Ten Typ Mes
-
FerrisBueller
Re: Ten Typ Mes
No nie wiem, przypominając sobie raperów, którzy tam bywali u Kuby to Mes jest w czołówce Topów. Ani nie wyszedł spięty jak typowy raper, ani zbyt luźny jak Peja przy 1 wizycie. Dla mnie na plus.
ARTIST...
Obejrzałem z widzem 40+ który nie słucha rapu i poszedł props dla Piotrka, mnie też się podobało, myślałem że będzie gorzej
- gods bidness
Chyba szurane było dla kurażu.
zestresowany był Piotrek, zwłaszcza na początku, ale z czasem było lepiej. rzeczywiście wśród raperów, którzy byli u Jakuba, to najlepiej wypadł i sama rozmowa też była na nieco wyższym poziomie niż choćby rozmowa z Ryszardem 
Czekam na odcinek na playerze.
A nie wydaje sie wam, ze Mes probuje wyjsc na sile na inteligenta i przy tym czasami bywa to komiczne? Jak to w kazdym wywiadzie u niego bywa. Wgl kiedys bylem mega fanem Typa, ale jak juz czlowiek dorosl no to tak..niebardzo
Też kiedyś jak byłem młodszy to się podśmiechiwałem z ludzi, którzy mówili bardziej wyszukanym językiem niż pijackie gadanie glupot, tak jak śmiałem się z wierszy czy ksiązek
no i mi z wiekiem raczej to przeszło. Kiedyś Rychu u wojewódzkiego był fajny, a dzisiaj zapadłbym sie pod ziemie po obejrzeniu tego.
- przedszkolanek
ma ktoś link? bo oczywiście zapomniałem
Tyle w necie siedzisz i znalezc nie umiesz? Bitch please 
Jeżeli oceniać na zasadzie formy występu, to wyszło spoko. Nie rozumiem opinii, że cringe. Ot taka talk-showa gadka - ni porywająca, ni odpychająca, ni głupia, ni mądra. Mes jest- jak wiadomo - lekko bufoniasty i nieraz nieco "przeintelektualizowany" w gadce(to akurat widoczne bardziej przy okazji "branżowych" wywiadów - jakieś CGM-y itp.), ale moim zdaniem nic tu na pokaz - taki po prostu jest i nie ma ochoty tego temperować z okazji jakiś tam wywiadów - IMO ma w to wyjebane. Tak czy siak samo pojawienie się u Wojewódzkiego lekko podnosi kąciki ust do szyderczego uśmieszku- pamiętając wers "Dla ciebie Kuba W. - dla nas Mann i Materna."
A co z tym wersem "Dla ciebie Kuba W. - dla nas Mann i Materna" jest nie tak?
Pytam bo widzialem dzisiaj gdzies w socialach taki koment i zastanawia mnie zawsze jak ludzie sluchaja tekstow. Bo kawalek byl o jego pokoleniu - czyli w telewizji nie bylo Wojewodzkiego, byl Mann i Materna - i o tym po prostu nawinąl. Tak jak np. zawsze mam beke bo kiedys Wena gdzies nawinąl, jak jeszcze byl typowo podziemnym raperem i nie mial zadnych teledysków: "przede wszystkim nie pokazują mnie teledyski". A jakis czas pozniej zrobil pierwszy teledysk i ludzie zaczeli wpisywac ten wers jako niby hipokryzje.. Beka w chuj
Pytam bo widzialem dzisiaj gdzies w socialach taki koment i zastanawia mnie zawsze jak ludzie sluchaja tekstow. Bo kawalek byl o jego pokoleniu - czyli w telewizji nie bylo Wojewodzkiego, byl Mann i Materna - i o tym po prostu nawinąl. Tak jak np. zawsze mam beke bo kiedys Wena gdzies nawinąl, jak jeszcze byl typowo podziemnym raperem i nie mial zadnych teledysków: "przede wszystkim nie pokazują mnie teledyski". A jakis czas pozniej zrobil pierwszy teledysk i ludzie zaczeli wpisywac ten wers jako niby hipokryzje.. Beka w chuj
Ostatnio zmieniony 24 mar 2020, 23:52 przez ether, łącznie zmieniany 1 raz.
Lol, istnieje roznica miedzy elokwencja a wciskaniem na sile metafor z dupy itdether pisze: ↑24 mar 2020, 23:37 Też kiedyś jak byłem młodszy to się podśmiechiwałem z ludzi, którzy mówili bardziej wyszukanym językiem niż pijackie gadanie glupot, tak jak śmiałem się z wierszy czy ksiązekno i mi z wiekiem raczej to przeszło. Kiedyś Rychu u wojewódzkiego był fajny, a dzisiaj zapadłbym sie pod ziemie po obejrzeniu tego.
Jasne, zgadzam sie. Mi chodzi jedynie o to, ze nie jest tajemnicą, że bycie inteligetnym nie przysparza raczej popularności. Z inteligencji się kpi. Tak jak Wojewodzki powiedzial, ze ta jego ksiazka spoko, to np. tutaj ide o 100%, że bedzie gadanie o inteligenckim pierdoleniu.
- przedszkolanek
liczyłem na uczynność ślizgerów, nie wiedząc że jest już na playerze, a głębiej nie chciało mi się szukać
ale już mniejsza
jest już jbc https://player.pl/programy-online/kuba- ... E07,167298
No nigga please... Przecież jasne, że ma on negatywny wydźwięk w stosunku do tej pierwszej persony. Oczywiście można tę tezę próbować obalić stwierdzeniem, że jest to po prostu porównanie i odwołanie się do zmiany czasów i - co za tym idzie - ikon telewizyjnych danego pokolenia, no ale wobec całej narracji kawałka i poprzedzających ten konkretny wers linijek: "My, tępimy głupotę każdego dnia/Słyszysz my, większość zwrotek zaczynam od ja/Teraz my, z dala od plastikowych dziwek/Liczymy że niegłupie poglądy też są zaraźliwe", to naprawdę ciężko trzeba pomanewrować żeby odbierać to inaczej niż jako przytyk do Wojewódzkiegoether pisze: ↑24 mar 2020, 23:42 A co z tym wersem "Dla ciebie Kuba W. - dla nas Mann i Materna" jest nie tak?
mes zdazyl w pierwszych minutach programu skompromitowac sie fantasmagoria o mannie i w sumie to moze posluzyc za podsumowanie jego wizyty.
- przedszkolanek
jestem w 10 minucie i chujówka max
e: o jezu to z tym Mannem, Mes rozpierdolony

e: o jezu to z tym Mannem, Mes rozpierdolony
Jak ja cie szanuje za tą odpowiedź. Można to odbierac jako przytyk, ale ciezko jednoznacznie to do czegos przypisac. Np. nie wyobrazam przypierdolki na zasadzie - pijesz piwo Volt, a przeciez dla Volt to autor plyt których klasyki znasz na pamiec. Albo sluchasz 2paca a przecież "twój "pak" nie 2pac, twój paak Anderson"wiciu pisze: ↑25 mar 2020, 0:02No nigga please... Przecież jasne, że ma on negatywny wydźwięk w stosunku do tej pierwszej persony. Oczywiście można tę tezę próbować obalić stwierdzeniem, że jest to po prostu porównanie i odwołanie się do zmiany czasów i - co za tym idzie - ikon telewizyjnych danego pokolenia, no ale wobec całej narracji kawałka i poprzedzających ten konkretny wers linijek: "My, tępimy głupotę każdego dnia/Słyszysz my, większość zwrotek zaczynam od ja/Teraz my, z dala od plastikowych dziwek/Liczymy że niegłupie poglądy też są zaraźliwe", to naprawdę ciężko trzeba pomanewrować żeby odbierać to inaczej niż jako przytyk do Wojewódzkiegoether pisze: ↑24 mar 2020, 23:42 A co z tym wersem "Dla ciebie Kuba W. - dla nas Mann i Materna" jest nie tak?
Pytam bo widzialem dzisiaj gdzies w socialach taki koment i zastanawia mnie zawsze jak ludzie sluchaja tekstow. Bo kawalek byl o jego pokoleniu - czyli w telewizji nie bylo Wojewodzkiego, byl Mann i Materna - i o tym po prostu nawinąl. Tak jak np. zawsze mam beke bo kiedys Wena gdzies nawinąl, jak jeszcze byl typowo podziemnym raperem i nie mial zadnych teledysków: "przede wszystkim nie pokazują mnie teledyski". A jakis czas pozniej zrobil pierwszy teledysk i ludzie zaczeli wpisywac ten wers jako niby hipokryzje.. Beka w chuj![]()
no mes tanczyl jak mu kuba zagral, piekna forma gospodarzaprzedszkolanek pisze: ↑25 mar 2020, 0:08 jestem w 10 minucie i chujówka max
e: o jezu to z tym Mannem, Mes rozpierdolony![]()
![]()
Spoiler
a jeszcze na wstepie piotr na pytanie czemu tak dlugo zwlekal z wizyta w programie odrzekl, ze bal sie m.in nierzetelnego montazu XD