NOON/Mikołaj Bugajak

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Usemq

Re: NOON/Mikołaj Bugajak

Post autor: Usemq »

Wypowiedź NOONa z Jego fp
Rozpoczynamy nową epokę w dziejach Nowe Nagrania.

13 lat temu sytuacja zmusiła mnie do założenia wytwórni, a w tym roku do wzięcia pełnej odpowiedzialności za ten projekt i wrzucenia drugiego biegu.

Przyjąłem wyzwanie, bo zachowuję wiarę w prawdziwą fonografię.

Dotychczas, w pogoni za jakością - dochodziło do absurdów, gdzie koszty tłoczenia wynosiły np. 60 złotych, a zysk z całego nakładu był symboliczny. Firma się rozrosła, będziemy musieli urealnić ceny. Plany wydawnicze są rozpisane na lata.

Od początku mojej przygody z muzyką stawiam na winyle, a Wy dzięki temu stawiacie na mnie. Zawsze staram się tworzyć muzykę i produkty na lata, stąd motto: Nowe Nagrania - nagrania, które warto mieć.

Zapraszam do zupełnie nowego sklepu przygotowanego z naszym nowym dystrybutorem czyli Universal Music Polska. Pierwszy, nowy drop już na początku stycznia. Zapraszam do oswojenia się ze sklepem. Do usłyszenia!

nowenagrania.pl

PS. AI czy real?
livex99

Post autor: livex99 »

No i git, czyli Asfalt już jest totalnie w dupie
livex99

Post autor: livex99 »

Okej, tego się nie spodziewałem

Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

:shock: co to za collabo
wbrew pozorom bardzo udane
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
2do5

Post autor: 2do5 »

bity Noona mają w sobie coś takiego, że chyba każdego rapera potrafią wznieść na wyżyny swoich umiejętności jakiekolwiek by one nie były oraz zatuszować ewentualne braki, kurwa ile razy juz tak zrobił, nadproducent

wzięło z zaskoczenia i zgadzam się że numer udany
Awatar użytkownika
Piroks

Post autor: Piroks »

Pojedyncza akcja czy cały album? W opisie niby jest link do zakupu albumu ale na stronie nic nie ma
Awatar użytkownika
gonny_trebor
Moderator

Post autor: gonny_trebor »

udane collabo tylko za bardzo zalatuje projektami z żytniakiem a vkie nie wydaje mi się być typem który mógłby to na dłuższą metę uciągnąć, więc z jednej strony fajnie jakby na tym się skończyło, a z drugiej bardzo chciałbym się miło zaskoczyć w tym temacie
Twórca wątku ŚLIZGAWKA BEAT BATTLE #110 - Sampel na forum ślizgawka. Chcesz dymy? Zapraszam.

Niech jedzenie będzie lekarstwem, a lekarstwo - pożywieniem :exclaim:

>>> KINO ŚLIZGAWKOWE <<<
Awatar użytkownika
Slatty+

Post autor: Slatty+ »

Piroks pisze: 11 lis 2024, 0:56 Pojedyncza akcja czy cały album? W opisie niby jest link do zakupu albumu ale na stronie nic nie ma
to jest link tylko do głównej strony jego sklepu
𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

no ładne, tylko czemu takie krótkie?
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Bo raperzy urodzeni po 2002 nie potrafią robić dłuższych.

Dodano po 1 minucie 5 sekundach:
Sprawdziłem, że VKIE jest z 2000, ale pewnie się inspirował młodszymi kolegami.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
mainsieskonczyl

Post autor: mainsieskonczyl »

marmolad_k2 pisze: 11 lis 2024, 20:29 Bo raperzy urodzeni po 2002 nie potrafią robić dłuższych.
https://www.youtube.com/watch?v=i_yftYJVD38
Awatar użytkownika
mario995

Post autor: mario995 »

Nooo bit Noon style, fajnie to wszystko siedzi. Jest mega klimat
Awatar użytkownika
jogi

Post autor: jogi »

Noon na FB:

Z okazji moich urodzin chciałbym Wam przekazać, że już w lutym pojawi się na rynku nowy album z moją muzyką, a do końca tego roku mam zaplanowane jeszcze dwa wydawnictwa.

Jedno to nietypowe wznowienie wraz z innym artystą, a drugie to dość pionierskie podsumowanie moich archiwów.

Wszystkie trzy pozycje zamykają dotyczasową erę mojej działaności. W tym roku rozpocznę pracę nad zupełnie nową muzyką. Zamknę ją na pełnym LP, które planuje już od kilku lat.

Będą też mniejsze kąski.

Życzę Wam w nowym roku dużo ludzkiej, wartościowej muzyki. Postaram się mieć w tym swój udział.

2025
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Awatar użytkownika
clockers

Post autor: clockers »

bardzo dobre wiadomości
2do5

jogi pisze: 03 sty 2025, 19:42 Jedno to nietypowe wznowienie wraz z innym artystą
jakieś pomysły widzowie?

Noon król, każda jego płyta niezależnie czy instrumentalna czy we współpracy z raperem to niebywała wartość producencka
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Hatti Vatti?
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

2do5 pisze: 03 sty 2025, 20:37 jakieś pomysły widzowie?
remixy pezet/noon
edenmar

Post autor: edenmar »

O4 to studyjny album live. Muzyka, którą przez lata grałem na żywo została zarejestrowana w warunkach studyjnych - w Studio O4 w Łodzi.

Kilka dni nagrań przyniosło ponad 8 godzin materiału, z których dopiero po roku wykroiłem 4 opowieści.

Magia prawdziwego studia nagrań pozwoliła wyzwolić znacznie bardziej eksperymentalny charakter mojej muzyki, a długość kompozycji i narracja pozwalają mi określić te wykonania "muzycznymi filmami".

Najciekawszym zabiegiem wydaje mi się jednak wycofanie z finalnych wersji nagranej perkusji. Pozostała sama energia grania z bębniarzem, którą określiłem jako kwantową. Indywidualną ścieżką porusza się trzeci muzyk czyli pojawiający się i znikający basista - Piotr Połoz.

Sample, elektronika, ambient, energia rock'n'rolla oraz ogień z maszyny to składniki tych 4 mocnych tripów.

Perkusista Marcin Awierianow odnalazł się nieoczekiwanie na końcu procesu wykonując majestatycznie brzmiący mastering. Pierwszy raz od 25 lat, komuś zaufałem w tym zakresie. Witamy w O4.

1. OOOO - 10:39
2. ACSZ - 11:15
3. CFRA - 12:09
4. IM PERIUM - 8:56

Oprawą graficzną albumu zajął się Alan Kamiński na bazie zdjęć mojego autorstwa.

Do płyty dołączone są naklejki ON/OFF.

https://nowenagrania.pl/
2do5

IM PERIUM genialne!

CFRA i ten wpleciony wątek z Esiane (w sumie jaki wątek, praktycznie cały utwór :lol:) a to jedna z moich ulubionych produkcji Noona. w ogóle całość ma mocny vibe Pewnych Sekwencji, co bardzo mi się podoba
sven22

Post autor: sven22 »

no kurde, chciałem przesłuchać od deski do deski cały album, ale czwarty raz na repeacie mam 0000- świetna podróż.
ODPOWIEDZ