6ix9ine

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Awatar użytkownika
LuckyLuke

Re: 6ix9ine

Post autor: LuckyLuke »

Czasy, kiedy rap był autentyczny i ludzie mogli się z nim utożsamiać i jednocześnie wierzyć, że to co raperzy gadają jest prawdziwe, już dawno minęły. To wszystko przerodziło się w czysty biznes, bo tak to zazwyczaj bywa jak tylko pojawiają się większe pieniądze.

I nie rozumiem co was boli, że jakiś gangus tak naprawdę nie jest gangusem. Serio utożsamialiście się z jego tekstami i tak się wczuliście, że teraz nie możecie tego przeżyć? Rap stał się w dużej mierze kalkulacją i trzeba brać na to poprawkę.

W ogóle tak a propos gangów/mafii, to w wielu państwach obrali sobie za cel właśnie rap, bo generuje ogromne zyski, a w Polsce z tego co słyszałem wypadło na disco polo xd. Nie mam pewności oczywiście, ale już pare osób przewijało mi ten temat. W ogóle ciekaw jestem, który z tych gatunków generuje większe zyski u nas w kraju. Chciałoby się powiedzieć, że rap, bo na przestrzeni ostatnich 10 lat urósł do naprawdę niesamowitych rozmiarów, ale czy przegonił te potupajki?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

Post autor: koniec »

4 dzień rozprawy - okazało się, że kierowca 69 od początku współpracował organami ścigania.
Kiedyś zrobią z tej historii zajebisty film :bowdown:
Awatar użytkownika
Whtn

Post autor: Whtn »

LuckyLuke pisze: 23 wrz 2019, 17:36 W ogóle tak a propos gangów/mafii, to w wielu państwach obrali sobie za cel właśnie rap, bo generuje ogromne zyski, a w Polsce z tego co słyszałem wypadło na disco polo xd. Nie mam pewności oczywiście, ale już pare osób przewijało mi ten temat. W ogóle ciekaw jestem, który z tych gatunków generuje większe zyski u nas w kraju. Chciałoby się powiedzieć, że rap, bo na przestrzeni ostatnich 10 lat urósł do naprawdę niesamowitych rozmiarów, ale czy przegonił te potupajki?
Spoiler
Pershing" też nagrywał
Wobec ostracyzmu legalnych inwestorów branżą disco polo zainteresowała się w połowie lat 90. rosnąca w siłę mafia. Według policji, w latach 1996-97 gangsterzy kontrolowali około 60 procent rynku disco polo. Sławomir Skręta z Blue Star mówi, że o polskich gangsterach mógłby napisać książkę.
- Pamiętam sytuację - wspomina Skręta - że w moim gabinecie siedział gangster o pseudonimie "Ksiądz", a w poczekalni stał autentyczny ksiądz z policjantem, prosząc w wsparcie akcji "Bezpieczne Miasto". Ja się wtedy od tych gangsterów nie mogłem opędzić. Haracze to był chleb powszedni.
Słynny "Pershing", boss mafii pruszkowskiej, po wyjściu z więzienia w 1998 roku założył pod Gdańskiem jedną z największych w kraju tłoczni płyt kompaktowych. Po zastrzeleniu "Pershinga" w 1999 roku jego kompani krwawo walczyli o przejście kontroli nad rynkiem "majteczek w kropeczki".
- Kiedy przyjeżdżałem na dyskotekę grać, nierzadko witali się ze mną jacyś obwieszeni złotem biznesmeni - wspomina Marcin Miller z Boysów. - Może poznałem wtedy "Masę", a może "Kiełbasę", ale czy to ma dziś jakiekolwiek znaczenie?
źródło: https://nto.pl/stringi-w-kropeczki/ar/4005707
Awatar użytkownika
redman23

Post autor: redman23 »

https://www.patreon.com/posts/30191740 na samym dole jest 10 pdfów z zapisami podsłuchanych rozmów
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

Czemu wy teraz mówicie że on nie był żadnym gangusem? Bo chyba nie dlatego że się rozjebał, przecież rozjebanie się od zawsze było piątym elementem gangsterki. Dla mnie jest oczywistym że zarabiając w chuj siana na muzyce koleś nie latał z towarem za winklem, ale z tego co wiem to akcje typu bieganie z ekipą i ostrzeliwanie innych raperów są potwierdzone więc mówienie teraz że koleś był jakimś turbo fejkiem jest śmieszne.

No chyba że uważacie że prokuratura wymyśliła sobie te zarzuty które wsadzały go na kilkadziesiąt lat do paki, ale apelowałbym o powagę (mimo że znajdujemy się w wątku o 6ix9ine)
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Post autor: instinkt »

https://www.tmz.com/2019/09/26/tekashi-6ix9ine-no-witness-protection-after-prison-release-snitch/ pisze:Tekashi 6ix9ine plans to do something very un-snitch-like -- after all the snitching he just did -- and that's to reject the witness protection program as soon as he's a free man again.

The federal trial that saw the rapper sing like a canary for 3 days wraps up Thursday as prosecutors and defense attorneys give closing arguments. Tekashi pointed fingers and named names of his old gang members (and other celebs too), but sources close to him tell us he will forgo any participation in witness protection -- and will instead opt for a life of fame.

That might sound like a death wish, considering how many people he rolled over on during his testimony -- but we're told Tekashi's still itching to make new music, and believes he can pick up where he left off.

Tekashi realizes the Nine Trey Bloods could be gunning for him, and possibly others who are pissed he turned rat for the feds -- but we're told his safety plan is simply round-the-clock security. It's, essentially, the hide-in-plain-sight approach.

As for how he'll foot the bill for 24/7 bodyguards -- we're told Tekashi still has some cash left from before his arrest ... plus, he's planning on his music career taking off again, once he's out.

It won't be cheap. As we reported, Tekashi also has family members who fear for their lives -- so expenses could add up fast if he's protecting them too. We reached out to his attorney, Dawn Florio ... but she had no comment.
Awatar użytkownika
Peyton

Post autor: Peyton »

wchodząc do tego tematu myślałem, że przeczytam newsa o odjebaniu 69, a tu ziomuś dalej sobie radzi i kmini żyćko. Ja myślę, że to kwestia czasu ;).
onizuka

Post autor: onizuka »

ponoć ten program ochrony świadków to nie jest zamknięty temat, tylko ma nakaz pozbycia się wszystkich tatuaży :lol:
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Przecież go na bank odpierdolą, nawet jak będzie miał ochronę
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Post autor: instinkt »

ale co to za życie dla takiego typa w programie ochrony świadków?
jasne że będzie próbował cisnąć karierke bo teraz czasy są takie że wyświetlenia zamiast spaść to jeszcze mu wyjebią bardziej do góry po takich akcjach
Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

może go nie odpierdolą, albo przynajmniej nie za szybko, ja wierzę że jeszcze trochę rozrywki dostarczy w tym smutnym jak pizda rapie
jak był na wolności to też się spinał z różnymi gangami i jakoś go nie odjebali, wiadomo ze teraz już dużo gorsza sytuacja ale nie wydaję mi się żeby to odjebanie było taką przesądzoną sprawą
daveyo

Post autor: daveyo »

^
|
|
cóż za myśl 100% true. :D

Jakby chcieli to już dawno by go odjebali, było ku temu pełno powodów, teraz może sprawa już jest znacznie poważniejsza, ale myślę, że coś wymyśli i będzie nakurwiał nutki. :D :twisted:
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2019, 23:46 przez daveyo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
camzat

Post autor: camzat »

Trzy opcje ma szczur, zycie w bunkrze na Alasce, operacja plastyczna, sznur
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

no te dziary to przejebane, bez nich by się opierdolił na zero, przytył, zapuścił wąsa i by se żył
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Awatar użytkownika
many-s

Post autor: many-s »

Na starym forum już się wypowiadałem na temat tego śmiecia i promocji strzykawek na klipie zanim wydał album. Żałosny.
Awatar użytkownika
camzat

Post autor: camzat »

Zapuści wąs i będzie go nerwowo przeżuwał jak dr mengele aż mu się zrobi kula z włosów w żołądku.
Awatar użytkownika
mlodyperkez

Post autor: mlodyperkez »

Kaz Bałagane na temat ktory byl tutaj żwawo poruszany
Spoiler
– Nic mu się nie stanie. To będzie początek nowego snitch-wave-u, gdzie współcześni słuchacze rapu dają przyzwolenie donosicielom, kapusiom itp., Już wkrótce będzie to powszechne i normalne. Nowej generacji słuchaczy nie interesuje to w żadnym stopniu, czy ktoś jest sztywny, autentyczny, czy prawdziwy. Będzie im tylko chodziło, żeby muzyka bujała. Wspomnicie moje słowa – skomentował Bałagane.
zgadzam sie z jego slowami i wielu uzytkownikow tego forum ktore sie tutaj wypowiadalo tylko je potwierdza, snitch-wave czekanko :bowdown:
Awatar użytkownika
Bolo

Post autor: Bolo »

Słuchacze mogą mieć to w chuju ale i tak go gangsta murzyny dojadą, daje mu pół roku.
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Awatar użytkownika
Holden

Post autor: Holden »

Jest rapujący ex-klawisz, to czemu nie rapujący konfident
Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

ODPOWIEDZ