Quebonafide

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
VBSW
SZEFITO

Re: Quebonafide

Post autor: VBSW »

"Podobny zabieg jak w ye vs the people. Czuje że wkrótce mocniej pierdolnie. Bez wątpienia ważny utwór. Que, rób wszystko w swoim tempie, bez pośpiechu, najważniejsze że dałeś nam znak że to nie koniec tej wspaniałej muzycznej przygody. Peace"

Ktoś potwierdzi? Wstyd się przyznać, ale jeszcze nie sprawdzałem Kanye'go.
Sąd mnie tu nie rusza, sądzi tylko Pan
Bieda czy bogactwo - oba smaki znam

https://vocaroo.com/14RhCQilMVzv
Mko21

Post autor: Mko21 »

co za gówno :sleep: ,ale pewnie fani polskiego rapu z chujem w uchu i tak spropsują
Nie pal jointów, nie pal wiader, pal aluminium i majkę czasem walnij w kabel
Awatar użytkownika
Whtn

Post autor: Whtn »

Ależ śmierdzące gówno
PS. Po odsłuchu wiedziałem, że jeżeli ktoś to spropsuje to będzie to [mention]daveyo[/mention] zazdroszczę, od serca zazdroszczę umiejętnością zajarania się nawet takim gownem
svlv96

Post autor: svlv96 »

Track spoko, ale nie jest to jakaś bomba. Ale ważne że ruszyło, ciekawe czy wpierdoli się z premierą przed Białasa.
Awatar użytkownika
niuhniuh

Post autor: niuhniuh »

Od Ezoteryki słyszymy bez przerwy jak chujowo jest być znanym :wall: Szkoda, że z Que się zrobił taki płaczek.
Awatar użytkownika
Krynew

Post autor: Krynew »

Lubię Que, ale jak na tyle czekania wraca z takim czymś to dej pan spokój.

Edit: Smokowski (dziennikarz) napisał, że słyszał już więcej numerów z tej płyty, więc pewnie lada moment wleci jakiś preorder
Ostatnio zmieniony 07 lut 2020, 16:14 przez Krynew, łącznie zmieniany 2 razy.
Kocham, pozdrawiam
daveyo

Post autor: daveyo »

[mention]Whtn[/mention] No, ale powiedz mi co w tym tracku ma się nie podobać? Gość na spokojnie wszedł z kawałkiem po przerwie i opowiada co się u niego działo, jak się czuje, emocje itp. Równie dobrze mógł wrzucić posta na facebook'u i tyle, a postanowił przelać to na papier i wrzucić jako track. Uważam, że jest to kawałek typowo pod ludzi, którzy po prostu szanują tego artystę i starają się go zrozumieć i poczuć to samo, a nie dla przypadkowego słuchacza, który chuj wie czego oczekuje i zatrzymał się na Eklektyce.
moxxi

Post autor: moxxi »

Równie dobrze mógł wrzucić posta na facebook'u i tyle, a postanowił przelać to na papier i wrzucić jako track.
No to rzeczywiście, łaskawca z naszego pana raper Quebonafide :neutral:
Biorę pałe i załatwiam nocą sprawe
kshaq pisze: 26 paź 2020, 19:53 Jeżeli te kilka straconych lat było potrzebne, żeby młodzi w tym kraju zaczęli walczyć o swoją wolność, to I ain't even mad.
Awatar użytkownika
VBSW
SZEFITO

Post autor: VBSW »

W sumie może znowu zrobi dodatek do głównej płyty jak to było - "Dla fanów Eklektyki" czy "Dla fanek Euforii" i tam może się znaleźć. Mimo, że idealnie pasuje na intro albumu.

Dziwi mnie fakt, że teraz to wyszło. Z różnych źródeł słyszałem, że pierwszy kawałek z nowego albumu ma wlecieć - w marcu.
Sąd mnie tu nie rusza, sądzi tylko Pan
Bieda czy bogactwo - oba smaki znam

https://vocaroo.com/14RhCQilMVzv
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

nuda, drugi vnm się robi, zaraz zacznie nawijać o fosie
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

[mention]daveyo[/mention] może to, że po jednym przesłuchaniu nie chce się tego wracać? Jestem sławny, interesują się moim życiem, zarobiłem kupę forsy, mam przez to skrzywioną psychikę - no co ty nie powiesz, pierwszy raz to słyszę :sleep: Ani to nie jest ujęte w ciekawy sposób, ani to jakoś mega fajnie nie brzmi, ot przeciętny/dobry kawałek jakich mnóstwo. Dziwisz się, że ludzie nie traktują cię poważnie, jak kurs na to, że napiszesz, że kolejny kawałek od Quebo jest zajebisty można już w tej chwil ustalić na 1,01?
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
simson

Post autor: simson »

Spoko kawałek, patent z lekarzem jak na marmurze u taco, nawet podobny głos
moxxi

Post autor: moxxi »

pewnie dlatego że to taco
Biorę pałe i załatwiam nocą sprawe
kshaq pisze: 26 paź 2020, 19:53 Jeżeli te kilka straconych lat było potrzebne, żeby młodzi w tym kraju zaczęli walczyć o swoją wolność, to I ain't even mad.
Awatar użytkownika
Opieronie

Post autor: Opieronie »

Mam pieniądze/jestem znany - źle, nie mam pieniędzy/nie znają - źle. Ktoś kiedyś tym raperom dogodzi?
ljzr96

Post autor: ljzr96 »

Dać Aviego do tego bitu.
Nic ciekawego. Zdziwko Quebo mnie dziwi z tym mainstreamem, że każdy przestał go "kochać", skoro lirycznie mocno obniżył loty.
Smokowski na Twitterze napisał, że słyszał co nieco z nowej płyty, a więc to nie jest jednorazowy powrót.
Awatar użytkownika
Dolarydolary

Post autor: Dolarydolary »

Wy serio myśleliście ze on nagra Hype 2 , Prowo 2? :shock: To ma trafić do nieszczęśliwie zakochanych nastolatków z depresja a nie do wariatów z ławeczkiii eloooo
daveyo

Post autor: daveyo »

oldschool pisze: 07 lut 2020, 16:19 jak kurs na to, że napiszesz, że kolejny kawałek od Quebo jest zajebisty można już w tej chwil ustalić na 1,01?
Tak samo ja mogę powiedzieć, że kolejny kawałek od Quebo będzie tutaj skrytykowany przez większość ludzi więc daruj sobie takie gadanie.
Awatar użytkownika
afterlight

Post autor: afterlight »

niuhniuh pisze: 07 lut 2020, 16:10 Od Ezoteryki słyszymy bez przerwy jak chujowo jest być znanym :wall: Szkoda, że z Que się zrobił taki płaczek.
tez mnie to juz strasznie meczy no i niby kminie to ze nawijanie musi byc the realest kurwa tylko i wylacznie to co teraz w moim zyciu bez wkret i póz ale tez z drugiej strony jak ma byc caly material znowu pierdolenie o tym ze slawa be jest hujowo kiedys to bylo yeah to moze lepiej zeby ta przerwa dluzej potrwala jednak az nie wroci mu jakas stabilnosc emocjonalna i znow pierdolnie jakies kawalki bez spiny i trzesacego sie glosu zeby tego sie chcialo sluchac i do tego wracac bo na pewno ten pazur nadal ma i jak tylko sie ogarnie znowu moze rozpierdalac to jest pewnik

a no i obowiazkowo przypominam ze uzytnik daveyo nadaje sie tylko i wylacznie do permabana
muszę kupić sobie buty do biegania
to nie wystarczy, buty do zapierdalania
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

daveyo pisze: 07 lut 2020, 16:24
oldschool pisze: 07 lut 2020, 16:19 jak kurs na to, że napiszesz, że kolejny kawałek od Quebo jest zajebisty można już w tej chwil ustalić na 1,01?
Tak samo ja mogę powiedzieć, że kolejny kawałek od Quebo będzie tutaj skrytykowany przez większość ludzi więc daruj sobie takie gadanie.
Chuja prawda, jak nagra coś dobrego, to pierwszy będę, żeby go propsować. Taką płytę Bedoesa z Lankiem uważam za album na 2-3/10, ale np. 1998 to zajebisty numer i potrafię to przyznać (tak jak i to, że na początku mi się nie podobał).

Dam ci taką analogię, jak zamawiasz jedzenie to ja np. oczekuję dobrego smaku, a tobie wystarczy, że będzie ciepłe i że ktoś się starał je gotując.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Dolarydolary

Post autor: Dolarydolary »

Nie jaką by tą płytę nagrał to platyna co najmniej w preorderze :cool:
ODPOWIEDZ