Ogólna dyskusja o grach i konsolach

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
Jiigsi
good kid

Re: Ogólna dyskusja o grach i konsolach

Post autor: Jiigsi »

Te coś do vr'a, żeby pograć w tetrisa nowego (bowdown)
last.fm

She gon' make me feel nice, jiggy jiggy on deck
I got bare gyal 'round, jiggy jiggy on deck
Awatar użytkownika
matejko

Post autor: matejko »

stało sie, sprzedałem x boxa hehe, czas na ps4
Ich bin unterwegs nachts in Berlin
Ich hab' kein'n Bock meine Waffe zu zieh'n
Radzinho

Post autor: Radzinho »

Jakie gry polecacie?
Mam swoją listę, ale na pewno znacie więcej tytułów godnych uwagi.
Fifa, God of War, Assassin's Creed, Tekken, Wiedźmin 3, Batman, Marvel's Spider-man...co jeszcze?
Awatar użytkownika
Chojny

Post autor: Chojny »

dark souls
Awatar użytkownika
Jiigsi
good kid

Post autor: Jiigsi »

Celeste, Hollow Knight, Shovel Knight, Devil May Cry 5, Metal Gear Solid Phantom Pain, Mutant Year Zero, God of War, Red Dead Redemption 2, Super Meat Boy, Speedrunners (jak masz ziomka do pogrania), Total Wary kocham, Undertale, What remains of Edith Finch, Sonic Team Racing. To z tych co mam teraz zainstalowe i każdą mogę polecić z całego serca. Mogę polecić jeszcze bardzo dużo, ale ciężko tak rzucać bez tematu

Jeszcze dead cells bo to kozak gierka jest a zapomniałem
last.fm

She gon' make me feel nice, jiggy jiggy on deck
I got bare gyal 'round, jiggy jiggy on deck
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

Bloodborne, Ratchet and Clank, The Last Of Us [akat w plusie masz], Yakuza 0 [a potem reszta jak siadzie], Nier Automata, Persona 5, Journey, RDR2, GOW3:Remaster, Alienation [XD], Monster Hunter: World [duzy dodatek teraz wyszedl], w Apexika sobie postrzelaj troche, Unchartedy stare, a jak nie to chociaz 4 + dodatek [imo lepszy niz 4], Resogun, Gravity Rush 1 i 2, Overcooked do pogrania z kims,

a jeszcze masz Horizon z dodatkiem i Days Gone i The Last Guardian, a jak kiedys miales konsole to Spyro, Crash i niedlugo MediEvil
Obrazek
Awatar użytkownika
Rupert
Bodo

Post autor: Rupert »

bloodstained ritual of the moon KOZAK SZPIL JAK KTOŚ KOCHA CASTELVANIE JAK JA SPRAWDZAJCIE TO MORDECZKI
Gusher

Post autor: Gusher »

BouncedDuck5106 pisze: 24 wrz 2019, 7:29 3. Ja dzielę się z użytkownikiem Jarekk, i wszystko działa jak należy.
Sorry ze dopytuje - tzn, ze macie wspolna bibliotekę gier, ale możecie w nie grac niezależnie (tzn obaj w tym samym czasie)? Na osobnych kontach? Np majac jedna kopie FIFY możecie miedzy soba meczyk online?
Obrazek
Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec »

Dokładnie. Działa tylko pomiędzy dwoma osobami. Można się dzielić nie tylko grami, ale także kontem Gold.

Ktoś wyżej wspomniał dead cells, podbijam, super gierka.

Awatar użytkownika
mateko
Waste Management

Post autor: mateko »

999 zł za XBOX One S 1TB plus cztery gry w tym nowa FIFA to dobra okazja? Nigdy nie interesowałem się tym tematem, ale chyba zdecydowałem się w końcu coś kupić.

Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Peyton

Post autor: Peyton »

Oculus Quest staje się hybrydowymi goglami VR, rozkurwiając rynek w drobny mak. Nadal będzie można grać bezprzewodowo, ale też będzie opcja podłączenia kablem do kompa, w celu poszerzenia biblioteki gier + lepszej grafiki i performance'u. No kurcza paka, jaram się w chuj i czuję, że to była dobra inwestycja.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
kshaq

Post autor: kshaq »

... i nadal nie ma gier vr, które jakością dorównywały by grom nie-vr, jednocześnie wykorzystując potencjał technologii :dunno:
Awatar użytkownika
ranopano

Post autor: ranopano »

Peyton pisze: 26 wrz 2019, 11:11 Oculus Quest staje się hybrydowymi goglami VR, rozkurwiając rynek w drobny mak. Nadal będzie można grać bezprzewodowo, ale też będzie opcja podłączenia kablem do kompa, w celu poszerzenia biblioteki gier + lepszej grafiki i performance'u. No kurcza paka, jaram się w chuj i czuję, że to była dobra inwestycja.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
jak sie ma valve index do tego ?
BouncedDuck5106

Post autor: BouncedDuck5106 »

mateko pisze: 26 wrz 2019, 10:34 999 zł za XBOX One S 1TB plus cztery gry w tym nowa FIFA to dobra okazja? Nigdy nie interesowałem się tym tematem, ale chyba zdecydowałem się w końcu coś kupić.

Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka
Bdb, używki one s 500gbchodza po 600zl z jednym padem, więc za 400zl więcej masz nową konsole, 500gb większy dysk, pada i gry warte ponad 300zl luzno
Awatar użytkownika
mateko
Waste Management

Post autor: mateko »

Dzięki.
Awatar użytkownika
Peyton

kshaq pisze: 26 wrz 2019, 11:17 ... i nadal nie ma gier vr, które jakością dorównywały by grom nie-vr, jednocześnie wykorzystując potencjał technologii :dunno:
Ale czy gry VR w ogóle starają się konkurować z grami AAA z pełnoprawnych gaming-platform typu konsole/PC? Wg mnie to jest po prostu inne medium, z innym contentem. Gry są robione prostsze, bo osobiście nie znam osoby, która mogłaby grać na VR dłużej, niż 2h, no to po co tasiemce. Na konsolach? Sesje paręnastogodzinne easy. Niesprawiedliwym byłoby powiedzenie jednak, że nie ma dobrych gier na VR. Pierwsze z brzegu, które przychodzą mi do głowy,a jest ich sporo więcej - Superhot VR, Space Pirate Trainer, Racket:NX, Beat Saber, Creed: Rise to Glory, Racket Fury, Robo Recall. Każda z tych gier powoduje u mnie naprawdę mocny opad szczeny, którego z kolei w grach na PS4(pro) nie doświadczam, jakkolwiek ta gra nie byłaby dobra. Te platformy (gaming platformy vs VR) nie są równe i prawdopodobnie - jeszcze baardzo długo nie będą. Ale czy mi osobiście to przeszkadza? Ni chuja ;). Nie mam takiej potrzeby.
ranopano pisze: 26 wrz 2019, 11:37 jak sie ma valve index do tego ?
Nie wiem, nie miałem żadnego kontaktu z Valve Index, bo chciałem bezprzewodowe gogle (nie mam kompa do grania w domu). Na pewno mają fajniejsze kontrolery z lepszym trackingiem dłoni/palców, natomiast co do reszty - no idea. Wiem na pewno, że Oculus (Quest) tym ruchem rewolucjonizuje rynek VR i bankowo będzie teraz najbardziej opłacalną opcją. Fajnie, że jeśli ktoś będzie miał ochotę pograć sobie w bardziej wymagające gry, z lepszą grafiką - może podpiąć się do kompa, a jeśli będzie chciał grać w słabszej jakości, ale bezprzewodowo - nadal będzie mógł to robić. Coś jak Nintendo Switch, tylko VR :D
Aka M

Post autor: Aka M »

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Ostatnio zmieniony 03 paź 2020, 6:26 przez Aka M, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kshaq

Post autor: kshaq »

Peyton pisze: 26 wrz 2019, 11:59 Każda z tych gier powoduje u mnie naprawdę mocny opad szczeny
To kwestia nowości technologii. Przyzwyczaisz się, jak do każdej, i pozostaną dema technologiczne nie mające zbyt wiele do zaoferowania. Może poza perełkami w stylu superhot, bo to przecież most innovative shooter i've played in years :dunno:
Awatar użytkownika
ToMojaStaraKsywka

Post autor: ToMojaStaraKsywka »

Radzinho pisze: 25 wrz 2019, 19:54 Jakie gry polecacie?
Mam swoją listę, ale na pewno znacie więcej tytułów godnych uwagi.
Fifa, God of War, Assassin's Creed, Tekken, Wiedźmin 3, Batman, Marvel's Spider-man...co jeszcze?
seria Darksiders i Shadow warrior
Awatar użytkownika
Peyton

kshaq pisze: 26 wrz 2019, 13:02
Peyton pisze: 26 wrz 2019, 11:59 Każda z tych gier powoduje u mnie naprawdę mocny opad szczeny
To kwestia nowości technologii. Przyzwyczaisz się, jak do każdej, i pozostaną dema technologiczne nie mające zbyt wiele do zaoferowania. Może poza perełkami w stylu superhot, bo to przecież most innovative shooter i've played in years :dunno:
serio nie wiem jakim mianem było opisywane Superhot / SuperhotVR, bo to było moje pierwsze zetknięcie z tą grą, zupełnie nie interesując się nią wcześniej. Pomijając bardzo dużo gównianych gier, nie wiem czy miałeś okazję zagrać w którąś z wymienionych przeze mnie gier (zwłaszcza na bezprzewodowych goglach VR, co też robi robotę), aczkolwiek jak dla mnie, nie wygląda to już jak dema technologiczne, a pełnoprawne produkty przeznaczone na tę konkretną platformę.
Tak jak wspominałem - według mnie, VR nie stara się konkurować z konsolami, no bo po co. To po prostu inne medium do grania. Inne, a więc nie każdego przekonujące, co nie oznacza, że (obiektywnie patrząc) - gorsze. A jak się to rozwinie za parę lat? Prawdę powiedziawszy, mam to w dupie : D, nie myślę o tym. Dla mnie istotne jest, że na moment kupna i dzień dzisiejszy, granie sprawia zarówno moim bliskim/znajomym, jak i mnie samemu, sporo frajdy, a o to przecież w tym chodzi ;). Nie o porównania do innych technologii / konsol, a o to, czy płynie z tego fun. Jeśli tak -> test passed.
ODPOWIEDZ