Kosi x Szczur JWP - To Wydarzyło Się Naprawdę - Oprócz Tego, Co Zmyśliłem (2023)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

milford966

Re: Kosi x Szczur JWP - To Wydarzyło Się Naprawdę - Oprócz Tego, Co Zmyśliłem (12.05.2023) [Zapowiedź]

Post autor: milford966 »

2018-2022 kosi był w szczytowej formie, nowe nuty straciły na stylu. w porównaniu do ery isok/lost to teraz gorsze delivery, mniej błyskotliwości przepitego mędrca, gorsza okładka, i przede wszystkim chyba gorszy dobór bitów itd
Awatar użytkownika
clockers

Re: Kosi x Szczur JWP - To Wydarzyło Się Naprawdę - Oprócz Tego, Co Zmyśliłem (12.05.2023) [Zapowiedź]

Post autor: clockers »

no te dwa single są oparte raczej na luźnych ciągach skojarzeniowych i wordplayach, w obu bardzo luźno potraktowany motyw przewodni, ale imo delivery cały czas na tym samym poziomie co na debiutanckim solo. zobaczymy, czy będą na płycie jakieś poważniejsze traczki, konkretne tematy - mam nadzieję, że tak, bo Kosi umie pisać i jest niezłym obserwatorem. natomiast co do bitów, to stylówa i brzmienie Szczura idealnie współgra z nawijkami Kosiego, a dzięki temu, że robi całą płytę z nim, jest szansa na bardzo spójny materiał.
Awatar użytkownika
Rozpierdalator

Post autor: Rozpierdalator »

Ten nowy kawałek męczący niestety bo za głośno/zbyt krzycząco nawijają do tego (dobrego w chuj) bitu. Jakby całość była nawinięta tak jak końcówka, to by było dużo lepsze.

Niemniej czekanko jest, Kosi solowo najlepiej wygląda z całego JWP
Połas

Post autor: Połas »

Jest i klip.

Kosi/Szczur ft. Sydoz – Raz Na Tak…
Obrazek
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Post autor: Bryx Fenrir »

Kapitalny kawałek. Nie wiem czemu, ale Kosi od dłuższego czasu jest w tak dobrej formie, że rzadko wydaje jakieś słabsze kawałki, a gdy JWP grało razem, to nigdy nie należał tam do moich ulubieńców.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
clockers

super. jak dla mnie, to nadchodzi płyta roku.
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Post autor: Bryx Fenrir »

Zajebiste to jest. Kosi w mega formie, szczerze mówiąc mało, której płyty nie mogę się doczekać jak właśnie tej w tym roku
piotr474747

Post autor: piotr474747 »

najfajniejszy z singli chyba, poprzednie nie przekonały
Marekk

Post autor: Marekk »

Tracklista:
1. I.N.T.R.O. ft. Sydoz
2. MLK
3. Raz na tak... ft. Sydoz
4. Kolorowe ft. Nadzia LOLO
5. Ogrod ft. Asthma
6. Bejrut ft. Zdechly Osa
7. Srodek Nocy ft. 275
8. Fale na ulicach ft. Sydoz
9. To wydarzylo sie naprawde - oprocz tego, co zmyslilem
10. Cudotworca ft. Gicik A'mane
11. Psilo (instrumental)
12. Z maki tort ft. Sydoz
13. Hitman ft. Sydoz
14. Wietrzypokoj ft. Wlodi & Kawior
15. Dolek (Bonus Track) ft. Sydoz
Awatar użytkownika
clockers

najbardziej czekane na numer z Włodkiem i na ten z Nadzią. dużo gości i bardzo dużo Sydoza, można wręcz powiedzieć, że to płyta Kosi/Sydoz/Szczur + goście (na papierze fajnie dobrani), ale może też być tak, że w niektórych wałkach zaproszeni zrobią tylko hooki np. mam nadzieję, że Sydoz nie zepsuje Kosiemu i Szczurkowi numerów, bo strasznie byłoby mi szkoda tego projektu.
Awatar użytkownika
yungXpaproch

Post autor: yungXpaproch »

ten numer fajny, poprzednie cos tam sprawdzalem ale nie porwaly
pzdr z farcikiem
obczaj se muzyczke synku :joint:
https://www.youtube.com/@yung_paproch
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

Jak Kosi wyskoczy z takimi samymi kocopałami jak na poprzedniej płycie i cienizną bitowo/jakościową to idealnie się to zgra z okładką, więc liczę na zupełnie inny materiał, Sydoza dużo, jego płytki były całkiem spoko, nabuzowane surowym klimatem, ten mix wystarczyłby w postaci maksymalnie jednego, bądź dwóch featów, ale może tez dzięki agresywnej nawijce i dynamicznym flow całkiem fajnie uzupełni sepleniacza i ta płyta nie będzie nudna.
Awatar użytkownika
clockers

na debiucie Kosiego wśród producentów 1988, Steez, Barto Katt czy Szwed, ale SiNi i tak napisze, że bitowa cienizna. w ogóle twój post brzmi jakbyś go w chuj nie trawił (kocopoły, sepleniacz), a tracisz cenny czas na sprawdzanie go, pisanie w tym temacie i jeszcze czekanie z nadzieją, że Sydoz sprawi, że płyta nie będzie nudna xD może daj se spokój SiNi i wróć do kontemplowania wspólnej płyty superduetu Paluch/Słoń.
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

@clockersA chuj Ci to tego, napisz sobie do kogoś innego z czym ma sobie dać spokój a z czym nie, no i co z tego, że na płycie są tacy producenci jak brzmi ona w całości chujowo jeśli chodzi o produkcję,ksywka to nie zawsze wyznacznik dla mnie te bity nawet mocy nie mają o wiele gorsze projekty potrafią lepiej wybrzmieć, Barto robi świetne podkłady, ale większości finalnie nie da się słuchać przez jakość i dementuje o tekście nietrawienie w grupie sepleniacz wypada super i ich wspólna płyta "koledzy" to rewelacja, a solowy projekt jest dla mnie mega nudny i ciężki w odsłuchu z niezbyt absorbującymi bitami ( ale żeby nie było jest też kilka pozycji, które mi się podobają.)

edit: Aaa i bym zapomniał dodatek złożony z 11 numerów bardzo mi się podobał, zupełnie inny mastering i przyjemność z odsłuchu jakby tak brzmiała podstawa to magia.
Awatar użytkownika
clockers

LOST IS.OK oczywiście brzmi gorzej niż główna płyta i przede wszystkim słychać, że w większości to odrzuty i dobrze, że nie znalazły się na podstawie. :)
ODPOWIEDZ