Czego ci brakuje w polskim rapie?

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

encrenoire

Re: Czego ci brakuje w polskim rapie?

Post autor: encrenoire »

:cool: :cool: :cool: :cool:
Ostatnio zmieniony 19 mar 2021, 17:28 przez encrenoire, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
marco_pantani

Post autor: marco_pantani »

brakuje mi pierdolonej bitwy o Warszawę, która miała się odbyć. przypominam Gib Gibon kontra Obrońcy tytułu

wytwórni typu High time, gdzie nagle wyszło wiele dobrych raperów, ale potem i tak zgasli
zwracam honor
Awatar użytkownika
vampmoney

Post autor: vampmoney »

Różnorodności lirycznej, eksperymentów i chyba jakiegoś takiego poczucia inności i buntu jak pod koniec lat 90”
Ale z tym ostatnim to chyba odpłynąłem fest
Awatar użytkownika
camzat

Post autor: camzat »

Funku
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

Od dwóch dni czuję taki kurewsko dojmujący brak solidnego dziennikarstwa rapowego w Polsce. O tej chujowej patointeligencji można napisać by tyle analitycznych tekstów od klasowości w rapie, gentryfikacji branży na każdej płaszczyźnie od słuchaczy począwszy, strategiach wydawniczych labelów, marketingu itd, a chuj - wszystko leży, zdaje się, że ten mimo wszystko trochę powierzchowny tekst w kontakcie, napisany przez człowieka, który chyba średnio zna się na rapsach, to chyba jedyny poważny tekst na ten temat
Polskie dziennikarstwo rapowe nie wychodzi generalnie (może poza dwoma pozycjami na rok) poza opisowość blurbowych recenzji, szkoda
Awatar użytkownika
NEGRO

Post autor: NEGRO »

Charyzmy, nie u wszystkich ale u większości.
If the streets were a coin won't be head or tails
Would be death or jail, two fails, I got the better L.
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

mi brakuje najebanego piha, dobrych świątecznych bangrów w stylu tego co stopro kiedyś nagrało albo wena, no i brakuje mi jaj porządnych zrobionych z pomysłem, coś jak daylight w usa albo lil yachty albo lil dicky
jajca pisze: 16 maja 2024, 17:04 za te punkty na kurniku trzeba dusić ofiary
Awatar użytkownika
mruwa

Post autor: mruwa »

Dzisiejszemu rapu ewidentnie brakuje jaj
Wykmniniacz

Post autor: Wykmniniacz »

Dobrej dupeczki raperki- póki co dziarma najbliżej
Nienapierdalania maszynowo płyt (patrz Ostr)
Belmondziaka
A i jakiś beef by się przydał z prawdziwego zdarzenia :D dobra walka raperów na rapnokaut też mnie zadowoli.
Awatar użytkownika
JoeyJoeJoe

Post autor: JoeyJoeJoe »

1. Jakichś faktycznym beefów, zamiast ciągłego strzelania w powietrze
2. Poruszanie większej ilości tematów w mainstreamie
3. Słuchacza, którzy nie boi się powiedzieć, że coś jest chujowe.
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
Awatar użytkownika
LWD

Post autor: LWD »

rapera mającego żyłkę filmową, który nakręciłby niskim kosztem śmieszną komedie hip-hopową w wersji poldon, na tyle dobrą by móc ją puszczać w kinach studyjnych. humor powinien być jak w disaster artist (nie pamięatm czy aby na pewno tak się nazywał ten film o gościu kręcącym jakiś marny film), w sensie, że głównym bohaterem tego filmu byłby wczuty raper nagrywający płytę albo na przykład duet coś w rodzaju taconafide (to otwiera większe możliwości na śmieszne gagi).
Awatar użytkownika
Opieronie

Post autor: Opieronie »

mruwa pisze: 18 gru 2019, 22:24 Dzisiejszemu rapu ewidentnie brakuje jaj
Dziennikarzom również. Boli mnie wypływ sprzedajnego gówna. Mam wrażenie, że każdy na każdym kroku gryzie się w język, bo dzieci mogą nie zrozumieć tego co 'autor miał na myśli'.
Fenixtfu

Post autor: Fenixtfu »

Brakuje mi większej ilości dissów od fenix crew :rotfl:
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

mruwa pisze: 18 gru 2019, 22:24 Dzisiejszemu rapu ewidentnie brakuje jaj
dzisiejszy rap nie ma jaj i brak mu łupieżu. Tak czy siak, nieistotne, ludożerka nie pokuma nic bo rapu nikt nie kuma.
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
ffeee pisze: 03 cze 2026, 8:29 jedyną przeciwwagą do złodziejstwa i hipokryzji pisu oraz nacjolów konfiarzy jest obecny rząd
Awatar użytkownika
DJ_BOBO

Post autor: DJ_BOBO »

w rapie jest łupież ale to łupież szatana, który nie wszystkim służy
https://youtu.be/UD4lt6AOVZQ?si=LOyIBdPJUn8olTdV
PIERDOLONY HARDKOR DZIEWCZYNKOOO
Awatar użytkownika
fvntvsycool

Post autor: fvntvsycool »

funkowych, rockowych, punkowych i jazzowych gitar
Awatar użytkownika
filipthekiddo

Post autor: filipthekiddo »

hardkoru
Awatar użytkownika
ricky

Post autor: ricky »

przedszkolanek pisze: 18 gru 2019, 21:52 Od dwóch dni czuję taki kurewsko dojmujący brak solidnego dziennikarstwa rapowego w Polsce. O tej chujowej patointeligencji można napisać by tyle analitycznych tekstów od klasowości w rapie, gentryfikacji branży na każdej płaszczyźnie od słuchaczy począwszy, strategiach wydawniczych labelów, marketingu itd, a chuj - wszystko leży, zdaje się, że ten mimo wszystko trochę powierzchowny tekst w kontakcie, napisany przez człowieka, który chyba średnio zna się na rapsach, to chyba jedyny poważny tekst na ten temat
Polskie dziennikarstwo rapowe nie wychodzi generalnie (może poza dwoma pozycjami na rok) poza opisowość blurbowych recenzji, szkoda
dodam (trochę pokrętnie i z perspektywy wychowanego w internecie millenialsa) jakiegoś jutubera, którego faktycznie oglądałoby się z zaciekawieniem, który wiedziałby cokolwiek o rapie (choć beznadziejnie to brzmi), który z otwartym łbem podchodziłby do nowości bez idealizowania starszych czasów i vice versa - typka, który znałby klasykę, ale jarałby się obecną sceną i który przede wszystkim nie wchodziłby w dupsko raperom. a w samej muzyczce - ktoś tu ładnie powiedział o własnej stylówce, że nie każdy potrafi wyrobić swoją, podbijam w chuj. brakuje wyrazistych postaci, pomysłowości, kreatywności, jakiegokolwiek przełamywania barier tego co wolno, a czego nie. brakuje mi też rasowych gwiazd rocka, które mają wyjebane, co rusz dzieją się jakieś dymy i kontrowersje, no mam sentyment do takich wariatów i jak dotąd jedynym takim był Belmondo i ewentualnie Bedi zanim zgubił jaja i potrafił ruchać jakąś pannę przed kamerą, a glamrap szalał
FUCK OFF MR LAHEY
Awatar użytkownika
LWD

Post autor: LWD »

ricky pisze: 20 gru 2019, 10:46 dodam (trochę pokrętnie i z perspektywy wychowanego w internecie millenialsa) jakiegoś jutubera, którego faktycznie oglądałoby się z zaciekawieniem, który wiedziałby cokolwiek o rapie (choć beznadziejnie to brzmi), który z otwartym łbem podchodziłby do nowości bez idealizowania starszych czasów i vice versa - typka, który znałby klasykę, ale jarałby się obecną sceną i który przede wszystkim nie wchodziłby w dupsko raperom.
Marcin Flint powinien założyć kanał na youtube
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

filnt jednak ma zamknięty łeb i często jest wręcz dumny ze swojej ignorancji
Mam w domu szafkę, w której trzymam
Wszystkie dostępne dzieła Lenina
ODPOWIEDZ