Białas - #muremzabonusem (2021)
Re: Białas - #muremzabonusem (15.12.2021) [Zapowiedź]
Wers Sokoła o ojcu generale a pierwsze co mózg podsuwa to ten klip z Wojtkiem co zapierdala na koniu 
Chujowe, niestety słuchałem. 
gwoli ścisłości to ukraiński kawałek i jest o jakiejś miłości z tego co pamiętam, tak mi tłumaczyła przynajmniej pewna ukrainkaMalinowyJogurt pisze: ↑29 lis 2021, 15:37 Jak się nazywał ten rosyjski? kawałek, w którym tak samo na początku bujają głowami jak u Białasa w refrenie
takie sobie, wierze ze na płycie będzie parę perełek jak zawsze co będą katowane.
If the streets were a coin won't be head or tails
Would be death or jail, two fails, I got the better L.
Would be death or jail, two fails, I got the better L.
nie oburzenie, rozbawiło mnie po prostu, że Białas robi cyrk w celach wizerunkowych a jego potężna maffija znowu będzie siekać uliczne bangery mimo że te groźne miny niezbyt im pasują, a jednocześnie wali fikoły że chujograjki chcą się promować na jego projekcie, niech znajdą sobie swojego Bonusa bo ten jest już zaklepanyKrynew pisze: ↑29 lis 2021, 15:19 Patrząc na liczby Walczuka na spotify chociażby to jego już promować zbytnio nie trzeba. Serio oburzenie, że na płycie dla Bonusa są jego ziomki z ekipy? Promują to singlami z mocnymi zawodnikami, a laik jak chce wesprzeć bonusa to nikt nie broni płyty nagrać i przekazać zyski xD
- gods bidness
Populizm dla gimbusów. Czyli w sumie typowy Białas.
cała izba na klipie widze
Re: Białas - #muremzabonusem (2021)
Skąd wzięła się w rapie nienawiść do policji?
Muzyka rap powstała wśród biednych czarnoskórych mieszkańców amerykańskich gett, którzy od wieków doświadczali dyskryminacji oraz przejawów rasizmu ze strony ludności o białym kolorze skóry. Policjanci w USA to byli w większości biali mężczyźni, którzy wykorzystywali swoją pozycję do gnębienia ludności o czarnym kolorze skóry, oskarżano ją o wszelkie przestępstwa i starano za każdym razem mocno pacyfikować. To zrodziło u niej postawy antypolicyjne, które miały podstawę antyrasistowską, a wyraz czego dał chociażby skład N.W.A. w swoim numerze „Fuck the police”.
Do Polski przedostało się to na grunt, gdzie policja była kojarzona z milicjantami, którzy represjonowali społeczeństwo i często nadużywali swojej władzy. Zachowanie policjantów (chociażby niektórych) w latach 90 również było karygodne, toteż nie powinny nikogo dziwić takie antypolicyjne manifesty jak Slums Attack „997”, Molesta „28.09.97”, czy Killaz Group „Panie policjancie”.
Muzyka rap powstała wśród biednych czarnoskórych mieszkańców amerykańskich gett, którzy od wieków doświadczali dyskryminacji oraz przejawów rasizmu ze strony ludności o białym kolorze skóry. Policjanci w USA to byli w większości biali mężczyźni, którzy wykorzystywali swoją pozycję do gnębienia ludności o czarnym kolorze skóry, oskarżano ją o wszelkie przestępstwa i starano za każdym razem mocno pacyfikować. To zrodziło u niej postawy antypolicyjne, które miały podstawę antyrasistowską, a wyraz czego dał chociażby skład N.W.A. w swoim numerze „Fuck the police”.
Do Polski przedostało się to na grunt, gdzie policja była kojarzona z milicjantami, którzy represjonowali społeczeństwo i często nadużywali swojej władzy. Zachowanie policjantów (chociażby niektórych) w latach 90 również było karygodne, toteż nie powinny nikogo dziwić takie antypolicyjne manifesty jak Slums Attack „997”, Molesta „28.09.97”, czy Killaz Group „Panie policjancie”.
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2022, 11:46 przez arboozrap, łącznie zmieniany 1 raz.
@arboozrap ale wiesz, że Bonus oprócz więzienia miał zapłacić jeszcze 500 koła? Wcale może nie być finansowo tak różowo jak ci się wydaje.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
- Joydivision91
Ciekawe czemu nie ma zwrotki LaikIke1, który deklarował, że się dogra na projekt
-
pieschrodingera
arboozrap pisze: ↑01 gru 2021, 18:22 Mnie śmieszy ta cała akcja '#muremzabonusem' w wykonaniu Białasa. Sorry, ale raczej Bonusa kobieta do biednych nie należy, bo jednak za ubrania, płyty i koncerty był gruby hajs koszony, a takich przypadków jak on jest w PL wiele, poza tym można by też wesprzeć chore dzieciaki. No i druga sprawa - mogli by sami ze swoich kieszeni coś rzucić, a nie wydukać do mikro, by to fan dał coś od siebieJuż nie mówię o ksywach jak Bedoes, Janusz Walczuk, White 2115, jakieś Kuku Bebe, co zostaliby kilka lat temu zdissowani przez Bonusa RPK
![]()
To jest zdecydowanie najgłupszy post jaki widziałem od dawna. Arbuz
#freefromage
GVMBLER
GVMBLER
bo nie jest raperem, wyraxlźnie było mówione, że to akcja dla raperówJoydivision91 pisze: ↑02 gru 2021, 15:46 Ciekawe czemu nie ma zwrotki LaikIke1, który deklarował, że się dogra na projekt
słyszałem wiele głosów, śmiech i płacz
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
- KtoByPomyslal
Podbijam JvcoreJVCORE pisze: ↑02 gru 2021, 16:27arboozrap pisze: ↑01 gru 2021, 18:22 Mnie śmieszy ta cała akcja '#muremzabonusem' w wykonaniu Białasa. Sorry, ale raczej Bonusa kobieta do biednych nie należy, bo jednak za ubrania, płyty i koncerty był gruby hajs koszony, a takich przypadków jak on jest w PL wiele, poza tym można by też wesprzeć chore dzieciaki. No i druga sprawa - mogli by sami ze swoich kieszeni coś rzucić, a nie wydukać do mikro, by to fan dał coś od siebieJuż nie mówię o ksywach jak Bedoes, Janusz Walczuk, White 2115, jakieś Kuku Bebe, co zostaliby kilka lat temu zdissowani przez Bonusa RPK
![]()
To jest zdecydowanie najgłupszy post jaki widziałem od dawna. Arbuz![]()
Akcja zajebista, sbm ma najwieksze zasięgi więc to jest duży gest nawet jak w gre wchodzi lizanie dupy i robienie sobie pr na ulicy, to i tak Bonus na tym skorzysta i jego rodzina a to jest najwazniejsze. Jakim trzeba być zjebem żeby takie akcje negować w wypadku gdzie typ dosłownie siedzi za nic, brak dowodów a pucha 5 lat i 500k kary. Ten kraj jest chory.
Jak robię ruchy i się potknę, to nie zwalam na politykę,
bo jestem dużym chłopcem, który ciągle bawi się patykiem
- KtoByPomyslal
?? ???
- ebismolarek
Wiadomo każdy siedzi za niewinność pdw
- KtoByPomyslal
Po chuj pierdolisz głupoty? Płacą Ci za to?
- ebismolarek
Co tam szczekasz pozerku
Okoliczności w jakich jebneli bonusa są przekomiczne to prawda ale w to ze niewinny jest to ja nie wierze a jego rodzina to mnie zwyczajnie chuja obchodzi tak jak jego moja. A jego baba to może dla mnie w zabce sprzedawać jeśli mam być szczery
Wygrzeszam Cię, mordzia.