Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
E-42

Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie

Post autor: E-42 »

Stare forum jarało się większością przeintelektualizowanych tryhardów, i chyba właśnie spuszczania się nad Laikiem nie kumałem najbardziej
I rot in this dread, my only world's the one in my head
I hate psychotherapists, I walk amongst walking dead

Jak koza w tłuszcz obrośnie zechce wilkiem posmakować
2do5

Post autor: 2do5 »

Ja akurat ten przypadek kumam najbardziej, Milczmen to genialna płyta
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

Co to kurwa za szkalowanie laika lamusy, wszyscy wiedzieli ze grafoman nieraz, ale wystarczy odpalić ta składankę 50min z goscinkami i napierdala tak jak w 2012 :bowdown:

Jednak trochę wiecej niż 50min :lol:
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

kult laika imo był przesadzony (królu :bowdown: , kocuuuuurki mrau, poczwórne dna itp), ale deprecjonowanie dokonań czy sugerowanie, że cała kariera to grafomaństwo to jeszcze większy kretynizm
cztery żubry i dwie kurwy
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

no technicznie dobrze klei, ale mi się to w głowie nie klei, nie siedzi mi to kompletnie, a technicznym rapem niegdyś się jarałem
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

Solar zjadl go w beefie okrutnie. Szkoda że działo się to w czasach gdzie za bycie truskulem dodawało się hendicapa, bo te jego drony stały za nim jak parę lat temu podobni stali za Filipkiem, który był rozjezdzany przez bedoesa. I jakoś fakt tej porażki laika umknął opinii publicznej.
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
2do5

Dissy solara byłyby fajne, gdyby autor chociaż trochę potrafił rapować i miał jakąkolwiek charyzmę. Kurwiakuuu z grzywooo :lol:
Rayban > kariera Solara
Żeby nie było, Solarge i ten wcześniejszy wysryw chujowe
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

No i właśnie tak widzę tłumaczenie laika w tym beefie. Wyjeżdżanie z mityczną charyzmą która chuj wie czym jest i pierdolenie ze niby Solar nie potrafi rapowac mimo że lata sobie luźniej po bitach niż Laik
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

nie no, kurwa, bez przesady z tym że Solar wygrał beef (chociaż wypadł nieźle), włączcie se te kawałki

kult Laika przesadzony po tym facebookowym względem, czyli tego klaskania do tego jak najebany pisze jakieś rzeczy, kawałkami imo bronił się w zasadzie w każdym okresie swojej kariery i internetowego fejmu, ta grafomania to nie wiem, Glider i może jakieś pojedyncze wersy, ale to chyba taka przypięta z dupy łatka po Gliderze
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
2do5

No i właśnie tak widzę tłumaczenie solara w tym beefie. Wyjeżdżanie z mityczną luźną nawijką która chuj wie czym jest i pierdolenie ze niby laik nie potrafi rapować.

Wywołany przez ciebie Filipek obecnie to mniej więcej taki sam poziom co Solar wtedy, czyli rap pt. kto tego kurwa słucha

Solar brzmi śmiesznie momentami w tym beefie, już szczególnie urocze jest jak totalnie nie radzi sobie z drugim bitem w Umarł krul, aha i zapomniał bym o wspaniałych refrenach
Spoiler
Przejebałeś, i to nie kwestia fejmu
Patrz, jak Cię jedzą, uważnie obserwuj
Spoiler
Ej, synku!
My mamy to coś (Ej, synku!)
Czego nie możesz pojąć (Ej, synku!)
Czego nie możesz posiąść
Ej, trzymamy poziom – SB Maffija!
Sajko Laika nie jestem, też miał żałosne momenty, ale Solara wpierdolił Raybanem, tak jak Solar wpierdolił Aspiratio kilka lat później :)
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

nie no mnie sie kojarzy ze laik circa "milczmen screamdustry" (juz sam tytul to jest jakis wydumany absurd) to w wiekszosci wersy typu oddech moich aniołów spływa lodem mi w trzewia, albo były to przykłady białka, którym karmię szczupaki/i choć to już inna farma jestem dalej verbatim albo zjadam słońca, żeby w trzewiach metabolizm unieść, ktore albo sa takim belkotem ze sam autor musial go objasniac, bo wynikaly z jakiegos kompletnie naciąganego ciągu myślowego zaistnialego tylko po to zeby wpierdolic jak najwięcej wielokrotnych, albo są jakimś komicznym przykładem pomyłki w kalibrowaniu formy do treści przez samozwanczego poetę
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

oddech moich aniołów spływa lodem mi w trzewia

Ale prychłem, właśnie z takimi kaszańskimi wersetami kojarzy mi się Laik.
Awatar użytkownika
8na10
Zbanowany

Post autor: 8na10 »

dla mnie jak ktoś się jara laikiem to na pewno ma jakieś spektrum niesprawności intelektualnej

Dodano po 1 minucie 3 sekundach:
DoubleB pisze: 19 gru 2023, 12:57 no technicznie dobrze klei, ale mi się to w głowie nie klei, nie siedzi mi to kompletnie, a technicznym rapem niegdyś się jarałem
technicznie to jest tragedia i zawsze nią była

Dodano po 3 minutach 39 sekundach:
jajca pisze: 19 gru 2023, 16:50 nie no mnie sie kojarzy ze laik circa "milczmen screamdustry" (juz sam tytul to jest jakis wydumany absurd) to w wiekszosci wersy typu oddech moich aniołów spływa lodem mi w trzewia, albo były to przykłady białka, którym karmię szczupaki/i choć to już inna farma jestem dalej verbatim albo zjadam słońca, żeby w trzewiach metabolizm unieść, ktore albo sa takim belkotem ze sam autor musial go objasniac, bo wynikaly z jakiegos kompletnie naciąganego ciągu myślowego zaistnialego tylko po to zeby wpierdolic jak najwięcej wielokrotnych, albo są jakimś komicznym przykładem pomyłki w kalibrowaniu formy do treści przez samozwanczego poetę
jeden normalny

btw jose, za 5 lat będziesz miał ciary żenady jak przeczytasz swoje obecne postu o laiku
jasny wracaj na forum
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

nie no, ja jestem w tym wagoniku od dawna, więc raczej mi się nie zmieni, chociaż nie wiem, ze ślizgowych poetyckich bożków to takiego Bisza sobie już odpuściłem

anyway, Laik to nie tylko te próby nawarstwiania metafor, ale też dobrze uliczno-alkuskie trackulce jak Eskalacja stylu czy Level Upy, więc wrzucanie go do wora z grafomanami, to przesada
Awatar użytkownika
DJ_BOBO

Post autor: DJ_BOBO »

W pewnym momencie człowiek wyrasta z laika i zaczyna słuchać sentino
https://youtu.be/UD4lt6AOVZQ?si=LOyIBdPJUn8olTdV
PIERDOLONY HARDKOR DZIEWCZYNKOOO
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

why not both
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Moltisanti pisze: 19 gru 2023, 16:04 jak parę lat temu podobni stali za Filipkiem, który był rozjezdzany przez bedoesa.
słuchałem ostatnio z nudów, najlepsze czasy Borka tak po czasie myśląc, ale Filipek go tam wjebał

nawet nie chodzi że Filipek dał jakoś mega mocno, po prostu Borys tam chuja zrobił

Laik najlepszy był w okolicach Goodlife, idealny poziom między pojebanymi tekstami a "ulicznymi", wcześniej faktycznie często przesadzał, ale zazwyczaj klimat numerów to maskował
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Miód na moje serce ostatnie strony tutaj i niemal każda mniej lub bardziej pijacka dyskusja dotycząca zmarnowanych scrobbli kończy się u mnie wymienianiem Laika.

Z tym że no, o ile muzycznie nadal mam tam jakieś swoje jeden czy dwa upatrzone, sentymentalne tracki, tak internetowo przechodzą mnie ciarki żenady jak przypomnę sobie czasy ZBIÓR GANGU, kocuruw mrauuu, czy innego alkoholowego bełkotu doprawionego tymi konserwatywno-radykalnymi poglądami. Do dziś pamiętam fragment któregoś wywiadu, w którym Laik na pełnej wczucie tłumaczy jakie warunki musi spełnić raper, żeby według jego prawideł móc wydać na legalu i zarabiać z muzyki, do tego roszczenie sobie praw do decydowania kto jest real MC, a kto nie, ostatecznie pozostając gdzieś daleko w dupie za sceną, wstydząc się zagrać na niej koncert i tłumacząc kompletne alkoholowe upokorzenie jakimś, kurwa, wydumanym rock and rollem kocury mrauuu.

Laik jest u mnie dziesiątkowym przykładem sytuacji "kiedyś propsowałem, teraz wręcz hejtuję", sprawa wygrania beefu IMO całkiem otwarta, bo na pewno nie była to jakaś jednostronna masakra, zresztą szczerze mówiąc średnio go pamiętam, ale zawsze rozpierdalała mnie tam jakaś losowa argumentacja Laika typu "robicie sobie zdjęcia na sklep waszego merchu!!1". Z perspektywy czasu ani trochę nie dziwię się takiemu Pezetowi, że nie chciało mu się ulewać więcej atencji niż wysyczenie paru linijek jeżdżąc se samochodem, a bohaterowi tematu skakał gul, że z roku na rok coraz mniej (słusznie) osób daje jebanie o jego r o z l i c z a n i e sceny.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
8na10
Zbanowany

Post autor: 8na10 »

ogólnie to się zgadzam, ale
SWN pisze: 19 gru 2023, 20:07 Do dziś pamiętam fragment któregoś wywiadu, w którym Laik na pełnej wczucie tłumaczy jakie warunki musi spełnić raper, żeby według jego prawideł móc wydać na legalu i zarabiać z muzyki, do tego roszczenie sobie praw do decydowania kto jest real MC, a kto nie
tu akurat wyrażał swoje hardkorowe podejście i tyle. opinia. pewnie że była w tym doza kija w dupie i mentorskiego tonu - ale to akurat byłoby do przebolenia, gdyby tylko jego rap nie był tragiczny. gdyby wankej czy belmo mieli taką osobowość w całoście bym to kupił.
jasny wracaj na forum
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

no tyle, że tu jest tylko gadka na temat jego działań obok muzycznych

ja się w pełni zgadzam, tak samo przecież post z 2012 to są ciary żenady mocarne po czasie, ale chłop sekunde później puszcza Level Up 4 i w sumie nie ma znaczenia co on tam se pisał na facebooku, bo napierdalał tam rap potęznie
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
ODPOWIEDZ