Ekstraklasa

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Czy Widzew spadnie z ligi?

Owszem
12
52%
A skądże znowu
11
48%

Liczba głosów: 23

Awatar użytkownika
jajca

Re: Ekstraklasa

Post autor: jajca »

Generalnie to chyba na Jagę u siebie da sie patrzec i to chyba na tyle
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Post autor: mql »

a to swoją drogą, kiepski mamy sezon - nawet jak na ekstraklasowe realia. tbh poza Jagą i Śląskiem cała reszta ligi solidarnie zalicza regres, a do tego dochodzą jeszcze beznadziejni beniaminkowie
Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Post autor: gogi »

Pisałem dwa tygodnie temu, że takiej hardej sraki, jaką zaprezentował Lech w pierwszej połowie z Widzewem dawno na własne oczy nie widziałem? No cóż, i Lech, i Piast zaprezentowały się wczoraj jeszcze gorzej, to było po prostu obrzydliwe.

Bez rozgrywającego i trenera, który nie jest przyspawany do 4-2-3-1 Lech mocny jest tylko dlatego, że w tym sezonie liga jest słaba.
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Liga jest słaba jest tożsame z tym, że Lech / Raków / Legia nie są choćby wiceliderem? Jaga i Śląsk ładnie ze średnią powyżej 2 pkt na mecz.
Awatar użytkownika
CL500

Post autor: CL500 »

Da się patrzeć na grę Pogoni w lidze - jak jesteś postronnym kibicem to zawsze coś się dzieje
Nie da się patrzeć na grę Pogoni w lidze - będąc kibicem Pogoni
MalinowyJogurt 2
Awatar użytkownika
exyou
Zbanowany

Post autor: exyou »

A powiedzcie mi jak to jest że np w Lidze Czeskiej wszyscy pucharowicze potrafią wymiatać, troche słabiej tylko Pilzno w tym roku a w Polsce pucharowicze zdupcają się z ŁKS czy innymi Puszczami. Czemu tak jest? Od czego to zależy?
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Ale i tak w Legii będzie Tobiasz bronił, bo trzeba go sprzedać za chociaż z 3 mln i można tego Hładuna opluwać.
A ten Bobek tak fajnie zaczął, a też taki zjazd.
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Post autor: mql »

exyou pisze: 11 gru 2023, 12:56 A powiedzcie mi jak to jest że np w Lidze Czeskiej wszyscy pucharowicze potrafią wymiatać, troche słabiej tylko Pilzno w tym roku a w Polsce pucharowicze zdupcają się z ŁKS czy innymi Puszczami. Czemu tak jest? Od czego to zależy?
absurdalne wyrównanie w naszej lidze to materiał do rozważań od lat, zwłaszcza na tle Czechów własnie
porter

Post autor: porter »

Tobiasz nie jest super, broni gorzej niż w poprzednim sezonie, ale też bez przesady. Bramkarz to jest akurat najmniejszy problem Legii w obronie.
Co do tej statystyki, jak bardzo jest ona miarodajna? ŁKS-Legia, 2 celne strzały, bramka wpada po pierwotnym strzale na aut i rykoszecie. Legia-Mielec, 3 celne strzały, Szkurin sam na sam, Wołkowicz po widłach, egzekucja Hinokio. Ile nam to daje? 20% z tych 2 meczów? A przy 4 strzałach praktycznie bez szans?
Oglądasz ŁKS? Ja nie, ale przypuszczam, że Bobek może mieć podobną sytuację z takimi fachowcami w drużynie.
Awatar użytkownika
juwen

Post autor: juwen »

ja ogladam i niestety muszę przyznać widoczny zjazd Bobka względem poprzedniego sezonu / początkiem tego. z pamięci przypomnę tylko bardzo słabe w jego wykonaniu mecze z Górnikiem, Cracovią czy Piastem, gdzie ponosił bardziej lub mniej pośrednią winę przy bramkach. w meczu z tymi ostatnimi wręcz było mi przykro że Arndt rozwalił się na rozgrzewce bo zasłużył żeby w tamtym momencie wejść do bramki
Awatar użytkownika
stranger

Post autor: stranger »

Akurat Tobiasz to jest najmniejszym problemem obrony Legii. Kurwa jakaś maszyna losująca skład 3 albo 4 to jest żart, ten Pankov czy jak mu tam, może to jest super facet ale no nie na mistrza, a reszta tej bandy chuja tylko gorsza
I know you think Obi-Wan gettin' tired now
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
Awatar użytkownika
potter

Generalnie jest słaby poziom bramkarzy w tym sezonie, jedynie Leszczyński, może Kochalski i momentami Kovacevic dają radę (który zimą chyba odejdzie, bo Raków już ściągnął innego Bośniaka), reszta słabo, w tamtym sezonie lepiej to wyglądało.

Ale też bez przesady, że Tobiasz nie jest problemem, chłop dużo odbija przed siebie, tak dobijała Warta czy Korona, obrona jest gówniana ale chłop nie pomaga. W poprzednim sezonie obrona Legii też dawała takie kwiatki, a miał 68% skutecznych interwencji jednak. I co że ma mało strzałów? Bułka też ma mało a w statystyce uratowanych goli jest na +4.5, a Tobiasz -0.26 i też trzeci od końca najgorszy wynik w lidze, broni go status młodzieżowca, to że Legia go promuje pod sprzedaż + dobra gra nogami.
Ostatnio zmieniony 11 gru 2023, 19:45 przez potter, łącznie zmieniany 1 raz.
porter

Post autor: porter »

No pewnie nie pomaga, co do Warty się zgodzę, Korony nie widziałem. Ale właśnie nie takie kwiatki Legia dawała w zeszłym sezonie. Aktualnie prawie każda kontra przeciwnika to sytuacja bramkowa. Jakieś straty piłki totalnie z dupy i bez sensu (Ribeiro ze Stalą, Kapuadi z Aston Villą, nie wiem jak można takie rzeczy robić) + organizacja gry w obronie po stracie to jest absolutny kryminał. I tutaj widzę największy problem.
Przecież w meczu ze Śląskiem, Exposito chyba ze 3 razy wyjeżdża sam na sam od połowy boiska. Obrońcy niby są gdzieś niedaleko, ale oczywiście nie przy nim. Hładun spokojnie może wskoczyć, ale nadal są tam większe pożary do ugaszenia.
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

Problemem Legii jest to, że jak przeciwnik ma okazję do strzału, to zwykle jest już to sytuacja, za którą bramkarza nie można winić, jakiś rykoszet, samobój, sam na sam, które zresztą parę razy wyciągnął, czy wylew w obronie kompletny. Tobiasz nie jest jakiś wybitny, ale na pewno spisuje się lepiej niż blok obronny, który składa się w zasadzie z huj wie kogo
cztery żubry i dwie kurwy
Awatar użytkownika
potter

potter pisze: 16 gru 2023, 22:02 Czyżby to koniec Brombiego?
Tak, oficjalnie, Rumak następcą do końca sezonu
Awatar użytkownika
juwen

Post autor: juwen »

ja pierdolę, myślałem że to poważny klub jest xD
Awatar użytkownika
potter

A ten sobie nie odpuścił tej Pogoni mimo, że go złapali pierwotnie

Swoją drogą dobrze ktoś napisał, że ten Kędziorek by chwilę poczekał i pewnie by dziś został pierwszym trenerem zamiast w Radomiaku być.
Awatar użytkownika
trez

Post autor: trez »

Na Rumaku do Europy. Powtórnie. :lol:
Awatar użytkownika
fifi

Post autor: fifi »

potter pisze: 17 gru 2023, 10:09 Swoją drogą dobrze ktoś napisał, że ten Kędziorek by chwilę poczekał i pewnie by dziś został pierwszym trenerem zamiast w Radomiaku być.
Przy zarządzaniu Lecha wydaje mi się, że i tak nie miał szans. Oni są zapatrzeni za trenerami ze Skandynawii, więc za pół roku wezmą jakiegoś orzeszka stamtąd. Powątpiewam, czy będą zadowoleni. Może na początku.
Awatar użytkownika
joey

Post autor: joey »

nie no, ale Rumaka...
trójkąt bermudzki wola mokotów
ODPOWIEDZ