Paluch - Nadciśnienie (2020)
Re: Paluch - TBA (2020) [Zapowiedź]
chujowe, nie sluchalem
- Bryx Fenrir
Bardzo spoko numer, podoba mi się ten bicik, to jest chyba najlepszy występ Palucha od numeru 'Tiry'. Mam sentyment do niego, bo tak naprawdę w różne konflikty kiedyś wchodził, był odważny, a to dało mu obecną pozycje na scenie. Nie jest to raper wybitny, ale do łaków na pewno nie należy.
Te mityczne konflikty Palucha. Przecież poza zdissowaniem Fokusa to on strzela w niebo na każdym albumie.
Kocham, pozdrawiam
- Bryx Fenrir
@Krynew no wiesz, były też chociażby linijki w Tede, była linjka w Peje (tam nadal to wszystko otwarte), były w ciągu ostatnich kilku lat niezbyt przychylne wypowiedzi na temat Taco czy Kaena, nie zawsze chował głowę w piasek. Teraz już kalkuluje, szkoda, natomiast Fokusa zjadł na miękko.
Muszę przyczepić się do klipu. Rozumiem że koronawirus, może na szybko robiony, ale tutaj poza pięknym krajobrazem nic się nie broni. W Spłacie przynajmniej była rodzina ekipa t-shirt krótkie spodenki wakacyjny vibe a tutaj Paluch w smutnym ubraniu nawija w okolicznościach przyrody przed Panamerą, zero rodziny zero ukochanej, Łukasz nawija ze smutną miną przed autem, kto wymyślał do tego scenariusz, czy to te propsowane przez niego 9LITER to takie złamasy bez wyobraźni czy to sam Paluch ich ogranicza? Śledzi ktoś ich inne klipy i jak to wygląda w przypadku innych raperów? Bo nawet zapowiadany sztos teledysk do TIRów jest co najwyżej niezły.
Szkoda że Paluch robi te teledyski tak na odpierdol. Muzycznie siłą rzeczy nie jest już w stanie zaskoczyć, mógłby to nadrobić w inny sposób.
Szkoda że Paluch robi te teledyski tak na odpierdol. Muzycznie siłą rzeczy nie jest już w stanie zaskoczyć, mógłby to nadrobić w inny sposób.
może podobnie jak bywa w polityce rodzina nie chce być łączona z jego muzyką 
Influencer.
gdzie ostatnio, bo nie zauważyłem, wiem że na starszych się pokazywał
btw chujowe teledyski bardzo łączą Palucha i Peję
btw chujowe teledyski bardzo łączą Palucha i Peję
Influencer.
9Liter ma właśnie tego typu teledyski, niby przyjemne dla oka, spoko montaż, ale tak się dłużej zastanowić to nie ma w tym nic specjalnego i momentami wieje amatorką/zwykłymi ujęciami aparatem za 9 koła euro. Mi się akurat podoba ten teledysk, ale mogłoby być więcej ujęć z łódeczki, ale jak wcześniej wspomniałem nie jest to taki typowy letniaczek więc poniekąd jest zachowana proporcja.
- KillerCroc
Ja tam miałem tylko bekę z tego że ta panamera jest upierdolona w tym teledysku, ja wiem że nie lansuje się i w ogóle sztywniutko bo sam sobie kupił za własną flotę no ale mi by było trochę wstyd wrzucić do teledysku ujebane auto będąc raperem który sprzedaje najwięcej płyt w Polsce xd
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
Utwór słabiutki, Paluch sprawdza się tylko w bangerach do auta, a nie w takim czymś. Co do Panamery, że upierdolona? Serio, czy to ma jakieś znaczenie? Sprawdź jeszcze czy spodnie nie mają plamy...
No chujowo byłoby kręcić klip w brudnych spodniach (jeśli fabuła klipu tego nie zakłada)
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
brudna Panamera to falołap do tego, że tam gdzie się wychowywał ulice były brudne, no co wy 
niby zajebista furka, ale Paluch pamięta korzenie i skąd pochodzi i ta warstwa brudu to symbol
niby zajebista furka, ale Paluch pamięta korzenie i skąd pochodzi i ta warstwa brudu to symbol
pewnie czeka aż mu bortwick wypucuje
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
Nie wracam po czasie do tego numeru i bardziej mnie irytuje niż siedzi, nic tu się w 100% nie zgadza, ani sam bit, ani nawijka ani klip. Na szczęście Duma Piątkowa zapowiedziała, że rzucił ten numer tylko żeby o sobie przypomnieć, a nowy materiał jest już w zaawansowanym stadium produkcji i ma być naprawdę dobrze. Tego też od Palucha oczekuję, pomimo świadomości, że dobił już do sufitu swoich możliwości oraz jego wiek i dojrzałość w połączeniu ze stylówką raczej nie predysponują go do przelewania na tracki treści, która podbiła nasze serca - ambitnej, agresywnej, prawdziwej, głodnej sukcesu i bezkompromisowej. Bo niestety Paluch jest już na etapie, gdzie jego twórczość będzie łagodniała, a głód sukcesu będzie mocno ograniczony. Ale dajmy legendzie naszej sceny szansę, wszak jak pokazuje jego bogata dyskografia, Paluch średnio co 4 lata przeskakuje kolejny pułap i rzuca nam album który jest wspominany kolejne dekady. Czekamy więc na następca NIEBA i OKA.
Ale będzie gówniany album według paluchowego schematu rapowany jego dukanym floo i spierdolonym głosem i intonacją patusa spod bloku. Żaden palucha album nie był dobry i ten tez nie będzie bo to spierdolony raper, chorągiewka i kalkulator zysków i strat. No i zjeb oczywiscie też.
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Idź słuchać nachos hemigwaya albo innego kuponafideBolo pisze:Ale będzie gówniany album według paluchowego schematu rapowany jego dukanym floo i spierdolonym głosem i intonacją patusa spod bloku. Żaden palucha album nie był dobry i ten tez nie będzie bo to spierdolony raper, chorągiewka i kalkulator zysków i strat. No i zjeb oczywiscie też.
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Idź sobie słuchać soulpete albo innego mudzaja na boom bapach
Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka