Rapowy offtopic

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Sivestro

Re: Rapowy offtopic

Post autor: Sivestro »

Jest gdzieś opisana geneza albo jakieś wypowiedzi dlaczego Eldo i Włodi przeszli na islam?
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

Od 1 stycznia 1997 Kaźmierczak jest muzułmaninem. W jednym z wywiadów stwierdził: „Jestem muzułmaninem i forma, jaką ta religia przyjmuje, jest najbardziej adekwatna do tego, co ja czuję, jak powinno się traktować relację między człowiekiem a Bogiem. Nie potrzebuję żadnych pośredników.

A tu masz cały wywiad na ten temat
https://polityka-narodowa.pl/zejsc-z-pa ... ad-z-eldo/
Awatar użytkownika
Sivestro

Dzięki.

Kurwa w 97 został to znaczy że miał 17-18 lat. Ciekawe jak się miała ta religia do jego melanżu późniejszego, gdzie u Stanowskiego mówił że przez 380 dni z rzędu chlal dzień w dzień bez przerwy xd
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

Chlał w miejscach i czasie gdzie Allah nie widzi
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Sivestro pisze: 16 sie 2025, 12:19 Dzięki.

Kurwa w 97 został to znaczy że miał 17-18 lat. Ciekawe jak się miała ta religia do jego melanżu późniejszego, gdzie u Stanowskiego mówił że przez 380 dni z rzędu chlal dzień w dzień bez przerwy xd
Po pierwsze to jest słabe jak czcić islam i chlać wódę
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
Megidox

Post autor: Megidox »

Kiedyś mecze dziś meczet nie wierzę w poprawę
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
Sivestro

Eldoka "inteligent" powiedzmy jeszcze mi się klei z szukaniem swojej duchowości i wyborem islamu, ale Włodi ulicznik już mniej i ciekawy jestem jakie procesy myślowe u niego zaszły
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

Sivestro pisze: 16 sie 2025, 11:56 Jest gdzieś opisana geneza albo jakieś wypowiedzi dlaczego Eldo i Włodi przeszli na islam?
geneza jest taka, że to są debile. mieli świadomość że tam połowa wu tangu to muslimy więc stwierdzili, że to bardziej hiphopowe niż jakiś katolicyzm, a poza tym to się wyróżnią, no bo polskim chłopakom brakuje luzu.

w ogóle jestem fanem zwrotu klasyczne murzyńskie przejście na islam które rzucił kiedyś jakiś user w kontekście bg knocc outa, niestety nie pamiętam ksywy, ale no jest taki trend w usa
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

Przecież w temacie o ukrytych bananowcach wyszło, że Włodi wcale nie był ulicznikiem z patologii tylko z dobrego domu, bo jego matka była kierownikiem jakiegoś marketu :rotfl:
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

chuj pisze: 16 sie 2025, 13:33 w ogóle jestem fanem zwrotu klasyczne murzyńskie przejście na islam które rzucił kiedyś jakiś user w kontekście bg knocc outa, niestety nie pamiętam ksywy, ale no jest taki trend w usa
Nie tyle trend, co siła Nation of Islam, które miało ogromny wpływ na ludzi, w tym także raperów. Przecież co 10 kawałków ktoś wspomina Malcolma X
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

No murzyński trend, dokładnie
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
dr zjeb

Post autor: dr zjeb »

Five Percent Nation chociażby, do dziś fest dużo klasycznych zwrotów w hiphopie od nich się zachowało przecież.
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

word is bond
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

dr zjeb pisze: 16 sie 2025, 14:09 Five Percent Nation chociażby
rich piana nawiązanie???
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
dr zjeb

Post autor: dr zjeb »

@@ART :lol: :lol: cudowne
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

dr zjeb pisze: 16 sie 2025, 14:09 Five Percent Nation chociażby, do dziś fest dużo klasycznych zwrotów w hiphopie od nich się zachowało przecież.
o ile nation of islam jeszcze można nazwać herezją islamu, tak pięcioprocentowcy to już jest jakaś wyższa czopka głosząca to co nasz magik w nucie jestem bogiem. no że mieli wpływ na murzynów to fakt (choć jak dla mnie całkowicie negatywny, podobnie jak zulu nation) i właśnie pokłosiem tego jest, że szeroko rozumiany islam zawiesił się w hip hopie jako jakaś cool religia xD do teraz nie mogę z tego, że taki ptysiu jak eldo był takim wczutym wiggersem że se przeszedł na islam. no, ale przynajmniej tyle dobrego, że nie składał palców w takie coś. tru 2 da game.
złap książkę, złap reset

free smly
Zwikk

Post autor: Zwikk »

Po co ci jakaś religia 1z2, nie można samemu wiedzieć co jest odpowiednie a co nie?
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Albo po co szkoła i ksiazki, nie można na chłopski rozum
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
1909

Post autor: 1909 »

to kurwa forum rap, nie wizaż
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Mam nadzieję że Oxon będzie rapował po polsku, a w słuchawce Dizastera będzie mu tłumaczył wersy Artur Dariusz Orzech z Eurowizji, inaczej to nie ma sensu. Wątpię żeby Dizaster się nauczył polskiego, a Oxon po angielsku też będzie cieniem siebie po polsku (nie żeby jakiś skilowy był po polsku, ale po angielsku będzie po prostu gorszy). Nieważne jak dobrze znasz angielski, to wciąż jesteś nativem polskim i w stresowej sytuacji Oxon może się zesrać i pozapominać połowy angielskiego
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE ENZO
FREE NAFAS
ODPOWIEDZ