Schafter - FUTURA (2020)
Re: Schafter - FUTURA (2020)
Brzmi trochę jak youtubowa parodia z udziałem ksera Travisa Scotta
- yungXpaproch
totalna chujuwa w porownaniu z wczesniejszymi singlami z tego krazka
nie podoba mi sie w którą strone idzie twórczość Wojtka, moze popaść w przeciętność jak otsochodzi. Mam nadzieje ze to tylko eksperymenty i kiedys wróci do brzmienia z pierwszej płytki
Ostatnio zmieniony 11 gru 2025, 18:10 przez enjoy1g, łącznie zmieniany 1 raz.
- przedszkolanek
gahahahah co to jest, ten rap po angielsku w jego wykonaniu brzmi tak nienaturalnie i kwadratowo, murzyn też jakieś nudy dał
AND NOW I'M IN A SHARK TANK
RAP GAME TOM HANKS
RAP GAME TOM HANKS
Ale kurwa kwadrat, szamz nawijąjący po polsku brzmi bardziej angielsko niż to
[Verse 1: Tay-K]
School was very hard (gang)
https://open.spotify.com/artist/3v9qYvgnhbV0McEWEISOQ3
https://www.instagram.com/kidzej__/
School was very hard (gang)
https://open.spotify.com/artist/3v9qYvgnhbV0McEWEISOQ3
https://www.instagram.com/kidzej__/
ale klipik dobry
i o chuj niby chodzi z tym makijażem i pomalowanymi paznokciami? 
EKSTRAKLASA PROGNOZY 26/27
Grand Theft Auto VI (GTA 6) is officialy scheduled to release worldwide on November 19, 2026, for PlayStation 5 and Xbox Series X/S.
Grand Theft Auto VI (GTA 6) is officialy scheduled to release worldwide on November 19, 2026, for PlayStation 5 and Xbox Series X/S.
Spoiler

- chilipvlmer
jedyne co mi w tym kawalku sie podoba to outro bitu
bo po czasie trafiają pod ludzi ulepionych z tej samej gliny i koniec końców wszyscy co zyskują popularność są produkowani przez te same osobyprzedszkolanek pisze: ↑09 paź 2020, 14:51 hahaha, ta podróba travisa, która nawet nie brzmi jak travis![]()
always has been
zresztą oni wszyscy z tej samej gliny
Ojj chciałoby się być Thuggerem z tymi fikuśnymi strojami i kolorami, chciałoby jak wielu w tym kraju, niestety poza wywołaniem "co to xd" po pierwszym obejrzeniu teledysku w uszach zostaje pustka, bo o ile już polski Schafter miał do zaoferowania mało, tak ten wannabe amerykański ma jeszcze mniej. Czas leci, a młodzi raperzy nie mogą zrozumieć, że moda na wersy o fajnych gaciach i fajnych samochodach dla czytelników newonce'a też kiedyś się znudzi.
Młody się strasznie sili na jakiś wybujały, pretensjonalny artyzm i to czuć z kilometra, bo ciężko to robić w rapie.
Młody się strasznie sili na jakiś wybujały, pretensjonalny artyzm i to czuć z kilometra, bo ciężko to robić w rapie.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Spoiler

Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
@SWN True
Jak jeszcze "nielegalami" Schaftera potrafiłem się zajarać, to co się stało po 2018 to jedno wielkie WTF.
Jednakże zamiast słowa artyzm dałbym nieudany pastisz. Zastanawiam się tylko czy był to pomysł Jedynaka czy 17-latka któremu łatka złotego dziecka polskiego pop-rapu tylko wyrządziła krzywdę.
Jak jeszcze "nielegalami" Schaftera potrafiłem się zajarać, to co się stało po 2018 to jedno wielkie WTF.
Jednakże zamiast słowa artyzm dałbym nieudany pastisz. Zastanawiam się tylko czy był to pomysł Jedynaka czy 17-latka któremu łatka złotego dziecka polskiego pop-rapu tylko wyrządziła krzywdę.
żaden singiel z tej płyty mi nie podszedł, wszystko to jakieś takie kwadratowe, bez melodii, repeat value dosłownie zerowe. Smutne, bo jest szansa na dobry chillowy rap, a on odpływa w takie dziwne rejony, niestrawne kompletnie.
fajnie wkręca się ten traczek po paru odsłuchach, bicik buja, ładny klip, Houston X też super zwroteczka 
<Losowy temat po opublikowaniu albumu/utworu polskiego rapera>
Ja: @daveyo , można nagrywać taką chujnie?
Daveyo:
Ja: @daveyo , można nagrywać taką chujnie?
Daveyo:
Spoiler

Swoją drogą ciekawe jak to jest gdy np. Nauczycielka Słucha twoich kawałków i jest Twoja fanka, ciekawe czy jakoś to się przekłada na oceny