Premier League - liga angielska

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Kto skończy w TOP6 2023/2024?

Arsenal
69
17%
Aston Villa
21
5%
Bournemouth
4
1%
Brentford
2
0%
Brighton & Hove Albion
17
4%
Burnley
3
1%
Chelsea
38
9%
Crystal Palace
0
Brak głosów
Everton
1
0%
Fulham
1
0%
Liverpool
55
14%
Luton Town
5
1%
Manchester City
66
16%
Manchester United
44
11%
Newcastle United
43
11%
Nottingham Forest
5
1%
Sheffield United
3
1%
Tottenham Hotspur
25
6%
West Ham United
3
1%
Wolverhampton Wanderers
2
0%

Liczba głosów: 407

Bakan

Re: Premier League - liga angielska

Post autor: Bakan »

W temacie Transfery, ktoś wrzucił info, że Chillwell out. Prawda to?
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

nie widziałem takiego info nigdzie, Lavia nie trenuje, Mudryk i kontuzjowani, nic o Benie nie lata.
RIVALDO111
Zbanowany

Post autor: RIVALDO111 »

Słabo będzie z tym United, tak jak pisałem tu że to może byc takie Chelsea 2.0 jeśli Rashford nie dowiezie znów.

Manchester United lost 3-0 to Burnley in a behind closed doors match today at Carrington.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Przecież te mecze są dla szerszej rezerwy, kto traktuje je poważnie?
Awatar użytkownika
retriakaretrox

Post autor: retriakaretrox »

po tych pierwszych kolejkach i wydarzeniach w klubach co sądzicie o układzie sił na koniec sezonu?
ja się nie ślizgam, ja się ślizgawkuje
Bakan

1. City - bo jest potężne
2. LFC - bo pracują nad przebudową kadry i wygląda ona ok (choć ten DM jeszcze…), plus tak zły sezon się nie powtórzy, a LE to jednak mniej wymagający front niż LM, więc obciążenie też mniejsze
3. Arsenal - będzie trudniej niż sezon temu, dochodzi LM, w sumie to nie mają napastnika, bo Jesus wieczny szpital
4. United - Ten Haag zrobił na tyle dobrą robotę, że należy spodziewać się jakiejś ciągłości
5. Newcastle - to 4 miejsce to wynik ponad stan, kadra mocna, ale nie aż tak, by to powtórzyć, plus ciężko pogodzić wszystko z LM
6. Chelsea - ta zbieranina aż tak tragicznego sezonu powtórzyć nie może, ale nie oznacza to, że ten będzie dobry

Spurs w dłuższej perspektywie zawiedzie, Brighton ładnie ale będzie gubić punkty

Luton, Sheffield i Wolves out
2do5

Post autor: 2do5 »

United to po pierwszych kolejkach wygląda jakby miało ochotę spaść z ligi a nie celować w czwarte miejsce :lol: i tak, pamiętam jak było w zeszłym sezonie, też kulawy początek, ale mam wrażenie że w tym roku będzie mokry sen o europejskich pucharach, bo skrzydła i atak dalej jest tragedia pomimo wyjebania setek milionów, w środku brak rotacji, a i jedno z trzech ogniw podstawy może okazać się flopem, z transferów to tylko Onana wydaje się być git. Nie widzę tego
na mnie Stonka
na ziomalu kaf-tan
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

jak dla mnie Liverpool w obronie jest zbyt tragiczny zeby byc na 2 miejscu, chociaz fakt ze Arsenal na razie tez nic nie pokazuje

dla mnie

City
Arsenal
Liverpool
United
Spurs
Chelsea
Newcastle

Jakos mam czutke ze Newcastle nie udzwignie ligi i LM
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
retriakaretrox

Post autor: retriakaretrox »

no też mi się zdaje, że United w tym sezonie może celować bardziej w 6-7 lokatę, nie wiem co by się musiało wydarzyć w tym zespole, żeby to zaczęło funkcjonować tak jak powinno. Z resztą raczej bym się zgodził, no może oprócz City na 1, bo pokładam głębokie nadzieje, że w końcu w tym sezonie się zesrają na rzecz Liverpoolu czy choćby takiego Arsenalu, ale to raczej życzeniowe myślenie
ja się nie ślizgam, ja się ślizgawkuje
Awatar użytkownika
ebismolarek

Post autor: ebismolarek »

Brighton normalnie do top 6 wbija i nie będzie tam Chelsea dojonego przez nich z hajsu, AV się rozkręci to też mam nadzieję że będą wysoko. City, Arsenal, Newcastle, Brighton, Liverpool, AV
Awatar użytkownika
szpilman
♓︎

Post autor: szpilman »

Chelsea lekko top4 robi
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."
pieseczek dla ślizgawkera
Obrazek
Awatar użytkownika
Mietek

Post autor: Mietek »

Mega mocno i wyrównanie liga się szykuje. Intuicja mi mówi, że Chelsea w tym sezonie da radę, wierzę w Pochettino, z gry uważam, że dużo pecha mieli z West Ham, z Liverpoolem dali dobre spotkanie.

1. Arsenal bo wierzę i tyle.
2. City, bo to City.
3. LFC, chyba dobre transfery i powinni samą siłą ofensywy wyszarpać to 3cie miejsce.
4. Brighton. Szeroki skład, dobra dyspozycja, młody dobrze ułożony zespół, który nawet bez transferów powinien progresować.
5. Chelsea.
6. Tottenham/United/Newcastle. Tutaj bardzo, ale to bardzo ciężko ocenić.
RIVALDO111
Zbanowany

Bakan pisze: 24 sie 2023, 9:21 United - Ten Haag zrobił na tyle dobrą robotę, że należy spodziewać się jakiejś ciągłości
No ciągłości porażek.

Piters pisze: 24 sie 2023, 9:51 jak dla mnie Liverpool w obronie jest zbyt tragiczny zeby byc na 2 miejscu, chociaz fakt ze Arsenal na razie tez nic nie pokazuje

dla mnie

City
Arsenal
Liverpool
United
Spurs
Chelsea
Newcastle

Jakos mam czutke ze Newcastle nie udzwignie ligi i LM

Chelsea nad Newcastle, które właśnie straciło Nkunku i Chukwumuke.Ciekawy typ.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Awatar użytkownika
neks

Post autor: neks »

1. City - bez dużej przewagi bo skład już nie ma tej głębi, ale to najbardziej solidny projekt
2. Arsenal - kontynuacja dobrej roboty z zeszłego sezonu, widzę więcej pozytywów niż problemów
- od tego miejsca trochę maszyna losująca, stawiałbym na znikome różnice punktowe
3. Newcastle - podobnie jak z Arsenalem
4. Chelsea XD - myślenie życzeniowe, ale widać dużo pozytywów pod okiem Pochettino, najbardziej martwią kontuzje
5. Liverpool - nie wierzę że z tą obroną i nieuporządkowanym środkiem pola zrobią coś więcej
6. United
7. Brighton - nie pogodzą Europy z PL
8. Spurs - bo są chujami do szczania
Awatar użytkownika
szpilman
♓︎

Chelsea nie gra w europejskich pucharach a to może być gamechanger na ich korzyść.
Obrazek
Awatar użytkownika
neks

Post autor: neks »

też tak myślałem, do czasu kiedy okazało się że oni nie potrzebują napiętego terminarza bo potrafią się dobrze rozjebać nawet na treningu
Awatar użytkownika
szpilman
♓︎

To co jakiś ACLek z Luton? :cool:
Obrazek
Bakan

Pewnie Chilwell.
Awatar użytkownika
demon

Post autor: demon »

RIVALDO111 pisze: 24 sie 2023, 10:59 Chelsea nad Newcastle, które właśnie straciło Nkunku i Chukwumuke.Ciekawy typ.
Faktycznie, bez Chukwuemeki nie dadzą rady :lol:
RIVALDO111
Zbanowany

Akurat w obecnej Chelsea jego strata to duży cios, przecież ofensywa tam jest biedniutka.
ODPOWIEDZ