Sokół - Wojtek Sokół (2019)
- mlodyperkez
Re: Sokół - Wojtek Sokół (2019)
nie mowie o sprzedazy, ta wiadomo bylo ze bedzie sukcesem. mowie bardziej o samym odbiorze (a jak widzisz tutaj na forum ten jest sredni), po prostu nie bylo chuja zeby wojtek sprostal oczekiwaniom ludzi bo te byly nierealnie wysokie. taka legenda sceny, wypuszcza solowa plyte po takim czasie to kazdy sobie mysli niewiadomo co, ze to musi byc jakis kompletny niepojety rozpierdol. no ale to nie jest jakas gra komputerowa w ktorej wojtek przez 20 lat zdobywal exp zeby teraz wypuscic swoja najlepsza jedyna niepowtarzalna plyte. to byla po prostu kolejna plyta z udzialem wojtka z tym ze oczekiwania wzgledem niej byly przejebane co skutkowalo srednim odbiorem. mysle ze gdyby sokolnik wydawal plyty z czestotliwoscia ostrego to taka plyta w wykonaniu 40 latka w 2019 przyjelaby sie o niebo lepiej, a jako DEBIUT jest meh.
A czy jakakolwiek płyta na tym forum kiedykolwiek była wielce propsowana? Na tym forum panuje jedna zasada na propsy możesz liczyć będąc kolorowym fejkiem jak Sentino i Belmondo albo dobrze zapowiadającym się młodym raperem przy czym jak już osiągasz pewien stopień popularności to już leci krytyka w ciemno także ślizgawką sie nie ma co przejmować bo to nie jest poważne forum choć jedyne. Tu sie ludzi nie kierują jakimiś merytorycznymi pobudkami tylko emocjami.
24.07.2019 - 16.12.2019
- Serdecznosci
Są i ciuszki gdyby kogoś: https://prosto.pl/shop/tag/145/
Nie da się na tych bitach słuchać Sokoła, to jest główna przyczyna
Influencer.
Włodi wszystko z dymem rozjebał więc się da
Te bity na sokole brzmią jak sprzed kilku lat wtedy gdy była moda na syntetyki jak u palucha
Te bity na sokole brzmią jak sprzed kilku lat wtedy gdy była moda na syntetyki jak u palucha
A teraz na co jest moda? Co za pierdolenie się tu uskutecznia. Ze z bitami coś nie tak, że z Sokołem coś nie tak. Ale co?
Bortwick głos rozsądku.
Bortwick głos rozsądku.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
- Bunnymen77
No taki głos rozsądku co się mocno mija z prawdą, bo ten album wzbudził powszechny zachwyt na sl**g.eu, po prostu czas pokazał jaki ma repeat value. Ja akurat od początku daleki byłem od zachwytów, ale też lepiej oceniałem ten album niż teraz.
Poprzednie płyty to były jednak Sokol/Marysia, Sokół/Pono więc nie wiem dlaczego tej nie można uznać za jedyną solową
- KillerCroc
No pewnie można uznać ale nie nazywajmy tej płyty debiutem bo to jest przekłamanie. A Sokół/Pono to bardziej Sokół feat. Pono 
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
Sokół tłumaczył to tak, że sam nie umie śpiewać, a dzięki Marysi może wyrazić to czego nie może poprzez sam rap 
Dla mnie to płyta której nie da się słuchać inna porą roku niż zima/jesień
- przedszkolanek
poprawiłemDla mnie to płyta której nie da się słuchać (żadną porą roku)
Ja już wracam do tej płyty chyba z pół roku i nie mogę się zebrać...
- zemsta1kadluba
no mi oprócz wspomnianego już kawałka "Hybryda" ze względu na bit to jedynie wracam do "Napad na bankiet" i "I tak i nie" ale to bardziej ze względu na gościnki. Plusem tej płyty tak btw jest jeden z najlepszych masteringów jakie słyszałem w polskim erape
mołpy są kozackie
Ja poza trackiem z Hewrą miałem wczoraj problem cokolwiek przesłuchać. Nawet Hybrydę, nie czuję luzu u Sokoła na tym materiale
Influencer.
U mnie "Z Tobą", "Za ręce" i mam sentyment do płyty bo uratowała mi dupsko na rozprawce 
- zemsta1kadluba
To teraz na maturze zamiast Wyspiańskiego to przerabia się jego potomka Wojtka Sokoła? 
mołpy są kozackie
Tonący brzytwy się chwytazemsta1kadluba pisze: ↑10 gru 2019, 20:47 To teraz na maturze zamiast Wyspiańskiego to przerabia się jego potomka Wojtka Sokoła?![]()