Bonus RPK

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
WHITE

Re: Bonus RPK

Post autor: WHITE »

taka pisze: 03 maja 2020, 2:08 Więc tan cały jego wizerunek w postaci gablot za pół bańki, liczenia hajsu na klipach, złotych łańcuchach, sikorach i całej tej przewózce to fikcja
Mam wrażenie, że ci się mocno pojebało np. z Malikiem także zarzuć jakimś linkiem
Influencer.
taka

Post autor: taka »

Z tego co kojarzę to rozłożyli mu na raty i było bliżej 400k niż pół bańki.
WHITE pisze: 03 maja 2020, 2:13
taka pisze: 03 maja 2020, 2:08 Więc tan cały jego wizerunek w postaci gablot za pół bańki, liczenia hajsu na klipach, złotych łańcuchach, sikorach i całej tej przewózce to fikcja
Mam wrażenie, że ci się mocno pojebało np. z Malikiem także zarzuć jakimś linkiem
np pierwszy link na yt: https://www.youtube.com/watch?v=m8b10KnHCac
ksiazenieporzadek

Post autor: ksiazenieporzadek »

A co tutaj niby jest z tej przewózki? Samochody znajomych / z wypożyczalni (jak 99% raperów). Ten plik pieniędzy który przelicza to nie jest coś niewiadomo jak dużego dla kogoś kto bawi się w rap plus ma firmę odzieżowa (przecież te pieniądze za dwa dni mogły już zostać przelane dostawcom jako zapłata za towary. Z biżuterii tylko zegarek i raczej nie jest to jakiś z droższych (bo gdyby taki był to już dawno latałoby info na jakichś portalach ze bonus ma rolexa czy coś)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Akurat nie kojarzę Bonusa jako przesadnie obnoszącego się z hajsem. No i ta zbiórka czy tam płyta to raczej nie jego pomysł, a skoro w rapie są bananowcy, którzy w zamian za akceptację i korzyści wizerunkowe są skłonni odwalić robotę dla ciemnej strony, no to niech korzysta - przecież w każdym gimnazjum takie rzeczy się działy.
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

Post autor: zemsta1kadluba »

taka pisze: 03 maja 2020, 2:08 Więc tan cały jego wizerunek w postaci gablot za pół bańki, liczenia hajsu na klipach, złotych łańcuchach, sikorach i całej tej przewózce to fikcja do tego stopnia, że koledzy muszą zbierać kwit, bo jego rodzinka nie ma za co żyć? Ponad 10 lat na scenie, 7 płyt w tym dwie złote, własna wytwórnia oraz marka odzieżowa i on płacze w wywiadzie, że po kilku miesiącach został bez środków do życia i będzie musiał zlicytować swoją firmę.

Nie ma to jak całą swoją karierę kreować się na gangstera, jebać policję i konfidentów po czym łapiąc się brzytwy zasłaniać się bogiem i pisać do Dudy o ułaskawienie. Samo zdziwienie, że go zawinęli gdy nie stawił się w wyznaczonym terminie na odsiadkę nie świadczy o nim zbyt dobrze. W niewinność typa nie wierzę, piątak za chujowy rap + robienie wody z mózgu i wpajanie patologicznego światopoglądu dzieciakom które go słuchają to jednak zbyt surowy wyrok, ale dodając do tego handel wszystko by się zgadzało.
januszostwo w tym poście jest silne.
bonus nigdy nie był typem który przewijał przewózkę o kwicie, gdzieś tam czasem rzucał wersem że lata za sosem, albo że zarabia hajsy grube, ale przeciętny gimbus nawijający pod newschoolowe bity rzuca 10x tyle takich wersów przez jedną nutę niż on przez całą karierę.
Nie wiem co w tym dziwnego że koledzy zbierają na jego rodzinę, od tego są koledzy żeby pomóc, szczególnie jak widzą że niesłusznie dostaje wyrok i pół miliona kary.
Na gangstera się nie kreował nigdzie, to nie jest kurwa malik czy jakiś kazior czy inny sentino, nie wiem jak w 2020 można dalej uważać że polski osiedlowy ulicznik to jest gangster :lol: A pisanie o ułaskawienie też nie wiem z czego beka, masz kurwa rodzinę na karku, dostajesz wyrok z pizdy to łapiesz się za każdy możliwy sposób żeby się uratować :dunno:
A zdanie że nawet jak nie udowodnili ale pewnie coś tam w życiu zrobił więc dobrze że go skazali to już całkiem :damn:
mam też nadzieję że ty nigdy nie słuchasz rapu (czy innej muzyki) który ma """"szkodliwy"""" przekaz, a może po prostu zrozum że muzyka to muzyka, a życie to życie, to nie gangsta uliczny rap made him do it tylko gros innych czynników sprawia że ludzie schodzą na złe ścieżki.
mołpy są kozackie
RappaR

Post autor: RappaR »

zemsta1kadluba pisze: 03 maja 2020, 9:21 niesłusznie dostaje wyrok
Czyli to co rapował o narkotykach w kawałkach to kłamstwa i ogólnie ma sztuczny i fałszywy wizerunek?
Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

a co rapował dokładnie
mołpy są kozackie
RappaR

zemsta1kadluba pisze: 03 maja 2020, 9:21 zdanie że nawet jak nie udowodnili
Ale co nie udowodnili? Prokuratura udowodniła na tyle, by go skazać.

I nie sprzedawaj tekstów - inaczej byś mówił, gdyby Ciebie skazali na wątłych poszlakach, bo nie chce mi się zniżać do tego poziomu i odpowiadać - inaczej byś mówił, gdyby zgwałcili Ci matkę na Twoich oczach i uniewinnili sprawcę z powodów błędów proceduralnych przy procesie, bo to ten poziom.
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Post autor: oKulTywowany »

Co Białasowi strzeliło do kuśki że robi akcje dla tego gamonia ? I czy jego żona to jakaś karynabojąca się niższego poziomu :question:
This page is no longer available.
Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

RappaR pisze: 03 maja 2020, 9:36 Ale co nie udowodnili? Prokuratura udowodniła na tyle, by go skazać.
poczytaj sobie trochę o sprawie, chociaż wiem że tego nie zrobisz bo przecież skoro skazano typa którego nie lubisz za to żenagrywa piosenki które ci nie podobają więc już chuj z nim i z przepisami prawnymi kraju w którym żyjemy, hehe dobrze że dojebali patusa kwiiiiiii
RappaR pisze: 03 maja 2020, 9:36 I nie sprzedawaj tekstów - inaczej byś mówił, gdyby Ciebie skazali na wątłych poszlakach, bo nie chce mi się zniżać do tego poziomu i odpowiadać - inaczej byś mówił, gdyby zgwałcili Ci matkę na Twoich oczach i uniewinnili sprawcę z powodów błędów proceduralnych przy procesie, bo to ten poziom.
beka z ciebie typie, to ja się raczej muszę tutaj zniżać jak rzucasz takie porównania z dupy mając 0 pojęcia o temacie, tutaj chodzi o patologiczne przepisy przez które właśnie konkretni kryminaliści mający na koncie obroty dużymi ilościami, napady, gwałty a czasem i zabójstwa wychodzą se na wolność kosztem jakichś randomów na których mogą rzucać oskarżenia bo przecież nie zatopia jakiejś grubej ryby żeby nie narażać swojej dupy.
No ale jak mówiłem patologia przepisów prawnych nie przeszkadza jeżeli dopierdalają kogoś kogo ja nie lubię.

I wersy oczywiście też nie zacytowane hmmm
mołpy są kozackie
RappaR

zemsta1kadluba pisze: 03 maja 2020, 9:44 poczytaj sobie trochę o sprawie, chociaż wiem że tego nie zrobisz bo przecież skoro skazano typa którego nie lubisz za to żenagrywa piosenki które ci nie podobają więc już chuj z nim i z przepisami prawnymi kraju w którym żyjemy, hehe dobrze że dojebali patusa kwiiiiiii
Mówienie, że Bonusa nie lubię to kłamstwo, bo na gościa mam całkowicie wyjebane.
Najpierw przeprowadźmy eksperyment myślowy - ktoś celuje pistoletem w Twoją matkę i zadaje Ci pytanie - czy Bonus był dilerem, jeśli podasz złą odpowiedź, zabiję ją. Co mówisz?

Przepisy w Polsce wymagają zmian, podobnie jak sądy reformy, truizm i banał zawsze aktualny, nie zmienia to faktu, że problemem, który dotyka Polaków nie jest to, że skazano Bonusa za dilerkę. W idealnym systemie Bonus i tak by poszedł, po prostu zdobyto by więcej dowodów.

zemsta1kadluba pisze: 03 maja 2020, 9:44 beka z ciebie typie, to ja się raczej muszę tutaj zniżać jak rzucasz takie porównania z dupy mając 0 pojęcia o temacie, tutaj chodzi o patologiczne przepisy przez które właśnie konkretni kryminaliści mający na koncie obroty dużymi ilościami, napady, gwałty a czasem i zabójstwa wychodzą se na wolność kosztem jakichś randomów na których mogą rzucać oskarżenia bo przecież nie zatopia jakiejś grubej ryby żeby nie narażać swojej dupy.
No ale jak mówiłem patologia przepisów prawnych nie przeszkadza jeżeli dopierdalają kogoś kogo ja nie lubię
Ja na Bonusa mam kompletnie wywalone, jego muzyka mnie nie obchodzi, jego działalnością pozarapową gardzę, to jednak jest jednym z tysięcy dilerów w Polsce i tyle, nic personalnego.

Jednak z Twojej wypowiedzi na temat patologii wynoszę tylko to, że problemem jest to, że oprócz Bonusa nie skazano innych, niż to, że skazano Bonusa
Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

RappaR pisze: 03 maja 2020, 9:53 Mówienie, że Bonusa nie lubię to kłamstwo, bo na gościa mam całkowicie wyjebane.
hehe no raczej nie, skoro nie wiedząc nic o sprawie rzucasz z dupy że na pewno jest winny i że przecież nawijał że jest dilerem a potem nie potrafisz podać wersu, przyznaj się że go nie lubisz to nic złego, ja w kurwę polskich raperów wręcz nie cierpię, w sumie większości. Złe za to jest jest bycie hipokrytą i relatywistą moralnym który akceptuje patologię w prawie jeżeli dotyka ono kogoś kogo się nie lubi. Definicja bycia januszem.
RappaR pisze: 03 maja 2020, 9:53 Najpierw przeprowadźmy eksperyment myślowy - ktoś celuje pistoletem w Twoją matkę i zadaje Ci pytanie - czy Bonus był dilerem, jeśli podasz złą odpowiedź, zabiję ją. Co mówisz?
odpowiadam zgodnie z prawdą że nie wiem a argumentum ad abstrakcyjne eksperymenty logiczne dobitnie pokazuje że nie potrafisz się przyznać do błędu i bronisz swojej tezy z dupy fikołkami.
RappaR pisze: 03 maja 2020, 9:53 Przepisy w Polsce wymagają zmian, podobnie jak sądy reformy, truizm i banał zawsze aktualny, nie zmienia to faktu, że problemem, który dotyka Polaków jest to, że skazano Bonusa za dilerkę
A kim ty jesteś żeby decydować o tym? Przepisy prawne jeżeli są złe to należy z nimi walczyć niezależnie czy skazano na ich podstawie Jurka Owsiaka, Andrzeja Dudę, Ojca Rydzyka czy Julię Wieniawę. Prawo ustanawiane jest neutralnie i w oparciu o zasady moralne, jeżeli tego nie ma to ludzie przestają szanować prawo i prowadzi to jedynie do dalszych patologii.
RappaR pisze: 03 maja 2020, 9:53 Ja na Bonusa mam kompletnie wywalone, jego muzyka mnie nie obchodzi, jego działalnością pozarapową gardzę, to jednak jest jednym z tysięcy dilerów w Polsce i tyle, nic personalnego.
udowodnij
RappaR pisze: 03 maja 2020, 9:53 Jednak z Twojej wypowiedzi na temat patologii wynoszę tylko to, że problemem jest to, że oprócz Bonusa nie skazano innych, niż to, że skazano Bonusa
bawi mnie zawsze ta wyższość z jaką wielce oświecone jednostki ferują wyroki na jakichś tam hehe patusach, to fakt, ale to dlatego że mam silne poczucie sprawiedliwości chcę żyć w społeczeństwie w którym antyczna zasada domniemania niewinności po prostu działa, ty tak naprawdę pewnie też, tylko wychodzi z ciebie relatywizm moralny.
mołpy są kozackie
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Post autor: oKulTywowany »

Pomówienia pomówieniami tyle że z dupy oskarżenia jak dla mnie się nie wzieły do końca i kto wie ten wie z hermetycznego otoczonka rpk ciemnej strefy i tych innych prawiniaków kto co ma za uszkami jak i jaśnie niewinny pan Oliwier , no tak bo dowody trza mieć cóż tu system kuleje . Bonus tu jest takim przypadkiem typa co ,,uważa" że nie ma nic wspólnego bo znajdował się akurat w innym pomieszczeniu w czasie wpadki/nalotu
This page is no longer available.
Awatar użytkownika
recklezz

Post autor: recklezz »

Ty no wyzej Rappar lecisz za grubo z tymi eksperymentami, co do sprawy Bonusa to no kurwa prawde mowiac na pewno nie jest takim niewiniatkiem na jakie sie kreauje, to jak sie chwytal brzytwy w parlamencie w koszuli ulizany ąę, tu do mediow chodzil wywiady, petycje do prezydenta to troche no smiech. Ogolnie czy byl dilerem czy nie, jesli go nie znaliscie to mozemy sie domyslac, faktem jest ze na bank byl w klimacie dilerskim z ktorego sie nie wychodzi tak hop siup, zawsze sa ofiary, sam nawijal zreszta ze cbs weszy, nieostrozny ma tu lipe. Na klipach po 40 ludzi no niestety w duzych ekipach jak sie cos rozjebie to leci jak domino, a on sprawiał wrazenie takiego kumpla sympatycznego mordy co tu walnie koko z tym z tamtym sie napije, pelno kumpli. Jak juz wchodzisz ten klimat to chodzi o to zebys byl jak najmniej widoczny przyklad taki Rogal kogo on mial na swoich klipach? Zawsze wąskie grono, nigdy zadnych wspolasow pokazanych jak juz to zamazane twarze albo solo, francuski raper dobrze nawinal, ze chodzi o to by mieć jednego klienta jak Gérard Depardieu niz tysiac innych lbow. Ogolnie to Bonus RPK juz w 2013 byl pokrecany z chaty gdzie laczyli go z posiadaniem wiekszej ilosci tematu, to nie jest tak ze teraz cos wyszlo jakis typ powiedział bonus mi sprzedał i tylko na podstawie jednego zeznania lezy, oni juz za nim lataja od 2010 conajmniej, chuj no podjales ryzyko to znasz konsekwencje. Te 60tki to faktycznie chujowa sprawa ale nie slyszalem jeszcze zeby taka konfitura strzelila kogos spoza klimatu, nigdy nie laczonego z niczym obywatela i tez nie wierze ze tylko na podstawie samych zeznan jednej osoby bez zadnego pokrycia wsadzili goscia w sprawie tak medialnej, gdzie odwolywal sie do niezależnych sadow i oddalali wnioski. Poniosl konsekwencje kreacji jaka wokol siebie tworzyl, moze byc przestroga dla mlodych ziomali ze jednak ten klimat gangsterski to nie taki fajny, większość sie na koncu rozpiedoli i tak możesz dostać rykoszetem, trzeba brac pare latek odjebanych na klate."Chlodno kalkuluje, lepiej odbic we własną manke niz sie unosic honorem, skruche walic na wokandzie".
RappaR

zemsta1kadluba pisze: 03 maja 2020, 10:06 hehe no raczej nie, skoro nie wiedząc nic o sprawie rzucasz z dupy że na pewno jest winny i że przecież nawijał że jest dilerem a potem nie potrafisz podać wersu, przyznaj się że go nie lubisz to nic złego, ja w kurwę polskich raperów wręcz nie cierpię, w sumie większości. Złe za to jest jest bycie hipokrytą i relatywistą moralnym który akceptuje patologię w prawie jeżeli dotyka ono kogoś kogo się nie lubi. Definicja bycia januszem.
Skoro nie wiem nic o nim i o sprawie, to dlaczego miałbym go nie lubić? Mam na niego wyjebane, po prostu jakoś do mojego januszowego stylu życia nie pasuje pomysł, że osoba, która nigdy w życiu nie dotknęła żadnego narkotyku dostaje 5,5 roku i pół miliona grzywny. Może się mylę i faktycznie więzieniach każdy siedzi za niewinność.
zemsta1kadluba pisze: 03 maja 2020, 10:06 odpowiadam zgodnie z prawdą że nie wiem a argumentum ad abstrakcyjne eksperymenty logiczne dobitnie pokazuje że nie potrafisz się przyznać do błędu i bronisz swojej tezy z dupy fikołkami.

Odpowiedź nie wiem nie jest poprawną odpowiedzią
zemsta1kadluba pisze: 03 maja 2020, 10:06 A kim ty jesteś żeby decydować o tym? Przepisy prawne jeżeli są złe to należy z nimi walczyć niezależnie czy skazano na ich podstawie Jurka Owsiaka, Andrzeja Dudę, Ojca Rydzyka czy Julię Wieniawę. Prawo ustanawiane jest neutralnie i w oparciu o zasady moralne, jeżeli tego nie ma to ludzie przestają szanować prawo i prowadzi to jedynie do dalszych patologii.
Obywatelem Polski posiadającym prawo głosu i chodzącym na wybory.
Walczyć należy, co od razu nie oznacza, że należy wspierać każdego skazanego.
zemsta1kadluba pisze: 03 maja 2020, 10:06 udowodnij
To zrobiła prokuratura, decyzję podjął sąd.
zemsta1kadluba pisze: 03 maja 2020, 10:06 bawi mnie zawsze ta wyższość z jaką wielce oświecone jednostki ferują wyroki na jakichś tam hehe patusach, to fakt, ale to dlatego że mam silne poczucie sprawiedliwości chcę żyć w społeczeństwie w którym antyczna zasada domniemania niewinności po prostu działa, ty tak naprawdę pewnie też, tylko wychodzi z ciebie relatywizm moralny.
Mnie zaś bawi się jaranie się prawem rzymskim, największych właścicieli niewolników w historii, jak jakimś bożkiem. Niektóre zasady stamtąd są po prostu wygodne z powodu ograniczeń technicznych i tyle, nie dlatego, że są w jakikolwiek sposób moralne. Ja tam wolałbym żyć w społeczeństwie, gdzie nie tyle działa domniemanie niewinności, co po prostu niewinnych się nie skazuje, a winnych skazuje.
W mojej opinii środowisko, zeznania świadków, profil osobowy Bonusa przemawiają za tym, że był winny, nawet jeśli nie ma na to dowodów rodem z CSI: Los Angeles. Uprzedzając pytanie dlaczego masz się przejmować moją opinią i ile jest warta, od razu odpowiem. W ogóle nie musisz, jest nic nie warta, nie jestem sędzia czy prokuratorem.

Jeśli chcesz znać moją opinię w pełni niezależną od sytuacji(bo jak każdy będę uprawiał relatywizm moralny w stosunku do mnie i osób mi bliskich), dla mnie istotne jest to czy ktoś jest winny, a nie czy są dowody na winę. Wbrew prawu rzymskiemu, podobnie jak chcącemu się dzieje krzywda.
Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

oKulTywowany pisze: 03 maja 2020, 10:21 no tak bo dowody trza mieć cóż tu system kuleje
no tak to powinno działać że do skazania potrzebne są dowody, ewentualnie wiarygodne zeznania i z ten cały ambaras, no ale CIA ślizgawka już wie telepatycznie że bonus na pewno był warszawskim eskobarem wiec na pewno zasłużył na wyrok, karę pieniężną a jego 60tka na ugodę.
[mention]recklezz[/mention] masz rację w tym zdaniu
recklezz pisze: 03 maja 2020, 10:25 moze byc przestroga dla mlodych ziomali ze jednak ten klimat gangsterski to nie taki fajny, większość sie na koncu rozpiedoli i tak możesz dostać rykoszetem
i ja jestem za tym żeby się trzymać z daleka od takich klimatów (inna sprawa że nie dla każdego jest to aż takie łatwe bo nie wybierasz gdzie się urodzisz i jeszcze inna że siedzimy na forum hip hopowym gdzie słucha się artystów z dużo gorszym przekazem niż bonusa) bo jak to mówił poeta "nie warto było kurwa" jednak prawo jest czymś co wychodzi daleko poza nasze rozkminy o osiedlu, bonusach i tego typu rzeczach, tu chodzi o to że trzeba oprzeć je na podstawie neutralnych ponadczasowych zasadach moralnych bo inaczej nie ma szans na sprawiedliwość- owszem czasami to prowadzi też do tego że jakiś skurwysyn może łatwiej uniknąć wyroku ale nie możemy ze względu na patologiczne jednostki ustanawiać patologicznego prawa. Każdy ma prawo do obrony, każdy ma prawo do domniemania niewinności i każdemu trzeba udowodnić winę bez wątpliwości przed skazaniem- niezależnie czy w jakich klimatach on biega i czy miał jakieś wyroki wcześniej. To jest podstawa funkcjonowania zdrowego społeczeństwa.
z tym że 60tki czy generalnie ludze idący na ugody nigdy nie wsadzą randoma to już bym nie był taki pewien, sam mam znajomego co był swego czasu pomówiony (nie przez 60tkę) przez typa któremu wynajmował auto- ten koleżka jest uber bananem i jego stary ma biznes polegający na wypożyczaniu luksusowych aut więc oczywiście to też przyciąga różnych typów z którymi niekoniecznie byś sobie poszedł na herbatę normalnie no i na niego wskazał, palcem, na szczęście do niczego poważniejszego nie doszło ale parę miesięcy życia w wielkim stresie, przeszukania, kontrole, przesłuchania, psy naciskające by sie przyznał to zostawiły mu szramę na psychice. No i jest też to co mówiłem wcześniej o 60tkach że najczęśćiej to wygląda tak że gangter większego kalibru mający konkretne przestępstwa u siebie za które nie powinni dostawać aż takich ugod rzucają jakieś płotki na pożarcie aparatowi (bez)prawia a grube ryby sobie dalej zarabiają w chuj, przecież to jest całkowite odwrócenie tego do czego oryginalnie miała służyć funkcja świadka koronnego, czyli właśnie do udupiania grubych ryb przez szeregowych, albo sierżantowych żołnierzy. Po nitce do kłębka, a nie kurwa z pietra do piwnicy.
RappaR pisze: 03 maja 2020, 10:30 Skoro nie wiem nic o nim i o sprawie, to dlaczego miałbym go nie lubić?
nie wiem może ci ktoś podobny do kanapek pluł i masz fleszbeki z gimbazy jak na niego patrzysz, skąd mam wiedzieć? Nieznajomość sprawy nie wyklucza bycia uprzedzonym do oskarżonego,
RappaR pisze: 03 maja 2020, 10:30 po prostu jakoś do mojego januszowego stylu życia nie pasuje pomysł, że osoba, która nigdy w życiu nie dotknęła żadnego narkotyku dostaje 5,5 roku i pół miliona grzywny
to niezły ciąg logiczny, a słyszałeś kiedyś o niesłusznych wyrokach? O ludziach uniewinnianych po latach?
RappaR pisze: 03 maja 2020, 10:30 Może się mylę i faktycznie więzieniach każdy siedzi za niewinność.
prawie cię sprosowałem za początek ale no musiałeś na końcu zjebać, oczywiście że nie każdy siedzi za niewinność ale spora grupa osób tak, dlatego w zdrowym społeczeństwie są naciski żeby skazywać gdzie jest wysoka pewność popełnienia danego czynu, jeżeli obrona tego stanowiska nie obchodzi cię z punktu widzenia aksjologicznego, to pomyśl o nim chociaż z punktu widzenia egoistycznego w sensie że podejrzewam że też byś nie chciał polecieć kiedyś na puchę na podstawie braku dowodów i zeznań skompromitowanego kryminalisty który chwyta się brzytwy byleby tylko go nie skazali. A jak tak się stanie to żeby cię bronili ludzie a nie że hehe skoro tyle dostał to na pewno to zrobił (xD)
RappaR pisze: 03 maja 2020, 10:30 Odpowiedź nie wiem nie jest poprawną odpowiedzią
oczywiście że jest bo ja nie posiadam wiedzy czy Bonus jest czy nie jest dilerem, rozumiem że oskar jest szefem mafii na podstawie tekstów piosenek z albumu pro8l3m-pro8l3m?
RappaR pisze: 03 maja 2020, 10:30 Obywatelem Polski posiadającym prawo głosu i chodzącym na wybory.
Walczyć należy, co od razu nie oznacza, że należy wspierać każdego skazanego.
czyli żadną wyrocznią nie jesteś a jednak tak się zachowujesz, drugiej części zdania nikt tutaj nie stwierdził
RappaR pisze: 03 maja 2020, 10:30 To zrobiła prokuratura, decyzję podjął sąd.
na podstawie 0 dowodów i niejasnych zeznań bez żadnych szczegółów na temat tego co, ile kiedy i gdzie mówionych przez kryminalistę któremu zależy na uniknięciu wyroku któremu inny pomawiany przez niego udowodnił kłamstwo- nom bardzo twarde podstawy pod 5 lat i pół miliona kary. Jak sąd nagle uzna że ziemia jest płaska na podstawie zeznań jakiejś 60tki to rozumiem że wypierdolisz swój globus z domu?
RappaR pisze: 03 maja 2020, 10:30 Mnie zaś bawi się jaranie się prawem rzymskim, największych właścicieli niewolników w historii, jak jakimś bożkiem
xDDDD
dawno nie widziałem większego brainlet take'a w dyskusji.
dobra typie widzę że nie mamy o czym gadać skoro w taki sposób widzisz podstawę na której zbudowano wszystkie systemy prawne w Europie i nie tylko. Typy literalnie zanegują antyczne moralne zasady swojej cywilizacji byleby tylko nagiąć rzeczywistość zamiast przyznać się do błędu yikes
RappaR pisze: 03 maja 2020, 10:30 Ja tam wolałbym żyć w społeczeństwie, gdzie nie tyle działa domniemanie niewinności, co po prostu niewinnych się nie skazuje, a winnych skazuje.
czyli nie chcesz żyć w społeczeństwie gdzie działa domniemanie niewinności bo chcesz żyć w społeczeństwie gdzie działa domniemanie niewinności xD
RappaR pisze: 03 maja 2020, 10:30 dla mnie istotne jest to czy ktoś jest winny, a nie czy są dowody na winę
na zsrr się spóźniłeś, ale na koreę północną jeszcze się załapiesz, podobno nawet korony tam nie mają, dowodów na to co prawda nie ma ale urzędy tak stwierdziły
RappaR pisze: 03 maja 2020, 10:30 Wbrew prawu rzymskiemu, podobnie jak chcącemu się dzieje krzywda
zanim użyjesz jakiejś maksymy to sprawdź jej znaczenie bo chcącemu nie dzieje się krzywda akurat działa inaczej niż ci się wydaje na pierwszy rzut oka
z mojej strony eot ale dzięki za porcję beki
mołpy są kozackie
lysy

Post autor: lysy »

RappaR pisze: 03 maja 2020, 10:30 Ja tam wolałbym żyć w społeczeństwie, gdzie nie tyle działa domniemanie niewinności, co po prostu niewinnych się nie skazuje, a winnych skazuje.
jednym prostym trikiem zaprowadził 100% praworządności [SPRAWDŹ JAK]
RappaR

zemsta1kadluba pisze: 03 maja 2020, 11:03 to niezły ciąg logiczny, a słyszałeś kiedyś o niesłusznych wyrokach? O ludziach uniewinnianych po latach?
Tak. podobnie jak o słusznych wyrokach i ludziach, których nie uniewinniono
zemsta1kadluba pisze: 03 maja 2020, 11:03 dobra typie widzę że nie mamy o czym gadać skoro w taki sposób widzisz podstawę na której zbudowano wszystkie systemy prawne w Europie i nie tylko
Nie, nie wszystkie. Wielka Brytania ma inną podstawę.
zemsta1kadluba pisze: 03 maja 2020, 11:03 prawie cię sprosowałem za początek ale no musiałeś na końcu zjebać, oczywiście że nie każdy siedzi za niewinność ale spora grupa osób tak, dlatego w zdrowym społeczeństwie są naciski żeby skazywać gdzie jest wysoka pewność popełnienia danego czynu, jeżeli obrona tego stanowiska nie obchodzi cię z punktu widzenia aksjologicznego, to pomyśl o nim chociaż z punktu widzenia egoistycznego w sensie że podejrzewam że też byś nie chciał polecieć kiedyś na puchę na podstawie braku dowodów i zeznań skompromitowanego kryminalisty który chwyta się brzytwy byleby tylko go nie skazali. A jak tak się stanie to żeby cię bronili ludzie a nie że hehe skoro tyle dostał to na pewno to zrobił (xD)
Sęk w tym, że mówimy o przypadku, gdzie jest wysoka pewność popełnienia danego czynu.
Sprawdź - idź na policję, oskarż mnie tymi samymi zarzutami co Bonusa i zobaczymy jaki dostanę wyrok.
zemsta1kadluba pisze: 03 maja 2020, 11:03 oczywiście że jest
Na pytanie czy odpowiedzią jest tak lub nie.
zemsta1kadluba pisze: 03 maja 2020, 11:03 czyli żadną wyrocznią nie jesteś a jednak tak się zachowujesz, drugiej części zdania nikt tutaj nie stwierdził
Nie, nie zachowuję się tak.
zemsta1kadluba pisze: 03 maja 2020, 11:03 Typy literalnie zanegują antyczne moralne zasady swojej cywilizacji byleby tylko nagiąć rzeczywistość zamiast przyznać się do błędu yikes
Prawo rzymskie nie jest zasadą moralną.
zemsta1kadluba pisze: 03 maja 2020, 11:03 czyli nie chcesz żyć w społeczeństwie gdzie działa domniemanie niewinności bo chcesz żyć w społeczeństwie gdzie działa domniemanie niewinności xD
Mogę żyć i w społeczeństwie, gdzie działa domniemanie winy, ciężar dowodu spoczywa na obronie , jeśli wyroki będą zgodne ze stanem faktycznym.
Głównym powodem przewagi domniemania niewinność jest jego wygoda
zemsta1kadluba pisze: 03 maja 2020, 11:03 zanim użyjesz jakiejś maksymy to sprawdź jej znaczenie bo chcącemu nie dzieje się krzywda akurat działa inaczej niż ci się wydaje na pierwszy rzut oka

Wydaje mi się, że oznacza to to, że osoba która się zgodzi dobrowolnie na jakąś czynność, może nie być w pełni świadoma wszystkich konsekwencji. Chociażby przysłowiowe kupno garnków przez emerytów albo zgoda na czynności medyczne.
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

lysy pisze: 03 maja 2020, 11:56
jednym prostym trikiem zaprowadził 100% praworządności [SPRAWDŹ JAK]
nie chce mi sie tego całego czytać, ale to jest piękne :lol:
Awatar użytkownika
KillerCroc

Post autor: KillerCroc »

RappaR pisze: 03 maja 2020, 9:53 Najpierw przeprowadźmy eksperyment myślowy - ktoś celuje pistoletem w Twoją matkę i zadaje Ci pytanie - czy Bonus był dilerem, jeśli podasz złą odpowiedź, zabiję ją. Co mówisz?
Ale odlot :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
ODPOWIEDZ