwą.