szukam numeru A$AP Rockyego gdzie w jednym z wersów było wplecione fuck you mean, albo coś takiego.. nie było chyba klipu do niego, na miniaturce stał sam Rocky na tle jakiejś ceglanej ściany? pomóżcie
Dodano po 1 minucie 26 sekundach:
//znalazłem, nie było to jednak takie trudne
lygrys pisze: ↑22 sty 2024, 9:47
Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
są jakieś książki/filmy/zasoby o rozwoju rapu 2000-2020 w USA? mam jakieś spore luki wiedzowe o rozwoju rapu na południu, tudzież o scenie drill, czy nawet o trapie, a chętnie się doedukuję.
coś jak Hip-Hop Evolution, tylko o jeszcze nowszych czasach.
^właśnie zedytowałem, bo nie było o HH Evolution w pierwszym poście, ale faktycznie nie obejrzałem jeszcze 4 sezonu. o trapie i drillu prawie nic jeszcze nie było, wnioskuje ze w kolejnych sezonach dojdzie, ale lubię też więcej źródeł, jeśli jakiekolwiek istnieją
ja to podbije tljeszcze moja odp o slizgawce, samemu nadrabiajac niektore tematy to forumek byl punktem wyjscia pozniej jakos sam diggowalem w necie, polecam temat kontrowersyjne opinie wlasnie w dziale o zhh
no i na reddicie tez masz guidy
Ostatnio zmieniony 08 gru 2020, 23:27 przez rozklad_gaussa, łącznie zmieniany 1 raz.
Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.
no jest, myślałem jeszcze o jakichś biografiach, ale chyba przy nich usnę, bo w większości wcale nie mają nic ciekawego do powiedzenia (plus to już mało kompleksowe wycinki)
Dodano po 24 sekundach:
dzięki panowie!
tak mi sie przypomniało że jeszcze na slizgu czytałem jakieś tłumaczenie, co jest trapem, a co nie jest, i co sądzi o trapie T.I. i Yo Gotti, i właśnie natchnęło mnie, że w zasadzie gówno wiem
rozklad_gaussa pisze: ↑08 gru 2020, 23:27
polecam temat kontrowersyjne opinie wlasnie w dziale o zhh
podbijam, sam duzo tam pisalem o wpływie three 6 na rap, ale jeśli idzie o rozwoj DS w pierwszej połowie 00s to to raczej nei było tam poruszane
Dodano po 4 minutach 49 sekundach:
esdoen pisze: ↑08 gru 2020, 23:28
tak mi sie przypomniało że jeszcze na slizgu czytałem jakieś tłumaczenie, co jest trapem, a co nie jest, i co sądzi o trapie T.I. i Yo Gotti, i właśnie natchnęło mnie, że w zasadzie gówno wiem
a masz jakieś konkretne kwestie które cię nurtują dot trapu? ten wątek jest miedzy innymi od tego żeby użytkownicy wymieniali się wiedzą, więc jak coś to podbijaj, pokombinujemy
Haczapurjan pisze:
Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
phobos pisze:
skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
a, to dlatego spytałem o jakieś źródło z takim kompleksowym rzutem oka na rozwój sceny w danych rejonach, bo wtedy mogę odbijać i doczytywać o poszczególnych tematach/artystach o których mam luki, ale na razie jest za dużo niewiadomych, żeby dopytywać się o konkretne tematy ale będę podbijał jak coś!