Ogólna dyskusja o grach i konsolach

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
Parlae

Re: Ogólna dyskusja o grach i konsolach

Post autor: Parlae »

Cz4rny1337 pisze: 24 sty 2022, 15:24 no ja ostatnio sobei zrobilem postanowienie, ze bede konczyl gry zanim zaczne nowe i koniecznie dąże do ukonczenia

co konczy sie tym, ze nie odpalam w ogole zadnych gier bo traktuje to jak "obowiazek" w mojej bani, ehhhh
A ja robię odwrotnie. Po prostu uninstall jak gra mi się nie podoba. Po co się męczyć? Kupka wstydu nie przestanie rosnąć i tak, a przecież nie kupisz czasu by ograć wszystko.

Graj w to co Ci sprawia frajdę po prostu. Ja jak siadałem ostatnio do Final Fantasy VII Remake to z bananem na ryju (41 godzin i nie żałuję ani minuty, kapitalna gra). I tak powinno być, gry mają bawić i tyle. Jak czujesz jakiś przymus to wywal grę. :dunno:
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

Cz4rny1337 pisze: 19 sty 2022, 2:20 Obrazek
Jeśli to miało być to wielkie info to Sony przejęło bungie 3.6 mld usd
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

Destiny studio will remain multiplatform, able "to self-publish and reach players wherever they choose to play"

@Groszek
no i pewnie wtedy chodziło o przejęcie Zyngi przez Take Two
Obrazek
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

https://www.playlostark.com/en-gb/news/ ... ayer-guide

ciekawie ta gierka wygląda, jakieś mmo na modłę hack'n'slasha, startuje 11 lutego, plus taki, że gierka trochę już działa w korei i w rosji więc działa stabilnie, chyba sobie sprawdzę jak się będzie klikać, kiedyś próbowałem grać w path of exile ale nie podeszło mi, może to ciekawsze będzie
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Awatar użytkownika
Parlae

Nie, absolutnie nieciekawie. Koreańskie mmo oznacza grind i w kółko tłuczenie tego samego. Już mam doświadczenia z Black Desert Online, nie dziękuję.
Ashes of Creation się ciekawie zapowiada z tych nadchodzących MMO. Można już sporo się dowiedzieć z neta na jego temat.
Awatar użytkownika
Jiigsi
good kid

Post autor: Jiigsi »

pograłbym w ashes of creation albo lost ark
last.fm

She gon' make me feel nice, jiggy jiggy on deck
I got bare gyal 'round, jiggy jiggy on deck
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Parlae pisze: 03 lut 2022, 18:02 Nie, absolutnie nieciekawie. Koreańskie mmo oznacza grind i w kółko tłuczenie tego samego. Już mam doświadczenia z Black Desert Online, nie dziękuję.
Ashes of Creation się ciekawie zapowiada z tych nadchodzących MMO. Można już sporo się dowiedzieć z neta na jego temat.
ehh i namówił, to chuj im w skośne oko w takim razie
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
Awatar użytkownika
Parlae

Sam fakt, że to będzie F2P też odrzuca, pewnie będzie milion mikrotransakcji. Ale tak to farma, farma, farma z tego co wiem. Ogólnie coś jak Diablo/Path of Exile.

Natomiast Ashes of Creation będzie hulać na Unreal Engine 5, będzie wyglądać bajecznie. Z dwarfami, orkami, trollami, niektórzy mówią na to WoW 2.

Będzie system node'ów czyli gracz będzie mógł zebrać duża grupę ludzi i zbudować wioskę, potem ta wioska może ewoluować w miasto. Dużo polityki, eksploracja też fajna, nawet krzyżowanie zwierząt, z których potem mount może być. No MEGA interesujący projekt.
Dużo o samej grze można się dowiedzieć z kanału Asmongolda, który opowiada o niej i pokazuje filmy.
Ostatnio zmieniony 03 lut 2022, 18:55 przez Parlae, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

a co zlego w grindzie grindzie grindzie grindzie jak jest przyjemny???
Obrazek
Awatar użytkownika
Parlae

Mnie grind zawsze odrzuca. Co z tego, że walka w BDO jest przyjemna, jak questy polegają w kółko tylko na "Zabij 20 stworków tych, 20 tamtych i jeszcze 20 innych". Jak w końcu dostałem quest "Zabij 60 tych mobków" to wyłączyłem i usunąłem w diabły. Jak Cię takie coś bawi to spoko. ;) Lineage 2 też ma sporo fanów, a dla mnie to totalna nuda z tych samych powodów.
Awatar użytkownika
Drmz

Post autor: Drmz »

Ja tam po streamach i gameplayach jestem nieźle zajawiony na Lost Ark. Wiadomo, że questy polegają na ubij to, przynieś tamto jak we wszystkich MMO. Endgame, który spędzasz na farmieniu lepszych matsów, żeby ogarnąć lepszy gear, żeby ubić silniejszego bosa. No może być to żmudne i nie musi Cię jarać, ale z grubsza to jest esencja gier mmorpg prove me wrong dawg. Pvp wydaje się dobrze zrobione, a countery PvE angażująće i pokićkane w tym lost ark, a wygląda na to, że jest tam najebane różnych pobocznych aktywności i minigierek. Nie grałem, więc mogę sobie tylko pogadać, ale jest potencjał imo.
kosciey pisze: 03 mar 2020, 13:07 wszyscy jesteście chujowo wypluci przez generator gówna.
lygrys pisze: 15 sty 2021, 17:13 Tak czy inaczej nie żałuje, bo wreszcie kupiłem durszlak
Awatar użytkownika
Parlae

Nie no, wiadomo, że pewna farma zawsze w MMO była, szczególnie w endgame. Jednak Amerykanie robią po prostu ciekawsze do grania na dłuższą metę rzeczy (WoW, GW 1 i 2, TESO, SWTOR), a Koreańce idą po łatwości w sposób jaki opisałem wyżej z Black Desert Online. Nie jara mnie to i tyle.
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

No właśnie swtor to gra, w której spędziłem najwięcej czasu, ale pod koniec juz rzygalem grindem. W ogóle gry online dzisiaj przypominają pracę na pełen etat, bardzo ciężko jest grać casualowo. Ashes of creation ciekawie wygląda, ale pewnie do wyjścia tej gierki jeszcze masa czasu bo widzę, że developuja i wypuścić nie mogą
Awatar użytkownika
Parlae

Mimo wszystko SWToR mocno stawiał na fabułę i za to props. Przy levelowaniu gra była zajebista i różnorodna.

Ja już się nagrałem w przeróżne MMO... I tak zazwyczaj jest jak mówisz, że po jakimś czasie męczą i czujesz się jak w drugiej pracy. Szczególnie te darmowe.
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

no ja w SWTOR nie przeszedłem gierki tylko trooperem i smugglerem, a i to tylko dlatego, że zdecydowalem, że zostawię sobie na później, jakby mi się chciało pograć w story, po stronie imperium to w ogóle mam wszystkie story klasowe po 2x, bo klasy zaawansowane, na początku niesamowita zajawka na tę grę była, w ogóle nie mogłem się oderwać od kompa

ale ten arc z eternal empire w ogóle mnie nie przekonał, nie lubię takich historii, że "potężny wróg czai się niezauważony chuj wie gdzie i nagle rozpierdala wszystko", niestety od paru lat dogorywa ta gierka, a engine był przestarzały już w momencie premiery, to największy ból

słuszną uwagą jest, że lepiej może wybierać gry opłacane w modelu abonamentowym, bo wtedy twórcy mają mniejszą motywację do tworzenia chujowego grindu, który można załatwić zakupami w markecie
Awatar użytkownika
Parlae

No ale BioWare nadal grę rozwija i nawet w tym miesiącu ma wyjść kolejny dodatek. Może warto wrócić. :idea:
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

no tak, zawsze wracam wyklepać te story nowe i zawsze potem logout, niestety po dodatku z revanem już mnie nie wciągnęło na dłużej
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

Spoiler
Obrazek
Oficjalnie od r* płyta gra w tym roku, płyta gra w tym roku
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

najpierw trzeba wydać GTAV trzeci raz na konsole
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Awatar użytkownika
szpilman
♓︎

Post autor: szpilman »

Sprzedawałaś ktoś z was pudełkowe gierki ostatnimi czasy? Mam sporo starych tytułów typu jakiś Mass Effect Platynowa Edycja, stare Half Life, jakieś Call of Duty. Niektóre gry z tego co pamiętam mają już wykorzystany klucz, tak więc czy mają jakąś wartość kolekcjonerką takie starocie i czy jest na to popyt, bo widziałem jakieś aukcje ale nie wiem czy to ktoś wgl kupuje, chciałbym to wystawić za jakieś symboliczne grosze, a nie wiem czy warto się fatygować :razz:
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."
pieseczek dla ślizgawkera
Obrazek
ODPOWIEDZ