Wini - Zmienić się albo zdechnąć próbując (2020)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

MalinowyJogurt

Re: Wini - Zmienić się albo zdechnąć próbując (2020) [Zapowiedź]

Post autor: MalinowyJogurt »

Przecież to jest normalka u Winiego już na pierwszych mikstejpach nawijał, że to najzajebistszy mixtape we wszechświecie i we wszystkich wymiarach i po prostu tak sobie o tym mówi, bo ma taką jazdę. Prywatnie poza muzyką to on nawet tekstów nie pamięta i dobrze wie, że jego rap jest przeciętny. Nie wczuwacie się tak w to co on mówi/pisze bo większość jest na siłę podkoloryzowana, taki jego styl. On sobie robi ten rap czysto na zajawce, z niczym się nie zderzy, bo wie że nie będzie dużej sprzedaży tego materiału. O jakimś normalnym raperze można by było tak pomyśleć, ale nie o Winim, chyba że się o nim usłyszało 3 lata temu, słucham jego zwrotek od czasów gościnek na SNUZ i ten typ tak ma
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Post autor: oKulTywowany »

+1 ale nadrabia genialnymi rozmowami , pączuś powinien całkowicie zainwestować w youtube i streamy to wtedy by kosił kokosy ze swoim pozytywnym jebnięciem
This page is no longer available.
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

ja tam juz grubasa nie oglądam, bo im dalej w las tym bardziej wkurwiają mnie jego ignoranckie do bólu poglądy na pewne kwestie i zgrywanie proroka i mędrca, no i przede wszystkim ciągłe, skrajnie nietaktowne wpierdalanie się w wypowiedzi gości

on nawet się z tym nie kryje że ten program jest od początku do końca o nim, a goście to tylko dekoracja
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Awatar użytkownika
vampmoney

Post autor: vampmoney »

Dla mnie to żaden minus ze całość jest o nim, a nawet duży plus. Bardzo lubię gościa i mam słabość do wątku czy historii o takich niedoskonałych i trochę zgiętych życiowo 40/50latków
moxxi

Post autor: moxxi »

oKulTywowany pisze: 07 gru 2020, 1:30 +1 ale nadrabia genialnymi rozmowami , pączuś powinien całkowicie zainwestować w youtube i streamy to wtedy by kosił kokosy ze swoim pozytywnym jebnięciem
XDDDDDDD
Biorę pałe i załatwiam nocą sprawe
kshaq pisze: 26 paź 2020, 19:53 Jeżeli te kilka straconych lat było potrzebne, żeby młodzi w tym kraju zaczęli walczyć o swoją wolność, to I ain't even mad.
MIKS1

Post autor: MIKS1 »

Na Spotify juz 7 kawalkow z plyty, w tym ze 3 nie wspomniane w tym temacie plus 'Kiedy mi odjebie' wersja z Belmondo.
Awatar użytkownika
loco

Post autor: loco »

Tracklista
Spoiler
1. Intro (feat Kayah, Maciek Kawulski)
2. KMO
3. Antibohater (feat. Mustaffa)
4. Oj Dana Dana (feat Mama Sita)
5. Skit - Patooldboy´e
6. Ty zawistna k**wo
7. Je*any oldschool
8. Szkola Rapu (feat. VNM)
9. Majk czeka (feat. MOPS)
10. Kiedy chwytam za mikrofon (feat. MOPS)
11. Luz (feat. Jowita Świtońska)
12. Banger jak Kizo (feat. MOPS)
13. Skit 2 - Słuszna Ścieżka
14. Świat jest prosty
15. Kobieta wamp
16. Kosmiczny Pył 2 (feat. Jowita Świtońska)
17. Maminsynek
18. Strumień
19. Polski Sen
20. Ulica jest głupia
21. Skit 3 - Sugar Daddy
22. Tęsknie za wami
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
Awatar użytkownika
Spenser

Post autor: Spenser »

Czekanko na sześć i dwadzieścia.
Awatar użytkownika
d3luge1

Post autor: d3luge1 »

Winiemu pewnie byłoby bardzo przykro jakby dawał jebanie o wasze opinie.

KMO lepsze bez gościnki.
kark to nie debil, mówił mi tak laik
Awatar użytkownika
Miechu

Post autor: Miechu »

Enjoy

Przyjechała babka rowerem, odleciała helikopterem
Awatar użytkownika
Dzonson

Re: Wini - Zmienić się albo zdechnąć próbując (2020)

Post autor: Dzonson »

Ale to jest mocny album
Pussyhole fatter than a Benz with a body kit

RYM LAST FM
MalinowyJogurt

Ulica jest głupia :bowdown:
por314

Post autor: por314 »

Ten album to totalny sztos, Wini jest skromnym artystą. Całość jest pięknym obrazem i okładka to świetnie reprezentuje. Jak ktoś uwielbia Eklektykę i jest to jego jedyny ulubiony album muzyczny, to nic tu nie znajdzie, ale jak ktoś uwielbia szeroko pojętą muzykę to ten album musi być jego Eklektyką.

Żaden album, w którym maczał się Wini nie jest tak dopracowany jak ta kompozycja muzyczna. Ubrane przez Winiego w rymy zostały takie treści, jakich nawet VNM nie potrafi dotknąć lirycznie. Całość to świetnie zmiksowana i niesamowicie profesjonalna kompozycja jak na kogoś, kto robi to hobbystycznie, aczkolwiek jest to tylko kwestią charakteru, bo teoretycznie każdy może tak dopracować album nawet taki żapson czy sobotson, a mimo to ci niby bogaci ludzie tego nie robią i ich produkcje nie są tak pełne, a oni powołują się na minimalizm czy puryzm hip-hopowy zapominając o albumach takich tuzów jak Redman, czy Outkast. Całą swoją okazałością Wini przykrywa takich "Polskich" artystów i powinien być noszony na rękach przez scenę za to, że chce mu się robić takie rzeczy, bo świat jest dzięki temu lepszy, wyzwalając nasze umysły z pudełkowych brzmień, które opętały Polskę.

Różnorodność w technice liryczniej przez cały album jest na poziomie Kendricka, może nie aż tak jak jakiś tempo-mat rapowy, ale VNM jest w roli gościa, bo Wini wie, że ten element ultra technik doktora Miyagi jest istotnym elementem Hip-hopu w numerze, który koncepcyjnie tę sytuację wykorzystuję. Dzieło jest wypełnione świetnie zaaranżowanymi podkładami z miksem, który eksponuje instrumenty bardzo wyraźnie dla ucha. Album posiada skity, które spajają płytę w taki sposób, że słuchacz nawet nie zauważa przejść do kolejnych części niesamowitego doświadczenia muzycznego i nagle jesteśmy na końcu tej psychodelicznej przejażdżki sami w naszym wagoniku, do którego trzeba wsiąść z powrotem.

Bezkompromisowa Eklektyka :bowdown:

Zarejestrowałem się tu, tylko żeby wspomóc Winiego, bo płyta mnie miło zaskoczyła i zacząłem szukać drogi zakupienia tego cudeńka na półkę, a w zamian znalazłem ten dziwny ;) temat. Jest to wartościowa porcja polskiej muzyki, która może stać na półce obok Ćpaj Stajlu, Undy czy Mesa. Całość jest super.
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

album winiego, jak album winiego, jest trochę świetnych rzeczy, trochę też gówna krindżowego, większość jednak to taki typowy polski rap, tylko że ze słabym warsztatem i niezłym piórem, w sumie tak po traczkach to już nie jestem w stanie ocenić, bo nie pamiętam dokładnie
ale ja nie o tym
w numerze z fałem pod koniec pierwszej zwrotki, jak leci "banda fałszywych kolegów", to winicjusz tak to zafrazował 1:1, jak Leh to miał w zwyczaju czasem robić - i tak mi sie wtedy kurewsko dojmująco smutno zrobiło, że ja pierdole
MalinowyJogurt

Zajebiście mi siada ten refren
sifuentes
Zbanowany

Post autor: sifuentes »

Zajebiste gówno pchać to!!!
Awatar użytkownika
VBSW
SZEFITO

Post autor: VBSW »

:bowdown:

Dodano po 2 minutach 44 sekundach:
A dobra, chuj. Wrzucany był spotifaj
Sąd mnie tu nie rusza, sądzi tylko Pan
Bieda czy bogactwo - oba smaki znam

https://vocaroo.com/14RhCQilMVzv
Awatar użytkownika
NEGRO

Post autor: NEGRO »

Ale numer, najlepszy jaki chyba kiedykolwiek wypuścił, nie sepleni tutaj bo leci w miarę wolno i dobrze się tego słucha, nie próbuje zapierdalać jak ferrari.
If the streets were a coin won't be head or tails
Would be death or jail, two fails, I got the better L.
Awatar użytkownika
yungXpaproch

Post autor: yungXpaproch »

kurwa zajebisty ten track "jebany oldschool" :bowdown:
pzdr z farcikiem
obczaj se muzyczke synku :joint:
https://www.youtube.com/@yung_paproch
ODPOWIEDZ