O.S.T.R.
Re: O.S.T.R.
Po Ortedze z czwartego Junoumi kolejny kawałek z EPek trafia na strimy, ale zgorzkniały Groh i tak będzie pisał, że to są za stare płyty i on tego w całości nigdzie nie wrzuci 
- gods bidness
O kurwa, ale GRATKA. Wrzucą na jutub kawałek, który już jest na jutubie. Jeszcze zrobili odliczanie do premiery, jakby cały hip-hop na to czekał jak na zmartwychwstanie Tupaca.
Dobrze, że będzie oficjalna wrzutka. Lubię jakoś wspierać twórców i wkurza mnie, kiedy nie mogę ich wspomóc bo stare materiały nie są udostępniane do odsłuchu
Więc za sam ruch props, szkoda że tak późno
Podobnie zresztą długo było z Vision Noona i Twistera, bo latały tylko jakieś fanowskie wrzutki, a oficjalnej nie było, chociaż to jeden z lepszych wałków Noona.
W interesie artysty powinien być dobry dostęp do jego twórczości, więc wszelkie tego rodzaju akcje zawsze na propsie - zyskuje słuchacz, zyskuje artysta (choć zdaje sobie sprawę, że striming to raczej grosze w takich przypadkach jak te wymienione)
Więc za sam ruch props, szkoda że tak późno
Podobnie zresztą długo było z Vision Noona i Twistera, bo latały tylko jakieś fanowskie wrzutki, a oficjalnej nie było, chociaż to jeden z lepszych wałków Noona.
W interesie artysty powinien być dobry dostęp do jego twórczości, więc wszelkie tego rodzaju akcje zawsze na propsie - zyskuje słuchacz, zyskuje artysta (choć zdaje sobie sprawę, że striming to raczej grosze w takich przypadkach jak te wymienione)
- Bryx Fenrir
Zajebiście, w takiej jakości mogłoby wlecieć wiele starych kawałków z naszego rapu
- marmolad_k2
Dokładnie, jeszcze ze dwa lata temu na YT były same nagrania w słabej jakości.
jeden z moich ulubionych numerow OSTR, fajnie ze mozna w koncu dodac normalnie do playlist
noo super jest to numer, sentymencik 
- CeHaTeHaCe
no po chuju, to jest rip z winyla jaki faktycznie był dostępny od dawna 1:1
jak tak to ma wyglądać i chodzi tylko o dostępność to czemu groh nie wrzuci wszystkich junoumi z chomikuj na spotify

- gods bidness
Słucham dissu na 50 Centa i dalej jeden z lepszych kawałków Ostr.
Takie cos znalazlem, OSTR na plycie Michala Urbaniaka z 2018. I tak mnie zastanawia czy to jest faktycznie z okolic 2018 czy raczej stary wokal uzyty na nowo, bo brzmi jak stary Ostry i aż nie wierze, ze mógłby nagle po ponad dekadzie odnaleźć znowu dobre flow i tembr głosu dla jednego numeru. Ale jesli tak, to jestem zaskoczony
Dzięki za podrzucenie, nie mialem pojecia o tej plycie
No to chyba już koniec tej wytwórni. Ale swoją drogą w życiu bym nie pomyślał, że Ostremu będzie się kiedyś chciało zmieniać wytwórnię.
Patrząc na to, jak często w ostatnim czasie Asfalt robił wyprzedaże swoich składów magazynowych, a także fakt, że akcja z tymi młodymi raperami okazała się niewypałem + Asfalt stracił dystrybucję Tedego czy Belmondziaka, którzy przeszli do Sony, to nie zdziwiłbym się, gdyby nie była to decyzja O.S.T.Ra, tylko Tytus postanowił, że pierdoli wydawanie nowej muzyki i elo.
No nic, zobaczymy. O.S.T.R. pewnie dalej będzie wydawał pod swoją marką Tabasko Nagrania, tylko dystrybutor się zmieni.
No nic, zobaczymy. O.S.T.R. pewnie dalej będzie wydawał pod swoją marką Tabasko Nagrania, tylko dystrybutor się zmieni.

- gods bidness
Powinien przystrzyc tę brodę max 15 mm. Nie wiem czemu ale dla mnie takie brody są jakieś obleśne.
Niesamowite ze rynek tak zweryfikował wszelkie niezależne wytwórnie pomimo boomu na rap. 10 lat temu każdy raper z 2 płytami miał własny label, dziś tak racjonalnie prowadzona firma która wydawała debiut rasmentalisnu i miał9 takie samograje jak taco i ostry zostaje z jebanym młodym olisadebe