OmarStooleyman pisze: ↑27 wrz 2021, 14:08
Dziś właśnie odkrywam pewne perełki na nowo i za nic w świecie nie jestem w stanie skumać fenomenu tego gościa i jego popularności przez te wszystkie lata
To ci wytłumaczę - był sympatycznym gościem w kaszkiecie i potrafił wykrzesać z siebie różnorodne flow, w czasach kiedy cała scena albo dukała, albo ledwo potrafiła rapować. A to wszystko było podawane w około-politycznym, zjadliwie buntowniczym sosie.
Co mnie jacyś murzyni obchodzą którzy nie rozumieli w ogóle tekstu?
Celowo ich podałem za przykład, bo nie znając języka pierwsze na co zwracasz uwagę to flow. A pod tym względem OSTR, Pezet i Lil Dap są jedynymi raperami na tej nucie. Ero ponownie się niczym nie wyróżnia, poza swoją barwa głosu.
To że wymyślili podwaliny tego gatunku nie oznacza, że po 15 latach rapu w Polsce nie wykreowaliśmy swoich stylów których oni nie czują.
Niezły eufemizm na powiedzenie, że Ero ma chujowe flow. Propsy.
Wtedy ważne były punchline i Ero w takiej formule odnajdował się doskonale
Weź mi przytocz jakieś 2 dobre punchliny Erosa z 00s, bo ja tego w ogóle nie widzę, i dla mnie to zawsze był raper uprawiający bragę dla bragi, pozbawioną jakichkolwiek błyskotliwych pocisków.
Ostry to nie wiem na kim chciał zrobić wrażenie wersem o wstawaniu o 12
Przypierdolka na siłę. A na kim Wankej chciał zrobić wrażenie nawijając o tym że je witaminy i pije tran? To jest hip-hop.
Sama nawijka Ostrego to też nic odkrywczego, w reagge takie manewry z sylabami są codziennością.
Niby "nic odkrywczego" a jednak wystarczyło, żeby wypaść niczym Biggie Smalls przy drewnianym Erosie rzeczywiście pozbawionym czegokolwiek odkrywczego. A to, że Polska 20 lat za murzynami w kwestii flow to akurat żadna nowość, i pozdro dla najstarszych rastamanów z dżameji, bo to od nich wywodzi się cała ta muzyka, elo.