Ten Typ Mes x Szogun x Tkacz - Biały Tunel (2020)
Re: Ten Typ Mes x Szogun x Tkacz - Biały Tunel (2020)
Czekam na kawałek Mes feat. Jacek Łaszczok
- Bryx Fenrir
No i co mam napisać. Na pewno nie jest to produkcja roku i na pewno nie jest to bardzo dobra produkcja. Ale też nie jest to jakieś szmacisko nadające się do ciśnięcia do sracza. Fakt jest taki, że Mes ma momenty, i gdyby jego tracki z 3 ostatnich płyt przekuć na 2 LP to byłyby płyty roku. Na ten moment to nie jest jakiś wybitny materiał, a Mes za bardzo idzie w dziwną stronę, nawet sam tego nazwać nie umiem, być może mam za bardzo zamknięty łeb żeby go skumać, ale słucham rapsów 15 lat, a Mes jest dla mnie nadal raperem-zagadką. Raz rozkurwi, raz skurwi.
- Cz4rny1337
- Moderator
Ale mi sie siadaja refreny na tej plycie [zawsze mialem slabosc do wycia Mesa]
Odkąd umarłem, Ustąp, Cierp bez Frostiego faworyci
Odkąd umarłem, Ustąp, Cierp bez Frostiego faworyci

Nie siada mi ten eksperyment, bo tak chyba można nazwać ten projekt. Mes to jeden z moich ulubionych polskich raperów, ale chciałbym od niego po prostu płytę tylko rapowaną, bez wycia na autotunie.
No i takich projektów jak "Rapersampler" oczekuje od Mesa, z eksperymentów wyszło mu na dobre tylko "Kandydaci Na Szaleńców". "Biały Tunel" to jego najgorsza płyta obok "Ała".
-
encrenoire
.....
Ostatnio zmieniony 28 maja 2020, 21:39 przez encrenoire, łącznie zmieniany 1 raz.
To pokaż mi te udane eksperymenty. Rozwiń swoją wypowiedź bo nie wiem do czego pijesz.
Też myślalem, że przydalaby sie normalna plyta, no i wyszedl Rapersampler i doszedlem do wniosku, że troche nuda. Teraz fajnie, że wrócił do odpierdalania, bo to jest jego rola. A chętnie bym obczaił Biały Tunel 2, taki jeszcze bardziej dopracowany i dojebany, bo to ma potencjał.
Po wyjściu pierwszego singla miałem ostrą śmiechawe z tego i nawet nie próbowałem sprawdzać całości, ale po jakimś czasie zmusiłem się do przesłuchania i mega się zaskoczyłem, naprawdę jest to dobra pyta i na pewno lepsza niż rapersampler. Tekstowo niekiedy spory odlot, ale muzycznie pięknie siedzi w większości numerów. Na duży plus kawałek z jedną z sióstr Przybysz, wow.
Jak dla mnie Ała jest bardzo spoko, ale singli z tej nie jestem w stanie dosłuchać do końca.
Chyba mało komu płyta siadła skoro nie może pogonić 5k egzemplarzy
Chyba mało komu płyta siadła skoro nie może pogonić 5k egzemplarzy
problemem tego materiału nie są efekty nałożone na wokal - chociaż zostały one użyte niezbyt kreatywnie
ani tym bardziej solidna warstwa produkcyjna która w znacznej większości stanowi dość ciekawe tło
trochę teksty, ale nie w aż tak dużym stopniu - chociaż to jebadło i kilka innych tego typu krindzów to
głównym problemem jest to że Mesikowi brakuje luzu przy delivery i po prostu stęka przeokrutnie
i to nie tylko na tym projekcie, a od dłuższego czasu - jak mu się włącza ta jego maniera to
najgorsze to jest kurwa na świecie
rozumiem że to wszystko ma za zadanie ubarwiać jego flow, pomagać w łamaniu wersów i tak dalej, ale nie tędy droga
mógł te bity oddać Peziowi który sobie wlatuje na luziku na takie brzmienia bo są kurwa o galaktyke lepsze niż to co Auer wysmażył na Współczesnej
chociaż ta jego zwrotka tutaj to też typowy mid - w stylu; bit pasuje, kolega prosi, deadline jutro
Paulina
- bezsprzeczny highlight projektu
ani tym bardziej solidna warstwa produkcyjna która w znacznej większości stanowi dość ciekawe tło
trochę teksty, ale nie w aż tak dużym stopniu - chociaż to jebadło i kilka innych tego typu krindzów to
głównym problemem jest to że Mesikowi brakuje luzu przy delivery i po prostu stęka przeokrutnie
i to nie tylko na tym projekcie, a od dłuższego czasu - jak mu się włącza ta jego maniera to
rozumiem że to wszystko ma za zadanie ubarwiać jego flow, pomagać w łamaniu wersów i tak dalej, ale nie tędy droga
mógł te bity oddać Peziowi który sobie wlatuje na luziku na takie brzmienia bo są kurwa o galaktyke lepsze niż to co Auer wysmażył na Współczesnej
chociaż ta jego zwrotka tutaj to też typowy mid - w stylu; bit pasuje, kolega prosi, deadline jutro
Paulina
-
impertynencki
Odpaliłem sobie tę płytkę po dłuższym czasie i wchodzi świetnie. Mam wrażenie, że dużo lepiej niż w czasie w którym płyta miała premierę. Większość tych bitów kojarzy mi się raczej ze słońcem, co w dzisiejszej aurze znacząco zwiększa przyjemność z odsłuchu. Mimo, że nie jestem fanem ostatnich albumów Piotrka to uważam, że tym albumem ostatecznie udowodnił, że na polskiej scenie nie ma wszechstronniejszego i ciekawszego rapera od niego.
Nie zgodzę się, żeby Pezet miał coś lepszego zrobić z tymi podkładami, nikogo w kraju nie stać na zrobienie takiej przyjemnej rapowo - momentami popowej płyty.
Nie zgodzę się, żeby Pezet miał coś lepszego zrobić z tymi podkładami, nikogo w kraju nie stać na zrobienie takiej przyjemnej rapowo - momentami popowej płyty.
najlepsze dni uciekają nam na właśnie dziś
- sugarhill_notausgang
Jaką mam bekę, że nie sprzedali limitowanego nakładu
Wiadomo ludzie nie doceniają geniuszu.
A pudełko nie świeci w ciemności.
Wiadomo ludzie nie doceniają geniuszu.
A pudełko nie świeci w ciemności.
Przyszedłem po czasie poczytać skrajne opinie o albumie i dorzucam od siebie propsy za jedną z lepszych płyt Mesa
dooM#, Niedociągi warszawskie, 180 stopni najlepsze, a i większość bitów wypierdala z kapci
- sugarhill_notausgang
Z kronikarsko-hejterskiego obowiązku donoszę, że zostało jeszcze prawie 800 sztuk limitowanego nakładu i żeby go w końcu wypchnąć z magazynu, Alkopoligamia obniżyła cenę płyty o 40%. Można zamawiać za 29 zł.
Czy to jest tak, że ta płytka to udokumentowanie ostatniego kawalerskiego i używkowego etapu w życia Meza przed przejściem w ojcostwo?
Fajne są rzeczy tam i za 30 dyszki bym w normalnych warunkach kupił ale jestem tak zażenowany Mesem ostatnio, że no chyba nie jednak
Fajne są rzeczy tam i za 30 dyszki bym w normalnych warunkach kupił ale jestem tak zażenowany Mesem ostatnio, że no chyba nie jednak
"Odkąd umarłem" jest świetne
Izrael wciąż okupuje Palestynę
Amerykański rząd to żenujące świnie
Nie lubi Polaków raper Eminem
Dla mnie jest tylko żenującym skurwysynem
Amerykański rząd to żenujące świnie
Nie lubi Polaków raper Eminem
Dla mnie jest tylko żenującym skurwysynem
Moja ulubiona płyta roku 2020. Na melanżach napierdolony regularnie prezentuję swoje skillsy wokalne śpiewając ludziom #doom
-
frontkick
Kurcze no z jednej strony bardzo mi sie podobala ta plytka i moglbym kupic ale zaraz mi sie przypominaja te wszystkie zenujace wersy ktorymi Mes tutaj sypie, strasznie to glupie zeby jakies toksyczne wysrywy wrzucac w numer w imie konceptu ze okk odtwarzam mindset sprzed 15 lat, akurat raz mu sie trafila spojna brzmieniowo plyta to musial tak odjebac
Instrumentale bym kupil w ciemno a tak to nwm jeszcze sie zastanowie
Instrumentale bym kupil w ciemno a tak to nwm jeszcze sie zastanowie