Fryzury i zarosty
Moderator: wrubel
Re: Fryzury i zarosty
To zależy od wprawy. Ja regularnie przycinam sobie boki jak nie mam czasu na fryzjera albo fryzjer na mnie. Obecnie już sobie dwa razy poprawiałem boki i tył ale im dłuższe włosy tym trudniej więc w zależności od odmrażania fryzjerów nie wykluczam jednak skrócenia również góry maszynką po całości ale włosów juz nie ma za wiele więc to może być nawet z korzyścią.widzeszalenstwo pisze: ↑24 kwie 2020, 1:46 Jak myślicie, dam radę sobie przyciąć boki i tył takim zwykłym trymerem do brody phillipsa?
Trochę jestem wydygany, że zrobię ten pierwszy falszywy krok i potem nie będzie już odwrotu
- widzeszalenstwo
Jeżeli chodzi o jakieś umiejętności to wiadomo - nie mam ich, ale myślę że to nie jest aż tak skomplikowane i dam sobie radę. Bardziej interesuje mnie czy wystarczy do tego taki sprzęt
czy może jednak taka klasyczna strzyzarka to jest minimum żeby w ogóle zacząć coś świrować w tym temacie
Spoiler
do odświeżenia boków powinien dać rade. Obejrzyj kilka filmików na yt jak to robić zanim weźmiesz się do roboty i lepiej stopniowo schodzić z długości niż polecieć od razu przy skórze i skończyć łysym XD
do mojej mordy jeszcze nic lepszego nie wymyślono

Spoiler

Da radę tylko zaczynaj od najmniejszej do największej (lub na odwrót) żądanej długości etapami. Ja zaczynam od 3mm potem 6 i potem 10 powiedzmy i jak wyjdzie schodek widoczny (miedzy 3 a 6) to niweluję np 4 i wychodzi spoko fade. Ale nawet jedną długością i sprawnym ruchem odwodzenia maszynki da radę.widzeszalenstwo pisze: ↑24 kwie 2020, 10:23 Jeżeli chodzi o jakieś umiejętności to wiadomo - nie mam ich, ale myślę że to nie jest aż tak skomplikowane i dam sobie radę. Bardziej interesuje mnie czy wystarczy do tego taki sprzętczy może jednak taka klasyczna strzyzarka to jest minimum żeby w ogóle zacząć coś świrować w tym temacieSpoiler
Jak komuś chce mieć włosy na głowie dłuższe niż buzzcut i nie chce ich przycinać, to istnieje taka fryzura jak
Spiky hair

Mest - Cadillac (Video)
Mest - What's The Dillio? (video)
Czyli klasyka POP PUNKa i SKATE PUNKa.
Aktualnie planuje trochę zapuścić swój buzzcut.
Spiky hair
Spoiler

Spoiler
Spoiler
Aktualnie planuje trochę zapuścić swój buzzcut.
- zemsta1kadluba
same here, ale to spoko nie wiem czy z moim łysieniem to nie jest lepszy wygląd dla mnie, w sumie pół życia tak przelatałem
mołpy są kozackie
- widzeszalenstwo
dobra, jakos tam sie opitolilem tym trymerem
moze nie ma rewelacji, ale lysy tez nie musze siedziec, takze chyba git
moze nie ma rewelacji, ale lysy tez nie musze siedziec, takze chyba git
słyszałem, że w Polsce powstało już nielegalne podziemie fryzjerskie, które policja zaczęła ścigać.
ja chce tylko widzieć szczęście najbliższych
zanim jeszcze się przekręcę jak kickflip
zanim jeszcze się przekręcę jak kickflip
Chodzi o to, że fryzjerzy są teraz jak prostytutki i swoje usługi nielegalnie sprzedają klientom u nich w domu.
raczej jak juz to ty idziesz do fryzjera a nie fryzjer do ciebie raczej
Tak czy inaczej fryzjerstwo jest teraz jak prostytucja.
Moje Goatee nad którym aktualnie pracuje
w środku rzeźbię małym ostrzem

Moje Goatee nad którym aktualnie pracuje
Spoiler

Spoiler

- zemsta1kadluba
Pierwszy raz w życiu zapuściłem brodę i czuję dobrze mimo że daleko w chuj jej do doskonałości, szczególnie na prawy policzku. W połączeniu z moim łysym łbem z którym chodziłem przez pół życia naprawdę się sobie podobam, a dodatkowo oszczędzam w kurwę czasu w łazience.
Jak tylko otworzą to pójdę do barbera żeby mi to jakoś ogarnął w miarę, ale myślę już żeby kupić se jakieś rzeczy do brody co polecacie na szczotkę i olejki do brody?
Jak tylko otworzą to pójdę do barbera żeby mi to jakoś ogarnął w miarę, ale myślę już żeby kupić se jakieś rzeczy do brody co polecacie na szczotkę i olejki do brody?
mołpy są kozackie
[mention]zemsta1kadluba[/mention] możesz popatrzeć na produkty marki captain fawcett (na dlagentlemana mają teraz niezłą zniżkę do końca kwietnia). Słyszałem dużo dobrego o ich produktach +sam korzystam z wosku do wąsów i sobie chwale. Znajomy brodacz propsował rzeczy od cyrulików i pana drwala
Jak się ma słaby zarost (jak ja) to trzeba miesiąc by to jakoś wyglądało - włos rośnie 0,5 mm dziennie.
Polecam też kupić w rossmanie profesjonalne nożyczki do strzyżenia włosów. przydają się przy przycinaniu wąsów.
Polecam też kupić w rossmanie profesjonalne nożyczki do strzyżenia włosów. przydają się przy przycinaniu wąsów.
Ja mam wrażenie, że od jakiegoś czasu produkty do brody doszły do takiej fazy rozwoju (jeśli chodzi o wyrobu mniejszych manufaktur, bo takie preferuje), że wszystkie działają, mają naturalne składy i wszystkie są łatwo dostępne - nie jak kiedyś gdy trzeba było czekać, żeby np męskawyspa zrobił partię i wrzucił na stronę. Różnią się niuansami, które mogą mniej lub bardziej do konkretnej osoby przemówić - zapachem np. Właśnie jaki chciałbyś aromat? To jest dosyć poważna sprawa, bo na początku dziwnym jest uczucie gdy coś cały czas pachnie pod nosem.
Ja jestem trochę z przyzwyczajenia szalikowcem https://meskawyspa.pl, ale ostatnio postanowiłem urozmaicić moje życie miłosne. Myję od kilku dni brodę kolońskim szamponem Pana Drwala, który zamówiłem głównie przez ciekawość, bo zawsze wolałem mydła. Do tego olejek Soap Shop, który jest gęsty i ciężki przez co może wielu osobom nie pasować, ale ja lubię ich olejki przez to, że dzięki konsystencji i ciężarowi oleju rycynowego jest na tyle mocny, że stabilizuje moją brodę bez balsamu, bo latem wolę mieć lżejszą brodę niż cięższą, a moim ulubionym balsamem jest krokoszowy zajzajer z męskiejwyspy więc przy wyższych temperaturach to różnie z nim jest.
Szczotkę mam jakąś prostą nylonową, bo do dzika z różnych powodów nigdy nie potrafiłem się przekonać.
Wgl czy też macie tak, że wam się broda odkształca od maseczki i potem ciężko jest coś z nią zrobić?
Ja jestem trochę z przyzwyczajenia szalikowcem https://meskawyspa.pl, ale ostatnio postanowiłem urozmaicić moje życie miłosne. Myję od kilku dni brodę kolońskim szamponem Pana Drwala, który zamówiłem głównie przez ciekawość, bo zawsze wolałem mydła. Do tego olejek Soap Shop, który jest gęsty i ciężki przez co może wielu osobom nie pasować, ale ja lubię ich olejki przez to, że dzięki konsystencji i ciężarowi oleju rycynowego jest na tyle mocny, że stabilizuje moją brodę bez balsamu, bo latem wolę mieć lżejszą brodę niż cięższą, a moim ulubionym balsamem jest krokoszowy zajzajer z męskiejwyspy więc przy wyższych temperaturach to różnie z nim jest.
Szczotkę mam jakąś prostą nylonową, bo do dzika z różnych powodów nigdy nie potrafiłem się przekonać.
Wgl czy też macie tak, że wam się broda odkształca od maseczki i potem ciężko jest coś z nią zrobić?