Ekstraklasa
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: Ekstraklasa
a to swoją drogą, kiepski mamy sezon - nawet jak na ekstraklasowe realia. tbh poza Jagą i Śląskiem cała reszta ligi solidarnie zalicza regres, a do tego dochodzą jeszcze beznadziejni beniaminkowie
Pisałem dwa tygodnie temu, że takiej hardej sraki, jaką zaprezentował Lech w pierwszej połowie z Widzewem dawno na własne oczy nie widziałem? No cóż, i Lech, i Piast zaprezentowały się wczoraj jeszcze gorzej, to było po prostu obrzydliwe.
Bez rozgrywającego i trenera, który nie jest przyspawany do 4-2-3-1 Lech mocny jest tylko dlatego, że w tym sezonie liga jest słaba.
Bez rozgrywającego i trenera, który nie jest przyspawany do 4-2-3-1 Lech mocny jest tylko dlatego, że w tym sezonie liga jest słaba.
- ConeyIsland
Liga jest słaba jest tożsame z tym, że Lech / Raków / Legia nie są choćby wiceliderem? Jaga i Śląsk ładnie ze średnią powyżej 2 pkt na mecz.
Da się patrzeć na grę Pogoni w lidze - jak jesteś postronnym kibicem to zawsze coś się dzieje
Nie da się patrzeć na grę Pogoni w lidze - będąc kibicem Pogoni
Nie da się patrzeć na grę Pogoni w lidze - będąc kibicem Pogoni
MalinowyJogurt 2
A powiedzcie mi jak to jest że np w Lidze Czeskiej wszyscy pucharowicze potrafią wymiatać, troche słabiej tylko Pilzno w tym roku a w Polsce pucharowicze zdupcają się z ŁKS czy innymi Puszczami. Czemu tak jest? Od czego to zależy?
Ale i tak w Legii będzie Tobiasz bronił, bo trzeba go sprzedać za chociaż z 3 mln i można tego Hładuna opluwać.
A ten Bobek tak fajnie zaczął, a też taki zjazd.
absurdalne wyrównanie w naszej lidze to materiał do rozważań od lat, zwłaszcza na tle Czechów własnie
Tobiasz nie jest super, broni gorzej niż w poprzednim sezonie, ale też bez przesady. Bramkarz to jest akurat najmniejszy problem Legii w obronie.
Co do tej statystyki, jak bardzo jest ona miarodajna? ŁKS-Legia, 2 celne strzały, bramka wpada po pierwotnym strzale na aut i rykoszecie. Legia-Mielec, 3 celne strzały, Szkurin sam na sam, Wołkowicz po widłach, egzekucja Hinokio. Ile nam to daje? 20% z tych 2 meczów? A przy 4 strzałach praktycznie bez szans?
Oglądasz ŁKS? Ja nie, ale przypuszczam, że Bobek może mieć podobną sytuację z takimi fachowcami w drużynie.
Co do tej statystyki, jak bardzo jest ona miarodajna? ŁKS-Legia, 2 celne strzały, bramka wpada po pierwotnym strzale na aut i rykoszecie. Legia-Mielec, 3 celne strzały, Szkurin sam na sam, Wołkowicz po widłach, egzekucja Hinokio. Ile nam to daje? 20% z tych 2 meczów? A przy 4 strzałach praktycznie bez szans?
Oglądasz ŁKS? Ja nie, ale przypuszczam, że Bobek może mieć podobną sytuację z takimi fachowcami w drużynie.
ja ogladam i niestety muszę przyznać widoczny zjazd Bobka względem poprzedniego sezonu / początkiem tego. z pamięci przypomnę tylko bardzo słabe w jego wykonaniu mecze z Górnikiem, Cracovią czy Piastem, gdzie ponosił bardziej lub mniej pośrednią winę przy bramkach. w meczu z tymi ostatnimi wręcz było mi przykro że Arndt rozwalił się na rozgrzewce bo zasłużył żeby w tamtym momencie wejść do bramki
Akurat Tobiasz to jest najmniejszym problemem obrony Legii. Kurwa jakaś maszyna losująca skład 3 albo 4 to jest żart, ten Pankov czy jak mu tam, może to jest super facet ale no nie na mistrza, a reszta tej bandy chuja tylko gorsza
I know you think Obi-Wan gettin' tired now
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
Generalnie jest słaby poziom bramkarzy w tym sezonie, jedynie Leszczyński, może Kochalski i momentami Kovacevic dają radę (który zimą chyba odejdzie, bo Raków już ściągnął innego Bośniaka), reszta słabo, w tamtym sezonie lepiej to wyglądało.
Ale też bez przesady, że Tobiasz nie jest problemem, chłop dużo odbija przed siebie, tak dobijała Warta czy Korona, obrona jest gówniana ale chłop nie pomaga. W poprzednim sezonie obrona Legii też dawała takie kwiatki, a miał 68% skutecznych interwencji jednak. I co że ma mało strzałów? Bułka też ma mało a w statystyce uratowanych goli jest na +4.5, a Tobiasz -0.26 i też trzeci od końca najgorszy wynik w lidze, broni go status młodzieżowca, to że Legia go promuje pod sprzedaż + dobra gra nogami.
Ale też bez przesady, że Tobiasz nie jest problemem, chłop dużo odbija przed siebie, tak dobijała Warta czy Korona, obrona jest gówniana ale chłop nie pomaga. W poprzednim sezonie obrona Legii też dawała takie kwiatki, a miał 68% skutecznych interwencji jednak. I co że ma mało strzałów? Bułka też ma mało a w statystyce uratowanych goli jest na +4.5, a Tobiasz -0.26 i też trzeci od końca najgorszy wynik w lidze, broni go status młodzieżowca, to że Legia go promuje pod sprzedaż + dobra gra nogami.
Ostatnio zmieniony 11 gru 2023, 19:45 przez potter, łącznie zmieniany 1 raz.
No pewnie nie pomaga, co do Warty się zgodzę, Korony nie widziałem. Ale właśnie nie takie kwiatki Legia dawała w zeszłym sezonie. Aktualnie prawie każda kontra przeciwnika to sytuacja bramkowa. Jakieś straty piłki totalnie z dupy i bez sensu (Ribeiro ze Stalą, Kapuadi z Aston Villą, nie wiem jak można takie rzeczy robić) + organizacja gry w obronie po stracie to jest absolutny kryminał. I tutaj widzę największy problem.
Przecież w meczu ze Śląskiem, Exposito chyba ze 3 razy wyjeżdża sam na sam od połowy boiska. Obrońcy niby są gdzieś niedaleko, ale oczywiście nie przy nim. Hładun spokojnie może wskoczyć, ale nadal są tam większe pożary do ugaszenia.
Przecież w meczu ze Śląskiem, Exposito chyba ze 3 razy wyjeżdża sam na sam od połowy boiska. Obrońcy niby są gdzieś niedaleko, ale oczywiście nie przy nim. Hładun spokojnie może wskoczyć, ale nadal są tam większe pożary do ugaszenia.
Problemem Legii jest to, że jak przeciwnik ma okazję do strzału, to zwykle jest już to sytuacja, za którą bramkarza nie można winić, jakiś rykoszet, samobój, sam na sam, które zresztą parę razy wyciągnął, czy wylew w obronie kompletny. Tobiasz nie jest jakiś wybitny, ale na pewno spisuje się lepiej niż blok obronny, który składa się w zasadzie z huj wie kogo
cztery żubry i dwie kurwy
ja pierdolę, myślałem że to poważny klub jest xD
A ten sobie nie odpuścił tej Pogoni mimo, że go złapali pierwotnie
Swoją drogą dobrze ktoś napisał, że ten Kędziorek by chwilę poczekał i pewnie by dziś został pierwszym trenerem zamiast w Radomiaku być.
Swoją drogą dobrze ktoś napisał, że ten Kędziorek by chwilę poczekał i pewnie by dziś został pierwszym trenerem zamiast w Radomiaku być.
Na Rumaku do Europy. Powtórnie. 
Przy zarządzaniu Lecha wydaje mi się, że i tak nie miał szans. Oni są zapatrzeni za trenerami ze Skandynawii, więc za pół roku wezmą jakiegoś orzeszka stamtąd. Powątpiewam, czy będą zadowoleni. Może na początku.