bierz też poprawkę na to, że film jest kręcony przednią kamerką w telefonie i najpewniej to odbicie lustrzane, a po drugiej stronie repliki Umarexa już to "przecięcie" nie występujeLWD pisze: ↑15 kwie 2021, 15:01 @Godhand wiem, robiłem to w paincie i nie chciało mi się poźniej wszytskiego robić od nowa aby poprawić miejsce zaznaczenia przy pierwszym obrazku, natomiast niezależnie od tego, że źle zaznaczyłem to da się zauważyć różnice. tego przecięcia, które jest zaznaczone na czerwono na drugim obrazku, na rewolwerze Sebka już nie ma.

poza tym, szukałem S&W Model 36 w podobnym, niklowym/szampańskim wykończeniu i wszystkie egzemplarze na sprzedaż, które udało mi się znaleźć miały zupełnie inny odcień i połysk (ten Sentino jest wykończony na mat, niklowane od S&W błyszczą się jak psu jajca)
skłaniam się więc raczej ku teorii, że to gazówka, inna sprawa, że możliwość przerabiania gazówek na broń ostrą to temat stary jak świat, zwłaszcza, że Sentino pół płyty przewija o stosunkowo tycim kalibrze 5,6mm/.22, co jest jakąś tam poszlaką - nie jestem zaznajomiony z przeróbkami gazówek, ale na 100% przerabiano na niego wiatrówki 5,5mm (nie będę nikogo instruować, ale mam info od kolegi, że to prosta sprawa)