Truskulofaszyzm - kaci i ofiary
- KillerCroc
Re: Truskulofaszyzm - kaci i ofiary
Największymi ofiarami truskulofaszyzmu są słuchacze, którym do głowy wpajano, że jakiekolwiek nowoczesne brzmienie jest o krok od hip-hopolo
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
co są warci tacy słuchacze, którzy nie myślą samodzielnie, i pozwalają się traktować byle raperkom jak bankomat
wyłącz piha, włącz myślenie
wyłącz piha, włącz myślenie
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
-> https://www.youtube.com/watch?v=C2KMna2KQK0
Ja jestem całkowicie wolnym i niezależnym słuchaczem polskiego rapu, ale także szeroko pojętej muzyki. Nie mam problemu, by na przemian zapętlać Prawdziwość dla gry Killaz Group i Bógmacher Libera, i nikt mi tego nie zabroni. Rap ma różne oblicze, stylistykę, brzmienie, a także siłę przekazu. Nie mam też problemu, by sobie na wyluzowanie odpalić jakieś disco-polo, czy Manieczki. Nie mówiąc o tym, że uwielbiam sobie zapodać od czasu do czasu Kazika i KULT.
@arboozrap Czy planujesz jakiś marsz przeciwko truskulofaszyzmowi?
ulicami grunwaldu i jeżyc
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
z zamieszkami na piątkowie
- SuperRapMaster
Nie, nie każde nowoczesne brzmienie to hip-hopolo. Nie ma nic discopolowego chociażby w Mobbyn. Ale Kizo, Wac Toja, Tymek, Young Leosia i nierzadko Sentino są z pewnością bliżej disco polo niż ci, których 15 lat temu nazywało się hip-hopolowcami.KillerCroc pisze: ↑28 sty 2022, 17:28 Największymi ofiarami truskulofaszyzmu są słuchacze, którym do głowy wpajano, że jakiekolwiek nowoczesne brzmienie jest o krok od hip-hopolo
- OmarStooleyman
Ogólnie przyrównywanie rapowej komerchy do disco polo jest na dobrą sprawę bezsensowne. Zupełnie inna stylistka, takt, pochodzenie brzmienia. Te bardziej popowo-rapowe gwiazdki bardziej aspirują do latynoskich brzmień w stylu Jason Derulo xD. To odrębny kontynent i inna kultura kształtowania muzyki, ale sprzedaje się zajebiscie na całym świecie, aż chce się kręcić kuperkiem.
Disco polo w swoim prime czyli lata 93-99 zjadało dupom te produkty obecnej mody, nawet warstwą liryczną, która nie stroniła od dość błyskotliwych metafor prozy życia.
Disco polo w swoim prime czyli lata 93-99 zjadało dupom te produkty obecnej mody, nawet warstwą liryczną, która nie stroniła od dość błyskotliwych metafor prozy życia.
Do honorowego grona katów hip hopolo można dodać Wilka WDZ/Moleste Ewenement z wersami "Bo hip hop to nie gówno tak jak Verba i Norbi"
Wersy pochodzą z singla "Powrót" z albumu "Nigdy Nie Mów Nigdy".
Wersy pochodzą z singla "Powrót" z albumu "Nigdy Nie Mów Nigdy".
no przecież
Szkoda tylko, że na tym tracku HG strzały w powietrze raczej.
tak na boku to ta płyta hemp gru zniszczyła dla mnie ich pozycję po kluczu i drodze. jlb nie słuchałem nigdy, ale stawiam, że lepsze niż eter
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
Legendarna wypowiedź Wilka na ten temat:
Jedni nie mają z tym problemu
Inni mają problem
Więc może mają problem ci którzy mają problem
Jakby wiadomo tyrtry których to może dotyczy
Więc jeżeli ktoś został urażony przez to, że coś tam odebrał
No to x3 nw co ja mam na to powiedzieć nie
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
A 3d to sie do katow nadaje a nie do ofiar za
@Yayo tak dużo piszesz tutaj o hip-hopolo, więc może byś mi wyjaśnił jaka jest definicja i co jest jego wyznacznikiem?
Nie ma definicji hip hopola, jest to subiektywne odczucie. Hip hopolo odnosi się jedynie do tego, że czerpie z hitów disco polo, czy też popu i miesza do tego rapsy. Radio friendly oczywiście. Dla mnie osobiście to np. Kizo też ma kawałki hip hopolowe, ale niektóre są nawet spoko. Na pewno lepsze niż hity z umc.
kontrowersyjna opinia
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
- SuperRapMaster
Nie podoba mi się ta opinia.
A która część tej opinii jest według Ciebie kontrowersyjna?
Nie będę linkował tu tracków Kiza, ale ma ich więcej niż parę które są w takim stylu. Ten gościu ma nawet Wojtka Gole na klipie grającego na gitarze
Chyba za bardzo wziął do siebie wersy Rogala. Na pewno są mniej obciachowe niż "Aniele" albo "Suczki" które do dziś powodują ciarki żenady nie tylko przez proste rymy.
Nie będę linkował tu tracków Kiza, ale ma ich więcej niż parę które są w takim stylu. Ten gościu ma nawet Wojtka Gole na klipie grającego na gitarze