Kartky

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Dolarydolary

Re: Kartky

Post autor: Dolarydolary »

FÜRDIEGANG pisze: 12 lis 2019, 16:53 przekopiuje sobie swoja wypowiedz od flinta wlasnie

Zaskakująca cisza nastapiła w polskim rapowym środowisku dziennikarskim. Popkiller zero, newonce zero, liderzy opinii z youtube'a (pozdro Yurkosky sprzedajny byku, wiem ze to czytasz) bagatelizują sprawe, raperzy z wytwórni bronią kata. Hajsik i tak się będzie kręcił a co tam.

Jeżeli faktycznie sprawa ucichnie, żadna ze stron nie posunie się do jakichkolwiek wypowiedzi, oświadczeń to tylko utwierdzi mnie w przekonaniu że żyje w jebanym średniowieczu , gdzie lanie kobiet jest na porządku dziennym, pierdole te środowisko i pierdole taka kulturę.
Awatar użytkownika
Whiskiz

Post autor: Whiskiz »

Awatar użytkownika
abe

Post autor: abe »

weźcie proszę już nie wrzucajcie tego idioty bobera... miejmy nadzieję że to wszystko pójdzie dalej i zrobi się o tym jeszcze głośniej niż jest. brawo ślizgawka!
twenty thousand on my watch 'cause I needed time
3zlote

Post autor: 3zlote »

Dziwnym trafem zazwyczaj tak wygadany Hype jakoś tak cicho siedzi (hmm, może dlatego, że współpracuje z QQ) i wrzucił jedynie info o komentarzu Filipka w tej sprawie. No nie wiem jak dla Was, ale dla mnie żenujące i typ trochę stracił w moich oczach, chociaż lubiłam go za sposób, w jaki swój fanpage prowadzi.
luilefleur

Post autor: luilefleur »

Coś widzę, że lubimy szybko osądzać, szczególnie, że sporo tu postów typu "nie podoba mi się jego muzyka, więc jebać go, niech idzie siedzieć. Pewnie zostanę zlinczowany, ale spróbujmy podsumować fakty
1. Sprawy z przeszłości
Często pojawia się temat "Ludzi z Bytomia", że podobno Kartky owalił kogoś na kasę itp. Kuba o tym napisał kiedyś, że nie będzie ich komentował bo co raz coś takiego wyskakuje i go to śmieszy. Moim zdaniem wyglądało to od zawsze na dopierdalanie się do gościa który się stamtąd wybił, a innym się nie udało, to nakręcają takie gadki, aby tylko dowalić. Fakt, mógł komuś hajsu nie oddać (widziałem info o ponad 100k, trochę się wierzyć nie chce, że ktoś o taką kase potem nie walczył w sądzie itp.), mógł jakieś inne akcje odwalić, tak jak każdy, moim zdaniem to o niczym nie świadczy.
Co do Kasi Grzesiek i innych dziewczyn Kartky'ego, jedyne co mamy to "ktoś mi powiedział, że widział to i to". Czyli nic, mogło coś być, ale często takie historie są przekoloryzowane, do tego info z drugiej ręki może być inne niż oryginalna historia, dopóki nie wypowiedzą się osoby które tam były, to nic nie ma.
2. Viktoria
Dziewczyna wrzuca oskarżenia o znęcanie się nad nią. I to nie powinno być olane, bo to poważna sprawa. Ale znowu, jedyne co mamy to jej słowa, nic więcej. Kwit z soru który stwierdza brak obrażeń zewnętrznych, jest na nim napisane tylko to co ona powiedziała. Zdjęcie z siniakiem, który mógł powstać w jakikolwiek sposób. Opowieści o tym jak ponoć ktoś wiedział, ale nie reagował bo 'to ich sprawa'. No i screeny ich rozmów, które wyglądają jak normalne wiadomości nawalonego czy naćpanego gościa którego laska oskarża o coś. Więc znowu absolutnie nic nie ma. I tutaj muszę zaznaczyć, że nie twierdzę, że on tego nie robił, bo jeśli tak, to jebać go. Ale wkurza mnie takie osądzanie na podstawie niczego, zbyt wiele widziałem takich sytuacji, że ktoś komuś niszczy życie oskarżając, a wychodzi na to, że nic nie było. A jeśli Viktoria nie ma żadnych dowodów, to nie wiem co chciała osiągnąć upubliczniając to.
Moja opinia jest taka, że lepiej wstrzymać się z samosądem, bo łatkę przypiąć łatwo. I znów nie twierdzę, że Kuba jest niewinny, a Viktoria kłamie. Po prostu nie ma na razie pewności. I myślę, że nigdy mieć nie będziemy. Ale również myślę, że jak na razie wygląda to na bezpodstawny atak. Nie wątpie, że Kartky jest trudny człowiekem do związku i że były różne pojebane akcje, sceny zazdrości itp. Całkiem możliwe, że niektóre z tych rzeczy można by odebrać jako przemoc psychiczną. Ale są też informacje że takie akcje były w obie strony, wychodzą też takie smaczki jak to że ktoś zapłacił za kurtkę i od roku jej nie otrzymał, a za to odpowiadała Viktoria. I również Kartky na gorąco napisał, że ona też mu odwalała akcje jak z domaganiem się wyjazdu na Malediwy. Jaka jest prawda, nie wiem, pewnie leży gdzieś po środku. Ale powstanie kolejna afera, konsekwencje mogą być różne, plotek będzie multum. Dużo ludzi 'ze środowiska' będzie się wypowiadać że niby wiedziało, ale to jest tylko kompromitujące dla nich, bo żadne z nich nie piszę że próbowało z nią rozmawiać i przekonać żeby go zostawiła, a to pierwsze co powinien zrobić człowiek w takiej sytuacji.
Co do tekstów z jego numerów, wspomina czasem o swojej 'złej stronie', bo każdy taką ma, każdy czasem odwali jakąś pojebaną akcje, każdy czasem pokłoci się ze swoją bez powodu czy nawet odreguje na drugiej osobie. A tekst o tym że nie będzie się nikomu spowiadał, czy post na fb że nie będzie się tłumaczył 'randomom' to całkiem zrozumiałe, jakby mnie laska o coś takiego publicznie oskarżyła to również bym się wkurzał za posty które by ludzie o mnie pisali itp, a to że nie mówi że jest niewinny nic nie znaczy, ponoć tylko winny się tłumaczy, a przerzucanie się oskarżeniami publicznie, a nie załatwienie tego osobiście jest słabe.
NIkogo nie tłumacze, apeluje o trochę rozsądku w tej sytuacji. Teraz możecie mnie zlinczować i wyzwać od psychofanów pseudoraperka :roll:
Awatar użytkownika
badi
BIZNESMENEL

Post autor: badi »

PSYCHOFAN PSEUDORAPERKA
kvrxlinv

Post autor: kvrxlinv »

Jestem przekonana, ze w tej całej sytuacji jest jeszcze dziesięć różnych wątków i chuja wszyscy wiemy. W internecie można powiedzieć wszystko tylko ciekawe ile tak naprawdę się mija z prawdą
Awatar użytkownika
suraks

Post autor: suraks »

dell
Ostatnio zmieniony 08 gru 2019, 19:13 przez suraks, łącznie zmieniany 1 raz.
FÜRDIEGANG

Post autor: FÜRDIEGANG »

psychofan pseudoraperka to calkiem delikatne okreslenie na twoj wysryw, pozdro
ex-AlmostDivine

Twój chłopak kaloryfer kurwa, a ja se noszę bojler
No bo jem co chcę, a ten głupek liczy kalorie tak jak drobne
By cię wziąć na randkę i zamówić sałatkę
No naprawdę trochę scam, nie?
Awatar użytkownika
joey

Post autor: joey »

jest i psychofanka pseudoraperka
trójkąt bermudzki wola mokotów
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

[mention]FÜRDIEGANG[/mention], gadałem z Yurkoskym, mocno wkurzony i przede wszystkim zdezorientowany, próbuje cokolwiek wyjaśnić zanim się wypowie, tym bardziej, że zna wszystkich, włącznie z dziewczyną, osobiście, telefony niestety milczą i nikt nic nie wie.
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
Kacper

Post autor: Kacper »

przecież na ten temat wylewają się coraz to nowe informacje z najróżniejszych źródeł, żeby negować je wszystkie trzeba być niespełna rozumu, to już nawet nie jest kwestia psychofaństwa. Na forum pisał nawet koleżka którego panna błagała o reakcje(ale Ty przyjmujesz, że kłamią wszyscy dookoła jednocześnie, a pan pijany raper jest bez winy)

Bober jak się odpalił, jakiej racji ten człowiek nie reprezentuje to i tak mnie wkurwia
kvrxlinv

Post autor: kvrxlinv »

Do tego to jest najlepsze wywinięcie się od odpowiedzialności jakie istnieje xD Rozjebać aferę bo wyszło ze nie wysyła kurtek hit
warn1

Post autor: warn1 »

3zlote pisze: 12 lis 2019, 17:06 Dziwnym trafem zazwyczaj tak wygadany Hype jakoś tak cicho siedzi (hmm, może dlatego, że współpracuje z QQ) i wrzucił jedynie info o komentarzu Filipka w tej sprawie. No nie wiem jak dla Was, ale dla mnie żenujące i typ trochę stracił w moich oczach, chociaż lubiłam go za sposób, w jaki swój fanpage prowadzi.
Zawsze był marionetką, nie ma się co dziwić. Dawno już przestałem śledzić co ten typ ma do przekazania bo pierdoli to za co mu zapłacą. Gdzie znajdę wypowiedź Flinta? Propz za pocisk w stronę Yurkoskiego, 100% prawdy. Jak był beef Tetris vs KaeN to taki wygadany był. A przy Filipek vs Bedoes siedział cicho, bo szkoda żeby ktos z SB przestał z nim gadać i wysłać płytki ;)
Awatar użytkownika
okej

Post autor: okej »

Psychofanki już zaczynają robić trailery swoich „oświadczeń”. Sugerando, że kogokolwiek obchodzi zdanie randomowego karyńska z grupki w internecie :v

https://ibb.co/vBWyXzL
Awatar użytkownika
Whiskiz

Post autor: Whiskiz »

warn1 pisze: 12 lis 2019, 17:24
Zawsze był marionetką, nie ma się co dziwić. Dawno już przestałem śledzić co ten typ ma do przekazania bo pierdoli to za co mu zapłacą. Gdzie znajdę wypowiedź Flinta? Propz za pocisk w stronę Yurkoskiego, 100% prawdy. Jak był beef Tetris vs KaeN to taki wygadany był. A przy Filipek vs Bedoes siedział cicho, bo szkoda żeby ktos z SB przestał z nim gadać i wysłać płytki ;)
https://www.facebook.com/big.flintin

e: kolejny artykul https://skrr.pl/kiedy-wyrywasz-kartky-z ... hsMsKXAnko
Awatar użytkownika
Whtn

Post autor: Whtn »

>śledzenie jakichś jurkoskich i fanpeji rapowych
o kurwa za motzne, chuj wie po co to robicie skoro wszystkie informacje można znaleźć tutaj, a przy okazji nie zdycha się z zażenowania jak podczas czytania wysrywów jakiegoś kstyka czy tam innego zakolastego stuleja :lol:
Awatar użytkownika
obuwie

Post autor: obuwie »

Rzadko tak mam, że ktoś mnie wkurwia samym wyglądem i sposobem bycia. Kartki mnie wkurwiał max. I miałem racje, trzeba ufać przeczuciu.
(⚆_⚆)
Awatar użytkownika
Bubiszon

Post autor: Bubiszon »

Nie jestem tym wszystkim jakoś bardzo poruszony, bo raz ze kartky mi ma takiego pasował dwa, że w Polsce codziennie wiele kobiet dostaje po mordzie na przykład dlatego, że słonce wstaje po lewej stronie. Tylko że tym razem dotyczy to osoby publicznej i nagle ło kurwa poruszenie i 15 minutowy skok masowej świadomości. Ok jest to zachowanie mega chujowe i zasługuje na potępienie i kuźwa, nie wiem, na klątwę papieską i żadne czyny tego nie naprawią. Jebać go jednym słowem. Mnie bardziej boli to że duże portale rapowe dosłownie plują nam w twarz. I stanowią razem jakiś ultrazamknięty establishment zbiorowej adoracji. To miał być rap miała być prawda, a nie chłodna kalkulacja zysków i strat. Wielki props dla Followrap dla Pani Korwin-Piotrowskiej czy dla cgm(choć oni pewnie obliczyli że Flint jest wiekszy niz potencjalny foch od qq). Proponowałbym jakiś bojkot czy inne działania. Ale dobrze wiem ze maja nas w dupie i najważniejsze to robić sieczkę gimnazjalistom.
Awatar użytkownika
okej

Post autor: okej »

Nk zateczkuje bełkot filipka na instastory dla potomnych
ODPOWIEDZ