Kaz Bałagane - Lot 022 (2015)
Re: Kaz Bałagane - Lot 022 (2015)
Bardzo przyjemnie słuchało się tego materiału przy premierze, jednak dzisiaj bardziej jaram się Radiem Gruz i Narkopopem
Podbijam - świetny materiał.
Potrzebowałem sporo czasu, aby zrozumieć zachwyty nad Kazem, jeszcze więcej nad debiutem. Ostatecznie zrozumiałem i przez dłuższy czas oderwać się od tej EPki nie mogłem.
Buracki, wyszczekany, bezczelny rap w wykonaniu równie bezczelnego, inteligentnego i pewnego siebie typa. Taki właśnie powinien być raper, szczególnie poruszający się w tej konwencji.
Odloty.pl są jednym z moich ulubionych storytellingów Jacka, ostatnie wersy były sporym zaskoczeniem. To się ceni!
Ilość świetnych linijek o kurwach, narkotykach i, nazwijmy to, osiedlowym życiu - miód na moje uszy, szczególnie w letnią pogodę.
Kazek był tam i to mocno słychać, co dodatkowo potęguje bardzo dobry odbiór płyty.
Pozycja obowiązkowa.
Potrzebowałem sporo czasu, aby zrozumieć zachwyty nad Kazem, jeszcze więcej nad debiutem. Ostatecznie zrozumiałem i przez dłuższy czas oderwać się od tej EPki nie mogłem.
Buracki, wyszczekany, bezczelny rap w wykonaniu równie bezczelnego, inteligentnego i pewnego siebie typa. Taki właśnie powinien być raper, szczególnie poruszający się w tej konwencji.
Odloty.pl są jednym z moich ulubionych storytellingów Jacka, ostatnie wersy były sporym zaskoczeniem. To się ceni!
Ilość świetnych linijek o kurwach, narkotykach i, nazwijmy to, osiedlowym życiu - miód na moje uszy, szczególnie w letnią pogodę.
Kazek był tam i to mocno słychać, co dodatkowo potęguje bardzo dobry odbiór płyty.
Pozycja obowiązkowa.
Szkoda że późniejsze storytellingi straciły ten element zaskoczenia, większość kończy się tym że
> ktoś się naćpał/zaćpał
> ktoś komuś dał dupy/podał fiuta
> kogoś policja powinęła
- KillerCroc
Radio Gruz > Narkopop > Lot = Hugo Bucc 2
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
Kontrowersyjnie
Dla mnie Lot > Radio Gruz > Źródło > Narkopop, a reszta to może spierdalać
Ale to w sumie też kontrowersyjne z tym ostanim pewnie
Ogólnie przepiękna jest ta płyta, uwielbiam chociaż zajeło mi trochę żeby skumać fenomen Kazka i dopiero jakoś w 2016 poczułem mimo bycia bombardowanym przez ziomków z pół roku Kazkiem i Belmondziakiem
Dla mnie Lot > Radio Gruz > Źródło > Narkopop, a reszta to może spierdalać
Ale to w sumie też kontrowersyjne z tym ostanim pewnie
Ogólnie przepiękna jest ta płyta, uwielbiam chociaż zajeło mi trochę żeby skumać fenomen Kazka i dopiero jakoś w 2016 poczułem mimo bycia bombardowanym przez ziomków z pół roku Kazkiem i Belmondziakiem
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
U mnie to wyglada, Radio Gruz > Lot = Hugo Bucc 2 > Źródło >> Narkopop
a reszta może nie istnieć
a reszta może nie istnieć
[Verse 1: Tay-K]
School was very hard (gang)
https://open.spotify.com/artist/3v9qYvgnhbV0McEWEISOQ3
https://www.instagram.com/kidzej__/
School was very hard (gang)
https://open.spotify.com/artist/3v9qYvgnhbV0McEWEISOQ3
https://www.instagram.com/kidzej__/
Radio > Lot > Źródło > Narkopop
E: po przemyśleniu jednak częściej wracam do źródła niż do narko
E: po przemyśleniu jednak częściej wracam do źródła niż do narko
Ostatnio zmieniony 16 cze 2020, 20:59 przez Willxc, łącznie zmieniany 1 raz.
Radio = Lot > Źródło >>> Narkopop > Hugo Bucc 2
i jedynke Hugo Bucca sobie cenie również, ale raczej go nie umieszczam na listach bo to trochę inny kazek
i jedynke Hugo Bucca sobie cenie również, ale raczej go nie umieszczam na listach bo to trochę inny kazek
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels
Ciesze się, że w końcu ludzie docenili Źródło które nie zbierało pochlebnych opinii na poprzednim forum, Narcos to jeden z moich ulubionych numerów Kaza.
Źródło piękna płytka stawiam od razu pod lotem i na równi z gruzem/narkopope
Lot to bardzo "brudny" rap o życiu w Warszawie. Myślę że nie ma innego materiału który w tak dosadny sposób przedstawiającego realia stolicy z perspektywy osoby która zna to od środka. Odloty.pl, Zakochany Kundel, Mefedronowe Love to genialne storytelilngi.
Tak jak pisane było kilka razy - Źródło jest dobrym materiałem, tylko ukazał się w złym czasie. Do luzaków i lotu (którego miał być "kontynuacją" z tego co pamiętam) w ogóle nie dorastał, poza tym każdy po solowym albumie czekał na kolejny album bałagane x belmondo, również wtedy zapowiadany. Smutne tylko, że Kaz dzisiaj nie jest w stanie nagrać czegoś słuchalnego, a co dopiero czegoś na poziomie nawet takiego Źródła.
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels
- KillerCroc
Zrobiła się dyskusja o źródle, o dziwo tematu nie ma więc założyłem, zapraszam -> https://slizgawka.eu/viewtopic.php?f=7&t=5585
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
Przypomniało mi się, jak kilka lat temu ktoś pisał zulczykowi, że lot to byłby dobry soundtrack do ślepnąc od świateł (książki), z czym ten się zgodził. IMO lot>ślepnąc i nawet feat tomba nie wkurwia
-
encrenoire
Ostatnio zmieniony 19 mar 2021, 16:31 przez encrenoire, łącznie zmieniany 1 raz.
- gods bidness
Bardziej jednak wyskrzeczany niż wyszczekany. Głos Kaza to przez lata był jego największy mankament. Brzmiał jak jakiś chochlik z bajki, złowroga sroczka, antagonistka Wróbelka Elemelka czy innej Pszczółki Mai. A im bardziej chciał być bezczelny, tym bardziej skrzeczał. Dobrze, że trochę mu to przeszło.
Na wrocławskim spotkaniu ze Skoniecznym i Żulczykiem ten drugi głośno powiedział, że najlepszą w jego mniemaniu polską rap płytą jest Książę Nieporządek.encrenoire pisze: ↑17 cze 2020, 0:33 Bo JZ sie z nim chyba tez kumpluje; wielokrotnie sie podniecal liryka pana rapera kaza, kiedys.
- marco_pantani
właśnie przesłuchuję po przerwie, kurwa, wszystko na repicie
zwracam honor
- OmarStooleyman
To jest EPka idealnej długości i o idealnej zawartości do takich czynności jak samotny spacer, powrót do domu na lekkiej kacówie czy nightride po mieście. Zwrotę Tomba traktuje jako znak czasów i przypominajkę, że był kiedyś taki gracz na scenie, więc nawet dobrze wchodzi. Cała reszta po prostu nie ma słabych stron. Odjebane perfekcyjnie