TIBIA
Moderator: con shonery
Re: TIBIA
od wczoraj Yalahar jest częścią FACCa, wenezuelczycy w 7 niebie pewnie
ciekawe czy to zapowiada jakieś dalsze zmiany "monetyzacji" i zachęcenia graczy do pozostawania przy grze
wydaje mi się że jakiś czas temu latały jakieś dane które mówiły że premium to jakiś mały % ich dochodu więc miałoby to sens
ja przez długi czas regularnie lubiłem sobie wbijać na te powiedzmy 3 miesiące w roku, głównie podczas zimy żeby codziennie coś tam pobić przez te 2h zielonej staminy, po tym okresie zwykle albo mi się nudziło albo miałem inne rzeczy do roboty więc przestawałem płacić premke bo szkoda mi było nawet tej drobnicy na coś czego bym używał max raz-dwa razy w tygodniu - gdyby więcej rzeczy było otwartych w ramach FACCa to pewnie bym sobie wbijał zrobić jakiegoś hunta albo nawet bestiarke dla relaksu co kilka dni i pewnie jest trochę ludzi co ma podobnie
ciekawe czy to zapowiada jakieś dalsze zmiany "monetyzacji" i zachęcenia graczy do pozostawania przy grze
wydaje mi się że jakiś czas temu latały jakieś dane które mówiły że premium to jakiś mały % ich dochodu więc miałoby to sens
ja przez długi czas regularnie lubiłem sobie wbijać na te powiedzmy 3 miesiące w roku, głównie podczas zimy żeby codziennie coś tam pobić przez te 2h zielonej staminy, po tym okresie zwykle albo mi się nudziło albo miałem inne rzeczy do roboty więc przestawałem płacić premke bo szkoda mi było nawet tej drobnicy na coś czego bym używał max raz-dwa razy w tygodniu - gdyby więcej rzeczy było otwartych w ramach FACCa to pewnie bym sobie wbijał zrobić jakiegoś hunta albo nawet bestiarke dla relaksu co kilka dni i pewnie jest trochę ludzi co ma podobnie
mi się wydaje że wystarczyłoby zostawić zablokowany offline training, bonus exp ze staminy + te "najważniejsze" questy i może jeszcze opóźnić dostępów do terenów z nowych aktualizacji na rok czy coś i by im się to raczej negatywnie nie odbiło na przychodach bo ci co płacą by dalej płacili za to, a ludzi na pewno by przybyło co long term mogłoby nawet zwiększyć dochód - główny zarobek teraz i tak jest pewnie ze stawiania nowych serwerów
no nie da się w to grać aktualnie, gierka wygląda jak single-player z okazjonalną interakcją, a czasami przebiegają jakieś okazy na 1000 levelu, gdzie ta postać stanowi pewnie większość ich majątku, normalnej "średniej" populacji graczy już nie ma
ja low lvl knight teraz zacząłem na serwerze polskim polecanym przez jednego z użytkowników tego forum i fajnie się gra nawet solo jakieś kwesty porobić od zera czy coś, zobaczymy jak dalej w las i czy będę miał ekipe żeby jakieś low lvlowe kłesty porobić na przykład poi czy coś
Ciekawostka, od jakiegoś czasu Cipsoft wziął się za graczy, którzy korzystali z różnych botów/macro i usuwa całe konta. Dzisiaj usunięty został top 1 knajt (11 w rankingu najwyższych lvli bez podziału na profesje). Na faweli pewnie żałoba
- piernikowyskoczek
ładne levele kręcą widzę
https://www.tibia.com/community/?subtopic=highscores
Dodano po 1 minucie 28 sekundach:
szanuję tego top1 druida, bo na open pvp ten level kręci, na nonpvp ciumcioki zawsze grały
https://www.tibia.com/community/?subtopic=highscores
Dodano po 1 minucie 28 sekundach:
szanuję tego top1 druida, bo na open pvp ten level kręci, na nonpvp ciumcioki zawsze grały
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
- piernikowyskoczek
gratz
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
teraz cuda można w tej tibii ustawiać, prawie jak na bocie - dla mnie mega spoko odkryciem było jak niedawno się dowiedziałem że pod każdy klawisz na klawiaturze hota możesz sobie ustawić i normalnie na spacji utito tempo i padają nooby szybciutko