Wac Toja n Matheo - OSTRY SOS (2020)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Spenser

Re: Wac Toja n Matheo - OSTRY SOS (?.?.2019) [Zapowiedź]

Post autor: Spenser »

Rozpierdol ten dres :bowdown:

Przypomniał mi się też klasyk arcydzieło refren wraz z wizualizacją czyli Wac Toja ft Typ z jaka to melodia tour of the year 2 https://youtu.be/wGEqXDUwLBQ :bowdown:
Willxc

Post autor: Willxc »

Ale się wkręciło
daveyo

Post autor: daveyo »

Wac Toja n Matheo fit Tymek - Czarne Oczy (Chilaca)
Spoiler
daveyo

Wac Toja n Matheo ft. Janusz Panasewicz - Zaprowadź do piekła
Spoiler
No ludzie sprawdzajcie te tracki no
moxxi

Post autor: moxxi »

Sprawdzam od razu przy premierce i bolą te wyświetlenia :nonono:
Biorę pałe i załatwiam nocą sprawe
kshaq pisze: 26 paź 2020, 19:53 Jeżeli te kilka straconych lat było potrzebne, żeby młodzi w tym kraju zaczęli walczyć o swoją wolność, to I ain't even mad.
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

No spoko w sumie, Wac człowiek jednego numeru, ale to spoks
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
KILLIE

Post autor: KILLIE »

Wac kurwa ciągle to robisz
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Post autor: Bryx Fenrir »

Żaden inny producent nie mógł być dla Waca lepszym wyborem niż Matheo. Numer jest dobry, chociaż nie wybitny, ale Toja pokazuje, że umie się odnaleźc w innych produkcjach niż tylko turbo niuskul. DObry kawałek.
Awatar użytkownika
vampmoney

Post autor: vampmoney »

Ej o co chodzi ze nagle wszyscy moi znajomi którzy słuchają karty na czasie wielbią Wacka, coś mnie ominęło i jego comeback to wielka rzecz?
Awatar użytkownika
kelsohmm

Post autor: kelsohmm »

spoko to
możesz mi mówić daquan
daveyo

Wielki szacunek dla takich artystów, którzy nie boją się eksperymentować i starają się zaskoczyć czymś więcej. Widać, że Wac obiera nowe kierunki i sam osobiście czekałem na jakieś ultra bangery, coś jak dalsza część Turboboost, a tutaj mamy dodatkowo jakieś rockowe, spokojne kawałki, ciekawe kolaboracje. Podoba mi się.
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Przesłuchałem po kawałku tych singli i to nie jest nawet newschool, to jest modern disco-polo. Co ciekawe, nawet w kawałku o gitarowym brzmieniu udało mu się zrobić disco-polo. Myślę, że jutro może nie, ale za rok na sylwestra Zenek będzie miał konkurencję.
Awatar użytkownika
Kusmier

Post autor: Kusmier »

gods bidness pisze: 30 gru 2019, 18:14 Przesłuchałem po kawałku tych singli i to nie jest nawet newschool, to jest modern disco-polo. Co ciekawe, nawet w kawałku o gitarowym brzmieniu udało mu się zrobić disco-polo. Myślę, że jutro może nie, ale za rok na sylwestra Zenek będzie miał konkurencję.
Dziękuję, że jesteś.
KrulSzosy

Post autor: KrulSzosy »

Mieszanie gatunków muzycznych to coś pięknego. Mówcie co chcecie ale "Zaprowadź do piekła" siedzi jak złe. Nawet Panas, który wybitnym śpiewakiem nie jest, trzyma poziom. Mateo klasa. Dobry numer Wac
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

mekal props za ściągnięcie panasewicza, bo to pewnie proste nie było (chociaż w sumie, kto tam wie na ile się wycenia stary rockman), ale przejście pod skrzydła fresh'n'dope to chyba największa pomyłka w karierze Waca, zaraz po decyzji nagrywania tych fatalnych rockowych numerów
cóż to za ironia losu, że Wac najlepszą płytę wydał w ograniczającej go wytwórni, a po pójściu na +- swoje zaliczy flop sprzedażowy i jakościowy, zamiast eksploatować stylówkę w której dobrze leżał i się klikał, ten zrobił woltę stylistyczną w najbardziej newralgicznym momencie całej swojej kariery
a szkoda, bo matheo mógł go mocno ponieść bitami, a te nierockowe trapy są więcej niż przyzwoite
KrulSzosy

[mention]przedszkolanek[/mention] ogólnie rzecz biorąc pełna zgoda. Nie ma chyba lepszego producenta dla wacka niż matheo
daveyo

Wac Toja n Matheo - W Dół
Spoiler
daveyo

Re: Wac Toja n Matheo - OSTRY SOS (24.01.2020)

Przesłuchane. Pierwsze co spropsuję to Matheo, który dał takie dojebane bity, że szok, wielki szacunek dla niego, profesjonalna robota i wydaje mi się, że Wac Toja takich podkładów właśnie potrzebował. :bowdown:, Wac świetnie się tutaj zaprezentował, jest jeszcze lepiej niż na poprzednim albumie (poprzednio też były bangery, lovesongi, ale tutaj to 2 levele wyżej). Bez zbędnych featów, a te które są nie przeszkadzają. Końcówka płyty utrzymana w spokojniejszym stylu. Słucha się tego po prostu z wielką przyjemnością. No i tak się robi czysty rozpierdol, jak to musi latać na koncertach. :oops:. Wrócę do tego albumu nie raz i nie dwa to pewne.

Ulubione kawałki: Intro, Zaprowadź do piekła, Dres, W dół, Jeden strzał, Trinidat, Sweet Bells, Parzy to :bowdown: :bowdown:

Ocena: 8/10
KrulSzosy

Re: Wac Toja n Matheo - OSTRY SOS (24.01.2020)

JA PIERDOLE! Co Matheo zrobił na tej płycie to ja nie mam pytań. Nie ma lepszego producenta dla Wacka niż Matheo. Kozak płyta, te rockowe brzmienie, ciężki gitary, to jest to co chce się słuchać jeśli jest się mieszanką punka i dresa ;) Wystawiam mocne 8,5 / 10 Pozytywne zaskoczenie. Sam libretto tak jak mój przedmówca wspomniał: dwa levele wyżej niż poprzednie albumy.
Jest kozak
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Re: Wac Toja n Matheo - OSTRY SOS (2020)

Post autor: Bryx Fenrir »

No cóż, płyta jest na pewno dobra, ale nie jest aż tak dobra jak myślalem, że będzie. Bity Matheo są naprawdę spoko, ale Wac nie pokazał wszystkiego co tak naprawdę ma, były dobre numery, ale były też takie gdzie Wac nawijał jakby mu się nie chciało. Niestety Toja nadal nie udowodnił tego czego ja od niego wymagam - bycia absolutnym topem w Polsce. Ta płyta jest niezła, ale czołówki płyt w tym roku raczej nie zgarnie.
ODPOWIEDZ