Bieganie

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Awatar użytkownika
badi
BIZNESMENEL

Re: Bieganie

Post autor: badi »

ja wczoraj dyszka ale w godzine i pierwsze pięć kilometrów pod wiatr (kurewski) z tempem bardzo powolnym a drugie 5km z wiatrem i krecikiem, który już majty lizał z tempem 5:00 na minute
Awatar użytkownika
the badman
Artysta

Post autor: the badman »

Najgorsza opcja, mnie kiedyś a tak przycisnelo że już koniec a do domu kurwa z 7km, pierwszy i mam nadzieje ostatni raz srałem na jakichś działkach pod drzewem xd
Flavs

Post autor: Flavs »

Witam sportowych świrów, zegarek do biegania ? Powiedzmy ze średniej półki, coś ktoś poleca i opisze krótko dlaczego X a nie Y ?
Awatar użytkownika
trez

Post autor: trez »

Garmin z serii forerunner. Kwestia kto jakich bajerów oczekuje.
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Post autor: mql »

zdecydowanie +1, jestem bardzo zadowolony z forerunnera 245
hasacz

Post autor: hasacz »

Ja mam tego najtańszego (chyba 45) i też polecam, do takiego luźnego bieganka wystarczy w zupełności
BouncedDuck5106

Post autor: BouncedDuck5106 »

Biega ktoś może w Nimbusach 25? Albo jakieś inne buty mające topowa amortyzację? Ostatnio biegałem w ub22, ale może coś lepszego bym sobie kupił, zwłaszcza że adidas przestał się już wyróżniać ceną.
Awatar użytkownika
trez

Invincible od Nike. Sam preferuję jednak pegazusy, odrobinę mniej amortyzacji.
SLAFF

Post autor: SLAFF »

Z ciekawości sprawdziłem se te asicsy i za prawie tysiaka to one powinny urywać pół minuty na kilometrze plus robić jajecznicę na boczku. Sam od roku śmigam w pegasusach 39 i pomimo 1500 przebiegu wciąż wyglądają i działają dobrze. Jak dla mnie dobry stosunek ceny do jakości jak się je powinie za 3 stówki w promce, bo za retail ponad 5 stów to wiadomo, że chujnia.
Awatar użytkownika
trez

Pegazusy często na promkach na zalando lounge poniżej 3 stówek. Bardzo trwałe, mam jakieś starsze modele i używam na rower. Wystarczy przeprać i jak nowe, ale już bez tej amortyzacji.
bonzaj

Post autor: bonzaj »

A może coś z marki Saucony np. SAUCONY Triumph 20 lub Triumph 21?
Polecam markę Saucony ale tego modelu z max amortyzacją nie miałem na nogach.

Awatar użytkownika
checollada

Post autor: checollada »

Ja teraz biegam w Asics Nimbus, mogę polecić ze względu na amortyzację i wygodę, moje ulubione buty ostatnio. No i ni kosztują 1000zl, na outlecie Asics w fajnych cenach były
Awatar użytkownika
wujot
ave

Post autor: wujot »

biegasz z tymi połamanymi rękoma? Szacun
WÓDA KOKS KOBIETY
LEGIA SPORT BALETY
Awatar użytkownika
checollada

Post autor: checollada »

w chwili obecnej nie jestem w stanie biegać, biegałem do przedwczoraj, przepraszam za niedopowiedzenie
2do5

Post autor: 2do5 »

SLAFF pisze: 19 sty 2024, 11:55 Z ciekawości sprawdziłem se te asicsy i za prawie tysiaka to one powinny urywać pół minuty na kilometrze plus robić jajecznicę na boczku. Sam od roku śmigam w pegasusach 39 i pomimo 1500 przebiegu wciąż wyglądają i działają dobrze. Jak dla mnie dobry stosunek ceny do jakości jak się je powinie za 3 stówki w promce, bo za retail ponad 5 stów to wiadomo, że chujnia.
No ja zamieniłem właśnie ultraboosty na pegasusy i jest zdecydowanie lepiej, w sensie system podeszwy w adidasach jest całkiem ok, natomiast górna część buta na wysokości sznurówek przy dłuższym treningu kurewsko ugniata stopę, a luzować obuwie podczas biegania to jakieś nieporozumienie, za to w nike mega komfort.
BouncedDuck5106

Post autor: BouncedDuck5106 »

Hmm, zależy które ultraboost, bo ja biegałem w 22 i nic takiego nie czułem a mam dość wysokie podbicie. No ale to pewnie indywidualna kwestia.

Ogólnie na czasie mi nie zależy (a w sumie może powinno w końcu), no ale zazwyczaj sobie spokojnie truchtam około 10km w tempie 5/1. No i też jestem dość ciezki, i bieg opieram na sile nóg, które bardziej przypominają nogi sprintera z USA na sterydach niż jakiegoś maratończyka xd optymalnie to by chyba było kupić coś na długie biegi z max amortyzacja i ewentualnie drugie na jakieś ewentualne starty. Kusily mnie trochę prime x2 ale raz, że w sumie to trochę jak doping a dwa buty za 1300zl to już trochę odkleja dla amatora.

Zastanawiałem się jeszcze nad Hokkami, miał ktoś może? I jak tak to jak z jakością?

E: na outlet asics są obecnie promocje z kodem OABDAY-YFC-BBS-SMB-SMD plus można 10 procent jeszcze na nowe konto zrobić, sam się skusiłem na nimbusy 25 i Novablast3, mimo że wcześniej jeszcze kupiłem newbalance more v4 xd
2ps__

Post autor: 2ps__ »

buty do biegania 10 km +, zalezy mi głownie na tym żeby byly lekkie, biegam w dużej mierze po ścieżce leśnej więc amortyzacja nie jest tak ważna, cena nie gra roli help pls, sprawdzałem te pegasusy i wszystko co tu wymienialiście ale dla mnie to jest kurwa za cięzkie wszystko :c
Awatar użytkownika
trez

Jak tobie pegazusy za ciężkie to może poszukaj typowo lekkoatletycznych z kolcami. A na poważnie to hoka/saucony ma jedne z lżejszych butów.

Sprawdź sobie na https://runrepeat.com/ pod względem wagi.
bonzaj

Post autor: bonzaj »

2ps__ pisze:buty do biegania 10 km +, zalezy mi głownie na tym żeby byly lekkie, biegam w dużej mierze po ścieżce leśnej więc amortyzacja nie jest tak ważna, cena nie gra roli help pls, sprawdzałem te pegasusy i wszystko co tu wymienialiście ale dla mnie to jest kurwa za cięzkie wszystko :c
Hoka, Asics ewentualnie Saucony lub Adidas jeśli zależy Ci na wadze. W każdej z marek znajdziesz model butów poniżej 280g.

Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Lowrider
Moderator

Post autor: Lowrider »

no ja mam te nimbusy 25 co się ziomal wyżej pytał, dla mnie półka wyżej niż 24 czy cokolwiek z innej serii asicsa co mierzyłem, pod kątem komfortu rozumianego jako "o kurwa ale mięciutko" to przepaść była

za to jakość im się chyba spierdoliła bo po paru miechach mi się jeden przetarł na pięcie i kostce i ostatnio jak spotkałem ziomka w takich samych i coś pogadaliśmy to on mówi, że to samo ma

a tak to nwm może hoki może nb1080 ale nie miałem to się nie bd wypowiadać jakoś twardo, podjedź se do jakiegoś sklepu biegacza i pomierz najlepiej :joint:
ODPOWIEDZ