Rapowy offtopic

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
jotwupe
Zbanowany

Re: Rapowy offtopic

Post autor: jotwupe »

Weszły do słownika co najwyżej 10 chłopów spuszczających się nad beefem dwóch nieudaczników życiowych i rapowych na Ślizgawce*
Mój styl życia to Piątkowo
Twój styl życia to chujowo

"Paluch nie żyje. Pierwszy raz pisze prasa
Nie znam, nie słuchałem. Hehe, haha!
Bardzo dobrze kurwa. Mniej jednego łaka
Sprzedał milion płyt? Hehe, haha!"
Awatar użytkownika
Damianero

Post autor: Damianero »

nie niszcz im światopoglądu. wg ludzi tutaj każdy raper śledzi swój temat i jak ktoś powie coś co było wcześniej pisane na ślizgawce to znaczy że musi być wzięte stąd.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

no bo tak jest zazwyczaj
Uwaga społeczniacy jadą ganji konsumenci
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

@Damianero ty to nawet nie wiesz, że grafik BK czyli @manieq to był szanowanym użytnikiem tego forum zanim BK powstało.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

jotwupe pisze: 02 wrz 2025, 16:55 Weszły do słownika co najwyżej 10 chłopów spuszczających się nad beefem dwóch nieudaczników życiowych i rapowych na Ślizgawce*
Tymczasem powyżej jeden nieudacznik na dwóch kontach sam siebie po plecach klepie :lol:
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

Czemu kolejne konto bortcwela nie jest na banie?
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
Damianero

Post autor: Damianero »

nie jestem jego kontem, pamiętam forum slizgu, a tutaj przyszedłem z wyników w google przy okazji beefów. jak już się udzielam to na grupie turtle hype albo newonce talk i tam jest po 100 tysięcy zasięgów i ludzi którzy komentują, redakcja ma kontakt z raperami, a wy tworzycie jakieś projekcje że posty na forum phpbb by przemo wpływają na opinie publiczną xDD nie mam nic do ślizgu ale takie fakty.
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Damianero pisze: 02 wrz 2025, 17:28 nie jestem jego kontem
Mówisz teraz jak Bortwick kolego.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

No nie wiem, sztab co najmniej jednego z uczestników beefu jest na bieżąco
Spoiler
Obrazek
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
ffeee pisze: 03 cze 2026, 8:29 jedyną przeciwwagą do złodziejstwa i hipokryzji pisu oraz nacjolów konfiarzy jest obecny rząd
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Damianero pisze: 02 wrz 2025, 17:28 nie jestem jego kontem, pamiętam forum slizgu, a tutaj przyszedłem z wyników w google przy okazji beefów. jak już się udzielam to na grupie turtle hype albo newonce talk i tam jest po 100 tysięcy zasięgów i ludzi którzy komentują, redakcja ma kontakt z raperami, a wy tworzycie jakieś projekcje że posty na forum phpbb by przemo wpływają na opinie publiczną xDD nie mam nic do ślizgu ale takie fakty.
Te z pizdy grupki to by czasem palcem do dupy nie trafiły gdyby nie ślizgawka.

Przecież jakby oni usłyszeli taki Ćpaj Stajl bez początkowych opinii tutaj, że zajebiste to by stwierdzili, że gówno i wracają do słuchania Maty.
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

Damianero pisze: 02 wrz 2025, 17:28 grupie turtle hype albo newonce talk i tam jest po 100 tysięcy zasięgów i ludzi którzy komentują
powtarzają opinie jeden drugiego jak imbecyle. takie to komentowanie jak gadanina dwóch bab u fryzjerki bożeny
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Damianero pisze: 02 wrz 2025, 17:28 nie jestem jego kontem, pamiętam forum slizgu, a tutaj przyszedłem z wyników w google przy okazji beefów. jak już się udzielam to na grupie turtle hype albo newonce talk i tam jest po 100 tysięcy zasięgów i ludzi którzy komentują, redakcja ma kontakt z raperami, a wy tworzycie jakieś projekcje że posty na forum phpbb by przemo wpływają na opinie publiczną xDD nie mam nic do ślizgu ale takie fakty.
Jak to jest kółko wzajemnej masturbacji co nie słucha krytycznie
Uwaga społeczniacy jadą ganji konsumenci
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
Awatar użytkownika
jotwupe
Zbanowany

marmolad_k2 pisze: 02 wrz 2025, 17:31 Mówisz teraz jak Bortwick kolego.
Potwierdzam, jeszcze mnie nie pojebało żeby zakładać multikonta bez potrzeby

Awatar użytkownika
dr zjeb

Post autor: dr zjeb »

Kurwa, te niespodziewane zmiany tożsamości we wpisach rozpierdalają mnie jak w horrorach, kiedy ktoś zachowuje się normalnie, a tu nagle jeb, najazd kamery na facjatę i jumpscare, gdy mu się morda wykrzywia opętańczo i zaczyna mówić innym głosem.
Girls with boyfriends are the kinds I like
I'll steal your honey like I stole your bike
Awatar użytkownika
jotwupe
Zbanowany

To kto ma teraz najlepsze wyświetlenia w polskim rapie i z nich zarobki idzie to gdzieś zobaczyć??

Awatar użytkownika
fifi

Post autor: fifi »

Paluch
Deyker

Post autor: Deyker »

Mordeczki szukam jakichś rapowych kawałków, gdzie tematem przewodnim czy jakąś istotną częścią numeru jest temat cukru/cukrzycy.
Awatar użytkownika
Sionek

Post autor: Sionek »

jotwupe pisze: 02 wrz 2025, 18:10 To kto ma teraz najlepsze wyświetlenia w polskim rapie i z nich zarobki idzie to gdzieś zobaczyć??
Jeden z topki pod względem słuchaczy na Spotify. Który konkretnie ciężko powiedzieć, ci wszyscy co mają po 2 mln i więcej mają ze streamów podobny hajs, kwestia kto gra częściej koncerty pewnie tutaj rozstrzyga bo taka Bambi która gra regularnie może przebijać Taco, który zagrał w tym roku dosłownie jeden koncert.
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

czyli podsumowując, tu siedzą tacy, których dziadek urodził się w 1897 a na grupkach i newoncach siedzą tacy, którym strach zlecić zbieranie chrustu
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Nie da się jednoznacznie stwierdzić kto zarabia najwięcej ogółem, bo dochodzi dużo rzeczy jak kolega wyżej stwierdził.

Taki Żabson podpisał kontrakt z Monsterem na 4 mln PLN: https://cgm.pl/news/zabson-podpisal-naj ... kim-rapie/

O ile to prawda co rapuje, a z tym to tak 50/50 w polskim rapie jest. Niektórzy udają biedaków, niektórzy zarobasów.

Różnicę też robi czy ktoś jest w wytwórni i jakiej + jaki ma kontrakt.

Takie Modelki najebały od chuja streamów i wyświetleń, ale wątpię, że mają z tego jakiś niesamowity hajs. Raczej dorobiła się na nich wytwórnia i ten ich sutener co je wymyślił.

W każdym razie topka sceny działająca od lat (Mata, White, Malik, Kizo, Quebo, Taco, Bedoes itd.) dorobiła się potężnego hajsu, który zainwestowany ustawi kilka pokoleń w przód.

Dodano po 1 minucie 50 sekundach:
przedszkolanek pisze: 02 wrz 2025, 18:43 czyli podsumowując, tu siedzą tacy, których dziadek urodził się w 1897 a na grupkach i newoncach siedzą tacy, którym strach zlecić zbieranie chrustu
Żeby też ciut ich pochwalić to ośmielę się stwierdzić, że znajdą się na grupkach też ludzie, którzy wyrobili sobie jakiś gust własny i posiedli wiedzę słuchając przez lata.

Najgorszy plankton siedzi na fanpage'ach i YouTube i na poważnie pisze komentarze typu "dobrze MuzykaTV, że wrzuciłeś reakcję, bo nie wiedziałem co myśleć".

Dodano po 1 minucie 53 sekundach:
Chociaż w sumie z tym Malikiem i dorobieniem się to chuj wie, może z niego haracz ściągają potężny, bo on oprócz jakiś łańcuchów i ubrań to nigdy jakimś mega bogactwem w stylu mieszkań czy drogich aut nie epatował.
ODPOWIEDZ