Premier League - liga angielska

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Kto skończy w TOP6 2023/2024?

Arsenal
69
17%
Aston Villa
21
5%
Bournemouth
4
1%
Brentford
2
0%
Brighton & Hove Albion
17
4%
Burnley
3
1%
Chelsea
38
9%
Crystal Palace
0
Brak głosów
Everton
1
0%
Fulham
1
0%
Liverpool
55
14%
Luton Town
5
1%
Manchester City
66
16%
Manchester United
44
11%
Newcastle United
43
11%
Nottingham Forest
5
1%
Sheffield United
3
1%
Tottenham Hotspur
25
6%
West Ham United
3
1%
Wolverhampton Wanderers
2
0%

Liczba głosów: 407

Awatar użytkownika
Mietek

Re: Premier League - liga angielska

Post autor: Mietek »

A Gakpo jakie ma szanse z taką Chelsea zagrać, bo myślę, czy se go do FPL brać. A totalnie nie wiem jakie tam są nastroje po jego ostatnim pół sezonu.
imcat

Post autor: imcat »

Szanse zagrać ma spore, wydaje mi się, że wyjściowy skład z ostatniego sparingu to mw. taki skład jakim Jurgen chce wyjść w niedziele. Ale tak czy siak do FPL bym go nie brał, ryzyko rotacji, plus on raczej na typowej 9 nie będzie grał. Gdyby w FPL był liczony jako pomocnik to jak najbardziej, a tak to są lepsze opcje.
RIVALDO111
Zbanowany

Post autor: RIVALDO111 »

Kane w Bayernie. Kto by pomyślał że Anglik z Premier League ucieknie do Niemiec.

Ciekawe czy Richarlison wypali na dobre.

Jesus kontuzja , Nkunku kontuzja ,Kane out. Szalony sezon.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

RIVALDO111 pisze: 11 sie 2023, 1:11 Kane w Bayernie.
Jakoś nie widzę jeszcze oficjalki ani here we go.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
szpilman
♓︎

Post autor: szpilman »

RIVALDO111 pisze: 11 sie 2023, 1:11

Jesus kontuzja , Nkunku kontuzja ,Kane out. Szalony sezon.
:lol:
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."
pieseczek dla ślizgawkera
Obrazek
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Przypominam, że dziś rusza sezon Premier League a co za tym idzie kończy się możliwość udziału w prognozach sezonowych w TYM temacie (a także edycji posta jeśli np. ktoś nadal ma Lopetegui). Nie typował choćby jeszcze zwycięzca poprzedniego sezonu @Mateusz a także @gambler, @sebring, @Sha6e, @azar, @jefecito, @potter, @yaneq, @mas, @Parlae. Nadal też nie widzę wpisu największego eksperta od tej ligi @RIVALDO111.

!! Dodam tylko jeszcze, że będę uwzględniał pierwszą odpowiedź w pytaniach o strzelca. Po to temat się nazywa prognozy żeby też wytypować czy np Kane odejdzie i nie uwzględniać go, a nie pisać że "Kane a jeśli odejdzie to Son, a jeśli Son odejdzie i kupią Mbappe to on, a jeśli trener nie będzie go lubiał, złapał kontuzję i Covida to jeszcze ktoś tam". Tak to każdy potrafi. Po to jest wybór 10 z 20 zespołów, że może w takiej sytuacji warto odpuścić Tottenham i napisać Luton - Ross Barkley. !!
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Potter króciutko, nie tak jak w Chelsea w poprzednim sezonie
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
rozklad_gaussa

Post autor: rozklad_gaussa »

Piters pisze: 11 sie 2023, 9:58 8)Wymień wszystkich trzech spadkowiczów
Moyes
zweryfikuj sobie ziomalu @Piters
Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.
Awatar użytkownika
Piters

kurwa no wlasnie cos mi sie tu nie zgadzało jak edytowałem przed chwilą, dziena
Bakan

Post autor: Bakan »

Props dla Pochettino za to, jak dziś to poskładał. Szczególnie fajnie wyglądał środek Enzo+Gallagher. Ciekaw jestem, czy ten drugi przekwalifikuje się na takiego DMa od zapierdalania, bo imo byłoby to z korzyścią dla jego kariery. Żeby decydować o ofensywie Chelsea, ma chyba za małe umiejętności i to co działało w Palace tutaj nie musi, ale dziś nastawiony na odbiór wyglądał super. Oprócz tego dobra trójka z tyłu i wahadła. Z przodu gorzej.

A w Liverpoolu widać fragmenty, ale Klopp póki co klei z tego co ma. Ta druga linia dziś totalnie zaskakująca, ale brak energicznego DMa sprawił, że walka o środek na korzyść Chelsea. Niemiec rzeźbi w tym co ma i czeka na Caicedo wielką formę Curtisa Jonesa.

I tak w ogóle to chciałbym poznać podstawowy ofensywny tercet z przodu. Do Diaz-Jota-Salah chyba mi najbliżej, ale pozycja Portugalczyka jest tu najsłabsza chyba.

Te zmiany Kloppa to meh, Darwin wniósł trochę zdrowego i niezdrowego chaosu jak to on, Elliott energiczny, ale on kurwa zawsze jest energiczny i nic więcej. Doak niewidoczny, a Jones to nie ten poziom. Jego to można sobie wpuszczać na Luton, a nie na Chelsea. Strasznie się motał z tą piłką.
RIVALDO111
Zbanowany

Darwin Nunez zaczyna wyglądać na gościa który chyba nie zrobi progresu na wyższy szczebelek. Po tym sezonie lub następnym raczej będzie out. :joint:

Sam dałem na luzaka w tym typie że mistrzem będzie Lfc, ale znów chyba idzie sezon gdzie będą latać w środku przez większość sezonu, bo jak Salah nie ma dnia to chyba nadal reszta 3,4 z ataku nie ma papierów by to ciągnąć dalej na tak dłuższą metę. Szczerze to nie wiem czy Lfc za szybko nie pozbył się Firmino. Ciekawi mnie czy gdyby dostawal czas Holendra i Nuneza to nie nabiłby nadal więcej liczb od nich :joint:
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Awatar użytkownika
imo

Post autor: imo »

Mi najbliżej do trójki Diaz/Gakpo/Salah, bo Holender na pozycji Firmino wygląda moim zdaniem wybornie.

Bez DMa pizda z dziobem anyway.
lygrys pisze: 17 sie 2023, 22:17 z uśmiechem na twarz mówię mój catchphrase "dzień dobry, w czym pani pomóc?"
Obrazek
Bakan

A moim zdaniem on nigdy nie da tego, co dawał Firmino, bo mimo podobieństw w poruszaniu się po boisku, jest między nimi przepaść, jeśli chodzi o technikę użytkową, wizję i błyskotliwość. Brazylijczyk momentami przypominał mi Bergkampa, Coady nawet obok tego poziomu nie stoi. Mam wrażenie, że mimo siły, niezłej techniki, dobrej zastawki i sporego IQ, robi wszystko o pół tempa za wolno, brak mu błysku. No nie przekonuje mnie Holender póki co.

A Jota to dla mnie bardzo skillowy napastnik. Z szansą na transformację w killera, bo jeśli chodzi o umiejętności niczego mu nie brakuje. Jego gol z Evertonem, to jedna z moich ulubionych bramek dla LFC. Pamiętam jak w okresie, kiedy Salah i Mane byli na PNA, wykorzystał szansę i pociągnął zespół za mordę. Potem trafiła się jakaś kontuzja i nie udało się złapać regularności. Chciałbym by Klopp dał mu 3-4 mecze w pierwszym składzie.

A Darwina trzeba interpretować chyba jako skrzydłowego. Jest brawura, jest dynamika, ale chłodnej głowy zero. Taki ktoś przyda się bardziej z boku, niż w polu karnym.
RIVALDO111
Zbanowany

Pełka wczoraj powiedział że Rashford jest pierwszym graczem United z 30 golami w sezonie od czasów RVP 10 lat temu.

Trochę symbol jak strasznie United przez lata wtopiło w transfery. Jeszcze o ironio to wychowanek.

Z taką marką to takich grajków przez tyle lat mogło być luźno 4-7.
Awatar użytkownika
Piters

Też uważam, że Jota ma duży potencjał i potrzebuje troche regularności po tej kontuzji. Zresztą widać, że ma te momenty
RIVALDO111
Zbanowany

W ogóle ciekawe jest to że United i Lfc ma tak wielki zaciąg nowych gwiazdeczek , a jakoś nikt nie potrafi się wyróżnić na stałe jak chociażby o ironio Brazylijczyk z 4 ligi w Afc.
Obecnie najbardziej stawiałbym pieniądze na Luis Diaz.

W Sancho już coraz mniej wierzę. Ten facet chyba przepadnie w tym United. Ciekawe czy wróci gdzieś na dawne tory, czy to taki szybki koniec gdzie historia zna takie przypadki.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Sancho odbija się od tej ligi i tyle. W post-fergusonowych latach byly transfery ktore mialy przywrocic Utd na piedestał ale chuj wielki bombelki. Nomen omen Mou uznal drugie miejsce w lidze z tym skladem za jeden ze swoich wiekszych sukcesów majac na uwadze co sie działo wewnatrz klubu. In mou we trust wiec ja mu wierzę. Dlatego tez Łysy ten Hag jest nadzieją i szczerze mu kibicuję i jego rzecz jasna decyzjom. Rash sie spóźnil minute - zaczniesz na ławce. De gea nie umie grać nogami - see you. Za Magłaja zapłacono trzynaście miliardów dolarów szterlingów - no słuchaj, albo rezerwa albo elo. Oby... oby to w końcu wypaliło.
Awatar użytkownika
ebismolarek

Post autor: ebismolarek »

KDB out na kilka miesięcy :/
Bakan

Chyba powoli oglądamy zmierzch najlepszego pomocnika w historii tej ligi. Szkoda.
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

nowa ankieta, w pierwszym poscie sa wyniki poprzedniej, przepraszam ze tak pozno :dunno:
Obrazek
ODPOWIEDZ