[film] Star Wars
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: [film] Star Wars
Wygląda to trochę tak jakby nie mieli jednego spójnego pomysłu na te 3 części i tak jest sobie Snoke, który nie wiemy skąd się wziął, Snoke zabity i nic niewyjaśnione to teraz wrzucamy Palpatine'a, bo nie ma zbytnio jak pociągnąć fabuły o wahaniach między stronami mocy Kylo i Rey. Plus cała fabuła dookoła tego jakaś taka bez polotu, a czasami bez sensu. Wiadomo, że do kina pójdę, ale obawiam się, że spierdzielą to po całości.
Spoiler
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Oba dotychczasowe filmy były chuja warte, więc i tu nie oczekuje niespodzianki.
Idąc tropem twórczości JJa to wszystko zakończy się w kościele
Idąc tropem twórczości JJa to wszystko zakończy się w kościele
I know you think Obi-Wan gettin' tired now
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
No ten trailer nawet ładny, ale jak widzę te niektóre mordy to mi się odechciewa (pzdr murzyn i skośna, lubię Was, ale Wasze postacie niekoniecznie). Generalnie mam wrażenie, że twórcy muszą się sporo napocić, żeby coś sensownego ulepić z gówna, które wypłynęło przez brak spójnej wizji artystycznej, a i tak w dalszym ciągu jest to rzeźba w gównie. Choć film ma być najdłuższymi Gwiezdnymi Wojnami w historii, moje oczekiwania są raczej niskie - jest perspektywa dopięcia wszystkich wątków, ale co z tego jak 3/4 z nich zostało już dokumentnie spierdolone. Nie liczę zbytnio na pozytywne zaskoczenie - jeżeli E9 wyjdzie spoko to spoko, ale nie zmyje niestety smrodu poprzednich dwóch tworów... Choć oczywiście jako fan chciałbym się mylić.
Moar spinoffs.
W ogóle jedna nienawiść dla pierdolonego Disneya, za to, że w 4 lata dał radę spierdolić moje "NOWE SW ALE SUPER", przez "no nawet spoko ten film" do "jebać was wy kurwy zaplute".
Moar spinoffs.
W ogóle jedna nienawiść dla pierdolonego Disneya, za to, że w 4 lata dał radę spierdolić moje "NOWE SW ALE SUPER", przez "no nawet spoko ten film" do "jebać was wy kurwy zaplute".
Wskrzeszą Palpatina? Jak myślicie jak go wprowadzą?
- Ezio_Wroclaw
Wg trailera wygląda, że jego jaźń została przeniesiona do jakiegoś robota? Bo w trailerze ta scena jak postać w kapturze w jakiejś konstrukcji stoi, zapewne on.
Nulla è reale, tutto è lecito.
https://musicxperienceblog.blogspot.com/ - maja pisaninka.
RateYourMusic
- mlodyperkez
nie spodziewam sie niczego dobrego po tym filmie, przy Han Solo umarla reszta mojej nadziei ze Disney stworzy dobry film w universum SW. 7 i 8 czesc z perspektywy czasu sa co najwyzej przecietne. Jedyny naprawde dobry i wart polecenia film jaki sie ukazal to pierwszy spin off serii czyli Rogue One. Jak mi spierdola Mandaloriana to foch na cale zycie.
-
tacocabana
nie poczulem nic ogladajac ten zwiastun
jakby to kurwa nie byly gwiezdne wojny tylko jakis star trek
jakby to kurwa nie byly gwiezdne wojny tylko jakis star trek
j6k
w życiu nie miałem tak wyjebane na nadchodzącą premierę jakichkolwiek starwarsów
. i nawet nie chodzi o jakość filmów, bo np "the last jedi" będę pomimo kilku głupot fabularnych bronił, ale denerwuje mnie takie zachowawcze podejście, zmienianie konceptu zgodnie z tym jak wiatr powieje, raz robimy fan service, potem wszystko na przekór oczekiwaniom xd, ups fani wkurzeni xd, robi znowu fan service xd. zaczynam nabierać szacunku do lucasa za marne prequele, tam to chociaż widać że istniał jakiś plan na sagę
-
dziejaszek
No tak jest, a ja osobiście prequele doceniam (pomijając głupotki E1, niedzisiejsze już CGI i drewienko z E2) - intrygi polityczne były zajebiste i nadawały głębi całemu uniwersum. Sequele natomiast to napierdalanie sprawdzonych motywów do znudzenia bo "ludzie i tak to kupią".
Przecież scena jak Anakin ostatecznie wybiera między dobrem, a złem (czekając aż Windu dopadnie Palpiego) to jest rozpierdol i nie wiem też akurat jak ktoś mógł Haydenowi zarzucić kiepskie aktorstwo w E3.
Przecież scena jak Anakin ostatecznie wybiera między dobrem, a złem (czekając aż Windu dopadnie Palpiego) to jest rozpierdol i nie wiem też akurat jak ktoś mógł Haydenowi zarzucić kiepskie aktorstwo w E3.
Oglądając ten trailer odniosłem wrażenie jakbym oglądał jakiś zbitek motywów bez żadnego pomysłu. Serio, to wszystko jest tak nieinteresujące i rozmyte, że przestaję kojarzyć kto, co i po co.
Niemniej szanuję Disney za stworzenie najbardziej bezwartościowego, bezpłciowego i chujwiecpoco istniejącego villaina jakim został Snoke. Majstersztyk.
Niemniej szanuję Disney za stworzenie najbardziej bezwartościowego, bezpłciowego i chujwiecpoco istniejącego villaina jakim został Snoke. Majstersztyk.
są już recenzje ep IX xD
czuję, że ten film będzie miał tylko jedną istotną zaletę - ludzie otworzą oczy na to jakie całkiem fajne było "the last jedi"
w sobotę idę i obniżam na max wszelkie oczekiwania
czuję, że ten film będzie miał tylko jedną istotną zaletę - ludzie otworzą oczy na to jakie całkiem fajne było "the last jedi"
w sobotę idę i obniżam na max wszelkie oczekiwania
Ekhm ekhm, poniżej screen Rotten Tomatoes jakby kogoś to ciekawiło

Czy przypadkiem gorzej nie było oceniane tylko Mroczne Widmo? Wiadomo, to pokazy przedpremierowe, więc po premierze może się dużo zmienić, tak jak w przypadku Jokera, ale nie napawa to optymizmem. Hejtowane (według mnie niesłusznie) "The Last Jedi" miało 91% pozytywnych recenzji
Spoiler

Czy przypadkiem gorzej nie było oceniane tylko Mroczne Widmo? Wiadomo, to pokazy przedpremierowe, więc po premierze może się dużo zmienić, tak jak w przypadku Jokera, ale nie napawa to optymizmem. Hejtowane (według mnie niesłusznie) "The Last Jedi" miało 91% pozytywnych recenzji
aka anthony hotbeats / skwer represent
ide wieczorkiem bez jakiegokolwiek nastawienia, ani pozytywnego ani negatywnego-polecam generalnie tak podchodzić do filmów/seriali/muzyki/gier
Jak wrócicie to napiszcie na świeżo jak wasze spostrzeżenia dot filmu bo ja nie mam ani chęci ani też za bardzo z kim dupe ruszyć do kina, a i tak na 98% bym się tym disnycorem zawiódł
Obejrzę pewnie dopiero w styczniu bo na razie nie mam czasu 
- ToMojaStaraKsywka
Ja idę jutro wieczorem