Coś w tym jest, kiedyś chciałem się tym na siłę zajarać bo każdy walił bowdowny pod to że to klasyk, a do dzisiaj to tylko kawałek brudnych bym słuchał i tetrisa.
Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."

pieseczek dla ślizgawkera

i karwana
https://www.discogs.com/seller/bialystok/profile - kup se winyla
https://iwoski.pl/sklep - tu też
https://rateyourmusic.com/~Horry - a tu se oceniam muzyczke
https://iwoski.pl/sklep - tu też
https://rateyourmusic.com/~Horry - a tu se oceniam muzyczke
co wy pierdolicie, feelhip, pivot, proceente są kozak
dwa sławy to chujnia z grzybnią, i nie że teraz się zjebali, oni zawsze byli asłuchalni, ich flow brzmi wręcz groteskowo i wgl nie płynie, to wygląda jakby goście z kabaretu robili jakąś parodię hiphopu i mocno akcentowali każdy żarcik żeby odbiorca na 100% skumał o co chodzi, serio co wam się w tym podobało? że śmieszne teksty? przyznam, że za bardzo się w nie nie wsłuchiwałem, ale od strony brzmieniowej to jest tragedia
słyszałem wiele głosów, śmiech i płacz
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
ta, swego czasu mieli najbardziej błyskotliwe teksty w plhh
Wreszcie ktoś to powiedział na głosaleksy pisze: ↑29 cze 2019, 11:17 dwa sławy to chujnia z grzybnią, i nie że teraz się zjebali, oni zawsze byli asłuchalni, ich flow brzmi wręcz groteskowo i wgl nie płynie, to wygląda jakby goście z kabaretu robili jakąś parodię hiphopu i mocno akcentowali każdy żarcik żeby odbiorca na 100% skumał o co chodzi, serio co wam się w tym podobało? że śmieszne teksty? przyznam, że za bardzo się w nie nie wsłuchiwałem, ale od strony brzmieniowej to jest tragedia
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
fokus to najbardziej żenująca postać w polskim hip-hopie
kłócenie się z rahimem o hajs na publicznym forum i pisanie tam, że w sumie od dawna go już nie lubi
a potem oczywiście sztama i wielki powrót, bo wyszedł film o paktofonice, więc trzeba kuć żelazo, póki gorące i wydawać kolejne albumy. przy okazji przeszedł mu foch na TVN i poszedł do wojewódzkiego, a i odpowiedział na zaczepkę palucha sprzed roku, przy okazji wydając tym samym jeden z najgorszych dissów albo i utworów w historii polskiego rapu, czyli afterparty 
nagrywanie z dodą XD i klasyczne pierdolenie, że jak ci się nie podoba, to masz zamkniętą głowę, bo w stanach ktoś tam nagrał z rihanną, a w polsce zacofanie
a najlepsze, że przy nagrywaniu teledysku fokus się obraził, że został pokazany w złym świetle, chociaż na planie na wszystko się potulnie godził i potem był kozakiem w necie, a doda i tak go załatwiła i wydała ten teledysk
ale w wywiadach oczywiście gra wielkiego pana samca alfa, chociaż tak naprawdę wychodzi na gbura
i wiem, że niektórym podoba się alfa i omega, ale według mnie to jest spokojnie jakieś top10 najgorszych polskich legali. fokus ściągający z internetu jakąś paczkę free_electronic_samples.rar i wrzucający je do fruity loopsa bez ładu i składu brzmi najgorzej na świecie, czasami nawet nie dogrywał do nich basu, bo nie umiał XD ale jak ci się nie podoba, to po prostu masz zamknięty łeb i chciałbyś tylko rap na samplach z winyla XD rap też tam jest absolutnie chujowy, a no i dojebanie 11 (słownie: jedenastu) skitów, żeby tylko wyszło 2CD XD a jak kiedyś zobaczyłem, że fokus nagrał tutorial na youtube, jak robić bity w FL, to już nie mam słów
i pomyśleć, że we wczesnych 2000s ten typ wpierdalał połowę sceny
kłócenie się z rahimem o hajs na publicznym forum i pisanie tam, że w sumie od dawna go już nie lubi
nagrywanie z dodą XD i klasyczne pierdolenie, że jak ci się nie podoba, to masz zamkniętą głowę, bo w stanach ktoś tam nagrał z rihanną, a w polsce zacofanie
i wiem, że niektórym podoba się alfa i omega, ale według mnie to jest spokojnie jakieś top10 najgorszych polskich legali. fokus ściągający z internetu jakąś paczkę free_electronic_samples.rar i wrzucający je do fruity loopsa bez ładu i składu brzmi najgorzej na świecie, czasami nawet nie dogrywał do nich basu, bo nie umiał XD ale jak ci się nie podoba, to po prostu masz zamknięty łeb i chciałbyś tylko rap na samplach z winyla XD rap też tam jest absolutnie chujowy, a no i dojebanie 11 (słownie: jedenastu) skitów, żeby tylko wyszło 2CD XD a jak kiedyś zobaczyłem, że fokus nagrał tutorial na youtube, jak robić bity w FL, to już nie mam słów
i pomyśleć, że we wczesnych 2000s ten typ wpierdalał połowę sceny
- KillerCroc
O tak...
Z tym się zgadzam, nigdy go nie mogłem traktować poważnie, jego głos nie pasuje do sposóbu w jaki on nawija
Zdarzyło mu się kilka fajnych tracków ale nie lubię go słuchać
Z tym się zgadzam, nigdy go nie mogłem traktować poważnie, jego głos nie pasuje do sposóbu w jaki on nawija
Zdarzyło mu się kilka fajnych tracków ale nie lubię go słuchać
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
Legenda fokusa chyba się wzięła z tego, że "cośtam cośtam powierzchnie tnące", a potem długoletnie błyszczenie na tle ultra-chujowego rahima ej kej ej sanek płozy
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Pijani Powietrzem out now
fakt jest taki że mógł się bardziej przyłożyć do rozwoju, bo startował z dość wysokiego poziomu jak na tamte realia i był potencjał na rozjebanie gry na lata, no ale zamulił
mógł też działać z większym wyczuciem po rewelacyjnym okresie PFK i Pijanych
no ale cóż
i tak moje guilty pleasure #1
Alfe i Prewersje też lubie
z Pokahontaz sprawdzam tylko mixy z powycinanymi zwrotkami jak się pojawią, wiadomo dlaczego
fakt jest taki że mógł się bardziej przyłożyć do rozwoju, bo startował z dość wysokiego poziomu jak na tamte realia i był potencjał na rozjebanie gry na lata, no ale zamulił
mógł też działać z większym wyczuciem po rewelacyjnym okresie PFK i Pijanych
no ale cóż
i tak moje guilty pleasure #1
Alfe i Prewersje też lubie
z Pokahontaz sprawdzam tylko mixy z powycinanymi zwrotkami jak się pojawią, wiadomo dlaczego
zastanawia mnie jak to możliwe, że Fokus dał tak chujowe bity na "AiO", przecież wcześniej mu to całkiem nieźle wychodziło, a jego bit do "Fotek" jest genialny
FUCK OFF MR LAHEY
- KillerCroc
Bezele to jeden z najbardziej cringowych kawałków rapowych jakie powstały, sorry.
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
-
3rzypo3rzy
Ostatnia płyta O$ki to najciekawiej zrealizowana płyta producencka, wychodząca poza kanon truskulowych brzmień i produkcji robionych na kalkę WH i 600V.
.........
Ostatnio zmieniony 24 lip 2025, 12:09 przez frikz, łącznie zmieniany 1 raz.
styl zakręcony jak czas akkusativ
Hewra po rozłamie z Mobbyn straciła swój charakter, kawałki z wackami z 022 i GRA to najgorsze co przydarzyło się tej ekipie.
Tede wygrał każdy beef w jakim brał udział.
Dj Decks to najchujowszy producent w Polsce.
Muzyka Tuzzy nadaje się do usypiania.
Tede wygrał każdy beef w jakim brał udział.
Dj Decks to najchujowszy producent w Polsce.
Muzyka Tuzzy nadaje się do usypiania.
Mobbyn LP> SCiB
Na SCiB kaz przy Belmondo wygląda jak jakiś pierwszy ziomek z osiedla co dorwał się do mikrofonu
Jimson to raper z największym potencjałem pod każdym względem
Laik to grafoman dla nastolatków, którzy szukają 'cieżkich rozkmin'
Na SCiB kaz przy Belmondo wygląda jak jakiś pierwszy ziomek z osiedla co dorwał się do mikrofonu
Jimson to raper z największym potencjałem pod każdym względem
Laik to grafoman dla nastolatków, którzy szukają 'cieżkich rozkmin'
Przecie kawałki The Hewra to najlepsze co wypuścili i to MOBBYN stracił charakter a nie oni
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
No nie wiem, tera hewra mi sie kojarzy z licealnymi skejcikami, takie kawalki jak narkomanczeros były dla mnie ciekawsze niż te skejtowe wczuty i nawijki chłopaków z 022
Atutem Fokusa był również głos, no i "Czas" był swego czasu jednym z najlepszych storytellingów.
Było jeszcze wspaniałe Wojciech Alszer Photography
Ej nie, SCiB brzmi tak jakby pracowity ale średnio utalentowany Kazek zaciągał siłą przed mikrofon Belmondziaka żeby rzucał te swoje krótkie sztosy i wracał ćpać. Przecież Jacek ciągnie cały ten album
CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM
Imo gdyby CiM miało z 13-15 najlepszych kawałków z tej płyty a nie wszystkie 20pare to byłaby to bardzo dobra płyta.
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął