Tede czy Peja

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto jest lepszy?

Rychu
107
45%
Jacek
133
55%

Liczba głosów: 240

Awatar użytkownika
horrypaz
Brak Kultury

Re: Tede czy Peja

Post autor: horrypaz »

przypominam ze peja mial skonczyc kariere po ewentualnym wyroku skazujacym i finalnie tego nie zrobil
oszust i klamca
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

A mógł zostać GOATem w ten sposób ehh
Streamable usunęło wszystkie moje zembedowane filmy na forum, jeżeli potrzebujesz reuploadu któregoś z nich pisz priv.
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Sionek pisze: 14 gru 2025, 13:29 Przypomnę, że finalnie oklep dostał nie ten co pokazywał środkowy palec tylko niewinny chłopak, który stał obok, bo o tym się za rzadko wspomina.
To ja już słyszałam różne wersje. M.in taką, że obaj dostali, ale to są już jakieś didaskalia i prawdy nigdy się nie dowiemy, tak jak się nie dowiem, kim jest Rafał Chmura, który rzekomo miał dubbingować Kapitana Pazura i od prawie 30 lat nikogo więcej nie dubbingował
JanuszPawlikowski

Post autor: JanuszPawlikowski »

no ja zawsze uważałem, że oficjalna i najbardziej pewna wersja to ta w której prowokator był dorosły i na niego Peja napuścił fanów a przy okazji dostał jakiś 15latek, który stał obok i za to Peja odpowiadał przed sądem

"Był pełnoletni, z paluchem, bawił się super
A obok stał małolat, dostał przypadkiem w dupę
Co robi jego ojciec gdy wyczuwa koniunkturę?
Po kilku dniach od zajścia idzie zgłosić to, czujesz?"

Tę wersję potwierdził też Peja kilka lat po zajściu, dokładnie w 2014 r. w wywiadzie o Jakóbiaka (tego od Ellen)

Generalnie Ryszard miał sporo szczęścia, że to był 2009 r. czyli jeszcze milenijna Polska, czasy prawilniactwa, myślę, że gdyby dziś coś takiego odwalił to mogłoby mu to mocno spieprzyć karierę
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

JanuszPawlikowski pisze: 14 gru 2025, 14:46 pełnoletni, z paluchem
Co na to Bortwick?
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
Oportunistycznyebaka

Post autor: Oportunistycznyebaka »

Sionek pisze: 14 gru 2025, 13:29 [quote=JanuszPawlikowski post_id=<a href="tel:1200197">1200197</a> time=<a href="tel:1765713613">1765713613</a> user_id=6784]
nadal zastanawiam się, czemu oni się nie pogodzili

Ego Peji na tnie pozwala. Cały ten beef to było jedno wielkie odwrócenie kota ogonem. Peja zachował się absolutnie nagannie nawołując do pobicia chłopaka na koncercie. Przypomnę, że finalnie oklep dostał nie ten co pokazywał środkowy palec tylko niewinny chłopak, który stał obok, bo o tym się za rzadko wspomina. To było jawne nawoływanie do samosądu i coś takiego nie powinno nigdy mieć miejsca, nieważne jak bardzo Peja poczuł się urażony. Tede to skomentował, że to żenada i miał 100% racji. Po czym Peja rozpoczął beef w swojej obronie, de facto przyznając się, że dobrze zrobił i to Tede jest zły bo śmiał upomnieć Księcia Jeżyc. No i Ryszard pojechał z Tede do spodu. Co więcej, legendarny Czarny Wrzesień ukazał się w kwietniu 2010, prawie 5 miesięcy po grudniowej EPce Tedego. Peja sam przyznał, że zwlekał z premierą bo czekał na wyrok sądu i nie chciał pogarszać swojej sytuacji. Bał się, że sąd uwzględni jego agresywne teksty na Tedego. Takie kalkulowanie żeby sąd przychylniejszym okiem spojrzał jest pochwalane przez księgę ulicy? xD

Jeśli ktoś tu ma się z kimś godzić to Peja z Tede, a nie na odwrót. Ale Peja nie przyzna się, że źle wtedy zrobił i puściły mu nerwy po tym jak mleko się rozlało i zrobił z Tedego wroga publicznego nr 1 w rapie, który był zdominowany wtedy przez prawilniaków i uliczników, tylko po to żeby odciągnąć uwagę od swojego wybryku.
4 miesiące i 12 czy tam 13 dni, no to nie takie 5 miesięcy jeśli mamy się czepiać szczegółów. Zresztą by być sprawiedliwym to Tede, na Peji 3 dissy z 9 października odpowiedział dopiero 24 grudnia czyli też kazał czekać prawie 3 miesiące. Dla mnie akurat to normalna rzecz, że poczekał do ogłoszenia wyroku. Niemniej pierwszy poważny cios wyprowadził Tede i to on zapoczątkował beef Erratą, a co może być zabawne, zrobił to dokładnie w taki sposób za który kilka lat wcześniej spropsował go jego oponent w wywiadzie na ławce.
ODPOWIEDZ