dobry to może być album do utożsamiania się dla staruchów 30+, no i Urbek klasa bity, za mało go w rapie
Kamil Pivot/Urb - KAM-RAP-POL (2024)
Re: Kamil Pivot/Urb - KAM-RAP-POL (2024) [Zapowiedź]
przyznaję, że przy wersach o hiszpańskich genach też śmiechłem
chociaż u mnie akurat utożsamianko bardziej z pierwszym singlem, bo moje hiszpańskie geny trzymają mnie jednak bliżej Artety
dobry to może być album do utożsamiania się dla staruchów 30+, no i Urbek klasa bity, za mało go w rapie
Co do poprzedniego singla
Typ ma szczegolny szacunek do pracy ktora polega na wytworzeniu jakiejs rzeczy estetycznej/praktycznej/majacej wartosc artstyczna itd.
Tak jakby ktos powiedzial ze jest kibicem cristiano bo szanuje tych pilkarzy ktorzy graja widowiskowo, a jakis pinglarz z plaskostopiem powiedzialby "oooo co za chuj, nie szanuje shaibuzu quakasaki, zajwbistego obroncy wietnamskiego bo on nie umie przewrotka strzelac? On tez wykonuje wazna robote! No co za chuj jebany pivot, zrob pivot na butle.
No kurwa
Gdzie tu jest uogolnienie do chuja? Napisal ze szanuje TYLKO te zawody a reszfa jest gowno warta? Tu chodzi o rzemioslo.Bo tak mam, że szanuję te zawody
Gdzie na koniec dnia efekt pracy trzymasz w dłoni
Typ ma szczegolny szacunek do pracy ktora polega na wytworzeniu jakiejs rzeczy estetycznej/praktycznej/majacej wartosc artstyczna itd.
Tak jakby ktos powiedzial ze jest kibicem cristiano bo szanuje tych pilkarzy ktorzy graja widowiskowo, a jakis pinglarz z plaskostopiem powiedzialby "oooo co za chuj, nie szanuje shaibuzu quakasaki, zajwbistego obroncy wietnamskiego bo on nie umie przewrotka strzelac? On tez wykonuje wazna robote! No co za chuj jebany pivot, zrob pivot na butle.
No kurwa
Nie no, niby jest tam dalej w wersach, że co to za gówno robota w tabelkach excela i czym się pochwalisz przed dzieckiem, ale wszystko przefiltrowane przez tak grubą warstwę ironii, że nie warto się nad tym rozwodzić. Tak jak wcześniej pisałem, tego nie da się odbierać tak bezpośrednio jako dissu na korposzczury, bo Pivot drwi sobie w tych wersach głównie z samego siebie
- FruitOffTheWall
zajebisty kawałek, on dykcją fajnie maskuje to że nie jest eminemem. Po prostu te jego zwykłe-basic flow ale przemowa, po prostu pasuje. Lirycznie ładnie w tym numerze, patrząc na to jak ubogo jest na scenie względem gry słowami daje plusa
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
- marmolad_k2
Najlepszy jego teledysk jak do tej pory, polecam z nim obejrzeć, bo buja
Przyjemne, uśmiech mi się pojawił na mordzie
Uszy krwawią, natomiast jesli reklama warsztatu to ok rozumiem.
- marmolad_k2
Swoją drogą faktycznie istnieje jakaś firma KAM-CAR https://kamcarservice.pl/
Re: Kamil Pivot/Urb - KAM-RAP-POL (2024)
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
Urb wybitny, czekam na instrumentale, bo te numery Pivota choć sympatyczne, to na raz i nie obyło się bez sucharów albo zabaw w zgadywanie kolejnych wersów
- marmolad_k2
A ja tych 3 singli słucham na okrągło 
niezła płyta, ale kolejny raz całości będę mógł przesłuchać z przyjemnoscia jak zapomne 90% wersów
Ale bity Urbka niosą 
bit i druga zwrotka w KAM-ŁUK
w ogóle produkcyjnie topka roku, ale to chyba jasne
kiedy na apple music? 
- marmolad_k2
Powinno być niedługo, Kamil pisał do nich maila w tej sprawie.
Fajna płyta, ale faktycznie na raz